Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Histerija oko pedofilije

Image Hosted by ImageShack.usZnam za više učenica koje su ugasile svoje blogove uglavnom iz dva razloga, il su im roditelji otkrili blog, il nakon nedavne medijske kampanje ponukani akcijom nove tv zabranili korištenje interneta. Razgovarali smo, nijedna nije toliko blesava da bi nepoznatom tipu slala obnažene fotografije, jedna je doduše skinula tuđu fotku s neta i poslala perverznom tipu, koji joj je, isto kao i ovaj što je ulovljen na djelu, nadoplatio račun na mobitelu. Zašto bi uopće pomislila slati svoju? U škole stižu opširne upute za učenike o opasnostima koje vrebaju s neta, a većina učenika je dovoljno zamrzila internet uvođenjem predmeta računalstvo. Po razredima je u mojoj srednjoj školi maksimum pet posto surfera, moj razred je doduše iznimka sa gotovo pedeset posto uglavnom neaktivnih blogera. Internet roditeljima sad služi kao mogućnost dodatnih kazni i restrikcija.
Ne sviđa mi se to ozračje u ovoj državi kojom drmaju polupismeni tajkuni. Jergović me nasmijao tvrdnjom da bi strožije trebalo kažnjavati pedofile iz državnih i javnih službi, podsjetilo me na vic koji nije daleko od istine, koja je razlika između pedofila i učitelja, pedofili vole djecu, ovi drugi ih predobro poznaju. Osvrnuo bih se malo i na blogere, copypaste2, koje su imale svakako jedan od boljih blogova, prije nego što im je mama zabranila bloganje, bile su prvi srednje, nikad po zrelosti postova to ne bih rekao, jedna od mojih sadašnjih favoritkinja još je mlađa, dok jedna od najpopularnijih blogerica balkanskih prostora, koja me počastila komentarem na prethodni post ima 40 + kako sama kaže godina, laska mi da sam vjerojatno star kao i njena kći, a nije, po mom skromnom mišljenju, ni približno ravna ovoj djeci.
Upitajmo se što je razlog izazivanja bijesa javnosti na ipak sporadične slučajeve kao što je taj Bašić il kak se već zove. Siguran sam da je npr. u šezdesetim godinama bilo više pedofila, dokumenti i umjetnost tog vremena to pokazuju, nego danas, da ne idem dalje u povijest, pa svejedno se danas i roditelj na ulici često ne usuđuje uhvatiti dijete za ruku (svejedno kojeg spola).
p.s.
Ispričavam se čitateljima zbog sporog otvaranja stranice, ne znam uzrok. I vrijeme i oglasi i lista postova su mi jako važni i ne mislim ih brisati.


Post je objavljen 14.09.2007. u 15:02 sati.