Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Seks u Turskoj, ne, hvala !

Ajmo onako patetično reći, cijeli život se borim protiv predrasuda. Kulturalne različitosti nas samo obogaćuju, trubim stalno. Naglašavam da sam igrom slučaja do sada stanove u Berlinu uvijek iznajmljivao od židovki, vrlo povoljno. Al vidi vraga, u Turskoj se stalno događaju stvari koje mi se ne sviđaju. Turci kao da uživaju naglašavati kako pripadaju drukčijoj kulturi iako i njihova politička elita stremi europskoj zajednici.
Prije nekog vremena sam dobio obavijest da je peticija koju sam i ja potpisao bila uspješna i da je austrijska novinarka oslobođena iz turskog zatvora, uhićena je na granici, samo zato što je napravila intervju s nekim njihovim disidentom. Tad sam saznao i više o uvjetima u turskim zatvorima, drveni kreveti, pune spavaonice, štakori kao sustanari.
Od Uskrsa njemačka javnost prati slučaj 17-godišnjeg Markusa. Njegovi su odabrali odmor baš u Turskoj, sve poželjnijoj turističkoj destinaciji. Mladić ko mladić, zalomio je s curom Britankom, koja je i sama priznala da mu je rekla da ima 15 godina. Svi iz njihovog društva te večeri, kao uostalom i cura, su posvjedočili da ne može biti ni govora o silovanju, dežurni liječnik isto tako.
Ipak roditelji 13-godišnje cure, kako se kasnije uspostavilo, su prijavili slučaj policiji i veleposlanstvu i Markus je uhićen. Cijelo vrijeme je u zloglasnom zatvoru, jučer mu je pritvor ponovo produljen, traže se nova vještačenja. Najpoznatiji njemački sudski vještak na televiziji apelira na razumijevanje javnosti, radi se o kulturi koja na seksualnost gleda posve drukčije od «naše», to što se eventualno moglo dogoditi, kod njih je najveći zločin i svaki slučaj se pomno istražuje.
Update:
Upravo je odvjetnik maloljetnice prenio njenu zadnju izjavu u Velikoj Britaniji, ipak je bila silovana...


Post je objavljen 28.09.2007. u 14:49 sati.