Povijest ljudske gluposti

petak, 29.03.2024.

"ukrajinski poučak"

Napisao sam komentar, a onda sam pomislio da bi vrijedilo taj komentar podijeliti u obliku posta
pa evo ga..

ovaj rat će ostati zabilježen u povijesti kao "ukrajinski poučak"..
kao vječno upozorenje kako ne voditi domaću politiku u tuđem interesu..
kako se čuvati od vlastitog uništenja, odnosno, samouništenja..
kako prepoznati političare tipa
kurcoklaviristi..
pedofilske žrtve..
senilci na daljinskom..
i domaćih AP-a.. a što je, nadalje, važno upozorenje pred domaće izbore..
doduše, kako su sve liste i svi na listama isti, vrijeme je da promijenimo bazu iz koje regrutiramo vlastite predstavnike


Nadalje..
Sewen je u jednom komentaru poručio, "nadam se da neće biti rata", na što sam mu odgovorio da je mogućnost rata, velikog rata, velika.

Macron je najprije poručio da će poslati 2.000 francuskih vojnika u Ukrajinu.
Zatim je poručio da će poslati 20.000 francuskih vojnika u vojnoj ekspediciji u kojoj će Njemačka, Rumunjska, Poljska i baltičke države, poslati još 40.000 svojih vojnika, jer Rusija ne smije pobijediti.
Na što su Poljaci i baltičke države samo nastavile kopati nos, Nijemci su se, ka fol, zagledali u neke stare skripte, dok su Rumunji zurili u južno nebo, očekujući povratak ptica selica.

Zbunjen Macron se stoga, vratio na početnu cifru od 2.000 francuskih vojnika, koji bi trebali biti raspoređeni u Odesi, i rasteretiti isto toliko ukrajinskih vojnika, koji bi potom, mogli biti upućeni na prve crte fronte.

Kako na prvim crtama fronte, dnevno gine oko 1.000 ukrajinskih vojnika, Francuzi bi Ukrajincima dali dva dana fore, i ništa više.
Međutim, nakon terorističkog napada u Moskvi, Putin je poručio da će strani vojnici u Ukrajini, biti prioritetne mete (moje viđenje).
U sklopu toga, Poljska je ovih dana obznanila da je veći broj poljskih visokih časnika, umrlo prirodnom smrću.

Slažem se!
Nema ništa prirodnije nego li umrijeti, kad ti bomba padne na glavu u nekom bunkeru u Chasov Yaru.

Što je u međuvremenu dalo Macronu muke za meditaciju.

- 12:15 - Komentari (7) - Isprintaj - #

srijeda, 27.03.2024.

Udri gdje boli

Nakon što su SAD orkestrirale napad u Moskvi i udarili Ruse tamo gdje ih najviše boli, na ruski život
bog je udario Ameriku tamo gdje njih najviše boli.
Ono što Ukrajinci, Amerikanci i Britanci već godinama ne uspijevaju, rušenje Krimskog mosta, bog je uspio iz prve na Baltimore Bridge i udario Amerikance tamo gdje njih najviše boli.

U Marylandovoj ekonomiji, Baltimoreova luka stvara gotovo $ 3,3 milijarde ukupnog osobnog dohotka i podržava 15,330 izravnih poslova i 139,180 radnih mjesta povezanih s radom u luci. Luka također stvara više od $ 395 milijuna poreza i $ 2,6 milijardi poslovnih prihoda. Služi preko 50 prijevoznika oceana koji obavljaju gotovo 1800 godišnjih posjeta.
...
Cargo. U fiskalnoj godini 2023. oko 11,7 milijuna tona općeg tereta upravljalo je Lučkim javnim terminalima, što je novi rekord od 11,3 milijuna tona postavljenih 2022. godine.
Štoviše, 2023. godine, Baltimoreova luka pretovarila je rekordnih 52,3 milijuna tona međunarodnog tereta, u vrijednosti $ 80,8 milijardi. Nacionalno, Baltimore je zauzeo 9. mjesto po ukupnoj vrijednosti dolara i količini međunarodnog tereta.

Također 2023. godine, Baltimoreova luka obradila je rekordnih 1,3 milijuna tona uvezenog rol-on / roll-off tereta (ro / ro), visoke i teške poljoprivredne i građevinske opreme. Luka je gornja američka luka za roll-on / roll-off teret.


Sve u svemu, troškovi čišćenja i gradnje novog mosta iznosit će trocifrene milijarde $.
Sumnjam da novac kojeg su ukrali Rusiji biti dovoljan.

Neki se šale da su to učinili Izraelci, jer Ameri nisu stavili veto na posljednju UN rezoluciju.
Neki se šale da su Rusi poremetili GPS sustav broda.
Neki se šale da Danski brod, registriran u Singapuru, je Dansko-Singapurska osveta za uništenja Sjevernog toka.
Neki se šale da to nisu mogli biti Ukrajinci, pa su garant ISILovci.


Ja mislim da u cijeloj priči postoji pouka! Bog postoji, ali nije onaj iz biblije, već jedan pravedniji koji navija za Putina.
- 18:13 - Komentari (7) - Isprintaj - #

utorak, 26.03.2024.

Ukrajina nije kriva

55 minuta nakon terorističkog napada u Moskvi, u kojem su četvorica terorista hladnokrvno pobili preko 150 nedužnih građana Rusije, State Department je dao neobičnu izjavu u kojoj se tvrdi da Ukrajina nema nikakve veze s napadom i da nije kriva.

State Department je, zbog vlastite vjerodostojnosti, moga pričekati barem 24 sata za takvu izjavu, brzina kojom su reagirali pokazuje strah da se i SAD, kao ukrajinski saveznik, ne poveže s ovim terorističkim činom.

U slučaju da bi SAD morale priznati ukrajinsku umiješanost, po zakonu bi morali uvrstiti Ukrajinu na listu terorističkih zemalja.
A kako SAD-e već cijelo desetljeće (i puno duže) usmjerava ukrajinsku politiku i naoružava ukrajinsku vosku, možda bi na listu terorističkih zemalja morali uvrstiti i samu sebe, te skoro pa cijeli zapad i Nato (naravno i HR).
Upravo zbog toga je ISIL požurio obznaniti da je to njihov čin i da oni stoje iza njega.

Najnoviji isilovi video uradci (tako kažu, nisam vidio) prikazuju upravo tu četiri terorista kako, u paradi, marširaju ispod isilove zastave.
Ne znam koliko je ISIL svjestan da svojom reakcijom, ne da opravdava SAD i Ukrajinu, već ih još dublje uvaljuje.

Ako već nije opća spoznaja, onda je barem javna tajna, da su, počevši od Saddama Husseina, Osama bin Laden i njegova Al-Kaida, talibani i ISIL, proizvod američke vanjske politike, CIA-e i američke vojne industrije, koja u svrhu održavanja visoke zaposlenosti, kreira ratove po cijelom svijetu.

Kad pri tome imaš babu punu mržnje koja dijeli kolačiće na Majdanu, Viktoriju Nuland, koja pri zadnjem posjetu Kijevu, kaže da Putina očekuje gadno iznenađenje, kad njene riječi ponovi i potvrdi glavni ukrajinski obavještajac Budanov, i kad, nakon terorističkog čina Alexei Danilov, savjetnik ukrajinskog vijeća za nacionalnu sigurnost, u maniri crnog humora kažu "Jeli zabavno u Moskvi danas? Ja mislim da je jako zabavno i da bi se češće moralo baviti ovom vrstom zabave, Rusi su naša braća, trebali bi ih češće ovako posjećivati", onda je više manje sve jasno.

Amerika je, nakon rušenja Sjevernog toka, de facto i de jure teroristička zemlja, zemlja koja ovih dana oružjem i novcem podržava genocid u Gazi, i zemlja koja krađom 300 milijardi $ Ruskog novca, ruši, ne samo međunarodne zakone, već i sam ustroj međunarodne financijske sigurnosti.


- 10:36 - Komentari (6) - Isprintaj - #

nedjelja, 24.03.2024.

Zlata vridna brukva

Iako sam bezbroj puta ponovio da Isusova smrt na križu nije ništa neobično ni novo u povijesti smrti kojom su kažnjavani politički neprijatelji Rima
ipak nešto neobično u cijeloj priči ima.

Smrt na križu je osmišljena tako da pruža što veću i što dužu patnju prije smrti. Na križu se stoga, umiralo nekoliko, pa i do tjedan dana, a smrt bi nastupila, najvjerojatnije, iscrpljenošću i trovanjem krv zbog zabijenih čavla.
Čavli su se zabijali tako da ne uzrokuju dugotrajno krvarenje, dok istovremeno moraju uzrokovati što veću patnju, a sve u želji da se zaplaše sadašnji i budući neprijatelji Rima.

Jedna od manje poznatih činjenica je način zabijanja čavla u noge kažnjenika. Čavli su se zabijali kroz petnu kost u bočnu stranu križa, izazivajući neopisivu bol i skoro nikakvo krvarenje, zbog pomanjkanja krvnih žila u tom predjelu.

Zbog svega ovoga, jasno je da Isusovo raspeće ima nekoliko neobičnosti.
Isus nije bio na križu nekoliko dana, jer ga onda, zbog trovanja krvi, nitko ne bi mogao spasiti, Isus je bio na križu tek nekoliko sati, te je "umro" iznenađujuće brzo, a da su mu čavli bili zabijeni kroz petu, a potom spašen, ostao bi invalid do kraja života.

Isus je, navodno, umro iznenadno brzo jer je bio proboden kopljem, ili je probadanje kopljem trebalo provjeriti njegovu smrt.
Nijedna od tih tvrdnji nije ispravna, a pogotovo činjenica da je utvrđenom smrću, odmah skinut s križa i odveden u već pripremljenu grobnicu, jer su leševi kažnjenika ostajali visjeti i po nekoliko dana.

Izgleda da je smrt na križu bila riskantna, ali pažljivo smišljena varka, kojom bi se Isus spasio smrti, pri čemu su zaobiđene nekoliko pravila rimskog razapinjanja.

Prvo i najčudesnije je priča o kocki rimskih vojnika, oko jednog Isusovog čavla, koja je rimskim vojnicima, očigledno, bila zlata vrijedna.
Isus je stoga razapet jedim čavlom, što je izazvalo obilatije krvarenje, te je stoga morao biti brže skinut s križa.
Isus ni na koji način nije mogao tako brzo umrijeti na križu, a probadanje kopljem nije bio uobičajen način izazivanja smrti iz samilosti
po rimskim običajima, smrt iz samilosti, na križu, se izazivala lomljenjem potkoljenica, nakon čega se osuđenik više nije moga odupirati nogama o križ te bi ostao samo visjeti na rukama, a što je izazivalo smrt gušenjem zbog nemogućnosti disanja.

Ispalo je tako da je čavao, "zlata vrijedan rimskim vojnicima", bila također, zlata vridna brukva Isusu i svim njegovim pomagačima.

Ako Vas baš zanima, priča dalje kaže da je sa svojom porodicom i pomagačima, brodom pobjegao u Marseille, gdje se priča račva i stotine teorija zavjere zbog uništavanja dokaza od strane crkve.

Uobičajena i sasvim obična smrt na križu tom dobu, morala je biti smislena u trenutku stvaranja nekog boga, ali ničeg neobičnog nema čak i u činjenici da je Isus preživio vlastito raspeće, jer tako nešto se sigurno događalo u tisućljetnoj povijesti Rima, čak je jedan takav slučaj prikazan u popularnoj seriji "Stari Rim".

Da ne bi bio prikazan kao neprijatelj Rima, čijoj publici je trebao biti predstavljen, smišljena je žrtva Isusa kojom oslobađa čovječanstvo od "Istočnog grijeha".
Naravno da je to tek jedna Pavlova nebuloza jer sam biblija kaže da su Adam i Eva protjerani iz raja zbog predostrožnosti, a ni najveći crkveni umovi današnjice ne mogu naći poveznicu između Pavlovog umovanja i starozavjetne priče.

Istočni grijeh ne postoji, nitko od nas nije rođen s grijehom i nemamo razloga zahvaljivati nikome na nikakvom otkupljenju.
Isus je razapet kao židovski revolucionar i neprijatelj Rima, koliko ga ta činjenica čini pozitivnim ili negativnim likom, stvar je procjene i afiniteta.
- 15:25 - Komentari (17) - Isprintaj - #

utorak, 19.03.2024.

em smo se preračunali..


Bila je to katastrofalna greška rusofobnog zapada.
Nada da će sankcije i proxy rat dokrajčiti ruski narod, rusku državu, a koji će potom, na izborima, srušiti omraženog državnika, omražene države i (zašto ne?) omraženog naroda.
S preko desetak tisuća uvedenih sankcija, s mnogoljudnom i do zuba, zapadnim oružjem, naoružana ukrajinska vojska. S prekidom trgovine ruskog plina prema zapadu, a da i ne spominjem desetak malignih tumora u terminalnoj fazi, Putinov pad se očekivao u tjednima koji se mogu zbrajati na prste jedne ruke.


S povijesno rekordnim odazivom ruskih birača od 74%, i povijesno rekordnim brojem glasova koje je Putin zaslužio od 87%.

S Viktorijom Nuland glavnim i odgovornim antiruskim agitatorom u Bijeloj kući zadnjih 6 predsjednika (s pauzom u Trump administraciji) koja je ili "pala" ili je "gurnuta" iz okvira vanjske politike "genocid Joea".

S vanjskom trgovinom, sad okrenutom prema prebogatoj Aziji, zbog koje danas Rusija ne zna što će s novcem i zbog koje je cijela Rusija pretvorena u veliko gradilište.
S ukrajinskom obranom koja se urušava iz dana u dan. Možemo bez ustezanja reći da je Putin odnio odlučujuću pobjedu nad svim svojim neprijateljima,

Zašto? Pa netko se gadno preračunao!

Al budimo iskreni, nije da nije bilo vašeg vilima da Vam sve to objasni još na početku svih ovih zbivanja ( a Vi slušajte freša i ostale budale) ;)

- 08:58 - Komentari (8) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 18.03.2024.

Jeste li primijetili?

Jeste li primijetili da oni isti genocidni rusofobi, koji se vesele svakoj ukrajinskoj bombi nad ruskim gradovima, svakom pokušaju rušenja krimskog mosta, svakom dronu iznad Moskve...
Da se ti isti genocidni rusofobi vesele svakom mrtvom Palestincu i da se, nakon što je genocid prešao brojku od 30.000 mrtvih civila, međusobnom pitaju, koliko se palestinske djece još može ubiti, kao osvetu za 7 listopada?

Ili ste možda primijetili da se svaki izbori u svijetu, a koji svojim rezultatom ne pašu "zapadnim demokracijama", proglašavaju nevažećim, nedemokratskim, lažljivim ili nametnutim.
Kažu da je Putin pobijedio zato što je pozatvara svu oporbu, jeli to istina? jedina oporba Putinu, koja na svim izborima do sada osvajala 20% glasova je Ruska komunistička partija.
Zahvaljujući agresiji zapada na Rusiju, na ovim izborima ruski komunisti neće osvojiti ni tih 20%, jer Rusi nisu ludi i dobro vide tko im glavu čuva.
- 08:17 - Komentari (3) - Isprintaj - #

petak, 15.03.2024.

vika sam kad je tribalo


Vidjevši da je vrag odnio šalu i da opasnost prijeti svima, mladoženja Ante se zabrinuo, pa ga je kum Andrija upita, jesi li vika (za Staljina)?
Vika sam kad je tribalo, odgovori Ante, sad ne vičem.
Ante, Antonio, Antonino ima značenje "prvi među ljudima", odnosno "vođa".
Obistinilo se i u hrvatskoj povijesti, da je Ante bio vođa, ali između vođa pojavi se stotinu tisuća Anta mladoženja, koji nisu vođe već sljedbenici i koji viču kad triba i ne viču kad ne triba.

Svaka sličnost sa sadašnjicom je tek puka slučajnost.
- 09:58 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.