Ragazze
30.09.2010.

U prosjeku jednom mjesečno prelistam i Playboye online, iako mi se nikad nije sviđalo njihovo poimanje lijepog. Upotrijebio sam množinu jer skoro svaka država koja drži do sebe ima online izdanje.
Talijanski jezik ne volim, u Rimu sam se u sve osim spomenika i crkvi razočarao, dobro izuzet ću par mostova i jedan park, al nedovoljno kad odbijem prljavštinu i smrdljive vecee.
Zanimljivo da mi se njihovo izdanje Playboya, odnosno izbor fotki već mjesecima u toj kategoriji najviše sviđa, evo samo jedan primjer wink

p.s.
koji samo ubilački pogled fino

10:14 - Komentiraj ( 9 ) Print NF
Opuštanje
29.09.2010.

Ipak lijep sunčan dan, interesantno, na najterasi samo nas dvoje.

U busu zanimljiv detalj, časna nosi "Reebok" tenisice, e o tome su u socijalizmu mogle samo sanjati smijeh

p.s.
Čekamo Pume ! hrvatska
18:52 - Komentiraj ( 8 ) Print NF
Terasa s pogledom ili o zadaćama
29.09.2010.

"Svaki čovjek mora imati neku zadaću", pisala je Christa Wolf.
Na radnom mjestu trebam biti u 12.30, al mi se čini da imam više zadaća nego učenici, cijelo jutro ih radim. Christa sigurno na takve prilično besmislene zadaće nije mislila. Možete misliti koliko ću biti pun elana kad dođem umoran u radnu ustanovu, no odradili smo i teže stvari, nadam se samo da će me i danas kao i jučer pri povratku domu svom dočekati sunce i da ću se na već poznatoj terasi opustiti uz zanimljiv pogled...11:04 - Komentiraj ( 3 ) Print NF
Poplava administracije
28.09.2010.

Priopćeno mi je da programi koje sam predao nisu na propisanom obrascu.

"Asistentice" koje mi pomažu na satu razrednika primjećuju da nikad nije bilo toliko papira.

Inače dugo smo se borili da jedno zemljište postane građevinsko, sad kad smo to uspjeli sudskim putem su potvrđeni uz novopečene svjedoke drugi vlasnici.
Slabo jedem, hranu stavljam na blog samo da bih imao dokaz kako sam nekad imao dobar izbor.

p.s.
Pozdrav splitskim zadrugarima iz umjetničke zadruge " Artist Vito", svojim vjernim čitateljima, neka cvjeta taj način organizacije posla, smrt prepotopnom hiperbirokratiziranom, korupcijom preplavljenom kapitalizmu !
Der Kampf geht weiter !


10:05 - Komentiraj ( 12 ) Print NF
Vrganji ( ponavljamo se )
27.09.2010.

Kad smo se sjetili što nas danas sve čeka naravno da smo jučer sjeli u auto i zbrisali u prirodu. Upravo se pokušavam iskulirati za nebuloze današnjeg dana.


08:44 - Komentiraj ( 14 ) Print NF
Razderana vremena
26.09.2010.

Lijepim zakrpe, nisam baš spretan.


(ilustracije : njemački modni blog & Nori )
11:35 - Komentiraj ( 9 ) Print NF
Nina Morić ili stop cenzuri
25.09.2010.

Vidim na našim portalima gromoglasni naslovi "Nina Morić pokazala međunožje" i slično, a sve cenzurirano, pa da ne biste pomislili da ste nešto spektakularno propustili :


12:28 - Komentiraj ( 16 ) Print NF
Eksperimenti
25.09.2010.

Ajde da i to probamo i to na dva različita načina. Rutina ne nosi u sebi izazov, mada se u nju možeš uzdati.


10:37 - Komentiraj ( 4 ) Print NF
Četvrtak : Lijepa naša zimnica
24.09.2010.

Nakon posla šetnja sajmom cvijeća, ove godine za promjenu ne fotkam šarenilo boja.Čekanje autobusa, teta se u zadnji tren uspravila wink

Doma slijedi veliki finale dana :


11:10 - Komentiraj ( 15 ) Print NF
Na slovo "V"
23.09.2010.

Vok, vrganji, najkraći opis jučerašnjeg dana...


09:43 - Komentiraj ( 12 ) Print NF
Bijelo
22.09.2010.

Opet potkradam omiljenog fotografa, sve više prepoznajem, sve manje učim...09:45 - Komentiraj ( 10 ) Print NF
Gušti sunčanog dana
21.09.2010.

Ne uživam samo ja na omiljenoj terasi, tetovaža mi je odmah upala u oči ali sam glupo daleko sjeo, rizik snimanja s fotićem koji se bistri oko pola minute. Zatim mobitel zvoni, dogovor za ručak na terasi uz more i to je to, još jedan prođe dan.

19:30 - Komentiraj ( 5 ) Print NF
Čudni ljudi
21.09.2010.

Dok se još može spašava me pijača na terasi robne kuće Ri nakon radnog dana, nekako se uspijem opustiti tim ritualom i miran otići doma. Jučer zanimljiv razgovor za susjednim stolom, tip kaže, nakon 20 godina rada u struci ja još uvijek s radošću kao prvi dan odlazim na posao, likica mu odgovora, da ne prakticiram jogu potpuno bih prolupala, nekako mi ona bliža od ovog čudaka.
p.s.
Teta na prvoj fotki je tako jurila da me iznenađuje da ju je ulovilo hladno oko kamere, doma me čekalo kuhano, još ne mogu doći sebi od jučerašnjeg Alexxlovog komentara, čuj kuhani ajvar ccccccccc.


09:57 - Komentiraj ( 7 ) Print NF
U stare dane
20.09.2010.

Uživamo u starim kokama...

...i sljubljivanjima na raznorazne načine.
09:27 - Komentiraj ( 14 ) Print NF
O revoluciji i domaćem ajvaru
19.09.2010.

Tužan dan u kišovitom Zagrebu. Na sastanku smo mi ekstremisti ostali u debeloj manjini, suština obrazloženja, zadnji put kad smo radikalizirali situaciju ostali smo bez par stotina članova, treba čuvati sindikat. Šetnja po Jelačića placu reprezentativnijem nego ikad u povijesti, izgled koji imponira. Primjetio sam dosta azijskih turista, turizam čuda radi.Doma u Rijeci me čeka ugodno iznenađenje, tako se već da živjeti, fućkaš narodnu slobodu.09:49 - Komentiraj ( 8 ) Print NF
Majstor
17.09.2010.

Često me love sumnje, ti se tako lako ufuraš u neke priče i onda ne priznaješ alternativu. Jebiga, lik se stalno dokazuje i glede mog doživljaja poetike i tehnike, nema boljeg... Odmarajte se sutra od mojih postova, u metropoli sam, ako uspijem ustati.20:41 - Komentiraj ( 8 ) Print NF
Mrzovoljni model
17.09.2010.

Baš mi paše u pauzi pospremanja radnog prostora u ovaj ogavan kišni dan, čujem da me sutra na putu čeka isto.

Preduhitrit ću razmišljanja dviju jednoobraznih blog heroina koje su ako dobro iščitavam razvrgle neprincipjelnu koaliciju, te njihovih blog pajaca, čeljade ima 21 godinu i profesionalni je model, a fotka je uzeta s njemačkog modnog bloga, danas objavljeno.

13:28 - Komentiraj ( 6 ) Print NF
Goli trač
16.09.2010.

Što li se krije iza zavjese od kose...

10:03 - Komentiraj ( 11 ) Print NF
Naznake novog vremena
15.09.2010.

Dok se na netu nastavlja rasprava o opstojnosti hrvatskog jezika kojeg narodni neprijatelji, vukovi sitnog zuba, opet ugrožavaju, u tišini moje zajednice lagano se provode mnogo ozbiljniji dubinski rezovi,u kojima ja doduše zasad samo selektivno supatnički surađujem.

09:59 - Komentiraj ( 8 ) Print NF
Ravnatelj punker
14.09.2010.

Lübeck pamtim po Thomasu Mannu i marcipanu. Pamtim i po tome da sam šetajući iz zezanja na mobitel pokušao dobiti Hrvatsku, tada još nije postojala usluga razgovora s inozemstvom, uspio, razgovarao i to besplatno, ali samo jednom, od druge to već nije išlo.
Grad je sad poznat i po tome što je za ravnatelja ugledne škole dobio punkera, i to besramno starog (57).

Djevojka kroz smijeh priča o šoku koji su doživjeli njeni roditelji kad su ga vidjeli :

Ipak učenici su zadovoljni jer je uvijek dostupan i baš cool, jedino što prilično inzistira na raznim projektima i socijalnom angažmanu.09:15 - Komentiraj ( 10 ) Print NF
Povratak u kavez
13.09.2010.

Ne budite zavidni, vratio sam se u svakodnevicu nakon ultrakratkog bijega...08:54 - Komentiraj ( 7 ) Print NF
Ajme meni...
10.09.2010.


Zbilja mi zadnja dva dana nije dobro,na schacharena.de sam jučer izgubio dvadesetak elo bodova, to se događa samo kad sam koma, iz depre me nije izvukla ni izjava jedne učenice, da joj je netko rekao da će joj njemački biti najdraži predmet, rekla bi mu da je lud. Što će tek biti kad počnem raditi jebene planove i programe i ostalu administraciju, a te zadnjih godina ima na kilometre, samo to rješavaš pa ak ostane malo vremena za učenike.
Na blogu isto dosadno za popizditi, fightovi su ispod svakog nivoa, relaksiralo me fotkanje, primjetio sam da zadnjih dana radim samo ode otuđenosti koje baš i nisu za blog.

P.s.
Preko vikenda ću vjerojatno probati negdje uteći, ako skupim snage i za to.


12:40 - Komentiraj ( 13 ) Print NF
Sunce
09.09.2010.

Ne stignem jutros napisati post niti obići blog klanja, ostajte dobro, prilažem zadnju fotku mog fejs frenda Norija.


11:16 - Komentiraj ( 7 ) Print NF
Prodiranje plavog
08.09.2010.

Dok vani pljušti meditiram prije izlaska o slaganju boja...


09:38 - Komentiraj ( 9 ) Print NF
Skoknuti do New Yorka
07.09.2010.

Po današnjoj fotografiji sam odmah shvatio da moji modni blogeri nisu više u Berlinu. Skoknuli su malo do New Yorka. Kao što netko reče, novac te ne može učiniti sretnim, al ti može pomoći na tom putu. Njih dvoje žanju uspjeh svog bloga, ajd dobro, barem netko wave10:57 - Komentiraj ( 8 ) Print NF
Počelo je
06.09.2010.

Nikad u gorem ozračju, s nekim kolegama se ove godine nisam stigao ni pozdraviti, svi rješavaju administraciju, svi se bave pizdarijama. Ovaj put znam da će biti još gore, prošle godine sam mislio da smo dostigli dno dna, učenici četvrtog razreda umjesto pozdrava nakon praznika odmah pitaju, hoćemo li pojačano vježbati za državnu maturu, ne znaju da će biti sretni ako budu imali i prostor za održavanje redovne nastave, a i kakve svrhe ima vježbanje za ovako koncipirane eseje i testove, učenik koji je četiri godine imao prosjek od 4,8 do 5,0 nije upisao fakultet jer je tremaš i kiksao je, uvijek se bolje usmeno snalazio, dok dečko koji je hladnokrvno prepisivao, a prolazi dobrim uspjehom jest, joj, joj, joj, zabravio sam da sam sebi zabranio pisati o školstvu, stop, kočim.
p.s.
Meni se zbilja čini da Hrvatska ima puno neprijatelja i to unutar struktura vlasti.

(ilustracija baš i nema veze s temom, preuzeto s njemačkog modnog bloga)

17:07 - Komentiraj ( 11 ) Print NF
Problemi s hrvatskim barjakom
05.09.2010.

...kao što vidim postaju sve veći i veći. Pamtim i svojevremeni uvredljivi naslov na hrvatskoj tad državotvornoj dalekovidnici u svečanom trenu : "Napokon hrvatski barjak na East Riveru", u 20 godina ipak neki jezični pomak, turcizmi više nisu IN.21:58 - Komentiraj ( 11 ) Print NF
Cambridge i karavane
05.09.2010.

Jedan od eksponata s izložbe što je prethodila noćašnjoj fešti :

Dio mladih nas napušta, putuju na daljne školovanje, tko u Cambridge, tko u Njemačku, i klavir se nakon dužeg vremena oglasio.


Ostajemo mi stari ili malo manje stari.

Na kraju neizbježne filmske projekcije uz diskusiju, kao prilog ja sam projicirao i dio posta naše unikatne blogericewaveTemu rasprave ostavljam vašoj mašti belj
11:39 - Komentiraj ( 8 ) Print NF
Izgon Roma
04.09.2010.

Francuska vlada je protjerala veću skupinu Roma, njih je pratila skupina fotografa i novinara, zadnja fotka je kad su već stigli u Bukurešt ili "matičnu" državu Rumunjsku.
Prije par godina sam sudjelovao u polemici oko slučaja međimurske škole u kojoj su na jedan ulaz ulazili Romi, na drugi ostali učenici, Rome bi čekao sapun i obavezno pranje barem ruku. I mi u sindikatu nismo bili jedinstveni, bivši predsjednik i ja smo imali suprotna mišljenja, našli smo kompromisno rješenje, a za učitelje u takvim školama smo tražili dodatak za otežane uvjete rada. Čuo sam nedavno na sastanku u Zagrebu da slični problemi još postoje, ni dan danas nisu ništa manji iako je ministarstvo osnivalo povjerenstva, bla,bla,bla...


11:09 - Komentiraj ( 33 ) Print NF
Ajmo malo o bojama
03.09.2010.

Koliko boja smiješ imati na sebi ? (fotografije preuzete s njemačkog modnog bloga)


p.s.
Meni je kad rano ustajem sve sivo hrvatska08:04 - Komentiraj ( 13 ) Print NF
Nokti Katy Perry
02.09.2010.

Odradio sam jutros doma na netu najdosadniji dio posla kojeg trebam obaviti ovaj tjedan. Slijedi hamletovska dilema, što čitati za opuštanje prije odlaska u Ustanovu, o hrvatskoj politici ili noktima Katy Perry...


10:49 - Komentiraj ( 8 ) Print NF
Zadnji ljetni kolaži
01.09.2010.

Slažem zadnje ljetne kolaže, kakvo god bilo bolje je od sivila radne svakodnevice i uživanja u blagodatima hrvatske demokracije.

09:44 - Komentiraj ( 11 ) Print NF

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Opis bloga
Nikakav, užasan, histeričan, drzak, bezobrazan, poučan, programiran za rušenje granica hm, hm, hm... Sredstvo za trošenje vremena, kojeg ionako ima previše, also uopće nema...

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje - Bez prerada

Važno zbog debila koji ne znam zašto posjete ovaj blog: "ovo djelo je plod fikcije. svaka sličnost sa stvarnim osobama i događajima slučajna je." Rečenica ima pravnu valjanost !

Goran Kauzlaric | Create Your Badge

Instagram

nachtfresser@gmail.com

Pirat urednik na fejsu :P
Web Nachtfresser

IZBOR POSTOVA 06.2004. - ?
od najstarijih do danas, barem po jedan mjesečno, odozdo prema gore
2019
Institucija slobodnog blogera (ogled o Böllu)
Aktivizam Grete Thunberg
Odakle ocean u pjesmi?
Vrelo Bosne i Jajce
Sarajevski ćevapi, dame i uspomene
Snježni Benkovac na brdu
Pulski zalasci
Kosa i sram
2018
Sa Sloterdijkom u Puli
Uzoran učenički dom
Tko otvara vrata Bukowom mačku
Djevojčica iza žice
Starac i (r)evolucija
Neotuđena crtica
Trešnjevački teatar
Intimni otvori depresivnih ljudi
Modna osvježenja
Kupac ružnog limuna
Međupost
2017
Pao stoljetni park
Budimo na mi
Poderane čarape
Pijača bez leda
Ostaj mi dobro Berlinu moj
Iskustvo i stil
Sedacija, odlasci, promatračica života
Nitko ne vrijedi više od dvije minute
Kud plovi ovaj put
Srcamo se
Vareš, imenovanje prošlosti
Popravljač
2016
Božić kod Dolores
Blog arhiva, genijalno
Varešarije
Obrobljeni plimom
Nestanak Wagnerovog psa
Poezija koja to nije s teletinom na pratećoj slici
Preko crte
Djevojka sa sajma u Opicini
Predvečerje u Trstu
Labinski bijenale industrijske umjetnosti
Dresirani i slobodni
Projekt bicikl
2015
4000. post
Forever Lolita
Vječno vraćanje dupeta
O potrebi za bloganjem
Blogerska subota
U pokretu
Gromovi love golotinju
Nisam mislio na Pariz
New York, Jack i ostali mitovi
Sipa i čokolada
Čudnovati su putevi Googleovi
Svakodnevni samoslici
Nachtfresser, 3700.post
2014
Pljeskavica i čaj
Istup Anne Helm
Ravnateljice über alles
O fotografiranju i svinjama
Život
Večer s berlinskim piratima
Posljednja marenda
Fuck the System!
Izlet u Opatiju
Kandidat broj 5 liste 16 za EUP
Nek nam živi bezuvjetni temeljni dohodak
Nagnuće berlinskog piratskog broda
Tišina hotelskih soba
S visina Svetog Križa
Avionska dijagnoza obrazovnog sustava
2013
Dame i gospodo, Astrid Kuljanić
Dekadencija
Odjeb ljetu gospodnjem dvijetisućetrinaestom
Naš mali šareni štand
Anonymous MMM u Rijeci
Profesor budala
Roštilj bez jahte
Krivo mi je zbog mog starog
Što radi piratska stranka ?
Bloger za EU parlament
Izbor postova
Shitstorm
2012
Sanjam knjige u Puli
Taštine
Sjećanje
Proteze Auschwitza danas
Blogeri 2004-2011
Prošao još jedan...
Prelijep dan u Zagrebu
Blogersko pušenje privatnosti
Napad Svetle Yordanove
Čitajte "Bolju polovnjaču"
Ostajte tamo, stižemo
2011
2500. post
Čestitka vjetrom raspršena
Predsjedniku ima tko da piše
Isšljivan
A meni se popodne spava
Smrt u Opatiji
Povratak u Ništa
Dijalog jednog blogera i Igora Mandića
Hrana naša svagdanja
Jučerašnji prosvjed u Rijeci
Civilizacija baterija
Hotel Montree
2010
Snijeg u Rijeci
Obzor
Vodice, bajka s pogledom na more
Cambridge i karavane
Otočna opuštanja
Berlin : balkanska galerija
Repovi rata
Dan divljanja maturanata
Abrutissement, načelo zatupljenja
Igramo se okvirima
Nacisti u Dresdenu
Boje budimpeštanskog Ludwiga
2009
Sa(n)jam knjige Pula 6.12.2009
Prođe još jedna fešta
a je još uvijek u krugu
U najjačem sastavu
Muzej, multikulturalnost, beskućnici...
Poučak o golom
Divlji Balkan
Gorski Kotar devetog svibnja
Londonerica u palanci
O bocama i maslinovom ulju
Prozori
Ha,ha, Amy je zakon
2008
Tako je zborila Gudrun Ensslin
Priznanje
Onako usput
Blog i grob
Govor mržnje na blogu.hr
Razgovor studentica pred Humbolt univerzitetom
Nogometno bratstvo Španjolske, Hrvatske i Koreje
Prosvjed, turisti i sunčani Korzo
Rasaditi
Dobro se žega
Politička korienitost
Osamstoprvi post, mali osvrt
2007
Ekološki fašizam
Masturbacijo, sretan rođendan !
Van Goghova zvjezdana noć
Radni dan jedne Berlinerice
Dani bez neta
Petak trinaesti
Razredni izlet u vodni centar Atlantis-Ljubljana
Guščija pašteta
FBK u Rijeci, jel se kome štucalo :P
Rasulo
Izletila zbog marihuane
Moja Paris gola u novinama
2006
Manta, vraaaaaaaaaati se
O blogu "Pjesmarije" (autora NF)
Igra revolveraša
Idealisti s oružjem
Ceremonija oproštaja s praznicima
Jedna Ljudmila
Zadaća (dječja bolnica)
Irokez u školi
Moji prijatelji
Coool
Prva klasa
O ovcama i nadi
2005
Kenningari i druge učenosti
Uvijek iznova, deja vu
Moj Uerige
Ostavština
Pred maturalac
Moj Raščupanko
Sjećanje na Radovića
Pišanje u Harteri
Samoubojstvo u štali
Montaža tv stolića i sretnije budućnosti
Pivo
Nekad smo znali veselo polemizirati...
2004
Inventura 2004.
Sjećanje na vrt (Paul Klee)
Razrednik
Isplazit jezik
Kamere oko nas
O fašistima, Sloterdijku, Walseru i meni
Skins&Teacher


SUPERCOOL ;P
< rujan, 2010 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Lipanj 2021 (8)
Svibanj 2021 (22)
Travanj 2021 (26)
Ožujak 2021 (21)
Veljača 2021 (24)
Siječanj 2021 (31)
Prosinac 2020 (20)
Studeni 2020 (12)
Listopad 2020 (6)
Rujan 2020 (5)
Srpanj 2020 (29)
Lipanj 2020 (26)
Svibanj 2020 (31)
Travanj 2020 (29)
Ožujak 2020 (32)
Veljača 2020 (28)
Siječanj 2020 (26)
Prosinac 2019 (24)
Studeni 2019 (22)
Listopad 2019 (27)
Rujan 2019 (28)
Kolovoz 2019 (27)
Srpanj 2019 (26)
Lipanj 2019 (30)
Svibanj 2019 (29)
Travanj 2019 (27)
Ožujak 2019 (30)
Veljača 2019 (28)
Siječanj 2019 (31)
Prosinac 2018 (31)
Studeni 2018 (30)
Listopad 2018 (30)
Rujan 2018 (30)
Kolovoz 2018 (31)
Srpanj 2018 (30)
Lipanj 2018 (29)
Svibanj 2018 (30)
Travanj 2018 (30)
Ožujak 2018 (31)
Veljača 2018 (29)
Siječanj 2018 (31)
Prosinac 2017 (32)
Studeni 2017 (30)
Listopad 2017 (31)
Rujan 2017 (29)
Kolovoz 2017 (28)
Srpanj 2017 (34)
Lipanj 2017 (29)