Učahurena stvarnost

26.06.2009., petak

Mon Dieu, c'est grooozno....

Ne znam koliko vas ima taj luksuz u deset sati ujutro radnim danom upaliti televiziju i zagledati se u fenomenalnu ponudu koja pršti s naših četiri nacionalna programa. Na RTL-u vas odmah zaskoče astrolozi koji danas čak i s anđelima razgovaraju! Molim lijepo, ako ste ikad sumnjali postoji li uopće nešto više, nešto jače od nas, samo nazovite astrologe, oni vam imaju uplink s nebesima 24/7. Katastrofa neslućenih razmjera. Nisam znao da je Svevišnji proširio ponudu.

No, prebacite zatim na Novu. Tamo vas dočekaju prvo isti ti astrolozi ali u konkurentskoj firmi koji vjerojatno prate što govore RTL-ovci pa onda nude „alternativne“ odgovore ljudima koji sad njih zovu, da bi dobili „second opinion“, je li… A čim svrše te lažljive babetine, nastupa već spomenuti bivol, onaj što melje li ga melje ni o čemu i dila s parama koje nisu njegove.

Preskočite li njega, ako uspijete odlijepiti ušesa od bujice retardiranosti, i okrenete se na prvi program vrle nam Hrvatske radiotelevizije, naletite na „Incantessimo“ wannabe i umirete u Gospodu, pitajući se tko, pobogu, uopće gleda takvu seriju koja vrišti „DOSADNA SAM!!!“ iz svakog kadra. Užasno, nisam u životu vidio dosadniju i nezanimljiviju seriju od ove. No dobro, valjda ima pacijenata i za takav oblik talijanskog terora.

Ostaje nam još jedan program, drugi. Tamo, hvala ti Bože, ide Vip Music Club koji, naravno, nije mogao imati hrvatskije ime. Pomislite da ćete konačno čuti pokoju dobru stvar. E, pa dobro ste pomislili jer pokoju ćete i čuti. Dobro, kao i sve ovo prije, stvar je ukusa, a moj nažalost ne leži u takvoj pomaknutoj alternativi kakvu Vip MC očito preferira. Izvođači za koje nikad nisam čuo, pjesme od kojih dobiješ neopisivu želju da nečijom glavom lupkaš nježno o uzavreli asfalt…

Kratki rezime: program je jadan! Dobro, istina Bog, uvijek se TV može udunut i okrenut se učenju, pospremanju, meditiranju, čitanju, sunčanju i inim radnjama koje ste u stanju osmisliti ali poanta je da mi netko negdje plaća (vjerojatno) pretplatu za ovaj stan. A svaki dan dobiješ reprize reprizinih repriza, stravične serije koje niti jedan čovjek koji ne naginje psihopatskom načinu života ne bi pogledao te braindead emisije koje su same sebi svrha. Jedino dobro što od danas kreće su reprize Voyagera u vampirskom terminu od ponoća i četrdeset pet (give or take dvadeset minuta, treba se ravnat po važnim sportskim događajima koji okupiraju tv program u popodnevljima).

I tako ja rogoborim oko televizije. Pa je ugasim. Pa je upalim i slušam one šarlatane u Astro Šou. Pitam se vjeruju li oni u to što govore ili samo bezočno lažu, čak i kad te uvjeravaju da lažu. O tome da možda ima nešto u nečemu, toliko minijaturno da nije ni vrijedno spomena niti neću; činjenica da astrolozi, alternativci, tarotari, numerolozi, sibilakartaši, viskomlatci i ini svatovi niču kao gljive poslije kiše govori da je to ne neozbiljno nego dozlaboga PREVARANTSKI. Zovi, narode! Pita baba za zdravlje. Odi doktoru! Pita žena što osjeća njen sedamdesetpetogodišnji dečko prema njoj. Pitaj ga!

Našao sam na internetu karaoke program koji zapravo nije karaoke nego jedna veoma zanimljiva igra u kojoj moraš pogoditi tonove, tj. otpjevati što točnije i tako skupljati bodove. U tu svrhu, Ulfuz i moi smo investirali u karaoke mikrofon od 50 kuna i sad revemo po stanu dok susjedi vjerojatno pripremaju linč. Na jednoj pjesmi sam skupio preko 9000 bodova i program me proglasio Superstarom. Nije li to predivno? Kakav Bojanich ili Zoranich, Medo rocks! Dobro, postavka je bila na najlakše gdje ti program dopušta da falšaš mahnito, kada sam stavio na teško, osramotio sam svoju titulu do posljednjeg kraka zvijezde. Neka, vježbom do savršenstva. A kad smo već kod vježbe, idem malo rastegnuti sivu tvar i pokušati naučiti pokoju pametnu o kritosjemenjačama. :) BTW, ako tko ima neopisivo želju donirati mi, say, 300 kuna da si kupim Creativeov mp3 koji mi se jako sviđa (a sama firma proizvodi izuzetno kvalitetne proizvode, po kvaliteti odmah ispod onih razvikanih gejpoda), neka ga ništa ne sprječava. Ja ću nadoplatiti ostalih 300 kuna :) Hehehe… Već vas vidim… :) Ne, ozbiljno, broj računa je…

- 10:24 - Vaše neprocjenjivo mišljenje (6) - Ubij još jedno drvo! - Dovedi se baš tu

<< Arhiva >>