Posljednji ručak
27.12.2010.

Domovinski ove godine, ako što ne promjeni planiranu konstrukciju. Prije pravih kobasica školjke i morski plodovi.
Svako dobro prijateljima i dobronamjernim posjetiteljima ovog bloga u Novoj godini !


19:05 - Komentiraj ( 15 ) Print NF
Tajna gulaša
27.12.2010.

Spremajući se lagano za Njemačku, jedemo hranu koje tamo baš i neće biti. Razgovarasmo jučer u čemu je tajna dobrog gulaša, jednostavno, u mesu, ne smije se u mesnici tražiti meso za gulaš, nego okom sokolovim odabrati ono pravo.09:40 - Komentiraj ( 6 ) Print NF
Mobitelska civilizacija
26.12.2010.

Zanimljivo, bio ružan ili zgodan, uredan ili neuredan, sve više ljudi, poput mene uostalom, stavlja svoje autoportrete na net ili ti povjerljivo šalju pod uvjetom da daš riječ da ih nikad nećeš objaviti, ta druga galerija bi bila čak i nešto zanimljivija...


10:57 - Komentiraj ( 6 ) Print NF
Duhovne vježbe
25.12.2010.

I naši i njemački portali se raspisali jutros o beskućnicima.

S druge strane kućnici koji se ne pridržavaju tradicije prežderavanja meditiraju o ogoljenom smislu.

Za kraj i od mene jedna prigodna :

11:05 - Komentiraj ( 5 ) Print NF
I ja tradicinalno, blagdanski...
24.12.2010.

Nikad od mene pravog revolucionara njamifinohrvatska


18:28 - Komentiraj ( 4 ) Print NF
Vrijeme darivanja
23.12.2010.

Jučerašnji dan mi je zasladio veliki uspjeh mog sindikalnog konkurenta uvaženog profesora tjelesnog, dobio je kolektivni ugovor izuzetnim umijećem pregovaranja, dao je nešto, nije dobio ništa, odmah sam odgovorio na komentar u čemu bih ja bio bolji, pa izborio bih se barem za komplet žileta zauzvrat za djelatnike u školstvu, sad su ionako jeftiniji, pa tko će brijat bradu ili noge, a tko rezati vene, mogućnost izbora.

Nisu samo sindikalci zakazali, u Rijeci se vidim i Djed Mraz pravi lud.

Foto utjehe nema ni u busu, autobus se trese poput moje jutrošnje živčanosti.

p.s.
Nije sve tako crno, naša blogerica Sanja je dobila toplice od 10.siječnja, i to regularnim putem, kaže da ne može vjerovati, mora da su joj nalazi zbilja jako loši.
p.p.s.
Ja još uvijek ne mogu vjerovati da mi netko iz vlasti neće pokušati zagorčati naredne dane, dobro, u svetoj noći ću na kompu sređivati famoznu e-maticu, to odavno isplanirano, al evo, druge zlobe, iz kak bih ja rekao ministarstva u kojem rade patuljci kojima je jedni cilj staviti odgoj mladih u drugi plan, ne mogu predvidjeti...
Čestit Božić !


15:57 - Komentiraj ( 13 ) Print NF
I najbolje kiselina muči
21.12.2010.

Uh, maloprije stigoh, strašno umoran, a smiješi se kao i neka viroza. Nisam odvjetnik, al eto zapalo me da zastupam ljude u radnim sporovima. Moraš biti hladnokrvan, vješt pregovarač i nije baš poželjno da imaš svoj stav. Kolike kurve tek moraju biti odvjetnici.
Danas nije bilo ni fotorelaksacije. Opalih jednu reda radi u busu.

Vidjeh maloprije da alexxl u postu spominje moju blogersku visost uzalud pa hitam provjeriti o čemu se radi. Moram naravno još jednom škicnuti da li su skaska i fulvus zbilja slatke, il mi se to jutros uz lindt pričinilo.
Ajd da se moji vjerni čitatelji ne bi zabrinuli prilažem i najpoznatiju tetovažu godine, do sada sam je uspješno ignorirao.


17:33 - Komentiraj ( 10 ) Print NF
Zemlja (smrz)znanja
20.12.2010.

Odlazeći na jutros dogovoreni sastanak ponosno sam se i uspješno spustio niz potpuno zaleđenu nizbrdicu. Jedna kolegica iz mog naselja, kasnije sam saznao, nije bila te sreće, ovaj put je prošla bez lomova. Iz autobusa promatram ljude kako na potezu između željezničkog i autobusnog kolodvora, balansiraju i plešu po trotoaru. Ipak imam dobre tenisice, a i put od autobusnog kolostaja do sindikalnog doma nije više tako opasan pa se kao već prekaljeni ledoljubac laćam fotića, naravno okidajući na nezaleđenim oazama.U sindikalnom domu opet ugodno iznenađenje, nema grijanja, prošli put nije samo bilo svjetla u veceu. Ipak ja vodim sastanak, uspio sam ga završiti za rekordnih sat vremena, svi smo sjedili smiješno ubundani, a onda trk toplim domovima. Moramo se nekako utješiti, a utjehe nema u vodi, onako smrznutom ni u pivu fino

p.s.
Bez brige, odledio sam se i nadoknađujem propuštenu tekućinu party
p.p.s. i dodatak
Blogerica s kojom sam nekad davno, davno, ovdje počinjao, izuzetno pozitivno iznenađen informacijom...

17:27 - Komentiraj ( 7 ) Print NF
Padaju grane
19.12.2010.

Za razliku od nekih moja limuzina nije pretjerano stradala. Samo jedan pad vidio na ledu na putu do dućana i nazad. Led s krova tresnuo ispred djeteta na sanjkama. Nedjelja je.
13:06 - Komentiraj ( 16 ) Print NF
Snijeg u Rijeci
18.12.2010.

Nisam se previše trudio oko fotki jer ne uživam, dvije s datumima sam i posudio od papalagi, na trećoj se herojski uz brdo penje naša limuzina, nije to jučer baš svatko mogao, a na zadnjoj je zabilježena nezgoda kod čišćenja prozora u potkrovlju.


09:32 - Komentiraj ( 16 ) Print NF
Ispucavanje zarad tinjajuće baterije
17.12.2010.

Jučerašnji odlazak iz škole :

Isčekivanje busa uz bateriju na fotiću koja samo što nije crkla, poslije treće fotke i je, a onda je i bus stigao :
09:10 - Komentiraj ( 10 ) Print NF
Nova prva guza
16.12.2010.

Kraj je godine, svode se računi, biraju najbolji, u ovoj kategoriji je došlo do promjene, Kim Kardashian je glasovima stručnjaka pomela dosad neprikosnovenu Je Lo i ostalu konkurenciju...10:01 - Komentiraj ( 13 ) Print NF
Sanjina godina
15.12.2010.

Upoznao sam je i live krajem veljače u Zagrebu. Izuzetno simpatična i otvorena blogerica. Sredinom prosinca u dugom razgovoru saznajem da se izgleda za duže vrijeme odrekla ne samo bloga nego i interneta. Život joj je u toj odluci prilično pomogao kao i cinizam mlade demokracije.
Bez obzira na sve ironično intonirane članke o vezama posredstvom interneta naše prijateljstvo nesmetano i neprekidno i dalje traje.

(slika je iz arhive, veljača 2010)


09:58 - Komentiraj ( 12 ) Print NF
Tko to Korzom juri
13.12.2010.

Zima je uglavnom protjerala atraktivnost s Korza, samo štandovi, kuhano vino i vlakić djeda Mraza za kojim trčkaraju zabundane mame. Kafići su puni, a ako ti netko ipak privuče pogled, u trendu je brzo hodanje, a moj fotić se jako polako bistri, skoro sporije od njegovog gazde ujutro.


18:10 - Komentiraj ( 9 ) Print NF
Pročitah Kiklopicu
12.12.2010.

I to roman one najvažnije, što je dobila najkiklopa, ne naše Manistre, i to u par sati, pitka je, kompliment. Neću komentirati, bilo je i slađih stvari danas, npr. štrudla od vrganja, koju doduše nisam probao, igrom slučaja uz knjigu su mi išle krvavice koje doduše nisu tako fotogenične.
22:04 - Komentiraj ( 12 ) Print NF
O skrivanju aduta i još ponešto
12.12.2010.

Jučer mi na obiteljskom ručku u polumraku restorana nijedna fotka nije baš uspjela osim donekle jedna roditelja. Tješim se snimanjem drveća u šetnji poslije.

Za dopunu posta gledam malo fotke s neta, najbolje su mi one sebičnih teta koje baš ništa ne žele pokazati.

Budući da su svi relevantni komentatori vidjeli post i fotke, možemo i zadnju obrisati kao i smiješni komentar uz nju.

10:08 - Komentiraj ( 4 ) Print NF
Pravo na vece
11.12.2010.

U Njemačkoj je profesor Nijemac odbio pet minuta nakon početka sata pustiti na vece učenicu šesnaestogodišnju Turkinju, na njeno pitanje zašto, odgovorio je, zato što je Turkinja. Nerijetko na glupa pitanja i ja dajem slične odgovore, po principu kakvo pitanje takav odgovor, npr. zašto je ona dobila pet, a ja tri, zato što ona ima ljepšu frizuru danas. Čim je to došlo do javnosti profesor je suspendiran, školske vlasti su se naravno ogradile od njega, on se pismeno ispričao djevojci i njenom ocu, no u javnosti su sve glasniji i oni koji traže otkaz. Par učenica Njemica se ipak čudom čudi, pa pet minuta nakon odmora ni mi nemamo pravo na vece. U pozadini se naravno krije problem identičan našem, vecei su za vrijeme odmora velike pušione, kao uostalom i školski sustavi...
Može mi se naravno prigovoriti da relativiziram vrijeđanje na nacionalnoj osnovi, no profesor, pazite sad, predaje ljudska prava, možda je samo htio dati primjer koji će učenici dobro upamtiti, sad zahvaljujući ustrojstvu društva sigurno hoće.


09:39 - Komentiraj ( 7 ) Print NF
Palačinke i slične dalekočinke
10.12.2010.

Sa sirom, danas se ponovo pokazalo da su mi često najnaporniji dani bez nastave, svejedno nije sve s papira obavljeno, stan nije usisan. Jedina relaksacija te daljinske, što bi jedna teta ovdje rekla, neoštre fotke. Jednom je bivši naš johny rekao, bolje zvuče na koncertu naše raštimane gitare, nego bregino studijsko savršenstvo beljhrvatska
18:34 - Komentiraj ( 5 ) Print NF
Prije pljuska
09.12.2010.

Nisu crnobijele fotografije, navodim čisto da se netko ne bi zabunio...


16:53 - Komentiraj ( 11 ) Print NF
To ti ja velim
09.12.2010.

Klasično priređeno, naravno maslinovo, kocka "zdrave" juhe, svježi narezani feferon unutra, ne trljati poslije rezanja oči, malo vina, još uvijek nismo tako dobri da pivo trošimo na kuhanje party, mljac.


09:10 - Komentiraj ( 3 ) Print NF
Patchwork
08.12.2010.

Ha,ha, zanimljivi komentari čitateljki na zadnji uradak na modnom blogu, uglavnom pakosni, jedna teta kaže da je vuče na modne hitove jehovinih svjedoka. A ja opet čudan, lajkam, meni se baš sviđa...(blog stilinberlin, skinuto s fejsa).09:50 - Komentiraj ( 8 ) Print NF
Zanimljiv kišni dan
07.12.2010.

Kiša me uvijek tjera u depresiju, pa sam mislio nakon posla, nema šanse da vadim fotić i da u nečemu danas uživam. Ipak prvo predomišljanje na Mrtvom kanalu.

Na Korzu su postavljeni štandovi. Uz jedan me zaustavio miris, već sam probao doma i moram priznati, dugo bolju slaninu nisam jeo, 60 kn/kg.

Teta za štandom voli komunicirati pa sam uzaludno pokušao izboriti recept za nešto drugo što mi je privuklo pozornost, ako ništa naziv ajvara je marketinški super, uspio sam samo saznati da se radi od zelenih paprika i neke neuobičajene sastojke, kaže da je recept 2007. zaštićen odnosno patentiran.

I na kraju, pred vratima stana, nešto raste li raste party

17:46 - Komentiraj ( 11 ) Print NF
Jučer
07.12.2010.

Ima dana kad se teško sjetiti nečeg dobrog...10:05 - Komentiraj ( 6 ) Print NF
Sanjari i pušači
06.12.2010.

Evo doživjeli smo i to da na HTV-u vidimo necenzuriranu verziju Bertoluccijevih "Sanjara" s Evom Green i njenom frizurom koja slijedi trend neprežaljene Marie Schneider, dotičnu je isto tako Bertolucci razotkrio. Eva me podsjetila da valjda barem godinu dana nisam bio na stranici gothic kraljice i vidi vraga, isti partner, nema nekih promjena još uvijek puši, održava intimnu higijenu belj ...
I porno svijetom zna vladati rutina svakodnevice...

10:21 - Komentiraj ( 6 ) Print NF
Sindikat, bolnica, trgovački centar
05.12.2010.

Jučer ujutro krenuli smo bezbrižno u Zagreb. Cesta nije djelovala najprivlačije, ipak mi u autu s novim zimskim gumama smo guštali gledajući uz put mladi par kako proučava na minusu stavljanje lanaca na auto.

Pred Zagrebom posljednje osvježenje prije sastanka na kojem sam uvidio da ponovo jača moja remetilačka manjinska linija, protiv sindikalnog jedinstva po svaku cijenu.

Nakon sjednice prvo smo išli u Mitnicu, popraviti ukus jučerašnjeg roštilja, priznajem uspješno, za razliku od neuspješnog fotkanja jednog dekoltea.

Prijatelj mi je operiran u najsuvremenijoj bolnici na Dubravi, ipak nakon posjeta je ostao gorak ukus u ustima.

Društvo ga je pokušalo isprati neuspješnim šopingiranjem, ja sam se opskrbio pivom, sjedio na klupi i meditirao gledajući u trgovačko nebo, na kraju su mi se i anđeli ukazali.


Slijedi povratak u mrak i rutinska vožnja po snijegu domu svom...08:47 - Komentiraj ( 11 ) Print NF
Loša pljeskavica, zimske gume i zlokobna slika noći
03.12.2010.

Ipak smo kupili i stavili zimske gume, sutra u zoru ih već isprobavamo putem u metropolu. Išli smo proslaviti navodno najboljim roštiljem regije u Lovorci. Mogu samo reći, nije katastrofa, ali pamtim i znatno bolje.20:53 - Komentiraj ( 10 ) Print NF
Usamljeni buntovnik
03.12.2010.

Kao što je već i navikao i jučer je protiv privatizacije hrvatskih voda riječki buntovnik Marin Miočić Stošić prosvjedovao sam. Podršku su mu ovaj put bili najavili Laburisti, urbanisti, udruga za građansku poslušnost Marijana Vejvode, te predstavnici učenika i studenata no sudeći po članku u večernjem listu pojavio se nije nitko. Treba ipak uzeti u obzir da je bilo hladno, iako, kad sam nakon radnog vremena prošetao njim, Korzo je bio pun ljudi, najviše onih koji su tražili poklone za svoje najmilije.10:28 - Komentiraj ( 6 ) Print NF
Rijeka danas
02.12.2010.

Nisam stigao na prosvjed, okinuo par fotki reda radi.

17:50 - Komentiraj ( 7 ) Print NF
Prljave cipele
02.12.2010.

Svojevremeno sam se odrekao cipela, jer ih je trebalo glancati, život provedoh u tenisicama i sada doživjeh da su prljave šuze u trendu. Neka, lajkam ! thumbup

p.s.
Slike skidam sa stranice stilinberlin na fejsu, na stranici zeit.de su ih svojevremeno proglasili najčitanijim uličnim modnim blogom.10:15 - Komentiraj ( 4 ) Print NF
Prozirnost i prosvjed
01.12.2010.

Povezana je s drskošću kod političara, hrabrošću u modi. Nije poželjna u čorbama.


p.s.
Umalo u ovoj žurbi zaboravih, zamoljen sam za objavu, sutra u 11 sati na riječkom Korzu ispred radio Rijeke Marin Miočić Stošić i udruga Vox organiziraju prosvjed i potpisivanje peticije protiv najavljene privatizacije hrvatskih voda.
p.p.s.
Prva fotka ponovo skinuta s njemačkog modnog bloga.

09:03 - Komentiraj ( 15 ) Print NF

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Opis bloga
Nikakav, užasan, histeričan, drzak, bezobrazan, poučan, programiran za rušenje granica hm, hm, hm... Sredstvo za trošenje vremena, kojeg ionako ima previše, also uopće nema...

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje - Bez prerada

Važno zbog debila koji ne znam zašto posjete ovaj blog: "ovo djelo je plod fikcije. svaka sličnost sa stvarnim osobama i događajima slučajna je." Rečenica ima pravnu valjanost !

Goran Kauzlaric | Create Your Badge

Instagram

nachtfresser@gmail.com

Pirat urednik na fejsu :P
Web Nachtfresser

IZBOR POSTOVA 06.2004. - ?
od najstarijih do danas, barem po jedan mjesečno, odozdo prema gore
2019
Institucija slobodnog blogera (ogled o Böllu)
Aktivizam Grete Thunberg
Odakle ocean u pjesmi?
Vrelo Bosne i Jajce
Sarajevski ćevapi, dame i uspomene
Snježni Benkovac na brdu
Pulski zalasci
Kosa i sram
2018
Sa Sloterdijkom u Puli
Uzoran učenički dom
Tko otvara vrata Bukowom mačku
Djevojčica iza žice
Starac i (r)evolucija
Neotuđena crtica
Trešnjevački teatar
Intimni otvori depresivnih ljudi
Modna osvježenja
Kupac ružnog limuna
Međupost
2017
Pao stoljetni park
Budimo na mi
Poderane čarape
Pijača bez leda
Ostaj mi dobro Berlinu moj
Iskustvo i stil
Sedacija, odlasci, promatračica života
Nitko ne vrijedi više od dvije minute
Kud plovi ovaj put
Srcamo se
Vareš, imenovanje prošlosti
Popravljač
2016
Božić kod Dolores
Blog arhiva, genijalno
Varešarije
Obrobljeni plimom
Nestanak Wagnerovog psa
Poezija koja to nije s teletinom na pratećoj slici
Preko crte
Djevojka sa sajma u Opicini
Predvečerje u Trstu
Labinski bijenale industrijske umjetnosti
Dresirani i slobodni
Projekt bicikl
2015
4000. post
Forever Lolita
Vječno vraćanje dupeta
O potrebi za bloganjem
Blogerska subota
U pokretu
Gromovi love golotinju
Nisam mislio na Pariz
New York, Jack i ostali mitovi
Sipa i čokolada
Čudnovati su putevi Googleovi
Svakodnevni samoslici
Nachtfresser, 3700.post
2014
Pljeskavica i čaj
Istup Anne Helm
Ravnateljice über alles
O fotografiranju i svinjama
Život
Večer s berlinskim piratima
Posljednja marenda
Fuck the System!
Izlet u Opatiju
Kandidat broj 5 liste 16 za EUP
Nek nam živi bezuvjetni temeljni dohodak
Nagnuće berlinskog piratskog broda
Tišina hotelskih soba
S visina Svetog Križa
Avionska dijagnoza obrazovnog sustava
2013
Dame i gospodo, Astrid Kuljanić
Dekadencija
Odjeb ljetu gospodnjem dvijetisućetrinaestom
Naš mali šareni štand
Anonymous MMM u Rijeci
Profesor budala
Roštilj bez jahte
Krivo mi je zbog mog starog
Što radi piratska stranka ?
Bloger za EU parlament
Izbor postova
Shitstorm
2012
Sanjam knjige u Puli
Taštine
Sjećanje
Proteze Auschwitza danas
Blogeri 2004-2011
Prošao još jedan...
Prelijep dan u Zagrebu
Blogersko pušenje privatnosti
Napad Svetle Yordanove
Čitajte "Bolju polovnjaču"
Ostajte tamo, stižemo
2011
2500. post
Čestitka vjetrom raspršena
Predsjedniku ima tko da piše
Isšljivan
A meni se popodne spava
Smrt u Opatiji
Povratak u Ništa
Dijalog jednog blogera i Igora Mandića
Hrana naša svagdanja
Jučerašnji prosvjed u Rijeci
Civilizacija baterija
Hotel Montree
2010
Snijeg u Rijeci
Obzor
Vodice, bajka s pogledom na more
Cambridge i karavane
Otočna opuštanja
Berlin : balkanska galerija
Repovi rata
Dan divljanja maturanata
Abrutissement, načelo zatupljenja
Igramo se okvirima
Nacisti u Dresdenu
Boje budimpeštanskog Ludwiga
2009
Sa(n)jam knjige Pula 6.12.2009
Prođe još jedna fešta
a je još uvijek u krugu
U najjačem sastavu
Muzej, multikulturalnost, beskućnici...
Poučak o golom
Divlji Balkan
Gorski Kotar devetog svibnja
Londonerica u palanci
O bocama i maslinovom ulju
Prozori
Ha,ha, Amy je zakon
2008
Tako je zborila Gudrun Ensslin
Priznanje
Onako usput
Blog i grob
Govor mržnje na blogu.hr
Razgovor studentica pred Humbolt univerzitetom
Nogometno bratstvo Španjolske, Hrvatske i Koreje
Prosvjed, turisti i sunčani Korzo
Rasaditi
Dobro se žega
Politička korienitost
Osamstoprvi post, mali osvrt
2007
Ekološki fašizam
Masturbacijo, sretan rođendan !
Van Goghova zvjezdana noć
Radni dan jedne Berlinerice
Dani bez neta
Petak trinaesti
Razredni izlet u vodni centar Atlantis-Ljubljana
Guščija pašteta
FBK u Rijeci, jel se kome štucalo :P
Rasulo
Izletila zbog marihuane
Moja Paris gola u novinama
2006
Manta, vraaaaaaaaaati se
O blogu "Pjesmarije" (autora NF)
Igra revolveraša
Idealisti s oružjem
Ceremonija oproštaja s praznicima
Jedna Ljudmila
Zadaća (dječja bolnica)
Irokez u školi
Moji prijatelji
Coool
Prva klasa
O ovcama i nadi
2005
Kenningari i druge učenosti
Uvijek iznova, deja vu
Moj Uerige
Ostavština
Pred maturalac
Moj Raščupanko
Sjećanje na Radovića
Pišanje u Harteri
Samoubojstvo u štali
Montaža tv stolića i sretnije budućnosti
Pivo
Nekad smo znali veselo polemizirati...
2004
Inventura 2004.
Sjećanje na vrt (Paul Klee)
Razrednik
Isplazit jezik
Kamere oko nas
O fašistima, Sloterdijku, Walseru i meni
Skins&Teacher


SUPERCOOL ;P
< prosinac, 2010 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Kolovoz 2021 (2)
Srpanj 2021 (9)
Lipanj 2021 (11)
Svibanj 2021 (22)
Travanj 2021 (26)
Ožujak 2021 (21)
Veljača 2021 (24)
Siječanj 2021 (31)
Prosinac 2020 (20)
Studeni 2020 (12)
Listopad 2020 (6)
Rujan 2020 (5)
Srpanj 2020 (29)
Lipanj 2020 (26)
Svibanj 2020 (31)
Travanj 2020 (29)
Ožujak 2020 (32)
Veljača 2020 (28)
Siječanj 2020 (26)
Prosinac 2019 (24)
Studeni 2019 (22)
Listopad 2019 (27)
Rujan 2019 (28)
Kolovoz 2019 (27)
Srpanj 2019 (26)
Lipanj 2019 (30)
Svibanj 2019 (29)
Travanj 2019 (27)
Ožujak 2019 (30)
Veljača 2019 (28)
Siječanj 2019 (31)
Prosinac 2018 (31)
Studeni 2018 (30)
Listopad 2018 (30)
Rujan 2018 (30)
Kolovoz 2018 (31)
Srpanj 2018 (30)
Lipanj 2018 (29)
Svibanj 2018 (30)
Travanj 2018 (30)
Ožujak 2018 (31)
Veljača 2018 (29)
Siječanj 2018 (31)
Prosinac 2017 (32)
Studeni 2017 (30)
Listopad 2017 (31)
Rujan 2017 (29)
Kolovoz 2017 (28)