Povijest ljudske gluposti

četvrtak, 24.06.2021.

Mašta može svašta

Mašta uistinu može svašta, mašta može napraviti čovjeka,, i naravno ženu. Iako plod mašte, čovjek je bio potreba, jer svi si žele olakšati si posao! Ali žena je bila izmaštana mašta, upravo zato su je Romulanci, Klingonci ili Vulkanci napravili, kako biblija kaže, na svoju sliku,, da im bude lijepa, pa da ih mogu, kako biblija kaže, uzimati koje god i koliko god su hitjeli.
Muškarac je pak bio potreba kako bi rudario u južno afričkim i južno američkim rudnicima koje su Romulanci, Vulkanci ili Klingonci otvorili prije 450.000 godina.
Posljedice; muškarci su od onda pa sve do današnjeg dana izvitopereni, kvrgavi, mišićavi, nezgrapni, živčani, nasilni (tko ne bi bio nakon tisuće godina prisilnog rada!). žene, s druge strane, se i dalje šminkaju (jeste li znali da mnoge mitologije kažu kako su umjeće šminjkanja, ženama prenjeli anđeli/bogovi), dižu prsa, ističu guzice, nose potpetice da im noge budu duže, a sve to kako bi se svidjele muškarcima koji ih podsijecaju na mile Vulkance, Romulance ili Klingonce (vjerojatno ovo zadnje).
Iz cijele ove priče nastala je religija koja fanaticima svih vjera omogućava da svoju izvitoperenost, kvrgavost, mišićavost, živčanost i nasilnost, proglase voljom božjom.



- 13:21 - Komentari (8) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 21.06.2021.

Pentagonovo izvješće



Dugo se iščekivalo Pentagonovo izvješće o snimkama nepoznatih letjelica koje su snimili njihovi vlastite borbene letjelice. Za razliku od prijašnjih izvješća i izjava koja su baratala informacijama vanjskih izvora, ovaj put je riječ o informacijama iz samog pentagona, koja, hajdemo biti iskreni, su mogla biti vojna tajna još narednih 50 godina.
Najvažniji detalj cijele ove priče je dakle činjenica da pričamo o podacima samog pentagona, i upravo tu cijela priča,, kako bi rekao Đole „poprima sasvim drugi ton“. Zašto bi pentagon objavio snimke koje su van svake sumnje vojna tajna, a zatim najavio izjavu o tome?
Odgovor je sasvim jednostavan, a glasi „najava“. Ovaj put, za razliku od dugogodišnje prakse i npr. Projekta „Plava knjiga“ odgovori nisu jednostavni i samozvani stručnjaci ne pokušavaju ljude praviti budalama, jer ovaj put nije kriva Venera ili bilo koji drugi prirodni fenomeni. Ovaj put „stručnjaci“ zaključuju „nemamo dokaza da se radi o izvanzemaljcima“.
I toj se izjavi nema što dodati ni oduzeti, pentagon je zaključio da fenomen postoji, ali nema (kao što nema!) dokaza da se radi o vanzemaljcima. Možda su Kinezi (mada Kinezi kažu da to nisu oni), možda su Rusi (koji mudro šute) ali svi znamo (jer nismo blesavi) da se radi o tehnologiji dvadeset generacija iznad onog što imamo danas i na osnovu čega možemo sami zaključiti o čemu se radi.
U cijeloj našoj povijesti se nalaze izvješća o sličnim pojavama,, uzmimo samo povijest starog rima gdje Plinije stariji daje barem tridesetak izvješća sličnih pojava (od kojih sam mnoge stavio u svoje postove). I ne radi se ovdje o mašti i mitologiji, kako voli maštati Geomir, jer iza tih izvješća nema priča, već su to jednostavna suhoparna povijesna izvješća, kao na primjer,, dana tog i tog, godine te i te viđeno je jarko svijetlo koje je preletjelo mjesto to i to,,, itd.
Možemo stoga zaključiti da nas pentagon psihološki priprema za nove vijesti i objave.
- 18:03 - Komentari (12) - Isprintaj - #

nedjelja, 13.06.2021.

U porazu i pobjedi

Glas u noći tvoje ime tužno doziva,
Ja si lice krijem, pokrivam ga rukama,
Ti si pala onog puta, nisi uspjela,
Al' diži glavu, ne daj se,
Tvoja djeca bodre te.

Kad hladne kiše padaju il' oganj žari zemlju tu,
Ljepota tvoja ostaje, jer sam tu i čuvam te,
Ja te volim, dobro znam, kad ti pjevam osjećam,
Da smo kao jedno mi, u porazu i pobjedi.

Opet tvoje ime je na onim usnama,
A sad rukom držim čvrsto grb na grudima,
Pobjedom si onu nadu ti probudila,
Da smo kao jedno mi,
Slušaj kada kažem ti.

Sa vrha Velebita,
Zaori jeka hrvatska,
Neka tvoji valovi,
Nose priču o tebi,
Da me čuju pjevat ću,
Onu pjesmu najljepšu,
Gubila il' dobila,
Zauvijek si moja voljena.

Zaprešić Boys

- 13:12 - Komentari (15) - Isprintaj - #

srijeda, 02.06.2021.

Pitalica br.6

Zašto se Južni pol zove Antarktik?



Nema medvjeda

Naziv Arktik potječe od riječi arctos, što je grčka riječ koja znači medvjed. Ime potječe od zviježđa koje predstavljaju veliki i mali medvjed. Oni su viđeni na sjevernoj hemisferi gdje pokazuju sjevernu zvijezdu, otuda i ime Arktik.
Antarktik znači "nijedan medvjed nije mitski". Istina je da na Antarktiku nema medvjeda, ali ime dolazi od rimske verzije grčke riječi koja je Antarktike . “Anti-” je obično sinonim za suprotno kako na engleskom tako i na grčkom. Ime stoga znači suprotno od Arktika, na suprotnoj strani, gdje se ne vidi sazviježđa malog i velikog medvjeda, a činjenica da na Arktiku uistinu postoje medvjedi a na Antarktiku ne, je tek zabavna slučajnost. Pravo ime bi stoga moglo biti „Nema medvjeda“.
- 12:45 - Komentari (16) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.