Učahurena stvarnost

08.12.2009., utorak

Hilus renalis...

Profesor J. koji mi predaje anatomiju navodno je najodvratniji i najbezobrazniji ljigavac kojeg je Medicinski fakultet ikada vidio. Meni je čovjek fantastičan.

Ok, predaje nam kao da smo svi već primarijusi doktori kirurzi i kao da nam je latinski materinji jezik. Istina, prebrzo govori i pretpostavlja da je i nama sve to prokleto logično samo zato jer je i njemu prokleto logično. Dalo bi se reći da od nas očekuje da već intuitivno znamo kako univerzum funkcionira…

No čovjek ima fenomenalne izjave koje ga iskupljuju za sve ovo poviše napisano. Nekidan, kada smo pričali nešto o abdomenu u širem smislu i raspravljali o debelom crijevu, dotakao se teme proljeva. Inače nam uvijek, uz anatomiju određenog dijela tijela spomene i prateću boleštinu ili dvije. Tako nam je rekao kako su JEDINA stvar koju možete u medicini sa 100%-nom sigurnošću spriječiti zapravo crijevne zaraze i slično. Sva ostala medicina je puka igra slučaja… No, kaže on, treba biti oprezan s prevencijom. Točnije, rekao je: „Prevencija SVEGA vam je siguran put na psihijatriju!“. Hehehehehe… Odmah sam se mogao sjetiti nekoliko ljudi koji su po njemu onda već odavno kupili jednosmjernu avionsku kartu za psihijatriju. :))))

Danas smo, pak, pričali o bubregu i nadbubrežnoj žlijezdi (onoj koja je tako često na tapeti jadne vidovnjakinje s RTL-a, pa svaka druga žrtva koja je nazove ima problema s nadbubrežnom žlijezdom). Dakle, glandula suprarenalis se sastoji od dva dijela ili točnije, dva organa. Jedan je SRŽ koja je zaslužna za adrenalin i sva ta sranjca, a drugi je kora, koja je zaslužna za proizvodnju SUPROTNIH spolnih hormona… Dakle, ako ste teta, onda će vam vaši jajnici proizvoditi ženske spolne hormone, a kora nadbubrežne žlijezde testosteron! :)

Uglavnom… „Sjetimo se“, reče on, „starih bradatih bakica. Skinemo li užasno bradatu bakicu i primjetimo da oko vanjskih spolnih organa te ispod pazuha nema ni vražje dlake, a ima bradu i brčine koji konkuriraju najžešćem turskom sultanu, odmah znamo da su njeni jajnici u lošijem stanju, jer su oni zaslužni za dlakavost oko spolnog organa i ispod pahuha. No, sa sigurnošću možemo reći da joj je sve u redu s korom nadbubrežne žlijezde jer zahvaljujući njoj ima pozamašnu bradu.“

„Zahvaljujući?“ upita jedna kolegica, ne vjerujući što je čula.

„A gledajte“, reče profesor. „Duboko sam uvjeren da 99% tih dlačica i celulita ženama raste u centrali!“.

Hehehehehe… Umro sam od smijeha. Pretpostavljam da je time htio reći da su žene previše opterećene dlačicama i tom famoznom narančinom korom, vjerojatno više nego muškarci koji ih kritički promatraju. Ima li istine u tome ili nema, ne znam no drage moje feministkinje, nemojte misliti da vam je nanesena nepravda jer sljedeći put radimo spolni sustav i profesor je već najavio pregršt (dez)informacija na račun muškaraca… Dakle, dotaknut ćemo se i muške centrale, kao i mozga :) pa ćemo vidjeti koji dio je uvjeren da je stvar malena…

Također, rekao nam je da on spada u arhetip muškarca. Nisam znao da se muškarci dijele u arhetipove i neotipove. Arhetipovi su opsjednuti ženskim nogama (opsjednuti mislim podsvjesno…) dok su neotipovi opsjednuti grudima. Dakle, ako dođe žena s ogromnim sisama jednom arhetipu i misli da mu je gurnula pod nos svoja dva najveća aduta, a istovremeno ima kržljave, nejake i „ružne“ noge, grdno će se razočarati jer će je dotični čisto otpiliti. Takvi tipovi su bliži ranijim sisavcima nego primatima, također profesorova izjava…

Eto vidite, tko kaže da je anatomija čovjeka dosadan predmet? Do sada sam naučio kako prepoznati kamen u žučnom mjehuru, pijesak u mokraćovodu, kako efikasno izliječiti musculus fiber, kako zajebati živčani sustav na 101 način… :)))

Danas, dok sam se vozio doma busom, neki klinac od jedva 18 godina mi se obratio s „vi“. Vjerojatno bih se trebao obrijati, hehehehe… Ali kad ne želim, lijepo mi grije lice. Osim toga, tome i služi, zar ne? :)))

U petak Ulfuz i mene čeka imerzija. Ne u imerzijsko ulje za imerzijski okular mikroskopa (da, znam da vam je to prvo palo na pamet… hehehe) nego jednosatna imerzijau francuski jezik. Naime, le professeur modeste de français je pripremio za nas 10 jednosatni razgovor o biločemu s tri govornika francuskog jezika. Jedan čitavi sat dobivat ćemo batine progovorimo li hrvatskim, engleskim, svahilijem, znakovnim… Samo, isključivo i jedino francuski. Can't wait to hear that… Indeed.

Jučer sam dao krv na faksu. Eto, PMF mi je i službeno posisao krv. Dok su kolegice i kolege oko mene gotovo padali u nesvijest i morali su satima ležati ne bi li došli sebi, ja sam se uzvrpoljio na krevetu čim me je ištekala s pražnjenja… Darivao sam do sada krv i samo postajem hiperaktivan kad izgubim tih 4,5 dcl… Počeo sam zajebavati kolegicu koja je ležala do mene u polukomi i pokušavala povratiti boju do 10h jer je imala predavanje… Na koncu, kada sam počeo zajebavati i sestru jer mi je nalijepila još jedan flaster preko staroga (jer stvar nije htjela prestati teći) i poremetila simetriju (barem znam da nemam problema s trombozom), doktorica je prišla i zabrinuto me pitala jesam li dobro, očito uvjerena da mi je gubitak krvi uzrokovao kratki spoj u mozgu. Odgovorio sam joj da sam i inače takav… Na dar sam dobio tablu čokolade (mene svijet želi fakat dijabetičarem napraviti ili što?), ledeni čaj i ono malo svijetlilo koje se natakne na knjigu ako želiš čitati u krevetu, u mraku, hehehehe… Baš kewl, oduvijek sam si to htio kupiti da vidim kako radi. Priznajem da ta jedna minijaturna LED-ovka stvarno daje popriličan bokun svjetla…

Enivej… Kupio sam si danas one ultraskupe, strane, ogromne medenjake koji su bili na mahnitom popustu pa nisu stoga bili ultraskupi, što mi je uopće i omogućilo da ih kupim. Došavši doma, shvatio sam zašto su na popustu. Naime, nedostaje ih jedno 9!!!!! :(((((( Kutija je podijeljena u tri komorice, a u svaku stane cca 7. Jedna je bila skroz prazna, a u drugoj ih je nedostajalo nekoliko… :(((((( Eto, i sama Providnost pazi na razinu glukoze u mojoj krvi… :)))

Ulfuzina teta nam je darovala bocu fantastičnog maslinova ulja… U životu nisam probao tako fenomenalno ulje, gotovo pa ga možeš piti iz čaše… A okus mu je kao da papaš domaće učinjene masline… :)))) Mmmmm, već vidim jedan lijepi doručak s francuskim tostom s nakapanim maslinovim uljem poviše i malo onog divnog ličkog sira, also courtesy of Ulfuzina teta… :))) Long live the teta!!!

No more news… Actually, ima, no o tom potom… :)



Znam da sam vas već gnjavio s ovom stvari no eto... Je l'aime.... :)

- 21:35 - Vaše neprocjenjivo mišljenje (4) - Ubij još jedno drvo! - Dovedi se baš tu

<< Arhiva >>