Povijest ljudske gluposti

petak, 25.08.2023.

Tko je prorok?


Mala ali kompaktna skupina blogerskog neoliberalizma su i zlatna djeca aktualnog sistemskog narativa.
Nisu doduše zlatni zbog širenja prorokovih riječi, već zbog toga što, u aktualnom sistemu u kojem se narativ se širi snagom dolara, ovi zlatni dječaci to i dalje rade besplatno.

Možda netko pomisli da je vrhunaravni vođa ove male, ali kompaktne i besplatne (prevedeno; korisni sistemu ali ne i sami sebi) skupine, veseli patnik-Supatnik, od milja zvani freš.
Bez obzira na njegovu besplatnu suludost, osjećaja sam da freš ima neke principe, a što nije dobrodošlo u sistemu koji istinu naplaćuje. Pa se duhovno vodstvo, ove male i besplatne skupine, mora prepustiti osobi koje vlastitu istinu i sistemski narativ mijenjaju, kao i vlastite mudante, jednom mjesečno. Duhovno vodstvo ove male, kompakte i besplatne skupine stoga treba prepustiti Anđi Vlajni.

Ako su besplatni zlatno dječaci sljedbenici proroka, tko je prorok?
Prorok je istinska tema ovog posta, jer zlatni dječaci to ne mogu biti, obzirom na svoju besplatnost.
Prorok koji svoju istinu širi snagom dolara je naravno Soros, koji je svoju duhovnu iskrenost dokazao činjenicom da nije uspio biti prorok u vlastitom selu.

Vlastito selo je naravno Mađarska a tema je njegov prestanak financiranja vlastitih istina, što nas dovodi do činjenice da će u budućnosti zlatni dječaci biti manje zlatni.

A što je sa Sorosovom Fondacijom za otvoreno društvo?

Izgleda da je na njeno čelo došao mlađi, pa možda i pametniji sin Aleks. Možda je sin Aleks uvidio da vrijednosti koje je promovirao njegov otac, kao što su sloboda govora, reforma pravosuđa, prava manjina i izbjeglica i podrška liberalnim političarima, počela gubiti svaki smisao u sistemu koji svoje obmane, osim novcem, širi upravo kršenjem ovih vrijednosti i od čega je ostala samo potpora liberalnim političarima (grupi koja, za razliku od naše male kompaktne skupine, novac treba!).

U Americi je danas kršenje prvog amandmana postala dnevna pojava, a koju sudovi ne sankcioniraju jer riječ "reforma" ne bi uspjeli odslovkati ni da im život ovisi o tome.

- 08:39 - Komentari (3) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 21.08.2023.

Posijati vjetar, požnjeti oluju

Čudna je navada blogerskih gnjusnih govnara (po njihovoj vlastitoj definiciji) da svoju mržnju i jal zamaskiraju u sućutne suze krokodilske.

Jal i mržnja zamaskirani u sućut prema stradaloj ukrajinskoj djeci lako je razotkriti jer nema sućuti prema ostaloj stradaloj djeci ovog rata. U velikim gradovima Donbasa od 2014 do početka rata 2022, stradalo je više od 250 ruske djece, tek toliko ako se netko pita zašto je započeta Specijalna vojna operacija.

Možda su gnjusnim govnarima (prema njihovoj vlastitoj definiciji) ukrajinska djeca vilenjačka djeca, a ruska tek djeca orka
ili je možda problem što Specijalna vojna operacija ide svome kraju, i tumači Ukrajincima staru božju mudrost u kojoj svatko žanje onako kako je posijao.
- 16:10 - Komentari (5) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 07.08.2023.

Kvantno stanje Šredingerove mačke

U kojem god kvantnom stanju bila Šredingerova mačka ne može položiti ispit vremena. Ne mogu to ni varljive istine varljivih ljudi, koliko god energije ulagali u željenu stvarnost. Laž je laž, pa se i lažljivci s vremenom počnu ponašati sukladno tome.

Valja se npr. zapitati zašto je covid-manija prestala? Bolest nije iščezla, tu je i dalje s nama, ljudi i dalje obolijevaju.
Covid-manija je započela kad je u Hrvatskoj bilo 17 oboljelih. Ne znam koliko ih je danas, ali znam da ih je puno više, pa pitam u čemu je štos?
Nije više u điru? Nije više u modi? Ili Vas više nije strah iz nekog razloga.. kojeg razloga?
Cijepili ste se, pa što? Zar Vas nisu uvjeravali da se morate cijepiti cijeli život?
Dali se i dalje cijepite? Zašto ste stali? Zar im više ne vjerujete?
Kome sad vjerujete? Zelenskom? Greti?... Dokle?

Pastorica i buduća svetca Greta niti uz pomoć vojske znanstvenih teologa koji i dalje promoviraju njene istine, ne može pobjeći od klimatoloških činjenica. Počela je stoga brisati "svoje spoznaje" i proročanstva. Šteta što nisu klesane i kamenu kao vječni spomenik jednoj zabludi.

Jeste li primijetili da se sve manje kliče "Slava Ukrajini"? Jeste li primijetili da se Zelenski sve manje doživljava kao ovovremeni Winston Churchill a sve više kao komedijaš i kurcoklavirist, te naravno kao lopov i lažov što uistinu i je.

Niti Šredingerova mačka koja je pokušala dočarati kvantna stanja, nije više u funkciji, kvantna stanja su kvantna stanja, a Šredingerova mačka je definitivno mrtva, stavili su je u kutiju 1935.. za boga miloga!
- 11:54 - Komentari (6) - Isprintaj - #

subota, 05.08.2023.

boračka penzija


Izgleda da se mnogi, ove praznične dane, prisjećaju svojih junačkih snova o prvim borbenim linijama, nakon kojih su se probudili s osmjehom budućih boračkih mirovina.
S pola milijuna branitelja, Hrvatska je mogla na liniju razgraničenja NATO-Rusija, svima opaliti šamar te ih poslati kući, problem je naravno što tri petine tog broja nikad nije vidjelo frontu.

Oni koji su izvukli zemlju iz rata, nisu se borili da Brisel zamjeni Beograd već da hrvatska kuna bude u hrvatskom džepu i puška na ramenu.
Zahvaljujući onima koji su sanjali i frontu i boračku, danas je puška u Wašingtonu, novac u Briselu a mi smo postali nacija konobara, sobarica u nacionalnoj uslužnoj industriji.
Nemamo se nažalost čime ponositi, Hrvati kao vječni pobjednici u ratu, ostali su i vječni gubitnici u miru.
Mašala...
- 13:53 - Komentari (2) - Isprintaj - #

petak, 04.08.2023.

smeće naše na svetom mjestu


Svakodnevni je slučaj na portalima objava "šokantnih" vijesti, te neko čudovište viđeno ovdje, te neki misteriozni događaj se zbio ondje, uz redovite naslove koja odašilju upozorenja cijelom čovječanstvu.

Na 1klik hr danas stoji naslov "Ronioci na dnu Marijanske brazde
pronašli nešto veoma zabrinjavajuće: Ovo je važno upozorenje svima na Zemlji"
a radi se o staroj vijesti o zaronu specijalne podmornice na dno Marijanske brazde i o otkriću plastičnih vrećica i ostalog smeća naše civilizacije.

Poruka bi trebala biti o činjenici količine otpada koje stvara naša civilizacija, i to je fakat i to stoji. Ali ima li ikakvog čuda što je ono dospjelo na dnu Marijanske brazde? Jer ima jedna američka poslovica koja kaže da govna uvijek idu prema doli.

Marijanska brazda je mjesto gdje se sudaraju dvije tektonske ploče, pa se Pacifička ploča podvlači pod Filipinsku ploču, gurajući je u slojeve magme koje potom eruptiraju, zbog toga je istočna obala Azije načičkana vulkanima.
Sve u svemu to je mjesto savršene reciklaže našeg planeta, pa nije problem što se u njoj nalaze nešto malo otpadaka naše civilizacije već je problem što na to mjesto ne završava sav naš otpad većom brzinom je to savršeno smetište cijelog planeta.
Tješi ipak da će svi naši otpaci, pa i mi sami, jednog dana biti reciklirani upravo na tom mjestu.
- 10:41 - Komentari (1) - Isprintaj - #

srijeda, 02.08.2023.

što je ovo danas?

Kaže Beroš da ima popis svih koji se nisu cijepili, stoga tko vas jebe, ja sam na popisu a vi ne.
Beroš ima popis jer nema zdrav demokratsko-intelektualni razum, nepoznata mu je ikakva sloboda, od izražavanja do bivstvovanja uopće , jer Beroš ne priznaje nikakav intelektualni sud, osim suda partije. Poput bivše Jugoslavije, njegova partija ne može egzistirati bez vanjskog neprijatelja, jer bez vanjskog neprijatelja Beroš i partija nemaju razlog postojanja.

V. Britanija je dala veliki doprinos ratnim naporima Ukrajine, poklonila im je 14 tenkova Challenger. Ukrajina je ogromna zemlja, skoro kao Francuska i Njemačka zajedno, 14 tenkova je pak dovoljno za manevriranje na Miljevačkom platou.

Na rusko-ukrajinskoj fronti danonoćno stradavaju američki i njemački tenkovi, još nisam čuo ni za jedan stradali Challenger, možda zato što ih još nisu uspjeli upaliti. Britaniji je ostalo 43 takva tenka, nedavno su zaključili da ih se više ne isplati popravljati. prva ideja je bila da se i njih pošalje u Ukrajinu, druga pametnija je bila da nema smisla gledati kako ih Rusi uništavaju, pa će ih uništiti sami. Upravo tako! Englezi su shvatili da Rusi ne mogu uništiti njihov neuništivi oklop ako ga oni sami unište.

Dok ljetujemo, jesu li vas uvjerili da je vruće? Da će nas klimatske promjene jednostavno spržiti jednog dana?
Kad sam bio mali, ovakve dane su stari komentirali sa "što je ovo danas?" i umjesto bevande sla(a)vili kvasinu i vodu.
Dok vas uvjeravaju da vam je vruće, znati li da je 1998 i dalje najvrelija godina u povijesti mjerenja? Dok smo bili mlađi takve dane nismo ni primjećivali, danas nam smetaju jer smo za ku...
- 13:09 - Komentari (18) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.