Komentari

nachtfresser.blog.hr

Dodaj komentar (22)

Marketing


 • Helix

  A tko ih, naravno uz roditelje, 12 godina, koliko su do današnjeg dana u sistemu školovanja, odgaja!? Je li im netko osmislio i ponudio neki drugi način proslave završetka srednjoškolskog obrazovanja? Koliko je uopće prisutan odgojni moment u srednjoj školi? Ma mogla bih se u pojedinim slučajevima zapitati i o obrazovnom. Lako se zgražati nad mladim ljudima (djecom!). Treba ih voljeti, razumijeti, odgajati, obrazovati, biti im prijatelj. pozdrav od prof koja im uvijek uspije biti prijatelj, ali ne može sve sama
  ( nothging personal)

  avatar

  18.05.2010. (15:36)    -   -   -   -  

 • skaska

  iz crkve izlaze ko fufe, iz škole ko divljaci, (po)čast iznimkama

  avatar

  18.05.2010. (16:05)    -   -   -   -  

 • NF

  @helix: sve ove godine sam i razrednik, ne želim biti prepotentan kao drugi i napisati, moji to nisu radili, mada nisu, prošle godine sam imao maturante, kampirali su na krku umjesto divljanja po gradu, na fejsu sam pratio i vidio da je sve pod kontrolom, poslije su fotke samo taj dojam potvrdile, samo skrećem pozornost na činjenicu da većina njih danas divlja i da im svi to prećutno odobravaju
  @skaska: pusa;)*

  avatar

  18.05.2010. (16:12)    -   -   -   -  

 • fulvus

  ja bih im sve to lijepo naplatila, svu štetu. čitala sam da je zagreb izdvojio za to 300.000 kuna (wtf??!) kad bi roditelji platili popravak štete, ne bi se takve stari događale. ista stvar i s navijačima. jedino lupit po džepu, to je odgojna mjera koju svi razumiju.

  avatar

  18.05.2010. (16:57)    -   -   -   -  

 • Kalorijski restoran ... minus40kg ... dražeN ;)

  Djeca su produkt svih nas, tj. društva u cjelini. To što čine, posljedica je odgoja koji je takav kakav je. Gotovo u pravilu, pojedinačno, svi su oni divni mladi ljudi. Nerijetko, tek u grupi, malo izgube kontrolu. Kada gledam što je, i tko je, stalno na televiziji, čudim se što ovakvih žalosnih situacija nije i više. Uz garnituru "slavnih" koje mediji forsiraju normalan se čovjek mora osjećati nenormalno, posebno ako je mlad, pametan i željan potvrde svoje vrijednosti, u svijetu koji protežira ulizivanje, muljanje, korupciju, nemoral, nepoštenje i kriminal. Ljudi pričaju, političari pričaju, mediji pričaju, dođu izbori, prođu, i ubrzo sve po starom. Ali nije to boljka samo nekih drugih, takvi smo i mi sami, više, manje, tj. kako već na kom području.
  IDeM ... kiWi ... dražeN :)

  avatar

  18.05.2010. (17:42)    -   -   -   -  

 • MODESTI BLEJZ

  u vž se pleše kotiljon i kastilja

  avatar

  18.05.2010. (17:50)    -   -   -   -  

 • unsui

  kažu da su navijači huligani i divljaci,neka glasno kažu koliko
  navijači razbiju tramvaja u cijeloj godini,a koliko maturanti u samo
  jednom danu u godini...ali kao što je rekao dražen sva ta djeca imaju
  roditelje,familiju,prijatelje,odgajatelje,profesore...koji očito ne rade
  ono što bi trebali

  avatar

  18.05.2010. (18:30)    -   -   -   -  

 • windfuckersister

  U moje doba toga nije bilo....... mi smo se samo dostojanstveno napili ko sinje majke;)

  avatar

  18.05.2010. (18:49)    -   -   -   -  

 • tita

  odraz države u kojoj žive....od 90. kao da puno njih misli da mogu raditi što hoće jer su sad svoj na svome

  avatar

  18.05.2010. (19:09)    -   -   -   -  

 • blackwhiteworld

  Ma istina je da divljaju ...ali, kakav primjer im uopće možemo dati mi :stariji , roditelji,škola,crkva , država počev od lokalne zajednice do vrha?Jeste li se to ikada upitali ?
  Je li vam možda neugodno što mi - kao stariji , pametniji , školovaniji nismo i ne možemo biti dobar primjer iz kojeg bi ovi mladci nešto naučili?
  Je li vas grize savjest zbog izgrađenih krivih vrijednosti i pogleda na svijet , zbog svih ovih privatizacija, plemenskih (stranačkih) ratova, rasprodaje djedovine ... i drugih ludosti kojima ste zadužili ovu jadnu djecu ;
  oni su još uvijek nedužni, zbog svoje mladosti... a vi?!?
  što ste im ostavili u nasljeđe ,osim dugova?

  avatar

  18.05.2010. (20:22)    -   -   -   -  

 • Andrea-Pisma

  lijepo te pozdravljam javi mi se ako imaš vremena

  avatar

  18.05.2010. (20:26)    -   -   -   -  

 • Neverin

  neka baci kamen tko u životu nije napravio neko sranje, ja sam zapalio joint nasred korza za proslavu mature, napio se i skakao u fontanu i?

  što se tiće kazne, ne morate brinut, dovoljna je kazna morat se snalazit u ovoj idiotskoj državi, naučit će da su male šanse da će izdurat do mirovine ako ne budu cijeli život radili u fušu i vjerovatno će tada radni vijek biti prebačen do 80 godina pa će kao i ja dočekat smrt na poslu tako da danas neka bace i tonu brašnu što se mene tiče

  avatar

  18.05.2010. (21:09)    -   -   -   -  

 • Helix

  Iiii? Znam ja da si ti razrednik. Rekla sam ti - nothging personal. Ali ne shvaćam poantu. Roditelji, susjedi, građani, slučajni prolaznici, namjerni prolaznici (novinari) -- svi su spremni kritizirati, napasti, osuđivati. A gdje su bili dosad? Pa ta su djeca NAŠ proizvod (da se ružno izrazim, ali vjerujem da znaš što želim reći).
  Mislim da nije riječ o prećutnom odobravanju, dapače, mnogi će glasno neodobravati. Ali nitko neće reći "i ja sam kriv, nisam ih poučio, nisam ih odgojio, nisam im predočio alternativu (ples na trgu, kampiranje...), nisam u njima razvio osjećaj za mjeru, za granice, za razum..." Nitko ne kaže da moraju mirno sjediti i tiho razgovarati, ali znaju li gdje je granica između burnog veselja i nerazumnog (opasnog) divljanja? Tko im to treba protumačiti i kada. Svi! Roditelji, odgajatelji, nastavnici. Kada - od prvih dana u vrtiću.

  avatar

  18.05.2010. (21:30)    -   -   -   -  

 • Kinky Kolumnistica

  Da znaju što ih čeka nakon srednje, bilo u daljnjem obrazovanju, poslovno ili poslovno nakon daljnjeg obrazovanja, ne bi se baš tako olako veselili kao da su osvojili lutriju. :) I ovo ne govorim cinično, već sam zbilja zabrinuta, a sve to ne smatram nikakvim ispitom zrelosti jer ispit zrelosti tek dolazi. :)

  avatar

  18.05.2010. (21:34)    -   -   -   -  

 • alexxl

  Već će im se život osvetiti za to

  avatar

  19.05.2010. (06:48)    -   -   -   -  

 • Euro

  misle da su Boga uhvatili za jaja samo zato sto su maturanti..

  avatar

  19.05.2010. (07:21)    -   -   -   -  

 • anemik

  Bila su to divna vremena, e da se mogu vratiti.
  Što se tiče neodgovrnih pojedinaca bilo ih je i biti će.

  avatar

  19.05.2010. (08:27)    -   -   -   -  

 • propheta nemo

  Nezrelim ponašanjem slaviti zrelost. To mi nekako ljudski. :G

  avatar

  19.05.2010. (08:56)    -   -   -   -  

 • rU

  od tog bi se brašna moga ispeći dobra pogača.
  da se 'kuhari' ne bave svim i svačim drugim, a ne njima ...

  avatar

  19.05.2010. (12:19)    -   -   -   -  

 • sanja_45

  To se zove odrastanje na dve strane. Svi se zapjene, pa počnu o odgoju lamentirati, o odgovornosti, a nje nema nigdje oko nas, ama baš nigdje, nema je! Od vrha pa do samoga dna.
  A ako nam se svašta godinama nešto nudi kao "opravdano društveno ponašanje",sužava nam se izbor svima, ne samo našim maturantima, onda baš i nemamo izbora da se tome odupremo.

  avatar

  20.05.2010. (16:34)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...