Svi na Danielu
31.05.2010.

Danas točno u podne, u sklopu festivala KIČMA, u Filodramatici na riječkom Korzu nastupa blogerica, pjesnikinja i romanopisac Daniela Trputec.



09:20 - Komentiraj ( 8 ) Print NF
Otočna nedjelja
30.05.2010.

A da ima lijepog ima, svatko dobronamjeran će nešto naći...







21:26 - Komentiraj ( 6 ) Print NF
Hvatač u raži
29.05.2010.

Nakon janjetine s mlincima i kupus salatom raspravljamo danas koliko je remek djela svjetske literature i filozofije pogrešno prevedeno, pa čak i sami naslovi. Naravno, meni je klasičan primjer "Pad Wagner", al evo naučih nešto i iz engleskog. Danas u jednom postu dodirnuh socijalnu tematiku, sada ovo, a za to vrijeme europska konkurencija u specijaliziranim fotografijama ne spava, možda opet izađem na teren belj












17:54 - Komentiraj ( 13 ) Print NF
Roštiljada
29.05.2010.

Evo slušam na satelitskom programu, ne gledam, jer gledam u komp, o navikama velikih umjetnika, Brahms je doručkovao crno vino, Van Gogh pivo, što mislite koji mi je bliži. Šalu na stranu, svake subote zaboravim da Konzum organizira roštiljade i nakon doručka upadnem u velike gužve iako dolazim samo po kruh, mlijeko i pivo, al najveća je gužva na blagajni do pet artikala, ljudi kupe kruh da bi s računom dobili pljeskavice. Baš kad sam ulazio je jedan penzić pokušao u gužvi ukrasti sok, al ga je cura djelilica hrane skužila i nemilosrdnim glasom natjerala da ga vrati. Kad sam izlazio red za roštilj je bio znatno manji, dobio sam na blagajni jogurt na poklon, kao Vindija nagrađuje svoje potrošače, al nije više bilo onog čovjeka, da ga barem tim utješno počastim.



13:02 - Komentiraj ( 12 ) Print NF
Subota na njemačkim portalima
29.05.2010.

Svi drhte uz Lenu na Euroviziji, a bogami prati se i finale prvenstva države pokera u skidanje u Hamburgu.







09:45 - Komentiraj ( 7 ) Print NF
Fjaka
28.05.2010.

Dva dana uzastopce ustajanje u pet, užas kojem ne vidim svrhe, da bih dežurao tamo gdje ću odraditi to preumoran buljeći u točku na zidu, kad ne bi bilo omiljene terase poslije, ne znam kako bih preživio, a vidjeh na autobusnoj da nisam samo ja tako umoran, čist, klan, nedoklan, ili kak već ide ta pjesma...






12:52 - Komentiraj ( 14 ) Print NF
Rijeka ima KIČMU
27.05.2010.

Otvoren je već tradicionalan sajam knjiga, knjige i časopisi na morskoj ariji iliti KIČMA. Jedna od gostiju autora bi trebala biti i blogerica danielaland i to u ponedjeljak. Neću puno pisati, sutra ponovo ustajem u zoru, samo par fotki...






22:05 - Komentiraj ( 11 ) Print NF
Kao na straži
27.05.2010.


Već dugo bdijem, danas imam najgluplje i najnecjenjenije, čitaj neplaćeno, zaduženje, dežurstvo na maturi i to se neprirodno rano moram pojaviti u ustanovi.
Čitam na netu, svi Hrvatsku doživljavaju kao zemlju poroka i seksa po plažama, pogotovo nakon jednog nedavnog koncerta u Istri, taj je napravio više reklame, počev od visokotiražnog Bilda, nego svi spotovi, može vlast pokušavati koliko god želi sakriti guzu, no ona strši.


06:16 - Komentiraj ( 14 ) Print NF
Središte grada danas
26.05.2010.

Tko kokuz, tko na visokim petama...






18:25 - Komentiraj ( 3 ) Print NF
Perspektiva
26.05.2010.

Neki kutevi nam daju iskrivljenu sliku.



09:03 - Komentiraj ( 5 ) Print NF
Jutarnja vreva
25.05.2010.

Fotoaparat ne može snimiti tu užurbanost, kako su samo svi na zeleno pojurili...

p.s.
Stražnjicu iz prethodnog posta čuvam već par dana u dokumentima, da bi je na kraju majstori iz jutarnjeg, zamislite danas, servirali kao nešto najsvježije...


17:08 - Komentiraj ( 7 ) Print NF
Crna venera (Venus)
25.05.2010.

Ta tenisačica se baš zna igrati.



08:13 - Komentiraj ( 7 ) Print NF
Sponzori vremena
24.05.2010.

Swatch, proizvođač popularnih satova, je pozvao poznate umjetnike na tri mjeseca boravka u novootvorenom kineskom hotelu. Nisi ni ludi, jedna jedina darovana slika poput ove, ak se dobro sjećam od Navarra, mogla bi na aukciji
postići veću cijenu od vrijednosti hotela.



09:15 - Komentiraj ( 11 ) Print NF
Vrtovi i balkoni
23.05.2010.

Oboje mi jako fali ovdje u potkrovlju, evo sad sam, odlazeći u dućan, potrošio dobrih pola sata na piću s prijateljem, terasa, svježi zrak. Nijemci to uglavnom cijene, čitam na blogu, mlada glumica obožava svoj vrt, a ljepših sam se itekako nagledao, na berlinskim balkonima sam se naguštao, kod nas svi okupirani ili vešom ili viškom namještaja...


14:06 - Komentiraj ( 13 ) Print NF
Intima na dlanu i nered po sobama
23.05.2010.

Svašta se na netu nađe, no primjetio sam nešto što bi možda moglo služiti kao pravilo kod ovakvih autoportreta, neuredna soba u pozadini ili ako je slikano u kupaonici, bljesak blica koji kvari fotku, ali obično skriva lice wink





10:28 - Komentiraj ( 6 ) Print NF
Ispod hamburških mostova
22.05.2010.

...živi Angelika i kako danas veli na portalu sueddeutsche.de, može mirno ostaviti preko dana svoje stvari, pod mostovima se ne krade. Novac eventualno zaradi prodajom časopisa koji uređuju beskućnici.

Zanimljivo, svugdje gdje sam u Europi boravio, zanimao sam se za probleme društvenih outsidera, u Hamburgu ne, imao sam moćnu stipendiju, jeo biftek, stanovao u dvorcu u jednokrevetnoj sobi, jedino me zanimala kuća Jil Sander, kojoj sam se uspio približiti. Nakon stranice na kojoj je Angelika, idem na modni blog, i, pazi ovo, njena vršnjakinja koja uživa u blagodati doma svog.



13:41 - Komentiraj ( 9 ) Print NF
Ona nije dvospolac
22.05.2010.

Najnovija moda na dodjeli njemačkih glazbenih nagrada smijeh


09:40 - Komentiraj ( 4 ) Print NF
Nevjerojatno dobra fotka
21.05.2010.

Ostao sam apsolutno bez riječi, bez brige, stiže mi društvo, neće večeras biti novih postova.



20:22 - Komentiraj ( 6 ) Print NF
Nudim brzi remi
21.05.2010.

Sve češće, zanimljiviji mi život između srazova i partija.






19:35 - Komentiraj ( 2 ) Print NF
Natječaj za stražnjicu
21.05.2010.

Vidim stalno novi natječaji, te za fotke, te za erotske priče, ne sudjelujem, mada me nagrada za erotsku priču privlači, a samo bi ju trebao kopipejstati, svejedno mi se čini da sam prelijen i za to.Bild je pak objavio natječaj za najljepšu stražnjicu svoje čitateljke i ove se masovno javljaju. Zanimljivo doba, prije par godina je jedan portal objavio natječaj za najljepšu intimnu frizuru, i nije bilo baš natjecateljica.





p.s.
Ne znam koliko će slike biti tu, jedini necenzurirani alat, imagesforme.com, ne radi trenutno jer su kako su napisali na stranici, onemogućeni učestalim napadima na server, odvratno.









13:02 - Komentiraj ( 8 ) Print NF
Post festum
21.05.2010.

Popravak i nadogradnja lap topa došli nešto manje od sto piva. Ovo je probni post, učim raditi na picassi. Spašene fotke i dokumenti, vidim da šifre nisu, biće belaja. Uglavnom, sad radim na sedmici i s nekim drugim programima, vječno vraćanje sličnog. Pas od spasitelja je bio zabavan i razigran.




10:05 - Komentiraj ( 7 ) Print NF
Sendepause
20.05.2010.

Samo ukratko da javim s tuđeg kompa, kod mene se ne diže, mislim naravno na windowse, te do eventualne sanacije, slijedi stanka u emitiranju.

11:40 - Komentiraj ( 7 ) Print NF
Paris u Cannesu
19.05.2010.

Obleka kao u dobrim starim vremenima njami



09:53 - Komentiraj ( 15 ) Print NF
Dan divljanja maturanata
18.05.2010.

Mediji će naravno ublažiti sliku ili kao portali do sada ignorirati ono što se događa, političari ih poput Bandića svih ovih godina tetošiti, profesori govoriti, naši razredi su u redu, to su oni drugi, no stanje na Korzu je jutros bilo užasno, fotke to ne mogu predočiti, vidio sam neke poznate novinarke, zgrožene poput mene, baš me zanima što će napisati. Možda se ne dogodi niti jedna nesreća i bit će kao da ništa nije bilo, zlatna zrela mladež. Na prvoj fotografiji je jedna mlada današnja žrtva onih koji će uskoro položiti ispit zrelosti.












14:25 - Komentiraj ( 22 ) Print NF
Top šest vrhunskih modela
18.05.2010.

Dan koji bi trebao biti najnaporniji ovaj tjedan loše počeo, uzrujao sam se kad sam pročitao jedan članak u najnovijem broju sindikalnog glasila mog sindikata, to sigurno ne bu išlo na oglasnu ploču u mojoj školi, a znam i par drugih povjerenika koji će s tim ravno u smeće.
Zato prije izlaska u nemilosrdni život bježim na lakše teme, top šest najbolje plaćenih modela, "moja" Kate je tek treća, nije prvi put da se čudom čudim ukusu svjetskih drmatora lovom...


















09:07 - Komentiraj ( 4 ) Print NF
Ma pusti Udbu, ravno na terasu !
17.05.2010.

Napravih to danas, naime napravih ono što rijetko činim, u školi otvorih g-mail, jer čekam odgovor jedne učenice oko izleta. Dočekala me forverduša, popis hrvatskih udbaša s kodnim imenima, za Šeksa svi znamo, no doživjeh i par iznenađenja, između ostalog i jedan almost bloger. Pomislih, samo me još to treba opterećivati u životu i pobjegoh na omiljenu terasu, jedan snimak desno, jedan ravno, sve sam drskiji...





20:01 - Komentiraj ( 8 ) Print NF
Moda i domoljublje
17.05.2010.

Depresija ponedjeljkom. Sinoć skinuh fotke, da imam za ujutro kako odlučim, za tekst o modi ili o domoljublju. Tek jutros primjetih da kod Nijemaca obje teme povezuje zajednički čimbenik. Ne da mi se lamentirati pa samo prilažem fotke da ne ostanu neiskorištene.







10:04 - Komentiraj ( 10 ) Print NF
Crna ovca, janjci i vatrogasci
16.05.2010.

Sve što se moglo dogoditi da ugrozi izlet, jučer se dogodilo. Nakon što je kiša omela obilaženje planirane maslinarske staze u Krku, izabrao sam odlazak u Bašku na manifestaciju "crna ovca". Pukao je remen u busu i ostali smo na putu. Do Baške su nas prevezli vatrogasci, pogodite koliko osoba stane u vozilo na slici. Barem sam jeo izvrsnu ličku janjenitu, s pravom je hvale. Učenici su se islikali s domaćim crnim ovcama, raspravljali smo jel jedna muška ili su obje ženske. Na povratku horor s burom na krčkom mostu, moralo je ostati napeto do kraja.












10:44 - Komentiraj ( 14 ) Print NF
Peh
15.05.2010.

Idem s učenicima na izlet u prirodu, prognoza je, pasje vrijeme, odgodit se više ne može, tak je to u životu.



06:29 - Komentiraj ( 13 ) Print NF
Narukvica
14.05.2010.

Te narukvice u aqua centrima s gejzirima, vodenim masažama, saunama, toboganima i sličnim perverzijama redovito gubim, uvijek ih na kraju nađem, al se izmučim ronjenjem ili kad sam nemoćan netko izroni za mene thumbup
Upload slika i fotografija

18:35 - Komentiraj ( 5 ) Print NF
Ustajanje u zoru i neproduktivnost
13.05.2010.

Nikad kod mene dan su ustajanjem u pet i par sati spavanja ne može dobro proći. Ovaj put sam bio mudar pa sam šest ili sedam najvažnijih obveza stavio na papir, naravno onako bunovan sam najprije papir izgubio. Praktično ništa nisam danas obavio osim bezbolnog zaključivanja ocjena maturantima, sindikalca s kojim sam diskutirao nisam uspio uvjeriti u opravdanost apela za zajedničku organizaciju generalnog štrajka, koji je poslao moj predsjednik, ja sam tu ideju iznio prije par godina, mislim da sam i pisao na blogu, tad moj blog nije bio ovakvo žutilo, podržalo me troje do četvero ljudi od dvadesetak iz vodstva, sad je i mene poziv iznenadio i malo sam skeptičan uz trenutno potpuni nedostatak neovisnih medija, al nisam protiv. O organizaciji subotnjeg razrednog izleta ne bih, zaboravio sam bezbrojne papire koje sve imam, al su kod učenice, poslati u županiju, oni mi trebaju odobriti odlazak na stručni izlet na inače moj neradan dan. Ah ništa, ako me tuš donekle oporavi odlazim na prvi susret s riječkim blogerima, dosad sam se nalazio samo s dvoje, najradikalnijim drugom kobom, kojem su uspjeli eutanizirati blog, te s jednom od par mojih najdražih blog pjesnikinja, u zagrebu imam preko dvadeset skalpova.
Kad sam bauljao iz ustanove prvo tradicionalni sajam cvijeća:

Zatim zanimljive čizme, ne mogu baš namještati fotić koliko mi treba, učinilo mi se da prva fotka nije uspjela pa sam opalio brzo i drugu, na kraju mi mutna ljepša.


Odmor pred eventualni izlazak.









17:40 - Komentiraj ( 14 ) Print NF
Krhkost
13.05.2010.

Nevrijeme će nas otpuhati.

Različite su strategije borbe, najčešće vidno pogrešne.





07:16 - Komentiraj ( 7 ) Print NF
O penisu lady Gage i marketingu
12.05.2010.

Prošle godine je poznata pjevačica izjavila da je dvospolac i još dobila na ionako rastućoj popularnosti. Rekla je da joj mali penis uopće ne smeta, a mediji su hvalili njenu iskrenost i hrabrost. Ove godine je priznala da to nije istina i da je to bio samo bio marketinški trik, nije izgubila na popularnosti, mase vole pušiti pa makar i male.









09:31 - Komentiraj ( 16 ) Print NF
Fokus
11.05.2010.

Tako cura skoro ostade potpuno bez glave, uzgred, nije moja fotka, što puk veli, što je na netu, ponuđeno je...
Upload slika i fotografija

09:35 - Komentiraj ( 8 ) Print NF
Brendirano
10.05.2010.

Zanimljivo, kineska studentica u Berlinu ima na sebi sve vrhunske marke i materijale, što primjećuje autorica popularnog modnog bloga, no svejedno nitko ne ostavlja komentar tipa "wow".



17:15 - Komentiraj ( 10 ) Print NF
Detalji
10.05.2010.

Pogledajte samo koliko teta na prvoj fotki ima toga na sebi.
Upload slika i fotografija
Hm, a tko će skinuti treću tetu,koliko vidim nema više prijateljica belj
Upload slika i fotografija

10:31 - Komentiraj ( 4 ) Print NF
Ručak
09.05.2010.

Nisam baš najbolje fotkao, jer se žurilo da se ne ohladi, buket je drugarica dobila za godišnjicu mature sinoć.



p.s.
Mislite da je meni važno što neki misle da je moj blog neozbiljan, ha,ha, ne da mi se tražiti onu stvar na youtube, poljubi me ravno negdje, kaže prijateljica, Grčkoj zamjera samo prljave vecee, nisam bio, al ne vjerujem da mogu biti prljaviji nego u Rimu.




16:59 - Komentiraj ( 7 ) Print NF
Platonov poučak
09.05.2010.

Platon je poučavao da su ljudi prije bili bića s dvije glave, četiri ruke i četiri noge, no u jednom momentu su se bogovi prestrašili i prepolovili ih i od tada svatko traži svoju drugu polovicu. Fešte pomažu da ih se nađe, a bogami nekad zna biti i viška pjeva



10:42 - Komentiraj ( 6 ) Print NF
Prije deset ujutro
08.05.2010.

Fotografkinja V.Vial je smislila zanimljiv projekt, načelno dogovoriti s poznatim osobama posjete prije 10 ujutro i odmah ih fotografirati. Djeluju normalno, meni samo Lagerfeld kvari dojam...















11:36 - Komentiraj ( 11 ) Print NF
Fleš
08.05.2010.

S 50 je kaže shvatila da se čuda više ne događaju, da joj Cohen nikad neće posvetiti pjesmu, te da sve odlazi k vragu. A što dolazi ?



09:12 - Komentiraj ( 2 ) Print NF
Glumice za san jednog klinca
07.05.2010.

Ne idem više u kino, eventualno priredimo neku projekciju na platnu doma, no kao pučkoškolac sam redovito išao.
U časopisima smo gledali fotografije i uzdisali za Brigitte Bardot i Jane Birkin. Zamislite koja je poslastica bila kad sam, ipak malo stariji gledao "Don Juana",morao sam čak googlati jer danas više ne vjerujem svom pamćenju, s njih dvije u glavnim ulogama, nemam pojma nit sam ikad znao tko je glumio glavnu mušku ulogu u tom filmu...
Upload slika i fotografija
Upload slika i fotografija
Upload slika i fotografija
Upload slika i fotografija

10:33 - Komentiraj ( 13 ) Print NF
Terasa
06.05.2010.

Grozan dan, prvo izuzetno temeljit sistematski pregled, a zatim dogovori oko izleta idući vikend, te par sindikalnih problema, uz ono standardno dnevno, da nije te birtijske terase vjerojatno bih puknuo.






18:45 - Komentiraj ( 7 ) Print NF
Žurno : štrajk glađu
06.05.2010.

Evo dobih mail s molbom za obavješćivanje javnosti, te prosljeđujem, vidim da je i moj kolega i prijatelj iz sindikata Preporod, poduzeo određene korake, a o ovom sam čitao i na blogu kolege b3

Poštovani nadležni,
ili mi vratite oduzeti posao. Točka. Amen.
ili mi pronađite drugi posao. Točka. Amen.
ili me pustite da umrem. Točka. Amen.

I oslobodite me od besplodnih razgovora!

Samo zato,

sutra je četvrti dan štrajka glađu "Umrijeti za ono Nevidljivo - do smrti ili do povratka na posao"!

u prostorijama Ministarstva obrazovanja, Donje Svetice 38,

Vlado Vladić

=========================

4.5.2010.
Poštovani,

profesori, umjetnici, kulturni radnici, novinari, državni službenici, prosvjetari i svećenici - dragi intelektualci u zemlji i u svijetu:

hoće li netko od svih uglednika ove Države i Crkve kojima se prof. Vlado Vladić obratio, učiniti nešto da se spriječi ovaj nemili štrajk glađu našeg dragog kolege, prijatelja i brata Vlade - koji je zbog birokracije doveden pred zid!?!?
Dozvolite da svojim malim apelom mene neznatnika, ali građania i vjernika ove iste Države i Crkve i nadasve Vladinog kolege, prijatelja i brata - potaknem one koji su u providnosno, milosno ali i uz veliku odgovornost im danoj mogućnosti: učine nešto kod nadležnih da Vlado može i dalje prehranjivati svoju obitelj.

Hvala vam na pozornosti i srdačan pozdrav - Dubravko Arbanas

===================================

15.4.2010.

----- Original Message -----
From: damir borovcak
To: Predsjednica
Cc: MZOS2 ; MZOS ; Hrvatskim prijateljima u domovini i svijetu ; Hrvatskim medijima u domovini i svijetu ; Vlado Vladic
Sent: Thursday, April 15, 2010 11:29 AM
Subject: Slucaj dr. Vlade Vladica i Domagoja Orlica_Re: Obrtnicka skola u Zagrebu

Predmet:
Otakaz dr.sc. Vladi Vladiću i Domagoju Orliću
zaposlenima u Obrtničkoj školi u Zagrebu


Poštovani državni tajniče gosp. Mesarić,

najljepše zahvaljujem na Vašem žurnom i korektnom postupanju i odgovoru. Ured Predsjednice Vlade RH pokazao je socijalnu osjetljivost i na neke moje ranije predstavke, pa me nastavak te korektnosti izuzetno veseli.

Molim Vas osobno kao i gdju predsjednicu Vlade RH da poduzmete sve kako birokratsko i paragrafsko nasilje u RH ne bi pojedincima poput ravnatelja u Obrtničkoj skoli u Zagrebu dalo mogućnost da unesrećuju kvalitetne ljude, koji su ujedno i nositelji života višečlanih obitelji, poput gosp. dr.sc. Vlade Vladića i njegovog kolege gosp. Domagoja Orlića.

Takodjer Vas molim da se osobno založite te da pratite daljnji slijed ovog slučaja, kako bi Ministarstvo zanosti, obrazovanja i športa čim prije vratilo na posao šikanirane i obespravljne profesore.

S poštovanjem
Damir Borovčak, dipl.ing., Zagreb

----- Original Message -----
From: Predsjednica
To: damir.borovcak@zg.t-com.hr
Sent: Thursday, April 15, 2010 9:05 AM



E-mail: damir.borovcak@zg.t-com.hr





VLADA REPUBLIKE HRVATSKE

U r e d p r e d s j e d n i c e





Klasa: 050-01/10-01/1343

Urbroj: 50302-10-10-1

Zagreb, 8. travnja 2010.


Poštovani gospodine Borovčak,



Predsjednica Vlade Republike Hrvatske, gospođa Jadranka Kosor, primila je Vašu predstavku, u kojoj se žalite na postupke ravnatelja Obrtničke škole za osobne usluge u Zagrebu.

Ovim Vas putem želim izvijestiti da sam, po naputku predsjednice Vlade, Vašu predstavku dostavio na uvid i daljnje postupanje ministru znanosti, obrazovanja i športa, dr. sc. Radovanu Fuchsu.



S poštovanjem,





Predstojnik Ureda predsjednice Vlade,

državni tajnik



Krunoslav Mesarić, dipl. iur.








11:53 - Komentiraj ( 3 ) Print NF
Zvijezde bez krpica
06.05.2010.

Zanimljiv kviz, naravno već sam zaboravio gdje sam ga jutros rješavao, i Severina je tamo, Madonnu nisam prepoznao.
Upload slika i fotografija

08:57 - Komentiraj ( 4 ) Print NF
Užas, katastrofa, al i zanimljivo za promišljanje
05.05.2010.

Ja se i dalje bavim modom, seksom i ostalim nebitnim temama kiss


19:49 - Komentiraj ( 10 ) Print NF
106.482.500 dolara
05.05.2010.

Toliko je isplaćeno za ovu desnu Picassovu sliku. Da sam kolekcionar s brdom love mislim da mi ne bi bila ni tisućita u izboru. Grčka, ne daj se !


10:00 - Komentiraj ( 9 ) Print NF
Tisućudevetstošezdesetosma
04.05.2010.

Nemate pojma koliko zavidim generaciji koja je tada sazrijevala, posebno sad kad su dokumentarci tog vremena dostupni. Nije im bilo lako al znali su se boriti, ja nažalost premlad bijah.
Upload slika i fotografija
Upload slika i fotografija
Upload slika i fotografija
Upload slika i fotografija

21:05 - Komentiraj ( 12 ) Print NF
Opet moda...
04.05.2010.

Što reći, kolegica i kolega koji zajednički vode najpopularniji modni blog njemačke ulice znaju promatrati. Naravno lako je njima, nekima je san pojaviti se na njihovom blogu i svi im, kako čitam, spremno poziraju. Otvoreni su za suradnju, prijatelji smo na fejsu, pa eto, možda pokušam međunarodni proboj beljhrvatska



17:28 - Komentiraj ( 5 ) Print NF
Fora
04.05.2010.

Za vrijeme prosvjeda dao sam izjavu za jedne novine koja zamislite nije objavljena, al sam eto dobio mail s fotkom, barem nešto.

Nego, počela je sezona kupanja, iako je nekima još zima, baš mi je fora kad se žena skine u društvu odjevenih ljudi.





09:27 - Komentiraj ( 5 ) Print NF
Zappina salata
03.05.2010.

Još za života Frank Zappa je imao kafić u Berlinu, naravno sad više ne postoji i sudeći po pretraživačima ne nosi više ni isto ime, zaboravio sam gdje se nalazio. Služeni su tjestenina i salate,te sam njurgao kad su cure izabrale to mjesto, mada mi je muzika godila. Što ću jadan, tjesteninu ne volim, naručio salatu, i gle vraga izvrsna. Kad sam išao na vece skužio sam da je kuharica kod šanka pa pitao, što to daje takav ukus, rekla je ulja, samo ulja, kako je zadnje godine života Zappa proučavao svjetsku etno glazbu, tako je istraživao i ostale specifičnosti, nema boljeg od našeg domaćeg maslinovog ulja i nisam još nijednog gosta našao nezadovoljnim mojom Zappinom salatom...



18:50 - Komentiraj ( 8 ) Print NF
Opa !
03.05.2010.

Maloprije osvanulo na jednom modnom blogu, a sad se valja meni spremati za odlazak u mutni grad okupan kišom.



10:46 - Komentiraj ( 6 ) Print NF
Crnobijeli svijet
03.05.2010.

U biti sve je tako jasno i prozirno, samo što mi volimo zatvarati oči.
Upload slika i fotografija

09:32 - Komentiraj ( 2 ) Print NF
Dobrodošli u nudističku državu
02.05.2010.

Tako su se na Zapadu svojevremeno propagandno šprdali sa DDR, iliti tadašnjom istočnom Njemačkom. Ja sam bio žestoki kritičar i našeg i njihovog socijalizma ali sam igrom slučaja dobio istočnonjemačku stipendiju. Moram reći, žao mi je bilo kad sam se poslije morao vratiti u tadašnju domovinu SFRJ. Sad čitam, povodom jedne izložbe u Parizu, rugaju se kritičari istočnonjemačkoj avangardnoj umjetnosti, sa sličnim parolama kao u naslovu, ma idite vrit jebeni zapadni puritanci.
Upload slika i fotografija
Upload slika i fotografija

20:57 - Komentiraj ( 11 ) Print NF
Samo guza Hrvata spašava
02.05.2010.

Analizirali smo malo jučerašnji prosvjed i došli pojednostavljeno rečeno do zaključka : no future. Nema mladih na prosvjedu. Dok masovni mediji na Zapadu uglavnom zatupljuju ljude srednjih godina i starije, a mladi su buntovni, kod nas je potpuno suprotno. Gledam slike iz Berlina i Züricha, sve pršti od mladeži, lijepo ih vidjeti.

Nama privremeno može pomoći samo lijepo vrijeme i molitva da što više turističkih guza vidimo na Jadranu.
Slatki peso wink
Upload slika i fotografija



10:16 - Komentiraj ( 10 ) Print NF
Fotografije s riječkog prvomajskog prosvjeda
01.05.2010.

Evo vratih se, samo da se zna, od sindikata su nazočili samo NHS Krešimira Severa i Bulićev sindikat Istre i Kvarnera, no ljudi je svejedno bilo, tko još sluša nebuloze Vilima Ribića da Hrvati nemaju tradiciju prosvjedovanja.
U zadnjim redovima sam ulovio gradonačelnika, a jedina govornica koju sam fotkao bila je nezaposlena gospođa koja je spontano tražila i dobila riječ.




















12:14 - Komentiraj ( 12 ) Print NF
Tko to tamo pjeva
01.05.2010.

Ustao ranije zbog odlaska na prosvjed. Nije mi bila potrebna budilica jer vikendom i praznicima crkva zvoni u sedam ujutro. Uz spot o zlostavljanju djece želim vam sretan praznik rada.

07:38 - Komentiraj ( 5 ) Print NF

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Opis bloga
Nikakav, užasan, histeričan, drzak, bezobrazan, poučan, programiran za rušenje granica hm, hm, hm... Sredstvo za trošenje vremena, kojeg ionako ima previše, also uopće nema...


Važno zbog budaletina koje ne znam zašto posjete ovaj blog: "ovo djelo je plod fikcije. svaka sličnost sa stvarnim osobama i događajima slučajna je." Rečenica ima pravnu valjanost!

copyright©blog.dnevnik.hr/nachtfresser 2004.-..., sva prava pridržana. Zabranjeno kopiranje, umnožavanje, objavljivanje ili bilo koja druga uporaba teksta i fotografija s bloga u bilo koje svrhe bez dozvole autora.
Alter ego foto blog




Instagram

nachtfresser@gmail.com

Pirat urednik na fejsu :P
Web Nachtfresser

IZBOR POSTOVA 06.2004. - ?
od najstarijih do danas, barem po jedan mjesečno, odozdo prema gore
2023
Deleted
6000.post, treći dio
6000.post, drugi dio
Wasserdicht, 6000.post prvi dio
Tri blog gracije
2019
Institucija slobodnog blogera (ogled o Böllu)
Aktivizam Grete Thunberg
Odakle ocean u pjesmi?
Vrelo Bosne i Jajce
Sarajevski ćevapi, dame i uspomene
Snježni Benkovac na brdu
Pulski zalasci
Kosa i sram
2018
Sa Sloterdijkom u Puli
Uzoran učenički dom
Tko otvara vrata Bukowom mačku
Djevojčica iza žice
Starac i (r)evolucija
Neotuđena crtica
Trešnjevački teatar
Intimni otvori depresivnih ljudi
Modna osvježenja
Kupac ružnog limuna
Međupost
2017
Pao stoljetni park
Budimo na mi
Poderane čarape
Pijača bez leda
Ostaj mi dobro Berlinu moj
Iskustvo i stil
Sedacija, odlasci, promatračica života
Nitko ne vrijedi više od dvije minute
Kud plovi ovaj put
Srcamo se
Vareš, imenovanje prošlosti
Popravljač
2016
Božić kod Dolores
Blog arhiva, genijalno
Varešarije
Obrobljeni plimom
Nestanak Wagnerovog psa
Poezija koja to nije s teletinom na pratećoj slici
Preko crte
Djevojka sa sajma u Opicini
Predvečerje u Trstu
Labinski bijenale industrijske umjetnosti
Dresirani i slobodni
Projekt bicikl
2015
4000. post
Forever Lolita
Vječno vraćanje dupeta
O potrebi za bloganjem
Blogerska subota
U pokretu
Gromovi love golotinju
Nisam mislio na Pariz
New York, Jack i ostali mitovi
Sipa i čokolada
Čudnovati su putevi Googleovi
Svakodnevni samoslici
Nachtfresser, 3700.post
2014
Pljeskavica i čaj
Istup Anne Helm
Ravnateljice über alles
O fotografiranju i svinjama
Život
Večer s berlinskim piratima
Posljednja marenda
Fuck the System!
Izlet u Opatiju
Kandidat broj 5 liste 16 za EUP
Nek nam živi bezuvjetni temeljni dohodak
Nagnuće berlinskog piratskog broda
Tišina hotelskih soba
S visina Svetog Križa
Avionska dijagnoza obrazovnog sustava
2013
Dame i gospodo, Astrid Kuljanić
Dekadencija
Odjeb ljetu gospodnjem dvijetisućetrinaestom
Naš mali šareni štand
Anonymous MMM u Rijeci
Profesor budala
Roštilj bez jahte
Krivo mi je zbog mog starog
Što radi piratska stranka ?
Bloger za EU parlament
Izbor postova
Shitstorm
2012
Sanjam knjige u Puli
Taštine
Sjećanje
Proteze Auschwitza danas
Blogeri 2004-2011
Prošao još jedan...
Prelijep dan u Zagrebu
Blogersko pušenje privatnosti
Napad Svetle Yordanove
Čitajte "Bolju polovnjaču"
Ostajte tamo, stižemo
2011
2500. post
Čestitka vjetrom raspršena
Predsjedniku ima tko da piše
Isšljivan
A meni se popodne spava
Smrt u Opatiji
Povratak u Ništa
Dijalog jednog blogera i Igora Mandića
Hrana naša svagdanja
Jučerašnji prosvjed u Rijeci
Civilizacija baterija
Hotel Montree
2010
Snijeg u Rijeci
Obzor
Vodice, bajka s pogledom na more
Cambridge i karavane
Otočna opuštanja
Berlin : balkanska galerija
Repovi rata
Dan divljanja maturanata
Abrutissement, načelo zatupljenja
Igramo se okvirima
Nacisti u Dresdenu
Boje budimpeštanskog Ludwiga
2009
Sa(n)jam knjige Pula 6.12.2009
Prođe još jedna fešta
a je još uvijek u krugu
U najjačem sastavu
Muzej, multikulturalnost, beskućnici...
Poučak o golom
Divlji Balkan
Gorski Kotar devetog svibnja
Londonerica u palanci
O bocama i maslinovom ulju
Prozori
Ha,ha, Amy je zakon
2008
Tako je zborila Gudrun Ensslin
Priznanje
Onako usput
Blog i grob
Govor mržnje na blogu.hr
Razgovor studentica pred Humbolt univerzitetom
Nogometno bratstvo Španjolske, Hrvatske i Koreje
Prosvjed, turisti i sunčani Korzo
Rasaditi
Dobro se žega
Politička korienitost
Osamstoprvi post, mali osvrt
2007
Ekološki fašizam
Masturbacijo, sretan rođendan !
Van Goghova zvjezdana noć
Radni dan jedne Berlinerice
Dani bez neta
Petak trinaesti
Razredni izlet u vodni centar Atlantis-Ljubljana
Guščija pašteta
FBK u Rijeci, jel se kome štucalo :P
Rasulo
Izletila zbog marihuane
Moja Paris gola u novinama
2006
Manta, vraaaaaaaaaati se
O blogu "Pjesmarije" (autora NF)
Igra revolveraša
Idealisti s oružjem
Ceremonija oproštaja s praznicima
Jedna Ljudmila
Zadaća (dječja bolnica)
Irokez u školi
Moji prijatelji
Coool
Prva klasa
O ovcama i nadi
2005
Kenningari i druge učenosti
Uvijek iznova, deja vu
Moj Uerige
Ostavština
Pred maturalac
Moj Raščupanko
Sjećanje na Radovića
Pišanje u Harteri
Samoubojstvo u štali
Montaža tv stolića i sretnije budućnosti
Pivo
Nekad smo znali veselo polemizirati...
2004
Inventura 2004.
Sjećanje na vrt (Paul Klee)
Razrednik
Isplazit jezik
Kamere oko nas
O fašistima, Sloterdijku, Walseru i meni
Skins&Teacher


















































SUPERCOOL ;P
















































< svibanj, 2010 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Travanj 2024 (22)
Ožujak 2024 (25)
Veljača 2024 (25)
Siječanj 2024 (18)
Prosinac 2023 (13)
Studeni 2023 (18)
Listopad 2023 (6)
Rujan 2023 (7)
Kolovoz 2023 (2)
Srpanj 2023 (18)
Lipanj 2023 (16)
Svibanj 2023 (22)
Travanj 2023 (16)
Ožujak 2023 (17)
Veljača 2023 (14)
Siječanj 2023 (13)
Prosinac 2022 (12)
Studeni 2022 (11)
Listopad 2022 (11)
Rujan 2022 (11)
Kolovoz 2022 (7)
Srpanj 2022 (4)
Lipanj 2022 (1)
Travanj 2022 (6)
Ožujak 2022 (1)
Prosinac 2021 (1)
Listopad 2021 (1)
Rujan 2021 (1)
Kolovoz 2021 (11)
Srpanj 2021 (9)
Lipanj 2021 (11)
Svibanj 2021 (22)
Travanj 2021 (26)
Ožujak 2021 (21)
Veljača 2021 (24)
Siječanj 2021 (31)
Prosinac 2020 (20)
Studeni 2020 (12)
Listopad 2020 (6)
Rujan 2020 (5)
Srpanj 2020 (29)
Lipanj 2020 (26)
Svibanj 2020 (31)
Travanj 2020 (29)
Ožujak 2020 (32)
Veljača 2020 (28)
Siječanj 2020 (26)
Prosinac 2019 (24)