Učahurena stvarnost

19.04.2006., srijeda

Operation Asparagus

Lokacija: Goričina, dio poviše mula....
Vrijeme: Srijeda, 19. travnja, odma poslije najjačeg pljuska
Tim: Mater, Pater, Ego
Oprema: Bare hands (jer mater nije htjela ponijet saket za spremit ulov)

Početak misije, lokacija 1:
Trebalo je ić prošetat kučku. Susjedovu. Kučke nije bilo, otišla sama. Mater zaključuje da svejedno treba ić prošetat, da ne zakržljamo (rano se sjetila). Destinacija je određena, idemo na mul. Prvih pet minuta Mater snažno odoljeva mojim molbama da odemo lovit kuke i šparoge. Opravdanje: kiša će svaki tren, osim toga, nemamo ni saket, pa nećemo valjda nosit u rukama??? Tada se javlja Pater, High Command odlučuje da lov treba započeti. Prva lokacija: napušten i razvaljen kompleks depadansa odma do još razvaljenijeg pratećeg objeka potpuno razorenog Orlanda. Koračajući kroz poslijeratnu zonu, uspješno zaobilazim opruge strunulog madraca ali u susret mi dolijeće grana šipka koju je Pater natego da može proć. Svijet mi titra pred očima jer me grana opizdila posred čela. Govoreći da nema oči na leđima, Pater se ne obazire na moju skoru nesvjesticu neg se baca za jednom kukom koja očajnički pokušava pobjeć. Nakon što ju je riješio života, odlazi učiniti što i svaki drugi mužjak svake vrste čini: obilježava teritorij. Mater primjećuje da Pater piša po velikom nalazištu šparoga, prevrće očima i pokreće tim u pravcu istok-jugoistok. Pater grandiozno gubi ravnotežu na već dokumentiranom madracu i psuje kuke koje ga upitno gledaju.

Lokacija 2:
Tim stiže na skaline malo prije mula i, vodeći se za prikupljenim informacijama Johna bez terrae koji je izvidio situaciju dva dana prije, odlazi u nepoznato. Mater češlja poviše puta, Pater je bezrazložno slijedi, staje na najbolje primjerke šparoga i drobi cijelo vrijeme. Član tima John se odvaja od ostatka i strovaljuje se u grm bodljikave žuke, okliznuvši se o mokri žbunj. Vadeći trnje iz pozadine, otkriva bogato nalazište plijena i slijedi ga kroz najgušće grmlje, pretpostavljajući da ga nagrada čeka iza slijedećeg trna. Pretpostavka se pokazala krivom i John proklinje svih 333 milijuna hindu bogova te pokušava izaći iz minidžungle. Usput mu se pripiša pa traži prikladnu lokaciju, daleko od očiju Matris, koja se spustila ispod puta i gleda u Johnovom smjeru. Nakon deset minuta potrage za odgovarajućim drvom, John ga obilježi, usput za kap promašivši ulov koji je nepažljivo odložio na put mlazu. Budući da ni John ni Pater ne jedu ni kuke ni šparoge, John odlučuje prešutjeti možebitnu kontaminaciju ulova. Prisiljen je pozvati pomoć. Mater ga uspješno izvlači iz grma, srećom neotrovnog, bršljana, usput uznemirivši roj plavičastih mušica koje u zraku oblikuju figuru preuzetu iz Kamasutre i pripremaju odmazdu. Tim je prisiljen pobjeći uzbrdo, nadajući se da mušice ne vide daleko.

Lokacija 3:
Goričina, dio koji istovremeno gleda i na Župski zaljev i na malu stražarsku kućicu koja je svojevremeno služila lokalnim kuravama za pušenje napaljenim vojnicima u Kuparima. Nadmorska visina: vještičja sisa, nevjerojatno hladno. Tlo: IZNIMNO neravno. Tim se ponovo probija kroz koloniju bodljikave žuke, nepoučen nedavnim Johnovim iskustvom. Mater preuzima vodstvo i odvodi Johna uzbrdo, po najneravnijem mogućem terenu, stijenama oštrim poput britve s mnogo skrivenih rupa prekrivenih travom. Putem se gubi svaki trag Patri, ne odgovara na pozive, sa zadnje poznate lokacije ne dopiru nikakvi zvukovi. Mater zaključuje da se gubitak jednog člana tima ne može usporediti s bogatim nalazištem plijena kojeg je uočila malo poviše. Budući da John nema pravo glasa, mora slijediti Matrem uzbrdo. Količina ulova se polako povećava u našim rukama i uskoro ćemo biti prisiljeni proglasiti popunjenost kapaciteta. Mater naglo zastaje jer joj se odvezala špigeta. Odabire Johna za popravak i preuzima njegov plijen dok on izvršava zadatak. John zakoračuje i spektakularno upada lijevom nogom do bedra u rupu koju je vješto skrila trava. Dok John zapomaže, osjećajući kako u dubinama rupe nešto ogromno plazi po njegovoj nozi, Mater se luđački smije, Situaciju pokušava iskoristiti skupina kuka i šparoga koje su organizirale pokret otpora i bježe preko pustopoljine. Mater naposlijetku izvlači Johna koji se osvrće i ugleda veliko žuto oko u rupi u kojoj mu je par sekundi prije bila noga. Odlučivši da lov mora prestati jer su nam ruke pune ulova, uboda, rana... Mater opoziva tim. Počinje spuštanje. Nimalo uspješno. Mater gubi sposobnost razlučivanja stijene od ponora pa je John mora navoditi cijelim putem. Ignorira komad stijene koji mu je pričepio palac i riječima odvodi Mater na sigurno. Zatim i sam krene nizbrdo, usput otresavši trticom o šiljak. Mater se ne obazire nego traži Patris. Otkrivamo da je on krenuo naši tragom i zapeo na istom mjestu gdje i John, a još k tome i nema veliki ulov. Umjesto da lovi, upušta se u konverzaciju s bijesnim kosom koji sjedi na čempresu. Razgovor je nemoguće ni transkibirat ni transliterirat jer je bio vođen na ptičjem. Zaključivši da Patrem treba što prije odvesti na mentalnu procjenu sposobnosti, Mater opoziva cijelu operaciju jer joj je disturbance in the Force rekao da se sprema kiša. John tu otkriva da Mater ima Jedijevske sposobnosti koje pak ne rade kada treba podignuti kamen da se Patri oslobodi noga.

Svršetak misije:
Mater predvodi tim i oštro opominje Patrem svaki put kad skrene s puta da bi ulovio zalutalu kuku. Tim je žedan. Putem do baze nailazi na brojne prepreke koje više-manje uspješno svladava. Najteža prepreka je metar od baze, napadaju horde znatiželjnih susjeda. Johnu puca film, krči si prolaz ubranim kukama, gazi na nogu nepristojnoj babi te se natiče na izvor ha-dva-o-a. Utaživši potrebu za vodom, dodava današnji ulov nekidašnjem. Ukupni broj žrtava u kilogramima iznosi 1,2. Nije mnogo ali dovoljno da Mater ima večeru. Pater se sprema na put u Metropolu kako bi osobno predao izvještaj Glavnom zapovjedniku. John ga pretiče u namjeri i objavljuje cijelokupni izvještaj na blogu. Kučka se vratila.

Mission accomplished!


- 21:18 - Vaše neprocjenjivo mišljenje (14) - Ubij još jedno drvo! - Dovedi se baš tu

<< Arhiva >>