Učahurena stvarnost

11.11.2009., srijeda

POBJEDA?

REZULTATI NAŠE AKCIJE:

Članak preuzet s www.dubrovacki.hr

Žestoka kritika zbog članka Odluke o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama, kojom se omogućuje eutanazija životinja ukoliko se ne udome u roku od 60 dana, urodila je plodom.

Nakon naslovnice Jutarnjeg lista s porukom „Zaustavite Vlahušića – Želi ih ubiti“, gradonačelnik se svojski potrudio dokazati kako pripada ljubiteljima a ne ubojicama životinja. Spomenuti dokument na dnevnom je redu sjednice Gradskoga vijeća koja će se održati u 17 sati. Vlahušić je početkom tjedna odlučio izbaciti sporni članak iz prijedloga Odluke, a danas, pred samu sjednicu, poručuje kako će ići korak dalje i vijećnicima predložiti izričitu zabranu eutanazije.

- Dubrovnik će biti prvi grad koji će zabraniti eutanaziju zdravih životinja iz azila. Drugo, želimo potaknuti odgovorno vlasništvo tako da će mikročipiranja svih životinja biti obvezna kako bi se znali vlasnici. Treće, komunalni odjel će svakom vlasniku koji napusti psa ispostavljati račun radi podmirenja mjesečnih troškova od 500 kuna, i to do udomljavanja. A što se tiče vlasnika iz Konavala, Župe dubrovačke ili Dubrovačkog primorja, račun ide na općinu. I četvrto, dat ćemo jednokratni poticaj za udomljavanje jer se jako malo ljudi javlja. O poticajima ćemo se dogovoriti večeras, kad čujemo prijedloge u raspravi - najavio je Vlahušić i dodao kako će nove odredbe Odluke o postupanju s napuštenim i izgubljenim životinjama poslati Vladi, Hrvatskom saboru i svim zastupnicima s prijedlogom žurne izmjene zakona kojim država omogućuje eutanaziju životinja u azilima.

Pred početak sjednice, u 16 sati, Udruga „Nazbilj“ najavila je ala muto škerac „Ubij me nježno“.

S. Rudinović


Happy Dog

- 15:53 - Vaše neprocjenjivo mišljenje (3) - Ubij još jedno drvo! - Dovedi se baš tu

<< Arhiva >>