Jučer smo imali druženje, slavili drugaričin rođendan. Hrana je bila po običaju izvrsna, fotke po običaju u polumraku loše, pa ću poput nekad Milke Babović s umjetničkog klizanja opisati što se gastronomski događalo. Kao predjelo smo imali odličnu virovitičku suhu šunku, paški sir i slavonske domaće kobasice. Zatim je slijedila vrlo dobra pačja juha s knedlima, jetricama i drugim iznutricama iste životinje. Glavno jelo je bila pečena patka s mlincima, bilo je tu i pilećeg filea, salate zelena i paradajzi, a kao desert su slijedile gazdaričina torta, bajadere i čokoladna torta od gostiju. Pili su se jeger, domaća rakija, kvalitetno vino te radenska, kao i gorskokotarska voda. Kao uvod u razgovor poslužio je moj izvještaj sa skupštine u Splitu, filozofiji hotela s pet zvjezdica, gastro prednostima i slabostima, industriji rekuperacije, da bi se naravno završilo s politikom, ono treba li u prvom krugu izbora dati glas onome tko sigurno neće ući u drugi krug, naravno da treba. |
< | studeni, 2019 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |