Povijest ljudske gluposti

srijeda, 25.11.2020.

Zapovjedi Oca i Sina


Ne pravi sebi lika ni obličja bilo čega što je gore na nebu, ili dolje na zemlji, ili u vodama pod zemljom. Ne klanjaj im se niti im služi. Jer ja, Jahve, Bog tvoj, Bog sam ljubomoran.

...idi, prodaj što imaš i podaj siromasima pa ćeš imati blago na nebu...


Prva je zapovijed Oca, nikad opozvana! A od tri Abrahamove religije, jedino ju u kršćanstvu ne poštuju. Što je stoga činiti istinskom vjerniku, štovatelju riječi Božje? Prvo je skinuti križ koji visi oko vrata, zatim uzeti bibliju s citatom ispod kažiprsta, te otići pastiru naših duša i reći „ovo (slika), ovo (kip), i ovo (raspelo) Van iz hrama! Jer krši direktnu Božju zapovijed i uvreda je našem Bogu

Druga je zapovijed Sina namijenjena isključivo kršćanima. Ispoštovao ju je sv. Franjo i tek nekolicina. S obzirom da je to odgovor na pitanje „kako baštiniti vječan život“, ne bi li pastiri koji brinu o našim dušama, svake nedjelje na misi, trebali pitati svoje stado „jeste li prodali sve što imate i dali siromasima? Ako niste, učinite to do iduće nedjelje! Jer inače nema smisla da mi više dolazite. “

- 08:03 - Komentari (5) - Isprintaj - #

nedjelja, 22.11.2020.

Tko, kako, zašto? I ostala pitanja da shvatimo zašto smo nekima "lumeni idioti"

Tamo gdje sam prije pisao ovo ne bi mogao napraviti, zato mi je ovdje čisto zadovoljstvo, tek prstom ukazati na ovaj tekst.

"Kada smo početkom godine posumnjali u pretjeranu reakciju protiv koronavirusa, nismo znali što se točno događa. Svi smo se skoncentrirali na cjepiva i profit koji ona donose farmaceutskoj industriji. Mjesec dana kasnije sinkronizirana akcija većine zemalja svijeta uvođenjem mjera protiv korona pandemije ipak nam je malo više otvorila oči. Shvatili smo kako nisu samo cjepiva u pitanju. Korona priča je krila nešto puno dublje i skrivenije.
Podnaslovi sakrij


Među prvima smo počeli pisati i govoriti o velikom resetu koji treba nametnuti novu paradigmu vezanu za monetarnu kreaciju, izvoru svih naših problema. Pritisak kreditnog novca na svjetsko gospodarstvo je dosegao svoj maksimum. Nikakve reforme, štednja, gospodarski rast i slične metode nisu donosile rezultate. Dug je doista postao neotplativ, a svjetsko gospodarstvo se našlo ispred nepremostive prepreke.

Nekoliko anglosaksonskih banaka i fondova drže cjelokupni svjetski dug. Umiješani su direktno i indirektno u sve društvene aktivnosti. Od gospodarstva do najmanjeg društvenog odnosa. Financijski lobisti su se preko pojedinaca, poduzeća i udruga, infiltrirali u vlade, parlamente, poduzeća i škole.

Znate li da u administraciji Europske unije na 705 zastupnika imamo 30.000 lobista?

Ovaj svjetski financijski hegemon štiti još uvijek moćna Amerika. Ništa na ovom Planetu ne može proći bez Sjedinjenih država. Bankovne transakcije, tehnološka dostignuća, internet, oružje, obrazovanje, raspodjela rada, pa čak i najobičnije lokalne aktivnosti skoro svih država svijeta su interesantne Sjedinjenim državama.

Mnogi će reći: “Kina parira Sjedinjenim država”, što je istina. Kina ne samo da parira, nego i fascinira. Međutim, stvari nisu tako sjajne kako nam se čini.

Europljani su fascinirani Kinom, ali mladi Kinezi su fascinirani Amerikom i Europom. Kinezi srednje klase kupuju iPhone i Audi, a ne Xiaomi i kineske automobile, te sanjaju američki i europski san. Kineski studenti koji studiraju u Parizu, često se ne žele vratiti nazad u svoju zemlju. Ovo su vrlo bitni detalji.
Što se onda događa?

Postoji realna sumnja o pripremi neke vrste “Marshallovog plana 2“. Europu nisu pogodila ratna razaranja, nego gospodarska, čemu upravo svjedočimo i čije posljedice trpimo.

Sjedinjene države zbog negativne izvozno/uvozne bilance vode izolacionističku politiku, što je autoru ovog članak razumljivo. Svima je jasno kako će Indija u sljedećih 10 godina zamijeniti Kinu, nudeći svoju jeftinu radnu snagu svjetskom tržištu. Kina je oprezna i ubrzano pokušava stvoriti nova tržišta. U protivnom, kada stane priliv kapitala, mogao bi joj se dogoditi “narod”. Kineske vlasti su svjesne situacije i žurno rade na sanaciji moguće štete.

Osim sporadičnih vijesti, Bliski istok i naftu više nitko ne spominje. Energetska tranzicija prema drugim izvorima energije će se odvijati postupno. Zapadne zemlje su najavile ukidanja klasičnih automobila na fosilna goriva, iako nemaju stvarnu alternativu glede energije koja će se koristiti u privatnom i javnom prijevozu.

Analiziramo li korona krizu, odmah ćemo vidjeti tko stoji iza njene “organizacije”. Sve investicije u cjepiva i lijekove dolaze iz anglosaksonskog svijeta. Većinu cjepiva financira fondacija Billa Gatesa. Totalno pogrešna predviđanja aktualne epidemije, koja su služila za uvođenje strogih mjera, stižu također iz Londona.

Američke banke i fondovi financiraju države i “spašavaju” propala poduzeća. Isti financijski sektor, neposredno ili posredno, kontrolira sve svjetske medije.

Pogledajmo naše političare i njihove savjetnike. Većina ih surađuje ili je surađivala s anglosaksonskim organizacijama od kojih crpe ideje. Mnogi su bili sudionici raznih programa koje financiraju zapadne vlade.

Nitko od njih ne misli svojoj glavom, jer da misle, ne bi participirali u sličnim programima. Pažljivo su detektirani i odabrani, jer marljivo slijede upute, a za realizaciju zdravih ideja, koje mogu konkurirati zapadnim, nemaju intelektualne sposobnosti, a iskreni da budemo niti volje. Lako ih prepoznajemo. Pričaju par jezika, fino su obučeni i puno vode računa o svom imidžu. Tu se priča o njima završava.
Moguća manipulacija

Kako vidimo, puzzle je složen i vjerojatno spreman za finalnu fazu – korona manipulacijom urušiti “tupavu” Europu. Uništena mala poduzeća, poljoprivrednike i obrtnike će zamijeniti Amazon i slične platforme u koje se slijeva svjetska dobit.

Sutra ćemo od susjeda, kojeg zbog maski i karantena ne poznajemo, kupovati rajčicu na Amazonu. Niti vi, a niti susjed neće znati da poslujete preko Amazona, iako živite par stotina metara jedan od drugog.

Sjećate li se programa Ujedinjenih naroda “Codex Alimentarius” kojeg je potpisala i Republika Hrvatska? Uporno pokušavaju standardizirati hranu koju kupujemo. Kategorizacijom hrane po veličini, težini, kvaliteti i drugim karakteristikama uništava se konkurencija. Svi ćete uzgajati voće s identičnim karakteristikama (veličina, težina, vrsta, sjeme…). To je glavni uvjet da Amazon i slične platforme ne moraju provjeravati kvalitetu voća kojeg proizvodite, jer je ona već dogovorena i zakonski nametnuta.

Slučajno ili ne, sva ova poduzeća imaju sjedište u Sjedinjenim Državama, a prodajne platforme usisavaju maksimalni profit svjetskog rada. Kada propadnu sva mala europska poduzeća, tu su američke platforme za preuzimanje i delokalizaciju aktivnosti. Nama će ostati samo težak rad i priča o zdravoj konkurenciji koju šire stručnjaci i ekonomisti upitnog profila.

Želite dokaz? Izvolite pogledajte koliko su se tijekom korona krize dodatno obogatili osnivači i direktori:

Amazona: $91.000.000.000
Walmarta: $38.000.000.000
Googlea: $37.000.000.000
Microsofta: $33.000.000.000
Facebooka: $28.000.000.000
Nikea: $8.000.000.000
Applea: $8.000.000.000

Ukupno 243.000.000.000 dolara, dok su mala i srednja poduzeća kumulativno izgubila preko 200.000.000.000 milijardi.
Kako će se završiti ovo ludilo?

Za odgovoriti na ovo vrlo teško pitanje, treba se vratiti unazad u povijest i analizirati što se tada dogodilo. Veliki oporavci svjetskog gospodarstva su počinjali tek nakon kraja destruktivnih sukoba. Porušena sela, gradove, države i tvornice je trebalo iznova izgraditi. Nakon Drugog svjetskog rata, pa sve do početka 70-tih godina Europa se oporavljala gradnjom i radom. Tada su nastala najveća europska javna i privatna poduzeća. Dug država je bio vrlo nizak, a nekima se i brisao. Neki su se čak usudili nacionalizirati Centralnu banku (Zakon n°45-15 du 2 décembre 1945.)

Sjedinjene države su nakon rata Marshallovim planom pomogle Europu. Većina pomoći nije bila u novcu, nego u strojevima i tehnici (85 % pomoći). Preko noći Amerika je Marshallovim planom dobila ogromno tržište za dijelove i strojeve koje je proizvodila. Njemačkoj je trebalo par desetljeća da stvori iznova svoju industriju i konkurira američkim poduzećima.

Danas svjedočimo sličnoj situaciju. Europu treba gospodarski slomiti, a onda joj “pomoći”. Europi je kao mamac ponuđena zelena ekonomija, ali ona ne vidi tko će sve kontrolirati. Ne postoji niti jedno europsko poduzeće koje danas može konkurirati američkim tehnološkim multinacionalnim korporacijama. Zelenu ekonomiju će implementirati američka poduzeća, a europska poduzeća će je financirati.

Kao i poslije Drugog svjetskog rata, Sjedinjene države pripremaju teren za dugogodišnju dominaciju kroz organizaciju svih vrsta aktivnosti u svojoj kući i Europi. Ne smijemo zaboraviti i ogroman dug koji se trenutno akumulira, a kojeg kontroliraju anglosaksonske banke i fondovi. Netko dobro reče:

“Dug je tu da se vraća, a ne da se vrati”.

Dodatni dug, stvoren tijekom korona krize, će biti financiran kreditima na 20, 30, 50 i više godina. Zato naši i domaći političari ne vode računa o zaduženju i javno govore da “novac nije problem“. Netko ih “smiruje” novim doživotnim kreditima koje će vraćati naši pra-pra unuci.
Kada je predviđen početak kraja koronakriza?

Izbori u SAD-u se privode kraju. Bez obzira na to tko bude proglašen pobjednikom, Sjedinjene države će nastaviti s Trumpizmom. Izolirat će u potpunosti Kinu i vjerojatno nametnuti sankcije Rusiji. Europa je već najavila uvođenje digitalnog eura, što će učiniti i Sjedinjene države uvođenjem digitalnog dolara. To je razlog zašto je Facebook zaustavljen sa svojom digitalnom valutom Libra.

Sjedinjene države ne mogu pokrenuti svoje gospodarstvo s pričom o koronavirusu i novim karantenama. Čak i ako Biden bude proglašen predsjednikom, priča o koroni će biti završena vrlo brzo. On je to već najavio u svojim izjavama.

Europa će kao i do sada slijepo slijediti preporuke anglosaksonskih znanstvenika-manipulatora. Dok shvati što se događa, bit će već prekasno.

Korona kriza je odlično iskorištena za organizaciju velikog reseta i budućeg svjetskog gospodarstva. Ne, ovo nije antiamerički stav, nego konstatacija kako je američka elita mudra jer misli na svoju, a ne tuđu kuću.

Poslušate li istražna povjerenstva Senata SAD-a, shvatit ćete da tu sjede pametni ljudi koji točno znaju što čine i što pitaju. Nebitno tko će pobijediti, Trump ili Biden, Europa će vjerojatno iznova biti prevarena. Ne od strane Sjedinjenih država, nego od svojih političkih manekena koji nikada u svom životu nisu zaradili euro svojim radom i idejama. Poslušnost im je glavno zanimanje."

- 07:40 - Komentari (8) - Isprintaj - #

petak, 06.11.2020.

Elektorski glasovi poput virusa

Američki elektorski glasovi, o kojima se danas toliko priča, su baš poput virusa, ne možeš ih vidjeti ali poput virusa, imaju utjecaj.

Nekad, u doba kauboja i Indijanaca, to su bili pravi ljudi koje bi neka država, na osnovu izbornih glasova i broja elektora na koje ima pravo, što konjem što diližansom, a kasnije i vlakom slala u Washington, da izaberu novog predsjednika. Kasnije je doduše došao i telegraf, ali tko može vjerovati crticama i točkicama. Pa upravo tako je bilo i s virusom, za kojeg bi znao da si zaražen tek kad bi dobio simptome, a na osnovu simptoma, o kojoj se vrsti virusa radi.

Danas elektorski glasovi su činjenica sama po sebi, ne moraš ih nigdje slati, ne možeš ih vidjeti ni namirisati, samo ti potvrde da su tu. Baš poput covida 19, ne možeš ga okusiti, ne možeš ga osjetiti, ali ako ti PCR test kaže da ga imaš, e onda ga hebi! Imaš ga i kvit, pa s njim, ako oš, možeš i u bolnicu.

Nekad, dok su ljudi i virusi bili ljudi i virusi, postajala je veća demokracija. Kad bio elektori došli u Washington, mogli su se predomisliti i birati predsjednika po svojoj volji a ne po volji glasača iz svoje države, to što ih je na povratku u svoju državu čekala omča oko vrata, je sasvim drugi par postola.

Nekad je postojala i veća demokracija među virusima. Na osnovu simptoma se određivao virus, a na osnovu virusa i terapija, pa bi tako one lakše, gripe I prehlade, prebolio kući, ili bi te, za one opasnije, poslali u bolnicu. To mi je osobno nekako poštenije, medicinsko osoblje nije padalo s nogu, a bolesnika je hvatala panika tek kad ga je panika uistinu trebala uhvatiti.

Danas pak imamo PCR testove za koji sam tvorac tvrdi da nije baš pogodan za covid 19. PCR test tražeći virus uvećava potragu 40 puta, tražeći doslovno virus u tragovima, odnosno traži koronu u najsitnijim dijelovima. Problem je što neke prehlade jesu iz porodice korone i svi smo je bar jednom imali, a ti tragovi često ostaju u nama.

Stoga PCR testovi, baš poput nekadašnjih elektora, povećavaju demokraciju. Poslani su da glasaju za jedno, a oni biraju drugog, i to uvijek rade zbog novca. Zato se nadam da će na kraju priče, koju netko priča, a zbog čega drugog nego zbog novca, PCR testovi biti javno osramoćeni na nekom gradskom trgu.

- 08:26 - Komentari (16) - Isprintaj - #

četvrtak, 05.11.2020.

Super! Pobijedit će Biden

Super! Pobijedit će Biden i uvesti Ameriku u novu zlatnu eru bezgranične proizvodnje i visoke zaposlenosti svog vojno-industrijskog kompleksa. Ponovo će američki narednici u zlaćanim uniformama vrbovati crnce, Meksikance i učenike s niskim ocjenama, za topovsko meso diljem kugle zemaljske. Ponovo će se pokrenuti trgovina i isporuka visoko sofisticiranih bombi po glavama blisko istočne sirotinje koja životari u moru pijeska, dok im se vladari kupaju u petrodolaru.

Baš kao u doba Obame koji je ratovao svih osam godina svoje administracije i u kojem je vojno industrijski kompleks radio na granici izdržljivosti, da bi uspio isporučiti tone i tone bombi po glavama djece i žena Jemena, Sirije, Libije, Afganistana... i za to dobio Nobela za mir i simpatije idiota cijeloga svije, ponovo će se pokrenuti promet. I opet će lavine optimizma krenuti u bolji život, preko Turske na granice Grčke, Makedonije, Hrvatske, otoka Lampeduse...

Ponovo će se angažirati privatna inicijativa i uložiti novac u stare brodice koje će od Mediterana, ponovo stvoriti grobno polje djece, žena i ostalih afričkih neplivača. Ponovo će procvasti cestovni transport, koji će po cijeloj Europi distribuirati migrante, složene u prikolicama poput sardina, bez zraka vode i ičeg drugog.

Živio Biden

- 11:48 - Komentari (4) - Isprintaj - #

utorak, 03.11.2020.

Protivnik ne zna voljetiObjavljujem cjelovito pismo koje je monsinjor Carlo Maria Viganň, bivši apostolski nuncij u Sjedinjenim Američkim Državama, napisao u nedjelju predsjedniku Donaldu Trumpu.

OTVORENO PISMO

predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država

Donald J. Trump

Nedjelja, 25. listopada 2020

Svečanost Krista Kralja

Gospodine predsjedniče,

dopustite mi da se obratim vama u ovom času kad sudbini cijelog svijeta prijeti globalna zavjera protiv Boga i čovječanstva. Pišem vam kao nadbiskup, kao nasljednik apostola, kao bivši apostolski nuncij u Sjedinjenim Američkim Državama. Pišem vam u tišini građanskih i vjerskih vlasti: možete li prihvatiti ove moje riječi kao "glas onoga koji plače u pustinji" (Iv 1, 23).

Kao što sam vam imao priliku pisati u svom Pismu prošlog lipnja, ovaj povijesni trenutak vidi snage Zla raspoređene u nemilosrdnoj bitci protiv sila Dobra; sile zla koje se čine snažnim i organiziranim pred djecom Svjetlosti, dezorijentirane i neorganizirane, napuštene od svojih vremenitih i duhovnih vođa.

Mnogo se čuju napadi onih koji žele srušiti same temelje društva: prirodnu obitelj, poštivanje ljudskog života, ljubav prema domovini, slobodu obrazovanja i poslovanja. Vidimo kako vođe nacija i vjerski vođe prigovaraju ovom samoubojstvu zapadne kulture i njene kršćanske duše, dok građanima i vjernicima uskraćuju temeljna prava, u ime hitne zdravstvene situacije koja se sve više otkriva kao ključna za uspostavu neljudska bezlična tiranija.

U tijeku je globalni plan, nazvan Great Reset. Autor je elita koja želi pokoriti cijelo čovječanstvo, namećući prisilne mjere kojima drastično ograničava slobode pojedinaca i naroda. U nekim je zemljama ovaj projekt već odobren i financiran; u drugima je još uvijek u ranoj fazi. Iza svjetskih čelnika, suučesnika i izvršitelja ovog paklenog projekta, kriju se beskrupulozni likovi koji financiraju Svjetski ekonomski forum i Događaj 201, promičući svoj dnevni red.

Svrha Velikog reseta je nametanje zdravstvene diktature usmjerene na nametanje liberticidnih (značenje: Suzbijač političke i građanske slobode; uglavnom polemičkim i revolucionarnim jezikom tribina i libertarijanaca.) mjera, skrivenih iza primamljivih obećanja da će se osigurati univerzalni dohodak i otkazati dug pojedinaca. Cijena ovih koncesija od Međunarodnog monetarnog fonda trebala bi biti odricanje od privatnog vlasništva i pridržavanje programa cijepljenja Covid-19 i Covid-21 koji je promovirao Bill Gates u suradnji glavnih farmaceutskih grupa. Osim golemih ekonomskih interesa koji pokreću promotore Velikog reseta, nametanje cijepljenja pratit će i obveza zdravstvene putovnice i digitalne iskaznice, uz posljedično praćenje kontakata cijele svjetske populacije. Oni koji se ne slože s tim mjerama bit će zatvoreni u logore ili u kućnom pritvoru, a sva imovina će biti oduzeta.

Gospodine predsjedniče, pretpostavljam da su vam ove vijesti već poznate: u nekim zemljama „Veliki poništaj“. trebao bi se aktivirati između kraja ove godine i prvog tromjesečja 2021. U tu svrhu planiraju se daljnja zaključavanja, službeno opravdana navodnim drugi i treći val pandemije. Ona dobro zna koja su sredstva primijenjena za sijanje panike i legitimiranje drakonskih ograničenja pojedinačnih sloboda, umjetno izazivajući svjetsku ekonomsku krizu. Ova kriza služi nepovratnom, u namjerama njezinih arhitekata, pribjegavanju državama Velikoj nuli, zadajući konačni udarac svijetu čije samo postojanje i sjećanje treba u potpunosti izbrisati. Ali ovaj svijet, gospodine predsjedniče, sa sobom donosi ljude, naklonosti, institucije, vjeru, kulturu, tradiciju, ideale: ljude i vrijednosti koji ne djeluju poput automata, koji se ne pokoravaju poput strojeva, jer imaju dušu i srce, jer su međusobno povezani duhovnom vezom koja snagu crpi odozgo, od Boga kojeg naši protivnici žele izazvati, kao što je to na početku Lucifer činio sa svojim "non serviam".

Mnoge - dobro znamo - živcira ovaj poziv na sukob između Dobra i Zla, upotreba "apokaliptičnih" tonova, koji prema njima ogorčavaju duhove i izoštravaju podjele. Nije ni čudo što se neprijatelj osjeća otkrivenim upravo onda kada vjeruje da je stigao do tvrđave da bi ga nesmetano osvojio. Iznenađujuće je, međutim, da nema nikoga tko bi alarmirao. Duboka reakcija države na one koji osuđuju njezin plan slomljena je i nesuvisla, ali razumljiva. Taman kad je suučesništvo glavnih medija uspijelo prijelaz na Novi svjetski poredak učiniti gotovo bezbolnim i neprimjetnim, prijevare, skandali i zločini izlaze na vidjelo.

Do prije nekoliko mjeseci bilo je lako poniziti kao "teoretičare zavjere" one koji su osudili te strašne planove, koje sada vidimo kako se provode u najsitnijim detaljima. Nitko, do prošle veljače, nikada ne bi pomislio da će u svim našim gradovima građani biti uhićeni zbog same činjenice da žele prošetati ulicom, disati, htjeti držati trgovinu otvorenom i ići na misu. Nedjelja. Ipak, to se događa u cijelom svijetu, čak i u onoj razglednici Italiji koju mnogi Amerikanci smatraju malom očaranom zemljom sa svojim antičkim spomenicima, crkvama, očaravajućim gradovima i karakterističnim selima. I dok su političari zabarikadirani u svojim palačama da objavljuju dekrete poput perzijskih satrapa, tvrtke propadaju, trgovine se zatvaraju, stanovništvu je onemogućeno da živi, kreće se, radi i moli. Katastrofalne psihološke posljedice ove operacije već se vide, počevši od samoubojstava očajnih poduzetnika i naše djece, odvojenih od prijatelja i pratitelja da bi predavanja pratili pred računalom.

U Svetom pismu, sveti Pavao govori nam o "onome koji se protivi" očitovanju otajstva bezakonja, kathčkon (2Tess 2, 6-7). U vjerskoj sferi, ova prepreka je Crkva, a posebno Papinstvo; u političkoj sferi to je onaj koji sprečava uspostavu Novog svjetskog poretka.

Kao što je sada vidljivo, onaj tko zauzima Petrovu stolicu, od početka je izdao svoju ulogu, da brani i promiče globalističku ideologiju, podržavajući dnevni red duboke crkve, koja ga je izabrala iz svojih redova.

Gospodine predsjedniče, jasno ste izjavili da želite braniti Naciju - Jednu naciju pod Bogom, temeljne slobode, vrijednosti o kojima se ne može pregovarati, a koje se danas negiraju i protiv kojih se bori. Vi ste, dragi predsjedniče, "onaj koji se protivi" dubokoj državi, konačnom napadu djece tame.
Zbog toga je neophodno da se svi ljudi dobre uvjere u epohalnu važnost predstojećih izbora: ne toliko zbog ove ili one točke političkog programa, već zato što je općenito nadahnuće vašeg djelovanja koje najbolje utjelovljuje - upravo u ovom kontekstu. povijesni - taj svijet, taj naš svijet, koji bi netko želio otkazati zaključavanjem. Njegov je protivnik također naš: on je Neprijatelj ljudskog roda, onaj koji je „ubojica od početka“ (Iv 8,44).

Oni koji vas smatraju posljednjim garnizonom protiv svjetske diktature okupljaju se oko nje s povjerenjem i hrabrošću. Alternativa je glasovanju za lik kojim manipulira duboka država, teško kompromitiran skandalima i korupcijom, koji će učiniti Sjedinjenim Državama ono što Jorge Mario Bergoglio radi Crkvi, premijer Conte Italiji, predsjednik Macron Francuskoj, premijer. Ministar Sanchez u Španjolsku, i tako dalje. Ucjena Joea Bidena - poput prelata vatikanskog "čarobnog kruga" - omogućit će da se koristi bez predrasuda, dopuštajući nelegitimnim moćima da se miješaju u domaću politiku i međunarodne ravnoteže. Jasno je da onaj tko njime manevrira već ima nekoga goreg od njega spremnog zamijeniti čim se za to ukaže prilika.

Pa ipak, u ovoj sumornoj slici, u ovom naizgled neumoljivom napredovanju "nevidljivog neprijatelja", pojavljuje se element nade. Protivnik ne zna voljeti i ne razumije da nije dovoljno osigurati univerzalni dohodak ili poništiti hipoteke da bi podjarmili mase i uvjerili ih da budu žigosani kao grla stoke. Ovaj narod, koji je predugo trpio zlostavljanja mrske i tiranske moći, ponovno otkriva da ima dušu; razumije da nije voljan trgovati svojom slobodom homologacijom i ukidanjem identiteta; počinje shvaćati vrijednost obiteljskih i socijalnih veza, veza vjere i kulture koje ujedinjuju poštene ljude. Ovo veliko resetiranje suđeno je da propadne jer oni koji su ga planirali ne razumiju da još uvijek postoje ljudi spremni izaći na ulice kako bi branili svoja prava, zaštitili svoje voljene i dali svojoj djeci budućnost. Izravnavajuća neljudskost globalističkog projekta jadno će se srušiti suočena s čvrstim i hrabrim protivljenjem djece Svjetlosti. Neprijatelj ima sotonu na svojoj strani koji ne zna što bi mrzio. Na našoj strani su Svemogući Gospodin, Bog vojski poredanih u bitci i Presveta Djevica, koja će zdrobiti glavu drevne Zmije. "Ako je Bog za nas, tko će biti protiv nas?" (Rim 8,31).

Gospodine predsjedniče, dobro znate koliko se Sjedinjene Američke Države, u ovom ključnom času, smatraju prethodnicom protiv koje je pokrenut rat koji su objavile pristaše globalizma. Uzdanje u Gospodina ojačajte apostolovim riječima: "Sve mogu učiniti u onome koji me ojača" (Fil 4,13). Biti instrument božanske Providnosti velika je odgovornost kojoj će zasigurno odgovarati potrebne državne milosti, gorljivo moleći je mnogi koji je podržavaju svojim molitvama.

Uz ovu nebesku nadu i sigurnost mojih molitava za vas, za prvu damu i za vaše suradnike, moj vas blagoslov stiže svim srcem.

Bog blagoslovio Sjedinjene Američke Države!

+ Carlo Maria Viganň

Titularni nadbiskup Ulpiane

bivši apostolski nuncij u Sjedinjenim Američkim Državama
- 13:53 - Komentari (6) - Isprintaj - #

nedjelja, 01.11.2020.

Ljepa naša puna pandemaša

Ovoj pandemiji koja nas uništava ekonomski, fizički i mentalno, treba konačno stati na kraj!

Na kraj joj treba stati svim restriktivnim i inim mjerama koja državi stoje na raspolaganju.
Osim novog lockdown treba uvesti i policijski sat od 15h do 09h.
Treba također uvesti prijeki sud i staviti u pripravnost više dežurnih odreda za streljanje (zlu ne trebalo). Svi koji svejedno moraju izaći iz kuće, osim obaveznih maski, moraju imati i žutu traku oko ruke na kojoj jasno piše da su mogući nosioci virusa.

Na krovovima svih gradskih ulica i trgova, moraju biti raspoređeni snajperisti, koji će bez upozorenja pucati na sve koji ne nose maske, ili im iz maske vire nosići.

Snajperisti moraju pucati direktno u glavu! Jer u slučaju da pogode dupe ili nogu, postoji opasnost da biološki teroristi nastave disati, te tako i širit pandemiju.

Također treba uvesti prisilna psihološka testiranja kako bi se provjerilo dali subjekt uistinu vjeruje u pandemiju,,, ili samo glume,, u kom bi slučaju bili upućeni u hodnik s električnom stolicom ili na trg s giljotinom za javnu egzekuciju (kao čin samo pokajanja).

A sve ovo za vječni boljitak naše veličanstvene države Hrvatske.


- 08:13 - Komentari (4) - Isprintaj - #

subota, 31.10.2020.

Zeusova djeca

Evo kako se raspravljalo u drugom stoljeću poslije Krista.


U svojim „Istinitim raspravama“ (Il discorso vero), Celso kaže...

„Pustimo sad ono što se o Isusovim kazivanjima uistinu može prigovoriti, i pokušajmo ga promotriti kao istinskoga poslanika,, i pitajmo se, jeli on bio jedini koji je sišao tu dolje? Jer, ako kršćani ustraju da je bio jedini, tu ih se može uhvatiti u laži i kontradikciji,, jer ti isti kršćani tvrde da su došli mnogi drugi , pa čak i u grupama od 60 i 70 odjednom. I na njegovom grobu vidješe još 2 poslanika, jer „sin božji“ nije mogao sam pomaknuti kamen, već je trebao pomoć, jedan drugi se ukazao stolaru u vezi Marijine trudnoće, a jedan treći da bi pobjegli u Egipat“.


Ali pustimo Celsa koji je ionako bio heretik, i promotrimo što kaže Justin mučenik.Sveti Justin mučenik (Flavia Neapolis, 100. – Rim, 165.), Katolička Crkva ga slavi kao sveca, mučenika i ubraja ga među Crkvene Oce.
Justin piše Rimskome Caru Antoninu Piu, (Antoninus Pius, rimski car od 138. do smrti 161. i četvrti iz perioda Pet dobrih careva. Adoptivni sin cara Hadrijana.) u nadi da se zaustave progoni protiv kršćana.


„Gledajte da onaj kojeg mi obožavamo je jednak vašim,, vi sami znate o koliko Zeusove djece pišu pisci koje obožavate, Hermes Trismegistus, Dioniz, Heraklo. I to što nam prigovarate da je razapet (razapinjanje na križ je bila smrtna kazna za ustanak protiv rimske države), pa i to je zajedničko mnogim vašim nabrojanim“.


Dakle dok heretik Celso kaže da ih je bilo puno, Justin mučenik kaže Rimljanima, naš je kao i vaši Zeusovi sinovi...
Jer tako se raspravljalo u intelektualnim krugovima drugog stolječa, dok su spoznaje i sječanja na minule događaje još bila svježa.

- 04:23 - Komentari (1) - Isprintaj - #

četvrtak, 22.10.2020.

Koga je Isus ljubio

Iako nas pokušavaju uvjeriti kako je Isus poslan/došao zbog svijeta, jer je bog ljubio čovječanstvo, istina je sasvim drukčija, a to nisu uspjeli sakriti ni kanonski evanđelisti, koji su svoja evanđelja pisali pod teološkim diktatom tada nove crkve.

Matej tako priča...

Matej 15,22
I gle: žena neka, Kanaanka iz onih krajeva, iziđe vičući: "Smiluj mi se, Gospodine, Sine Davidov! Kći mi je teško opsjednuta!
Matej 15,23
Ali on joj ne uzvrati ni riječi. Pristupe mu na to učenici te ga moljahu: "Udovolji joj jer viče za nama.
Matej 15,24
On odgovori: Poslan sam samo k izgubljenim ovcama doma Izraelova.
Matej 15,25
Ali ona priđe, pokloni mu se ničice i kaže: "Gospodine, pomozi mi!

(ženi koja očigledno nije pripadala domu Izraelovom, Isus tada reče nešto vrlo ružno)

Matej 15,26
On odgovori: "Ne priliči uzeti kruh djeci i baciti ga psićima.
Matej 15,27

(žena koja nije pripadala domu Izraelovom tada se lukavo pozvala na Isusovu taštinu)

A ona će: "Da, Gospodine! Ali psići jedu od mrvica što padaju sa stola njihovih gospodara!
Matej 15,28
Tada joj Isus reče: "O ženo! Velika je vjera tvoja! Neka ti bude kako želiš." I ozdravi joj kći toga časa.


Po Ivanu, Isus je božje ime obznanio apostolima, odnosno dvanaestorici koji su ga pratili. Ime je očigledno tajno, obzirom da nigdje u Novom zavjetu nije spomenuto, a očigledno nije Jahve Starog zavjeta, jer to ime nije tajno i jer Isus kaže da njegovog oca „nitko nikad nije vidio“, a svi koji su čitali Stari zavjet znaju da su ga vidjeli milijuni. Također uporno ponavlja da ne moli za svijet

Ivan 17,6
Objavio sam ime tvoje ljudima koje si mi dao od svijeta. Tvoji bijahu, a ti ih meni dade i riječ su tvoju sačuvali.
Ivan 17,7
Sad upoznaše da je od tebe sve što si mi dao
Ivan 17,8
jer riječi koje si mi dao njima predadoh i oni ih primiše i uistinu spoznaše da sam od tebe izišao te povjerovaše da si me ti poslao.
Ivan 17, ja za njih molim; ne molim za svijet, nego za one koje si mi dao jer su tvoji.

Zadnju potvrdu (u ovom postu) kako Isus nije mario za pogane, već izričito i samo za dom Izraelov, nalazimo u trenutku kad Isus šalje apostole u „svijet“.

Matej 10,5
Tu dvanaestoricu posla Isus uputivši ih: K poganima ne idite i ni u koji samarijski grad ne ulazite!
Matej 10,6 Pođite radije k izgubljenim ovcama doma Izraelova!

- 09:00 - Komentari (3) - Isprintaj - #

srijeda, 21.10.2020.

Došli svemirci

U Imotski došli svemirci i ostavili svoj pečat na dnu Modrog jezera. Kako znamo da su svemirci? Jednostavno, nisu spalili žito kao u glupoj Engleskoj, već po domaći, dečki uzeli motiku i zasukali rukave. Dok svi Imoćani znaju da od motike nema kruha,,, a kamoli Mercedesa.- 11:09 - Komentari (5) - Isprintaj - #

subota, 17.10.2020.

Strah je vrag


- 22:30 - Komentari (10) - Isprintaj - #

četvrtak, 15.10.2020.

Groteska velike ljubavi

Da je bio dijete proletera, Emmanuel Macron bi završio na Centru za socijalnu skrb, uz podršku psihologa, a Brigitte Trogneux bi završila u zatvoru.

Ali nije bilo tako, ovo dvoje pripadnika same kreme francuske političke, kulturne i financijske elite, je imalo drugačiju sudbinu. Emmanuel je završio kao Francuski predsjednik koji je uveo policijski sat, dok je gospođa Macron, u dobi od 64 god.(danas 67) postala „najpoznatija“ manekenka za mlađe modne stilove, a svoju pedofilsku karijeru, kao predator i žrtva, zakrabuljili u „veliku ljubav“.

Ali sve je to samo groteskno“popravljanjem počinjene štete“.

Upravo tako i tada je Macron prešao granicu koju određuje tabu, i to je bio prvi narcisoidni korak ka uvjerenju da sve može biti dozvoljeno.

Na čelu Francuske tako imamo psihopata koji je, sam po sebi, nepouzdan, i koji siromašne naziva bezubima, koji vrijeđa rudare, rekavši da su to samo ovisnici o duhanu i alkoholičari, a žene nazivao glupima i neznalicama, što je uistinu paradoksalno s obzirom na to da je upravo on žrtva jedne izuzetno inteligentne.

Sukus svega je da u Europi danas imamo grotesknu politiku policijskog sata od krhkog dječarca koji i dalje treba majku, i groteskni modni odabir mladenačkih tenisica, gležnjača, minica i traperica na izboranoj staroj bakici, koja kroji politiku, ne samo Francuske, već i cijele Europe.

- 11:45 - Komentari (4) - Isprintaj - #

srijeda, 14.10.2020.

Suludi korona naslovi

Zbog koronavirusa morskim psima prijeti istrebljenje: Mogli bi biti ključni za izlječenje ljudi

Obveza nošenja maski obradovala uhodane bande lopova, u dućanima kradu točno do određenog iznosa

Njemački institut poručuje: Epidemiološke mjere ostaju i nakon uvođenja cjepiva

Kineski grad testirao 7,5 milijuna ljudi u tri dana

Papa Franjo drži siguran razmak od vjernika, poštuje nove mjere

Trump se vratio u predizbornu kampanju: 'Kažu da sam imun. Osjećam se moćnim'

Jadranka Kosor doživjela neugodnost na blagajni zbog zaštitne maske: 'Eto, i bivša premijerka je sluđena'

Trump: Imun sam na COVID-19, nisam opasan za okolinu

Ravnateljica o paklenom virusu: 'Na prsima mi sjedi slon, u leđima su noževi, gušim se, haluciniram. Odlazak u kupaonu je avantura života'

Stotine neofašista na prosvjedu protivnika nošenja maske u Rimu: 'U Trumpa vjerujemo'

Bandić se ponovno mučio s maskom. Pokrio je oči s njom

Hrvatski biskupi: Pandemija koronavirusa 'milosno vrijeme za obiteljski pastoral'

Tomašević: Raste broj mentalnih bolesnika, Hrvatska nema strategiju

Trump misli da nije zarazan i želi natrag u kampanju: Vratio sam se jer sam savršeni fizički primjerak

- 15:13 - Komentari (8) - Isprintaj - #

utorak, 13.10.2020.

Deklaracija iz Great Barringtona

Kao epidemiolozi zaraznih bolesti i znanstvenici u području javnog zdravstva ozbiljno smo zabrinuti zbog štetnih utjecaja na fizičko i mentalno zdravlje prevladavajućih politika koje se tiču bolesti COVID-19 te preporučujemo pristup koji nazivamo – Ciljanom zaštitom (Focused Protection).

Dolazeći i slijeva i zdesna, i iz cijelog svijeta, svoju smo karijeru posvetili zaštiti ljudi. Trenutačne politike zaključavanja proizvode razorne učinke na kratkoročno i dugoročno javno zdravlje. Rezultati (nabrojimo ih samo nekoliko) uključuju niže stope cijepljenja u dječjoj dobi, pogoršanje ishoda kardiovaskularnih bolesti, manje preventivnih pregleda za rak i pogoršanje mentalnog zdravlja – što dovodi do prekomjerne smrtnosti u godinama koje dolaze, a radni ljudi i mlađi članovi društva snose najveći teret. Onemogućivanje redovitoga školovanja velika je nepravda.

Održavanje ovih mjera sve dok cjepivo ne postane dostupno prouzročit će nepopravljivu štetu, a siromašni će biti nesrazmjerno oštećeni.

Srećom, naše razumijevanje virusa raste. Znamo da je mogućnost smrti od bolesti COVID-19 više od tisuću puta veća kod starih i nemoćnih nego kod mladih. Doista, za djecu je COVID-19 manje opasan od mnogih drugih bolesti, uključujući gripu.

Kako imunitet u populaciji raste, rizik od infekcije za sve – uključujući i one ranjive – pada. Znamo da će sve populacije na kraju doseći imunitet stada – tj. točku na kojoj je stopa novih infekcija stabilna – i da tome može pomoći cjepivo (ali i da ne ovisi o njemu). Cilj bi nam stoga trebao biti minimizirati smrtnost i društvenu štetu dok ne postignemo imunitet stada.

Najsuosjećajniji pristup koji uravnotežuje rizike i koristi od dostizanja imuniteta krda je omogućiti onima koji su u minimalnom riziku od smrti da normalno žive svoj život kako bi izgradili imunitet na virus prirodnom infekcijom, istodobno bolje štiteći one koji imaju najveći rizik. To nazivamo – Ciljanom zaštitom.
Usvajanje mjera za zaštitu ranjivih osoba trebao bi biti središnji cilj odgovora javnog zdravstva na COVID-19. Primjerice, starački domovi trebali bi koristiti osoblje sa stečenim imunitetom i provoditi česta PCR testiranja ostalog osoblja i svih posjetitelja. Rotacija osoblja trebala bi biti svedena na minimum. Umirovljenicima koji žive kod kuće namirnice i ostale potrepštine trebalo bi dostavljati u njihove domove. Kad god je moguće, s članovima obitelji trebali bi se susretati vani, a ne u zatvorenom prostoru. Sveobuhvatan i detaljan popis mjera, uključujući pristupe višegeneracijskim kućanstvima, može se primijeniti u svakodnevnom životu, i to je u potpunosti u okviru djelovanja i kompetencija radnika u javnom zdravstvu.

Onima koji nisu ranjivi treba odmah omogućiti da nastave normalno živjeti. Jednostavne higijenske mjere, poput pranja ruku i boravka kod kuće tijekom bolesti, trebali bi primjenjivati svi kako bi se smanjio prag imuniteta krda. Škole i sveučilišta trebaju biti otvoreni za nastavu uživo. Treba nastaviti s izvannastavnim aktivnostima, poput sporta. Mlade odrasle osobe s niskim rizikom trebaju raditi na uobičajen način, a ne od kuće. Trebali bi se otvoriti restorani i druge poslovne aktivnosti. Umjetnost, glazba, sport i druge kulturne aktivnosti trebale bi se nastaviti. Ljudi koji su više izloženi riziku mogu sudjelovati ako žele, dok društvo u cjelini uživa zaštitu koju ranjivima pružaju oni koji su izgradili imunitet krda.

Dana 4. listopada 2020. ovu su izjavu napisali i potpisali u Great Barringtonu u Sjedinjenim Američkim Državama:

Dr. Martin Kulldorff, profesor medicine sa Sveučilišta Harvard, biostatističar i epidemiolog sa specijalizacijom u otkrivanju i praćenju izbijanja zaraznih bolesti i procjenama sigurnosti cjepiva.

Dr. Sunetra Gupta, profesorica na Sveučilištu Oxford, epidemiologinja s iskustvom u imunologiji, razvoju cjepiva i matematičkom modeliranju zaraznih bolesti.

Dr. Jay Bhattacharya, profesor na Medicinskom fakultetu Sveučilišta Stanford, liječnik, epidemiolog, zdravstveni ekonomist i stručnjak za javnu zdravstvenu politiku s naglaskom na zarazne bolesti i ranjive populacije.

https://gbdeclaration.org/

- 06:57 - Komentari (7) - Isprintaj - #

srijeda, 07.10.2020.

Tajna broja

Krajem 18-tog stoljeća u biltenima židovskih zajednica u Americi, počela se učestalo ponavljati priča o 6 milijuna židova kojim je u istočnoj Europi ugrožen život zbog gladi, prijetnji istrebljenjem, bolesti itd.
Razlozi stradanja su se mijenjali, zemlje u kojim se to događa također, ali sve su pod zajedničkim nazivom „istočna Europa“ (ne slučajno, kasnije ću objasniti zašto), ali ono što se nikad ne mijenja je „čarobna brojka od 6 milijuna.

Krajem 19 i početkom 20 stoljeća, tu su priču preuzele vodeći listovi, dnevnici i tjednici, u Americi. Pa tako američke novine Sun 06.06. 1915 piše da su u Rusiji 6 milijuna Hebreja umire zbog progona, maltretiranja i gladi. New York Times 18. 10. 1918 piše da 6 milijuna Hebreja ima potrebu za pomoć . 08. 09. 1919 taj isti New York Times piše da su 6 milijuna Hebreja u Ukrajini i Poljskoj dobili obavijest da će biti totalno istrebljeni. New York Times 12.11.1919 „6 milijuna Hebreja u Europi svedeno na siromaštvo, glad i bolest". Atlanta constitution veljača 1920 „skupljeno 50.000 $ za spašavanje života 6 milijuna Hebreja u Europi. New York Times 1938 „6 milijuna Hebreja, bez skrbi i ikakvih mogućnosti,polako umire u Europi". Te iste stvari su pisane 1902, 1911 i 1926 u Britanskoj enciklopediji.

Možemo se stoga zapitati kako je moguće da se od kraja 18 stoljeća, a intenzivno 50 godina prije samog holokausta, uvijek vrti ista brojka? I na kraju uistinu umire 6 milijuna Hebreja, i to od strane onih koje nitko nikad nije spomenuo, ali znamo iz povijesti , kako su bili uporno i obilato financirani upravo iz te iste Amerike (često spominjana obitelj Bush).

Nećemo ovdje nastaviti s pričom zašto su židovske zajednice, krajem 18 stoljeća, pokrenule tu priču, jer povod je očigledan, povratak na rodnu grudu! Već ćemo pokušati objasniti čaroban broj od 6 milijuna.

U Bibliji Jahve objašnjava svom narodu da će otiči u progonstvo, ali im također obećava da će se vratiti, radi se naravno o babilonskom egzodusu, ali su rabini te nadasve kabalisti 18 stoljeća iskoristili jednu slučajnu grešku u svojim svetim spisima, gdje u riječi „vratit ćete se“ nedostaje židovsko slovo „vav“ koji po kabali numerički odgovara broju 6, što su oni protumačili „vratiti čete se- minus 6“ čega? Pa milijuna! A zašto milijuna?

Odgovor na ovo pitanje također nalazimo u Bibliji gdje u knjizi Izlazak piše da su iz Egipta izašli 600 tisuća Izraelita, ali napominje da je toliko izašlo onih koji su bili mladi u snazi, odnosno oni koji su Jahvi bili bitni za vođenje ratova. Ali ti mladi u snazi su vodili svoje žene i djecu jer „idi i množi se“ je jedan od najsvetijih židovskih božji zakon, znači puno djece, često i po nekoliko žena, a tu su naravno i starci. Znači svakom „mladom u snazi“ možemo pridodati još desetak ljudi, pa kad pomnožimo 600 tisuća s deset dobijemo čarobni broj 6 milijuna.

Priča je započela s upozorenjem na opasnost židovima u istočnoj Europi, a na kraju su najviše stradali židovi upravo iz istočene Europe, oni koje su nijemci zvali „Juden“. Jedan od odgovora zašto bi to moglo biti tako jest. Istočnu Europu su naseljavali židovi koji su to bili samo po vjeri, ali ne i po krvi, odnosno nisu bili Izraeliti već Hazari, tursko pleme iz, pretežno, Afganistana, stoga narod azijskih stepa koji je među prvim doša na ovo područje.

Hazarsko carstvo prostiralo sve od obala Crnog mora i Kaspijskog jezera do Urala i dalje na zapad do Kijeva. Moćno carstvo, stiješnjeno između kršćanstva i islama, poznato po jednoj povijesnoj zanimljivosti kad je njihovo plemstvo a kasnije i narod, prešli na Judaizam. Kad je carstvo propalo narod se povukao više na sjeverozapad, odnosno u istočnu Europu. Stoga, većina od 6 milijuna židova stradalih u holokaustu su bili Hazari a ne Izraeliti, potomci Jakovljevi.

Brojka od 6 milijuna pojavljuje se često u izraelskim novinama nakon što je država stvorena, pa tako imamo naslov „Napokon su Izraelci ponovo dostigli broj od 6 milijuna stanovnika“ (po popisu stanovništva iz 2008, 7,5 milijuna) ili „Iran prijeti 6 milijunima Izraelaca“ itd. Što opisuje koliko je taj broj, zbog ovdje opisanih razloga, ukorijenjen u psihu svih Izraelaca.

- 07:00 - Komentari (1) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 05.10.2020.

Odgovor Lilianki (ali i da drugi znaju)

Postoji samo jedno povijesno razdoblje u kojem nije bilo privatnog vlasništva, pa stoga ni ratova ni gladi,, a to je mitološko i legendarno "zlatno doba". Sva ostala povijesna razdoblja su u principu lošija od ovog u kojem živimo, jer iako je apsolutistička vladavina ista, na europskom tlu barem više ne moramo trpjeti velike ratove i velike nestašice hrane.

Da bi shvatila politiku, geopolitiku, gospodarstvo i ekonomiju, dovoljno je da shvatiš da su to sve samo lukave zamjenice za novac,, i sve postaje kristalno jasno.

Pa ipak "reset svjetskog gospodarstva" je noviji pojam koji ne spada pod "lukavu zamjenicu za novac" već pod spašavanja žive ekonomske glave, i gdje će novac teći u suprotnom pravcu od do sada poznatog.

Evo jedan naslov s današnjih portala
"Europodručje bi ove godine moglo zabilježiti pad BDP-a od 8,7%, a 2021. rast od 6,1%. U takvim uvjetima, povratak na razine aktivnosti iz 2019. bio bi odgođen za 2022. godinu"
što u biti znači da su si dali min. godinu i pol, očito neophodnog, ekonomsko/gospodarskog mirovanja.

Dok drugi naslov
"Europska središnja banka započet će testiranje digitalnog eura već sredinom listopada, a on bi trebao funkcionirati poput bitcoina i biti nadopuna, ali ne i zamjena za gotovinu"
ukazuje na jedan od pravca djelovanja, jer već bi se odavno mogli pitati "koja gotovina?" jer s njom već odavno nijedna banka na svijetu ne može isplatiti sve svoje štediše, a kamoli sfere, danas anonimnih, aristokratskih kuća, čija se bogatstva računaju u trilijardama i kvadrilijardama $ u obliku bankarskih računalnih zapisa, koji stoga, baš poput banaka, ovise o povjerenju cjelokupnog naroda svijeta u današnji ugroženi monetarni sistem.

Stoga (na žalost mnogih) Pernar je možda ipak bio u pravu.

- 15:52 - Komentari (5) - Isprintaj - #

nedjelja, 27.09.2020.

Nešto je globalno, ali nije pandemija

Ekonomska kriza je „neminovna“ ekonomska cikličnost. Odgovornost za sve dosadašnje krize je na monetarnoj kreaciji koja, bez obzira na proizvodnju i usluge, stvara monetarnu depresiju u kontinuitetu. Ne možemo pri tome zanemariti ni tehnološki omogućenu hiperprodukciju i stalnom „ekonomskom“ potrebom za njenim rastom, što za posljedicu ima pad kvalitete proizvodnje, suvišno trošenje ograničenih resursa, kao i uništavanje viškova kako ne bi došli u ruke onih koji ne mogu platiti, te tako napravili „karitas rupicu“ u ekonomskim zakonitostima neoliberalizma.

Pa ipak, u današnjoj pandemiji, svi ekonomski postulati neoliberalizma su blokirani.

Za period pandemije koronavirusa u svijetu je preminulo 8.000.000 osoba (minimalno) u što su uključene sve žrtve koronavirusa koje predstavljaju 0,005% preminulih. Zašto nitko nikada nije stvarao sličnu paniku za 99,995% preminulih u svijetu, a što su uzrokovali: ratovi, glad, druge bolesti, siromaštvo, cigarete, alkohol, samoubojstva,loša cjepiva, aditivi, pesticidi, herbicidi, industrijska hrana, mobing i loše odluke sociopata…?

Netko negdje želi da povjerujem(o) kako je svjetskim moćnicima, Vladam, korporacijama, ekonomskim središtima, gospodarima ratova i svim onim ljudima koje smo svi mi do jučer doživljavali kao ljudima bez ikakvih skrupula, odjednom više stalo do naših bakica ugroženim ovom pandemijom, nego do vlastite dobiti?

Začuđuje li onda kao je pandemija, i njene zakonitosti, globalno prihvaćena baš poput svih ostalih ekonomskih zakonitosti? Začuđuje li kako do jučer nije bilo novaca, a danas Hrvatska, kao od šale, dobiva 22 milijarde eura? Nešto se uistinu globalno događa, ali nije pandemija, već nekakav reset svjetskog gospodarstva koji neminovno započinje nekakvim "poravnanjem" (dugova?) dok su narodi i gospodarstva u stanju mirovanja.

Pa sad... oli za dobro il za loše, teško je reći, obzirom da ekonomija, baš poput meteorologije ili „pandemije“ pliva u moru teorije kaosa.

- 08:42 - Komentari (7) - Isprintaj - #

nedjelja, 13.09.2020.

Pravedna smrtna kazna?

Crkva, odnosno Vatikan je zadnjih dana izdao novi katekizam namijenjen biskupima, kardinalima i svećenstvu za novi teoloških pristup prema pastvi, a koji je, naravno, baziran na starom i novom zavjetu.

U tom novom katekizmu bode u oči novi crkveni stav prema smrtnoj kazni, i koji kaže da u svijetlu ljudskih prava i dostojanstva čovjeka, smrtna kazna nije prihvatljiva, te se traži njena abolicija u cijelome svijetu.

U prošlom katekizmu, odnosno u zadnje dvije tisuće godina, smrtna kazna je, u očima crkve, podijeljena na nepravednu i pravednu smrtnu kaznu, a naravno, pravedna smrtna kazna, prema učenju Sv. Agostina, je bila ona crkvena jer je učinjena iz ljubavi, dok je prema učenju Sv. Bernarda, uboštvo nevjernika milo u očima boga, a s obzirom na to da je i nevjernik ljudsko biće, i to je učinjeno iz ljubavi.S obzirom na to da je i stari i novi katekizam pisan na temelju starog i novog zavjeta, treba se zapitati što se u tim zavjetima promijenilo i dali je crkvena teologija ikad ozbiljno prihvaćala te, od izraelitskog naroda, ukradene „svete knjige“, čije posjedovanje i čitanje, od 11 do 18 stoljeća, ne slučajno, bilo zabranjeno pod prijetnjom "pravedne" smrtne kazne.


- 08:10 - Komentari (11) - Isprintaj - #

četvrtak, 10.09.2020.

Kako nastaju religije

Na malenom južno pacifičkom otočiću obožavaju božanstvo John From, za koje vjeruju da će jednog dana donijeti otoku ogromno bogatstvo.


Taj je otočić u drugom svjetskom ratu bio jedna od baza američke avijacije na kojem se dovozilo sve vojne potrepštine američke vojske raspoređene u tom dijelu svijeta. Nakon završetka rat i odlaska Amerikanaca, starosjedioci su nastavili održavati sletnu stazu, a zbog pomanjkanja aviona, napravili su jedan od drva.

Božanstvo u toj novokomponiranoj religiji se zove John From, bez ikakve sumnje zapamćeni dio rečenice „I am John from USA“ kojom se neki američki vojnik želio sprijateljiti s domorocima, dok im je dijelio mesne konzerve i Coca colu.

Ovaj i slični događaji zovu se kargo kult, za koji wikipedia kaže;

„Kargo kult (eng. cargo cult, slobodno prevedeno kult tereta) je vrsta religijske prakse koja se javlja u pre-industrijskim kulturama i plemenima nakon što su stupili u dodir sa kulturom s visokim stupnjem tehnološkog razvoja. Žarište kargo kulta je stjecanje materijalnog bogatstva (kargo - teret) od napredne kulture kroz magiju, religijske rituale i prakse. Članovi kulta vjeruju da je bogatstvo koje je stečeno dar od nekog božanstva ili od dar od njihovih predaka. Kargo kultovi razvili su se u kulturama koje se nalaze na raznim otocima Pacifičkog oceana tijekom 19. stoljeća nakon dodira s kolonijalistima i moreplovcima iz zapadne Europe i Amerike.

Dakle;"vrsta religijske prakse koja se javlja u pre-industrijskim kulturama i plemenima nakon što su stupili u dodir sa kulturom s visokim stupnjem tehnološkog razvoja." Odnosno, isto ono što se dogodili starim narodima prije više tisućljeća.

- 12:09 - Komentari (2) - Isprintaj - #

utorak, 08.09.2020.

Nadnaravno

Postoji trenutak u povijesti našeg planeta, kad su vulkani spalili i zadnju vlat trave na njemu. Jedini komadićak tla koji je ostao pošteđen je otok usred jednog od ondašnjih oceana.

Taj se otok, u kasnijim geološkim previranjima, spojio s jednim od ondašnjih kontinenta a koja danas čine Aziju. Taj komad zemlje se danas zove kina. Upravo zbog toga danas u Kini postoje najstarije geološke formacije na zemlji.


Upravo ta starina daje predjele iznimne ljepote, kakve je nemoguće vidjeti igdje drugdje na svijetu.

- 07:39 - Komentari (4) - Isprintaj - #

petak, 04.09.2020.

Bilo nekoć

Vjera ne traži dokaze, ali vjernici da! Teško je definirati dali je ta potreba dokaz pomanjkanja vjere, ili se radi o sitničavoj ljudskoj potrebi da se bude u pravu.

I tako već tisućama godina ljudi ispisuju svjetlosnu godinu duge trakte, kako bi utažili tu svoju glad, i bojim se da će proći još krononi vremena da shvate kako im je posao uzaludan. Bog se ne može dokazati ni opovrgnuti nijednom mentalnom akrobacijom.

Pa ipak nekoć davno je postojalo vrijeme kad se takav dokaz mogao dati (al se ipak ni tada to nije uspjelo). Govorimo naravno o razdoblju kad je bog hodao ovim našim beznačajnim planetom, smještenim na rubu neke galaksije u samom zakutku postojanja.

Iz „tog vremena“ izdvojio bi dvije izuzetne prilike, prva kad je bog hodao s Abrahamom, i druga kad je hodao s Jakovom.

Židovsko-kršćanska tradicija tvrdi da je Jahve bio bog Abrahamov, onaj koji ga je izvukao iz doma njegovih otaca i pozvao na osvajanje novih zemalja. Biblija nam ipak daje naslutiti da se Abrahamov bog zvao El Shadai, najvjerojatnijeg prijevoda „gospodar stepe“. Ali tradicija je odlučila od Jahve napraviti najvećeg Elohima, a na kraju i jedinog, pa ćemo se za ovu potrebu držati tradicije.

I dok je Abraham hodao s Jahvom, njegova dva brata, Nahora i Arana su pak „hodali“ s nekim drugim Elohimima. Kršćanska tradicija (ovaj put bez židovske) nam tvrdi da kad su drugi Elohimi spominjani imenom, da se tada radi o poganskim bogovima. Nahor i Aran su dakle, za razliku od brata Abrahama, hodali i pričali s kamenim kipićima. U tom slučaju, što mislite, koliko je vremena trebalo Abrahamu da svojoj braći dokaže postojanje jednog jedinog boga? Da im kaže „gledajte to su kipići od kamena, ovaj moj je živ i uistinu hoda i priča sa mnom“.

Istu prilikuje je imao i Jakov, koji svom bratu blizancu Ezau ipak nije uspio dokazati da je Jahve, koji se nalazi pokraj njega, pravi bog, a ne Ezauova kamena statua kojoj se klanjao.

Dok ovo pišem pala mi je napamet još jedna činjenica. Solomon, kojeg je Jahve proglasio najmudrijim čovjekom na svijetu, je podigao oltar drugim Elohimima koji su gravitirali njegovom kraljevstvu. Jer kao mudar čovjek, Solomon je znao da je Jahve danas ovdje, a sutra tko zna gdje. Pa je mudro sve ih držati blizu.

- 08:55 - Komentari (4) - Isprintaj - #

nedjelja, 23.08.2020.

Kazivanja (drugi dio)

Zbog jučerašnjeg velikog uspjeha mojih Kazivanja (putovanja uma i duše), a u strahu da od Vas ne stvorim ovisnike o „dobrom“ ovo će (bar za sada) biti moje posljednje Kazivanje.

Neki ljudi pričaju neke stvari (pametne il glupe), pa ću vam ih pokušati prepričati (ako sam ih i sam dobro shvatio). Pa hajdemo malo mlatiti po znanosti.

Najpoznatija jednadžba na svijetu, odnosno E=mc2, Einsteinova formula koja veže energiju s masom i konstantom koja je kvadrat brzine svjetlosti, možda ima manu, i to ne malu jer izgleda da joj fali pola svemira.U početku jednadžba nije bila takva, već je glasila E2=m2c4, odnosno sve je bilo na kvadrat, Einstein je u svojoj završnoj formuli izdvojio kvadratni korijen, ali pri izdvajanju kvadratnog korijena energija ima dvije vrijednosti - i +.

Pa koji je onda kraj doživjela vrijednost negativne energije? Vrijednost negativne energije je bila eliminirana jer je Einstein pomislio da možda negativna energija nema značenja, ali kako nema značenje ako svi znamo da je -2 x -2=4, baš kao i +2 x+2?

Stoga uklanjanje negativne energije znači ne viđenje/gledanje polovice svemira, jednostavno zato što je ne možemo objasniti (?).

Ak me razmete

- 08:35 - Komentari (4) - Isprintaj - #

subota, 22.08.2020.

Kazivanja (prvi dio)


Neki ljudi pričaju neke stvari (pametne il glupe), pa ću vam ih pokušati prepričati (ako sam ih i ja dobro shvatio). Pa hajdemo malo mlatiti po duhovnosti.


Prva govori o dualnosti i kaže...

„U početku bijaše svijest. Svijest je nešto što se nikad ne mijenja pa ne može nit biti opisana nekom matematičkom operacijom ili nekom funkcijom. Svijest, koja je jedinstvena i jedina, čini ono jedino što jedna jedina stvar može učiniti, dijeli se!

U trenutku kad se razdvoje na dva djela, dva djela gledaju jedan drugoga i pokušavaju shvatiti što se dogodilo.u tom trenutku svjesnost shvaća da proučava dualnost, proučavati dualnost, proučavati podjelu na sve moguće i zamislive načine je jedini put ka razumijevanju da je svjesnost jedna jedinstvena stvar.

Odnosno, proučavanje jednog djela mene, koji je izbačen izvan mene i služi kao ogledalo za zrcaljenje sebe i gledanju tko sam, jer se inače ne bi mogao opisati, je put shvaćanja dualnog univerzuma kao jedinstvenu pojavu naše svijesti.“

Ak me razmete

- 10:37 - Komentari (6) - Isprintaj - #

petak, 21.08.2020.

Teško je (čista poezija)

Teško je ovo više sažvakat


Idiotizam mi baca na živce

Isti novinari koji su nam prodavali užas ptico/svinjske gripe, sad nam prodaju užas korona prehlade.

Isti političari koji su slali policiju u peradarnike u urnebesnom pokušaju da službenim pištoljima potamane koke, sad nas 24 sata dnevno, maltretiraju vijestima-maskama-cjepivima (ali ne onim ruskim).

Istim onim novinarima, koji su nas uvjeravali da Sadam ima oružje za masovno uništenje i podržavali Bushov masakr u Iraku, dan-danas i dalje slijepo vjerujemo

Iste one političare, koji su dali dozvolu preleta američkim bombarderima, dva dana nakon što je bombardiranje Srbije započelo, i dalje smatramo patriotima.

I dalje vjerujemo u jednoga boga, iako nas taj ne šljivi ni za tu hebenu suhu šljivu. I dalje vjerujemo da su blizance srušili 15 vodiča deva i 3 pastira, i da je Boeing nestao u peto-metarskoj rupi u Pentagonu, baš poput leta 93 iza kojeg je ostala hrpa papira, ali ni jedna jedina matica ili šaraf aviona.

Teško je ovo sažvakati jer idiotizam mi baca na živce.

- 10:29 - Komentari (10) - Isprintaj - #

nedjelja, 16.08.2020.

komentar

Jedan komentar na portalu 24 sata, na aktualno temu i ruskom cjepivu, glasi;

"Testirajte ljude na stotine različitih tipova virusa, bakterija, gljivica i drugih mikroorganizama i bit će pozitivni. Dajte tim mikroorganizmima fancy imena, brojite pozitivne i objavljujte to u medijima svaki dan. I možemo svi u samoizolaciju do kraja života. Dakle glupost. Imati mikroorganizam u sebi ne znači biti bolestan. Bolest se pojavljuje kad zbog starosti ili patologije imunološki sustav više ne može obavljati svoju funkciju zaštite pa se mikroorganizmi počinju nekontrolirano množiti. U tom slučaju bolesnik se tretira kroz zdravstveni sustav. Ovo što se danas radi nema nikakve veze niti s medicinom niti s razumom. Zdravi ljudi bez ikakvih simptoma se proglašavaju "pozitivnima" i bolesnima samo zato jer imaju u sebi imaju jedan od stotine tipova mikroorganizama. A sve radi interesa politike, farmaceutske industrije i ništ koristi "stručnjaka" koji traže način da se prikopčaju na javni novac."

Naši velebni stručnjaci se, osim korone, boje i ruskog cjepiva, pa nastavljaju trkeljati svoje "znanje bez kraja i konca. Ali, da je Tesla toliko razmišljao o struji, koliko Đikić i naši epidemiolozi o Covidu,, i danas bi palili petrolejke

- 13:54 - Komentari (2) - Isprintaj - #

petak, 14.08.2020.

Što ne valja s ruskim cjepivom?

Dvije stvari ne valjaju s ruskim cjepivom, prvo je što je rusko! A hrvatska politika sastavljena od liberalnih stranaka u rasponu od Radničke fronte do Domovinskog pokreta, ne žele davati novac rusima, već samo Amerikancima i EU.

Da je stoga Amerika ili neka zemlja zapadne Europe objavila da je proizvela cjepivo, već bi suludi Beroš, bez ikakvih pitanja i izražavanja sumnji, aktivirao onu svoju narudžbu od milijun i pol doza nepostojećega cjepiva (isto je učinio notorni Vrdoljak kad je kupio cjepivo za svinjsku/ptičju gripu, koju smo poslije poklonili BiH).

Drugi problem leži u činjenici da je cjepivo došlo prerano, ljudi nisu još dovoljno „usrali od straha“ zbog pandemije, što je na kraju dokazali i nedavni prosvjed u Berlinu. Pa ako ne bude dovoljno prestrašenih, niti prodaja neće ići dovoljno dobro da bi se pokrila investicija uložena u ovu neviđenu masovnu propagandu.

S obzirom na to da je rusko cjepivo tu, ostalima nema druge nego „ubrzati“ (mislim da sam prije mjesec-dva, u jednom postu ili komentaru rekao da cjepivo već postoji), pa je, eto, Njemačka već najavila cjepivo u idućem mjesecu.

- 09:50 - Komentari (3) - Isprintaj - #

četvrtak, 13.08.2020.

Ruah i Kavod

Ruah i Kavod su hebrejske riječi nepoznatog značenja, a koje su Masoreti preveli sa „duh i slava“ , stvarajući, po nalogu franačkog kralja, uniformiranu bibliju za kršćanski svijet (jer su do tada kolale stotine različitih verzija) i mijenjajući tako biblijski tekst po tisuću i tko zna koji put. Upravo zbog toga, jedino što za bibliju možemo sa sigurnošću reći, jest da nije ona prva originalna za koju nitko više na svijetu ne zna kako je zvučala.


Značenje tih riječi je izgubljeno jer se radi o imenicama stvari koje su posljednji put viđene (zajedno sa svojim vlasnikom) kad je Nabukodonosor II osvojio Judeju i cijelo njegovo stanovništvo poslao u egzil, nakon čega Jahve i njegove letjelice izlaze iz povijesti i za njih više nitko nije čuo.

Nakon povratka iz egzila i zbog nedostatka vrhovnog zakonodavca, svećenstvo, u cilju očuvanja položaja moči i bogatstva, pretvara povijesne tekstove svog naroda u duhovne (kao što nam je jasno opisao Sancuniaton). Pretvarajući pojmove Ruah i Kavod u apstraktne. Pa ipak, danas je lako razaznati njihove uloge iz konteksta u kojem su predstavljene

Teško je nijekati postojanje letećih objekta u bibliji, obzirom da NASA pravi nacrte tih letjelica na osnovi biblijskih opisa. Ali ima i onih koji, unatoč svemu, pokušavajući osnažiti svoje tvrdnje, kažu da biblija nikad ne opisuje let tih objekta.
Kad se previše ulazi u teologiju (teologija je izražavanje nečijeg vlastitog mišljenja o bogu, o kojim se potom stotinama godina, a o nekim već dvije tisuće godina, bespredmetno filozofira) onda se zaboravi čitati bibliju, u kojem je taj let precizno opisan.

Jeruzalemska biblija
Ezekiel 3,12
Uto me duh (Ruah) podiže i ja za sobom čuh silnu tutnjavu. Slava (Kavod) se Jahvina podigla sa svojega mjesta.
Ezekiel 3,13
Čuh lepet krila onih bića (propele) - udarahu jedno o drugo - i snažnu škripu točkova što se s njima kretahu i zaglušnu jeku jakoga glasa (turbine).
Ezekiel 3,14
Tada me duh (Ruah) prihvati i ponese. I ja iđah ogorčen i gnjevna srca, a ruka me Jahvina čvrsto pritisla (gravitacija).

Prijevod Ivan Šarić

Ezekiel 3,12
Tada me podiže duh gore. Čuo sam za sobom glasan, silan i šum, kada se diže sa svojega mjesta slava Gospodnja,
Ezekiel 3,13
Naime huku krila onih bića, što se jedna drugih doticala, i prasku točkova uz njih. Bio je glasan, silan šum.
Ezekiel 3,14
Duh me dakle podiže gore, uze me, i ja sam ozbiljno išao u uzbuđenosti duha svojega; jer je ruka Gospodnja teško ležala na meni.

Kavod je bila manja letjelica kojom je Jahve odlazio u bitke, a koja se za duža putovanja ili za putovanja s više osoba, mogla spojiti s Ruah.

JEFF BENNER autor je preko desetak knjiga povezanih s Biblijom i hebrejskim jezikom, uključujući i njegove najprodavanije knjige, "Leksikon Biblije drevnog Hebreja" i "Njegovo ime je jedno." Također je instruktor biblijskog hebrejskog jezika i naučio je hiljade kako čitati Bibliju na hebrejskom za sebe.
U svom leksikonu Jeff Benner prevodi Kavod kao “oružje za bitku”, jeli u krivu?

Ako na google utipkamo Kavod custom. Com, pojavit će se stranica jedne izraelske tvornice oružja. Zanimljiva jest činjenica da im je logo hebrejskim slovima ispisana riječ Kavod,pa stoga ne modernim slovima kojima se židovi danas služe, već starobiblijski, kako bi se točno znalo na što se misli.

- 10:08 - Komentari (6) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 10.08.2020.

Tri svjetska zla

Bez ikakve želje (pa ni konkretnog znanja) da uđem u meritum stvari oko Bejrutske eksplozije, njenih uzroka, a i posljedica koje nagovještavaju da se radi više od slučajne nesreće, želim s vama podijeliti jednu sliku s televizije.
U toj slici majka sjedi pokraj bolničkog kreveta sina stradalog u eksploziji i govori „...želim otići odavde! Otići negdje gdje nema oružja, politike, religije...“.


Nažalost od ta tri svjetska zla, danas se na ovom svijetu nemaš gdje sklonuti.

- 07:17 - Komentari (2) - Isprintaj - #

petak, 07.08.2020.

Davidov opis boga i ostale sitnice

Psalam 18,1
Učitelju zbora. Od Jahvina sluge Davida koji Jahvi ispjeva ovu pjesmu u onaj dan kad ga Jahve oslobodi iz ruku neprijatelja


U jednoj od mnogih bitaka u kojim je ratnik „Jahve nad vojskama“ vodio svoj izraelitski narod, sluga njegov kralj David upadne u neprijateljsku zamku, te mu je prijetila smrt u neprijateljskom okruženju. Uz kralja Davida, tijekom bitaka, uvijek je stajao vojnik s posebnom opremom, koja se sastojala od tunike na kojoj su bili pričvršćeni „kamenčići različite boje“, čovjek za vezu rekli bi danas, obzirom da su tog vojnika uvijek zvali generali tijekom bitke kad su trebali Jahvine savijte.
Tako je bilo i ovog puta, kad je David javio Jahvi svoj nezavidan položaj. Zanimljiv je ovdje Davidov opis Jahve.

Psalam 18,7
Tada se uznemiri zemlja i zadrhta, temelji se gora uzdrmaše i pomakoše; tako je on bio pun gnjeva:
Psalam 18,8
Iz nosa je njegova sukljao dim, iz usta je njegovih buktio oganj, što proždire, požar je vrcao od njega.
Psalam 18,9
Već savi nebesa i siđe: "noge su mu počivale na tamnu oblaku.
Psalam 18,10
Na kerubinima je sjedio i vozio se, dohujao na krilima vjetrova.


Kerubini nisu naravno mali anđeli koji odapinju amorove strijele. Kerubini su pogonski dijelovi “ruaha i kavoda” (posjedovanje kavoda, koji se u bibliji lažno prevodi kao "slava božja", je bio Mojsijev uvjet kako bi Jahve postao njegov Elohim. "pokaži mi svoj kavod", zatraži Mojsije, na što Jahve odgovara,"nemam ga ovdje, dovest ću ga sutra" itd.itd.) odnosno letjelica koje je Jahve posjedovao te se s njim kretao, često i u bitkama. Kerubin se međutim mogao odvojiti od ruaha i kavoda te se na njemu (po opisima iz starih tekstova) moglo letjeti doslovno jašući kao na konju, što je i u ovom psalmu i opisano.


Psalam 18,11
Tamu je razvukao oko sebe, kao voda težak, mračan oblak postao mu šator.
Psalam 18,12
Od sijevanja oko njega kroz oblake njegove udarao grad i živo ugljevlje.
Psalam 18,13
Gospod pusti, da gromovi zagrme na nebu, Svevišnji pusti, da zaori glas njegov: grad i živo ugljevlje,

U filmskom žargonu "uletio je pucajući na sve oko sebe"

Psalam 18,14
Strijele odapne i rasprši ih, munje izbaci i pomete ih.
Psalam 18,15
Tada se pokazaše dubine morske, otkriše se temelji zemlje pred karanjem tvojim, Gospode, pred dahtanjem srdžbe tvoje.
Psalam 18,16
S visine stiže i uhvati me, iz silnih voda izvuče me.Ako izuzmemo mnoga Davidova pjesnička pretjerivanja, ono što se dogodilo je u biti sljedeće. Jašući na kerubinu Jahve ulete u bitku, zgrabi Davida i s njim pobježe na sigurno


Psalam 18,17
Istrgnu me od jakih neprijatelja mojih, mrzitelja mojih, što su bili od mene jači.
Psalam 18,18
Napadoše me u dan nesreće moje, ali mi je Gospod bio zaštitnik.
Psalam 18,19
Izvede me na čistinu, oslobodi me, jer me je ljubio.

- 13:04 - Komentari (15) - Isprintaj - #

petak, 31.07.2020.

O poimanju vjere

Postoje vjernici i vjernici, oni koji nedjeljom idu u crkvu i tim činom ispunjavaju svoju tjednu vjerničku dužnost, ali postoje i oni koji bez ikakve formalne teološke izobrazbe (koja bi, u slučaju niže inteligencije, stavila njihove stavove u zdravorazumske okvire dobrog ukusa) lupetaju o svojoj vjeri na sramotu vlastitog boga, pa onda i svih vjernika zdravog razuma.
Čitam tako na jednom blogu nadobudnog „teologa“ koji se hvali kako njegov bog zavodi neku žensku (u ovom slučaju sv. Brigitu koja je imala „čast“ razgovarati sa svim nebeski bićima što bi u današnjim danima lako riješili dvomjesečnom terapijom) riječima kako je On „najljepši, najpametniji itd. Itd.).
Osim što je sramota prikazivati svog boga kao uspaljenog narcisoida, sramota je širiti neznanje i tako ocrnjivati istinske vjernike prikazujući ih kao sljedbenike kakvog kulta.
Postoje i oni treći vjernici odnosno Teolozi na višim razinama koji ne čitaju gluposti sv. Brigite, već se bave onim što je u kršćanskoj vjeri bitno, bave se biblijom i njenom razumijevanju. Kao primjer navešću Jean Daniélou 1905-1974.) utjecajni francuski katolički teolog, kardinal, povjesničar i akademik, odnosno intelektualac najviše razine, koji je smatrao (i o tome napisao rad) da je Sveti Duh transpozicija starozavjetnog Gabrijela. Svi znamo da je Gabrijel posjetio Izabelu koja je potom ostala trudna, zatim je posjetio Mariju koja je također ostala trudna. U starom zavjetu Gabrijel je predstavljen kao „iš“ što na starohebrejskom znači muškarac. Jean Daniélou nam stoga pokušava objasniti da je „Sveti Duh“, u slučaju trudnoće Izabele i Marije, ušao na "uobičajeno mjesto" i da su to stavovi najviše crkvene razine.
Današnja biblija je uljepšana i dorađena za „stolom“, a gro te dorade se dogodio na prvom nikejskom saboru na koje je bilo više prostitutki nego crkvenih otaca, i na kojem se neslaganje manjine dorađivalo bičem. Ne čudi stoga što je iz biblije (između puno ostaloga) izbačena priča o Josipovoj ljutnji kad se nakon šestomjesečne kampanje svojih stolarskih radova vrača kući i zateče Mariju trudnu, riječima „tko mi je to napravio? Kako ću ovo objasniti gospodaru koji mi ju je da na čuvanje? Mora da je netko tko se predstavio za drugog. Zar se i meni dogodilo što i Adamu?“ . Najme u to je doba još kolalo znanje da je Eva zavedena (ili uzeta na silu) od strane Elohima kojeg poznajemo iz biblije kao zmiju, i da je plod tog čina prvorođeni Kain.

- 11:33 - Komentari (6) - Isprintaj - #

subota, 04.07.2020.

C-3PO Antike

U „Museo Civico Archeologico “Giovanni Marongiu” u mjestu Cabras na Sardiniji, postoje fascinantne antičke sculpture.
Svoju asocijaciju sam dao u naslovu, ali svatko je slobodan učiniti svoju I ostaviti je u komentaru


Usporedbe radi

- 15:29 - Komentari (8) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< studeni, 2020  
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Studeni 2020 (6)
Listopad 2020 (9)
Rujan 2020 (5)
Kolovoz 2020 (8)
Srpanj 2020 (2)
Lipanj 2020 (6)
Svibanj 2020 (6)
Travanj 2020 (10)
Listopad 2019 (1)
Lipanj 2019 (2)
Svibanj 2019 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • U politici i religiji ljudi svoje stavove i uvjerenja, skoro uvijek, stijću iz druge ruke i bez provjere. Od strane drugih "autoriteta" koji ni sami nisu provjerili o čemu se radi, nego su ih neprovjerene preuzeli treće ruke , čije mišljenje nije vrijedilo ni pišljiva boba.
    Mark Twain

Linkovi

  • https://www.youtube.com/watch?v=rkNS2daTeDk

Politička stvarnost

  • Kad se fašizam vrati, neće reći da se zove fašizam, niti će paradirati u crnim košuljama s agendom progona židova. Reći će da se zove antifašizam.

Svijet u kojem živimo

  • Pogledajte nas, sve je izvrnuto, sve je naopako! Doktori uništavaju zdravlje, lijekovima koji uništavaju imunitet. Odvjetnici uništavaju pravdu, jer "pravda" je samo za moćne i bogate. Učitelji uništavaju znanje, jer za dobru ocjenu trebaš dati traženi, a ne točan odgovor. Religije uništavaju duhovnost, jer duhovnost je slobodno, osobno i neograničeno istraživanje svojih unutarnjih duhovnih svjetova, a ne rigorozno čamljenje u dogmama koje se ne smiju preispitivati. Vlade uništavaju slobodu, to danas svi vidimo.