Radni dan jedne Berlinerice
29.09.2007.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Ustaje u šest, odlazi u park s društvom na trčanje, tai chi vježbe, zatim na čaj. Radi od 9-17 s pauzom za vegeterijanski ručak, obično u nekom inozemnom, najčešće azijskom restoranu. Nakon posla masaža i manikira. Večernji izlazak s dečkom, nakon večere kazalište, koncert ili izlazak u neki alternativni bar. Dan najčešće završava sa seksom. Ona je sretna i ispunjena.

12:41 - Komentiraj ( 20 ) Print NF
Seks u Turskoj, ne, hvala !
28.09.2007.

Ajmo onako patetično reći, cijeli život se borim protiv predrasuda. Kulturalne različitosti nas samo obogaćuju, trubim stalno. Naglašavam da sam igrom slučaja do sada stanove u Berlinu uvijek iznajmljivao od židovki, vrlo povoljno. Al vidi vraga, u Turskoj se stalno događaju stvari koje mi se ne sviđaju. Turci kao da uživaju naglašavati kako pripadaju drukčijoj kulturi iako i njihova politička elita stremi europskoj zajednici.
Prije nekog vremena sam dobio obavijest da je peticija koju sam i ja potpisao bila uspješna i da je austrijska novinarka oslobođena iz turskog zatvora, uhićena je na granici, samo zato što je napravila intervju s nekim njihovim disidentom. Tad sam saznao i više o uvjetima u turskim zatvorima, drveni kreveti, pune spavaonice, štakori kao sustanari.
Od Uskrsa njemačka javnost prati slučaj 17-godišnjeg Markusa. Njegovi su odabrali odmor baš u Turskoj, sve poželjnijoj turističkoj destinaciji. Mladić ko mladić, zalomio je s curom Britankom, koja je i sama priznala da mu je rekla da ima 15 godina. Svi iz njihovog društva te večeri, kao uostalom i cura, su posvjedočili da ne može biti ni govora o silovanju, dežurni liječnik isto tako.
Ipak roditelji 13-godišnje cure, kako se kasnije uspostavilo, su prijavili slučaj policiji i veleposlanstvu i Markus je uhićen. Cijelo vrijeme je u zloglasnom zatvoru, jučer mu je pritvor ponovo produljen, traže se nova vještačenja. Najpoznatiji njemački sudski vještak na televiziji apelira na razumijevanje javnosti, radi se o kulturi koja na seksualnost gleda posve drukčije od «naše», to što se eventualno moglo dogoditi, kod njih je najveći zločin i svaki slučaj se pomno istražuje.
Update:
Upravo je odvjetnik maloljetnice prenio njenu zadnju izjavu u Velikoj Britaniji, ipak je bila silovana...

14:49 - Komentiraj ( 17 ) Print NF
Tak je bilo danas...
27.09.2007.

Image Hosted by ImageShack.us


Ovce ni ne služe ni za što drugo nego za šišanje, s njihovim mesom ne bih rado imao posla.

22:34 - Komentiraj ( 11 ) Print NF
Gastronomija
26.09.2007.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Opet promatram stare fotke. Kengura i krokodila ipak nismo probali.

15:05 - Komentiraj ( 14 ) Print NF
Starost
25.09.2007.

I on je trčao za srećom, nije primjećivao, što bi Brecht rekao, da ga sreća bezuspješno pokušava sustići.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

10:28 - Komentiraj ( 17 ) Print NF
Lijepa naša ekološka...
24.09.2007.

imamo najbolju vodu, niš se nekontrolirano ne ispušta u zrak, jednom rječju raj na zemlji burninmad

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

20:59 - Komentiraj ( 12 ) Print NF
a možda...
24.09.2007.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

O mnogim stvarima krivo sudimo zato što vjerujemo svojim očima...

09:44 - Komentiraj ( 15 ) Print NF
Park
21.09.2007.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

U stanu je bilo zabranjeno pušenje pa je u parku, preko puta kuće, sastančila naša mala berlinska komuna i planirala dane. Nekad bilo, sad se spominjalo.
p.s.
Što mislite što planiram ?! Možda novi bijeg u Krk ? hmmmmmmm

12:43 - Komentiraj ( 19 ) Print NF
teorija i praksa
20.09.2007.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Ma prošao sam ja seminare kako voditi organizaciju. Svejedno sastanci koje ja vodim traju u prosjeku tri sata, ne znam niti želim oduzimati ljudima riječ (istovremeno mrzim duge sastanke).

18:07 - Komentiraj ( 11 ) Print NF
Depresija uz Rječinu
19.09.2007.

Rijeka mi zadnjih dana djeluje kao strašno depresivan grad, čak i na Korzu, žili kucavici. Koga god poznatog sretnem, u igri su problemi, uglavnom na poslu. Znakovito je da je danas baš «Novi list» objavio anketu u kojoj čak 90 posto Austrijanaca izražava zadovoljstvo svojim radnim mjestom. Rijeka se tješi. Bojim se da se u moj grad polako uvlači duh palanke. Ne branim ga, al mislim po iskustvu, puno putujem, da su ovdje sparine najteže i kao posljedica toga ljudi lakše pucaju. Ne prepoznaju se na starim fotografijama.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

15:18 - Komentiraj ( 11 ) Print NF
Pollock
18.09.2007.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

kažu da je uglavnom pištoljem štrcao boje. uvijek me pratila neka čudna sumnja...

20:12 - Komentiraj ( 11 ) Print NF
Povratak
17.09.2007.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Kratko je trajalo, žurim na posao. Inače srednja fotka je za povijest, ne pamti se kad se netko skinuo na gradskoj plaži najbližoj gradskoj jezgri usred bijela danawink11:06 - Komentiraj ( 21 ) Print NF
Sjeta
15.09.2007.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Probudio sam se sjetan. Vjerojatno bježim na Krk.

10:20 - Komentiraj ( 16 ) Print NF
Histerija oko pedofilije
14.09.2007.

Image Hosted by ImageShack.usZnam za više učenica koje su ugasile svoje blogove uglavnom iz dva razloga, il su im roditelji otkrili blog, il nakon nedavne medijske kampanje ponukani akcijom nove tv zabranili korištenje interneta. Razgovarali smo, nijedna nije toliko blesava da bi nepoznatom tipu slala obnažene fotografije, jedna je doduše skinula tuđu fotku s neta i poslala perverznom tipu, koji joj je, isto kao i ovaj što je ulovljen na djelu, nadoplatio račun na mobitelu. Zašto bi uopće pomislila slati svoju? U škole stižu opširne upute za učenike o opasnostima koje vrebaju s neta, a većina učenika je dovoljno zamrzila internet uvođenjem predmeta računalstvo. Po razredima je u mojoj srednjoj školi maksimum pet posto surfera, moj razred je doduše iznimka sa gotovo pedeset posto uglavnom neaktivnih blogera. Internet roditeljima sad služi kao mogućnost dodatnih kazni i restrikcija.
Ne sviđa mi se to ozračje u ovoj državi kojom drmaju polupismeni tajkuni. Jergović me nasmijao tvrdnjom da bi strožije trebalo kažnjavati pedofile iz državnih i javnih službi, podsjetilo me na vic koji nije daleko od istine, koja je razlika između pedofila i učitelja, pedofili vole djecu, ovi drugi ih predobro poznaju. Osvrnuo bih se malo i na blogere, copypaste2, koje su imale svakako jedan od boljih blogova, prije nego što im je mama zabranila bloganje, bile su prvi srednje, nikad po zrelosti postova to ne bih rekao, jedna od mojih sadašnjih favoritkinja još je mlađa, dok jedna od najpopularnijih blogerica balkanskih prostora, koja me počastila komentarem na prethodni post ima 40 + kako sama kaže godina, laska mi da sam vjerojatno star kao i njena kći, a nije, po mom skromnom mišljenju, ni približno ravna ovoj djeci.
Upitajmo se što je razlog izazivanja bijesa javnosti na ipak sporadične slučajeve kao što je taj Bašić il kak se već zove. Siguran sam da je npr. u šezdesetim godinama bilo više pedofila, dokumenti i umjetnost tog vremena to pokazuju, nego danas, da ne idem dalje u povijest, pa svejedno se danas i roditelj na ulici često ne usuđuje uhvatiti dijete za ruku (svejedno kojeg spola).
p.s.
Ispričavam se čitateljima zbog sporog otvaranja stranice, ne znam uzrok. I vrijeme i oglasi i lista postova su mi jako važni i ne mislim ih brisati.

15:02 - Komentiraj ( 6 ) Print NF
kompromis
13.09.2007.

Image Hosted by ImageShack.us


Free Image Hosting at www.ImageShack.us

ma idemo za svakog ponešto, spy i levente belj

20:48 - Komentiraj ( 7 ) Print NF
Povratak korijenima
13.09.2007.

Image Hosted by ImageShack.us


U zadnje vrijeme sam dobio mailom i usmeno par kritika ljubitelja istinske umjetnosti koji prate moj blog, pa eto, samo za njih jedna od slika mog berlinskog otkrića F. Clementea.

10:27 - Komentiraj ( 8 ) Print NF
"Spy" fotke
12.09.2007.

Nedavno sam saznao i kako se nazivaju fotke kakve uglavnom snimam, znači one bez pristanka snimanih osoba, postoje i forumi na internetu, «spy» fotke, već je i nekoliko poznatih «spy» fotografa. Postoje naravno i očiti lažnjaci, spoj fotografa i egzibicionista, no većina posjetitelja lažnjake odmah prepozna. Da nije prirođene ljudske radoznalosti ne bi ni bilo takvih fotki. Mene osobno odavno ne uzbuđuju fotke koje snimam, zanimljiv mi je i zabavlja me proces snimanja. Postavlja se uvijek iznova pitanje dopustivosti objavljivanja takvih fotki. Na mojim zbilja «spy» fotografijama, samo par osoba se prepoznalo, nitko nije naljutio. U svijetu su mnogo indiskretniji, iako svugdje postoje zakoni o zaštiti privatnosti...

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

20:52 - Komentiraj ( 6 ) Print NF
Obzor
11.09.2007.

Image Hosted by ImageShack.us


Još samo kratko
Opterećen slutnjama
Možeš naći put.

11:22 - Komentiraj ( 10 ) Print NF
uh, uh, uh ...
10.09.2007.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Nije moja fotka, al me razvedrila. Kažem vam ja, nije ni sponzorušama uvijek lako.

16:45 - Komentiraj ( 11 ) Print NF
Fileki u "Purgeru"
09.09.2007.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Nakon jučerašnjeg sastanka u Zagrebu za koji sam saznao tek dan prije posjetili smo nove prostorije sindikata i nakon toga ručali u obližnjem restoranu «Purger». Predsjednik i ja smo naručili nadaleko poznate tripice, dok su ostali jeli uglavnom teletinu. Predsjednik kaže da na jednom mjestu u Zagrebu postoje još bolje i ukusnije. Ne znam, ove su izvrsne, boljih još nisam jeo. Ostali su nas promatrali s nerazumijevanjem, rekao sam, sad se vidi tko su pravi sindikalci.

13:31 - Komentiraj ( 14 ) Print NF
Kopija i original
07.09.2007.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Muzej glazbala u Berlinu nisam mislio posjetiti, bilo je kod mene važnijih prioriteta. Međutim imao sam vikend kartu koja je vrijedila za sve gradske muzeje i baš kad sam prolazio pored njega potjerala me mala nužda. Vračajući se, primjetio sam par starih klavira koji su zaslužili barem fotografiranje. Ne znam zašto mi je jedan zapao u oči, bilo je i starijih i ljepših, al sam stao i snimio. Prišao mi je jedan stariji simpatičan gospodin, redar, i rekao da griješim, da je to kopija susjednog instrumenta. Bolje sam pogledao i zbilja istina, blizanci. Fotka originala mi zahvaljujući idiotskom blicu, koji se samovoljno pali i zbog kojeg sam se puno puta tamo morao ispričavati, nije uspjela, al se ovaj nazire u pozadini.
Koliko puta u životu se površno zaljubimo u kopije, a veličanstvene originale ni ne primjećujemo...

18:21 - Komentiraj ( 15 ) Print NF
Natikače
06.09.2007.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Danas sam imao prvi sastanak s novim prvačićima, razgovarali smo između ostalog što oni smatraju tipično njemačkim. Za adidasice svi znaju, za pume jedna cura, jedan dečko zna sve nogometne klubove i aute, švicarske čokolade i austrijskog Mozarta skoro svi znaju, dvije cure slušaju Rammstein, jedna Hladno pivo, zna i koje dvije pjesme imaju na njemačkom, nije znala da je boss po profesiji moj kolega.
Nitko nije čuo za Ritter Sport, čokoladice meni draže od švicarskih, austrijsku Sacher tortu ni za Birkenstock, njemačke natikače bez konkurencije. Izvukle su me u Berlinu. Koji nedostatak opće kulture...

18:35 - Komentiraj ( 17 ) Print NF
Još jedan berlinski mozaik
05.09.2007.

Gledam Mersaultove fotke, ponovo sam sjetan.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Gola pozerka u centru grada, i to je Berlin.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Za 30 kuna i nisu tako loše te očale, a još sam uz njih i etui dobio.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

U nekim trenucima mi se činilo da tamo o odijevanju i šminci najviše računa vode pankeri...


12:57 - Komentiraj ( 13 ) Print NF
Popeo sam se Brechtu na glavu
03.09.2007.

Kao što su kod nas bila glasna nadmudrivanja kod svih akademskih građana koji drže do sebe o vrijednostima Andrića i Krleže, sličan je slučaj i u Njemačkoj u usporedbama Brechta i Th.Manna. U prvom slučaju nemam nedoumica, Nobel je došao u ruke meni bližeg, u drugom imam. Brecht je meni bio zakon što se tiče načina života, pušio je, pio, fatalno ljubio, a u svoje vrijeme se izborio da se sve to može raditi i u kazalištu. Mann je pravio djecu i zaljubljivao se potajno u dječake. S druge strane Brecht je stalno politički griješio, pisao je odu Staljinu, odobravao tenkove na demonstrante. Svejedno mi je bio bliži od Manna dok nisam za diplomsku radnju izabrao Mannove dnevnike. Za razliku od Brechta on u svojim dnevnicima ništa ne filozofira, opisuje svoj dan onako kako se odvija, odlazak krojaču, susret s Hauptmannom u toliko i toliko sati... Meni je to bilo mnogo zanimljivije čitati od razglabanja o smislu života. Neću ni spomenuti da je Mann u pričama bio neprejebiv.

Pouka:

Na blogu.hr svaki mladac koji piše priče iole uspješno dospije na liste s naslovnice i sukladno tome postane prepotentan. Jebite se umjetnici prijatelji uredništva.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
18:29 - Komentiraj ( 16 ) Print NF
Bez cenzure
01.09.2007.

Neke fotografije Larry Clarka na izložbi u Berlinu su i mene izbacile iz ravnoteže. Nažalost kao što već znate, fotić me izdao. Očekivano na netu nema onih drastičnijih. Zanimljivo da na izložbi nije bilo nikakve zabrane glede (kako smiješna riječ) dobne strukture posjetitelja, u muzeju suvremene umjetnosti su za mnogo čednije stvari postojale zabrane. Mladi jednostavno ne ubacuju socijalni kontekst u percepciju slike, tako da mislim da zabrana nije bila ni potrebna. Njih samo zanimaju sekundarna spolna obilježja gole mladeži koja se fiksa. Popratni tekst govori da je Clark od 16. godine živio u narkomiljeu...

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us


14:35 - Komentiraj ( 14 ) Print NF

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Opis bloga
Nikakav, užasan, histeričan, drzak, bezobrazan, poučan, programiran za rušenje granica hm, hm, hm... Sredstvo za trošenje vremena, kojeg ionako ima previše, also uopće nema...


Važno zbog budaletina koje ne znam zašto posjete ovaj blog: "ovo djelo je plod fikcije. svaka sličnost sa stvarnim osobama i događajima slučajna je." Rečenica ima pravnu valjanost!
Instagram

nachtfresser@gmail.com

Pirat urednik na fejsu :P
Web Nachtfresser

IZBOR POSTOVA 06.2004. - ?
od najstarijih do danas, barem po jedan mjesečno, odozdo prema gore
2023
Deleted
6000.post, treći dio
6000.post, drugi dio
Wasserdicht, 6000.post prvi dio
Tri blog gracije
2019
Institucija slobodnog blogera (ogled o Böllu)
Aktivizam Grete Thunberg
Odakle ocean u pjesmi?
Vrelo Bosne i Jajce
Sarajevski ćevapi, dame i uspomene
Snježni Benkovac na brdu
Pulski zalasci
Kosa i sram
2018
Sa Sloterdijkom u Puli
Uzoran učenički dom
Tko otvara vrata Bukowom mačku
Djevojčica iza žice
Starac i (r)evolucija
Neotuđena crtica
Trešnjevački teatar
Intimni otvori depresivnih ljudi
Modna osvježenja
Kupac ružnog limuna
Međupost
2017
Pao stoljetni park
Budimo na mi
Poderane čarape
Pijača bez leda
Ostaj mi dobro Berlinu moj
Iskustvo i stil
Sedacija, odlasci, promatračica života
Nitko ne vrijedi više od dvije minute
Kud plovi ovaj put
Srcamo se
Vareš, imenovanje prošlosti
Popravljač
2016
Božić kod Dolores
Blog arhiva, genijalno
Varešarije
Obrobljeni plimom
Nestanak Wagnerovog psa
Poezija koja to nije s teletinom na pratećoj slici
Preko crte
Djevojka sa sajma u Opicini
Predvečerje u Trstu
Labinski bijenale industrijske umjetnosti
Dresirani i slobodni
Projekt bicikl
2015
4000. post
Forever Lolita
Vječno vraćanje dupeta
O potrebi za bloganjem
Blogerska subota
U pokretu
Gromovi love golotinju
Nisam mislio na Pariz
New York, Jack i ostali mitovi
Sipa i čokolada
Čudnovati su putevi Googleovi
Svakodnevni samoslici
Nachtfresser, 3700.post
2014
Pljeskavica i čaj
Istup Anne Helm
Ravnateljice über alles
O fotografiranju i svinjama
Život
Večer s berlinskim piratima
Posljednja marenda
Fuck the System!
Izlet u Opatiju
Kandidat broj 5 liste 16 za EUP
Nek nam živi bezuvjetni temeljni dohodak
Nagnuće berlinskog piratskog broda
Tišina hotelskih soba
S visina Svetog Križa
Avionska dijagnoza obrazovnog sustava
2013
Dame i gospodo, Astrid Kuljanić
Dekadencija
Odjeb ljetu gospodnjem dvijetisućetrinaestom
Naš mali šareni štand
Anonymous MMM u Rijeci
Profesor budala
Roštilj bez jahte
Krivo mi je zbog mog starog
Što radi piratska stranka ?
Bloger za EU parlament
Izbor postova
Shitstorm
2012
Sanjam knjige u Puli
Taštine
Sjećanje
Proteze Auschwitza danas
Blogeri 2004-2011
Prošao još jedan...
Prelijep dan u Zagrebu
Blogersko pušenje privatnosti
Napad Svetle Yordanove
Čitajte "Bolju polovnjaču"
Ostajte tamo, stižemo
2011
2500. post
Čestitka vjetrom raspršena
Predsjedniku ima tko da piše
Isšljivan
A meni se popodne spava
Smrt u Opatiji
Povratak u Ništa
Dijalog jednog blogera i Igora Mandića
Hrana naša svagdanja
Jučerašnji prosvjed u Rijeci
Civilizacija baterija
Hotel Montree
2010
Snijeg u Rijeci
Obzor
Vodice, bajka s pogledom na more
Cambridge i karavane
Otočna opuštanja
Berlin : balkanska galerija
Repovi rata
Dan divljanja maturanata
Abrutissement, načelo zatupljenja
Igramo se okvirima
Nacisti u Dresdenu
Boje budimpeštanskog Ludwiga
2009
Sa(n)jam knjige Pula 6.12.2009
Prođe još jedna fešta
a je još uvijek u krugu
U najjačem sastavu
Muzej, multikulturalnost, beskućnici...
Poučak o golom
Divlji Balkan
Gorski Kotar devetog svibnja
Londonerica u palanci
O bocama i maslinovom ulju
Prozori
Ha,ha, Amy je zakon
2008
Tako je zborila Gudrun Ensslin
Priznanje
Onako usput
Blog i grob
Govor mržnje na blogu.hr
Razgovor studentica pred Humbolt univerzitetom
Nogometno bratstvo Španjolske, Hrvatske i Koreje
Prosvjed, turisti i sunčani Korzo
Rasaditi
Dobro se žega
Politička korienitost
Osamstoprvi post, mali osvrt
2007
Ekološki fašizam
Masturbacijo, sretan rođendan !
Van Goghova zvjezdana noć
Radni dan jedne Berlinerice
Dani bez neta
Petak trinaesti
Razredni izlet u vodni centar Atlantis-Ljubljana
Guščija pašteta
FBK u Rijeci, jel se kome štucalo :P
Rasulo
Izletila zbog marihuane
Moja Paris gola u novinama
2006
Manta, vraaaaaaaaaati se
O blogu "Pjesmarije" (autora NF)
Igra revolveraša
Idealisti s oružjem
Ceremonija oproštaja s praznicima
Jedna Ljudmila
Zadaća (dječja bolnica)
Irokez u školi
Moji prijatelji
Coool
Prva klasa
O ovcama i nadi
2005
Kenningari i druge učenosti
Uvijek iznova, deja vu
Moj Uerige
Ostavština
Pred maturalac
Moj Raščupanko
Sjećanje na Radovića
Pišanje u Harteri
Samoubojstvo u štali
Montaža tv stolića i sretnije budućnosti
Pivo
Nekad smo znali veselo polemizirati...
2004
Inventura 2004.
Sjećanje na vrt (Paul Klee)
Razrednik
Isplazit jezik
Kamere oko nas
O fašistima, Sloterdijku, Walseru i meni
Skins&Teacher


SUPERCOOL ;P
< rujan, 2007 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Prosinac 2023 (4)
Studeni 2023 (18)
Listopad 2023 (6)
Rujan 2023 (7)
Kolovoz 2023 (2)
Srpanj 2023 (18)
Lipanj 2023 (16)
Svibanj 2023 (22)
Travanj 2023 (16)
Ožujak 2023 (17)
Veljača 2023 (14)
Siječanj 2023 (13)
Prosinac 2022 (12)
Studeni 2022 (11)
Listopad 2022 (11)
Rujan 2022 (11)
Kolovoz 2022 (7)
Srpanj 2022 (4)
Lipanj 2022 (1)
Travanj 2022 (6)
Ožujak 2022 (1)
Prosinac 2021 (1)
Listopad 2021 (1)
Rujan 2021 (1)
Kolovoz 2021 (11)
Srpanj 2021 (9)
Lipanj 2021 (11)
Svibanj 2021 (22)
Travanj 2021 (26)
Ožujak 2021 (21)
Veljača 2021 (24)
Siječanj 2021 (31)
Prosinac 2020 (20)
Studeni 2020 (12)
Listopad 2020 (6)
Rujan 2020 (5)
Srpanj 2020 (29)
Lipanj 2020 (26)
Svibanj 2020 (31)
Travanj 2020 (29)
Ožujak 2020 (32)
Veljača 2020 (28)
Siječanj 2020 (26)
Prosinac 2019 (24)
Studeni 2019 (22)
Listopad 2019 (27)
Rujan 2019 (28)
Kolovoz 2019 (27)