Povijest ljudske gluposti

srijeda, 19.06.2024.

Čestitke

Ovim putem želim čestitati svima koji su, na europskim parlamentarnim izborima, obavili svoju građansku dužnost, i poslali desetak, što rasparanih što zakrpanih gaća, predstavnika koji će umjesto nas knjižiti ogromne europske plače.

Naravno da ti naši predstavnici neće nama biti ni od kakve koristi, niti će na ikakav način utjecati na europsku, pa onda i na hrvatsku politiku. Na tu politiku utjecati će oni koje nikad nismo birali, niti ćemo ikad birati.

Ursula von der Leyen će ovih dana organizirati privatnu večeru u Briselu, na kojoj će biti pozvani samo šefovi 27 EU država, ili njihovi predstavnici.
Na toj privatnoj večeri će rečena elita, birati "sljedećeg" predsjednika europske komisije, stavio sam "sljedećeg" u navodnike jer nemam nikakve sumnjam da će to biti ponovo Ursula von der Leyen, ta europska Kim Jong-unica, koja po broju glasova ima isti legitimitet poput korejskog ili ukrajinskog vođe.

Vaš glas stoga nije bačen, jer će vaši predstavnici dati potreban legitimitet našem novom/starom fireru.
- 11:37 - Komentari (2) - Isprintaj - #

utorak, 11.06.2024.

Metatron


Kako bog postaje čovjek, poznato nam je iz novo zavjetne priče o Isusu, kako čovjek postaje „bog“ promaklo nam je iz starozavjetnih apokrifa, ne slučajno izgubljene Knjige Enohove.

Enoh je Setov sin, a za Seta biblija kaže nešto što nije rekla ni za Kaina ni za Abela, koji su uistinu djeca Evina (za Kaina ne znamo je l' uistinu sin Adamov) dok bi Set mogao (po vilimovoj teoriji) biti još jedan genetski produkt Elohima jer biblija kaže da je bio istovjetan Adamu.

Dakle Enoh je bio Adamov unuk, čovjek visoke inteligencije kojeg su „čuvari“ ili "glasnici" (za vjernike „anđeli“) po Elohimovim naređenjima, podučavali svemu i svačemu iz njihovog bogatog repertoar znanja. Iz biblije tek doznajemo da je Enoh šetao s bogom dok nije s njim i otišao, pa je Enoh jedan od četiri ne mrtvih iz biblije (patrijarh Enoh, prorok Ilija, Mojsije i Isus).

Ono što se Enohom dogodilo poslije, je ipak puno zanimljivije. Priča kaže da je bog Enoha pretvorio u anđela i dao mu ime Metatron. Kad se to dogodilo, knjiga Zohar kaže da se Enohovo tijelo pretvorilo u plamen, vene u vatru, trepavice u bljeskove munje, očne jabučice u plamene baklje i da ga je bog postavio na prijestolje uz prijestolje slave (božje prijestolje), i sve to nakon nebeske transformacije vlastitog imena u Metatron.

Enohu je dakle dodijeljeno prijestolje uz prijestolje slave, s kojeg je, po starim spisima, vladao u odsustvu boga, jer mu je bog, pred svim svojim osobljem, dodijelio i naziv „manji JHVH“.

Babilonski Talmud u Hagigah 15a, opisuje Elishah ben Abuyu u raju kako vidi Metatrona kako sjedi (radnja koja se ne radi u prisutnosti boga). Elishah ben Abuyah stoga Metronu izgleda kao božanstvo i heretično kaže: "Na Nebu doista postoje dvije moći!".

Za Metatrona se kaže da je prosljeđivao božje naredbe anđelima i arhanđelima, i ne samo prosljeđivao, već i izdavao i nadgledao njihov rad. Zanimljivo da se isto govorilo i za sv. Mihaela, za kojeg se još i govorilo da, iako tek anđeo, u hijerarhiji je bio iznad mnogih Elohima (Mi-ha-el, ima značenje,“ koji je poput EL-a“, odnosno onaj koji je poput Elohima) te su ga zvali i nad-stratega, očigledno onaj koji donosi važne odluke. Iz ovog je lako čitljivo da su Metatron i Mihael jedna te ista osoba, i obje predstavljaju Enoha koji je imao prijestolje odmah do boga.

Kao anđeo, Enoh je u liku Mihaela ostavio dubok trag, ne samo u zemlji Kanaanskoj, bliskom istoku i području Mediterana, već u cijeloj Europi, gdje imao vlastite centre kulta, gdje je bio obožavan.
Na čudesno „slučajan“ način, ti se centri protežu u ravnoj liniji od Irske preko Francuske, Italije sve do Izraela. Prvi se nalazi u Irskoj, imena Skellig Michael (svetište Skellig Michael je odabrano od redatelja filma Ratovi zvijezda: Sila se budi da predstavlja oceanski planet Ahch-To, gdje Rey pronalazi Lukea i pruža mu njegov svjetlosni mač (a što ima dodatnu simboliku s obzirom na to da je i sv. Mihovil imao svjetlosni mač), pa sve do brdo Carmelo u Galileji.

Michael Apollo os se nalazi na sljedećoj liniji

Skellig Michael , otok uz obalu Irske s nekadašnjim samostanom
Michael Mount , otok u Cornwallu s dvorcem / bivšim samostanom
Mont Saint Michel , otok uz obalu Normandije s benediktinskom opatijom na vrhu
Katedrala Bourges , Impozantna katedrala u središtu Francuske
Sacre di San Michele , samostan na vrhu planine blizu Torina (također na liniji)
Pisa , katedrala i krstionica na Trgu čuda, pokraj poznatog Kosog tornja
Asiz , mjesto hodočašća svetog Franje Asiškog
Monte Sant'Angelo , podzemna crkva u kojoj se jednom ukazao arkanđeo Mihael
Delfi , grčko svetište s Apolonovim hramom u središtu
Atena , Akropola, stijena s kompleksom hramova u središtu grada
Delos , antički grad i hramski kompleks i, prema starim Grcima, rodno mjesto boga sunca Apolona
Simi , samostan svetog Mihovila na ovom grčkom otoku, izgrađen je na drevnom hramu posvećenom Apolonu
Haifa , samostan Stella Maris sagrađen je na planini Karmel iznad špilje u kojoj je navodno živio prorok Ilija
Jerash , ovaj stari grad bio je jedan od najvažnijih grčko-rimsko-bizantskih gradova na Bliskom istoku.

Mnogi od ovih manastira i tvrđava kojim je štovan sv. Mihaelili, rađene su na ostacima bivših mjesta štovanja posvećenih Apolonu stoga mnogi ovu svetu liniju nazivaju i „Apollo-Saint Michael Axis“ što navodi da je Enoh bio poznat i još jednim poznatim imenom grčke mitologije, Apolonom. Grčke mitologije, koja po navodima Maura Biglina, daje naznake Apolonovog semitskog podrijetla.

Da se ime Jahve počelo zazivati tek u doba Enoha, znao sam otprije, ali za mene je to značilo samo jednu malu sitnicu, odnosno da Jahve nije sudjelovao u stvaranju čovjeka (a kamoli svemira), već da su to bili grupa Elohima (iako je ova tvrdnja izvučena iz Tore, iz drugih židovskih spisa spominju se Rafaimi, odnosno Elohimi koji su se bavili medicinom, dakle doktori). Međutim, u cijelom kontekstu ove priče, ta činjenica poprima sasvim drugu važnost, te ukazuje na neraskidivu vezu između Enoha i Jahve.

Moramo također znati da je Enoh, naziv „manji JHVH“ dobio u hebrejskoj tradiciji, gdje je Jahve, postepeno, od jednog od mnogih, postao najvažniji, a potom i jedini Elohim. Ipak dobri poznavatelji biblije, znaju da je najvažniji Elohim bio El Elion, jer to i samo ime kaže (onaj koji stoji iznad). Dobri poznavatelji biblije također znaju da Elion i Jahve nisu dva različita imena za istog Elohima, jer kad je Jakov ugovorio savez s Jahvom, tom činu je svjedok bio sam El Elion.

Sve to bi trebalo značiti da su El Elion i Jahve bili jako bliski,, unatoč tome Jahve od Eliona nije dobio velik narod poput Egipta ili Babilona, nije uopće dobio „narod“ već jednu malu obitelj koja je bila raštrkana u pustinji, obitelj patrijarha Jakova (za koju se Jahve hvalio da je vodio sam, bez pomoći drugih Elohima). Kako je to moguće? Pa to je moguće samo ako Jahve nije bio Elohim, pa mu je Elion dao samo ono minimalno što mu je mogao dati, a da ne probudi bijes drugih Elohima.

Tko je dakle „vrhovni bog“ koji je bio tako blizak s nekim tko uopće nije bio bog? Zna se! El Elion i Enoh kojeg je Elion digao na status anđela i dao mu prijestolje do svog prijestolja, te vlast nad anđelima,, ali naravno ne i nad Elohimima. Tko je onda „manji JHVH“? Izraz JHVH je daleko stariji od židovskog jezika, pa mu je i značenje izgubljeno u povijesti, nema stoga smisla zadirati u pojmove koje su naknadno dijeljeni jednoj nepoznatoj imenici, tek znamo da je Enohu dodijeljen naziv JHVH (manji ili veći..) te da je postao bog (ali ne i Elohim) Jakovov, po milosti svog najboljeg frenda, Eliona.

Za ime Metatron, kabalisti kažu da ima istu numeričku vrijednost kao i Shadai, što bi trebalo značiti da je Abrahama također savjetovao Enoh, jer je Abrahamov bog (opet po židovskoj tradiciji) El Shadai.
Philip Alexander kao moguće podrijetlo imena Metatron, navodi da se riječ Metator također javlja u grčkom kao mitator - riječ za časnika u rimskoj vojsci koji je djelovao kao preteča. Koristeći ovu etimologiju, Aleksandar sugerira da je ime moglo nastati kao opis "anđela Gospodnjeg" koji je vodio Izraelce kroz pustinju: ponašajući se poput metatora rimske vojske koji Izraelce vodi na putu".

Ovdje se dakle navodi da Izraelce kroz pustinju vodi „anđeo Gospodinov“, što je točan opis za Jahve kao anđeo Elionov. Potvrdu daju i Islamski hereziolozi, koji su opetovano optuživali Židove da štuju anđela kao manjeg boga.

Što se Enoha, koji se kroz povijest skriva iza mnogih imena (po nekim navodima, čak 70) od Metatrona, preko Mihaela, Jahve i Apolona, najdraži mi je jedan njegov navodni citat, koji kaže „bio sam mlad, sad sam star“, jer kad je postao anđeo gospodinov, svom dugom životu prvih patrijarha, je dodao još duži život anđela i Elohima. Po riječima Enoha, ali i psalma 82, i oni stare i umiru, jer čak ni kod bogova ništa nije vječno.

- 09:21 - Komentari (10) - Isprintaj - #

nedjelja, 09.06.2024.

DeDan

Zapad ovih dana slavi, ono što misli da može slaviti, u svezi nekakve pobjede nad nacizmom u WW2.
Francuska je pozvala čak i Ruse na proslavu, pod parolom dođite slaviti pobjedu nad pravim nacistima, a ne onim izmišljenim u Ukrajini.

To je ipak strašno uvrijedilo Bidena, koji je poručio da neće doći ako ijedan ruski diplomat bude nazočan.

Biden neće doći ni na "mirovnu" konferenciju u Švicarskoj, organiziranu od strane najvećeg demokrata u povijesti, jer ta je konferencija odavno propala izostankom ključnih država, pa ni Biden nije želio gubiti vrijeme.

S obzirom na to da Rusi nisu pozvani, jer Biden je Biden, možemo mirne duše reći da se baš nema što slaviti, pogotovo ne nekakva pobjeda.
Bez Rusa na istočnoj fronti, zapadni saveznici su mogli izvršiti stotine iskrcavanja na bilo kojem djelu Europe i bez ikakve šanse da ugroze nacističku državu i sam nacistički režim.

Ono što vam ipak želim ispričati je način na koji su zapadni saveznici ratovali na svom putu do Njemačke, jer taj način ratovanja nije se promijenio do dana današnjeg, a to jasno vidimo u Ukrajini i u Gazi, a vidjeli smo i u Vijetnamu, Iraku, Jemenu, Libiji, Afganistanu i gdje su civili bili konstantna meta.

Na svom putu do njemačke, u bitkama koje su uslijedile, zapadni saveznici su ubili 60.000 njemačkih vojnika, a kolateralne žrtve su brojale 60.000 francuskih civila. Doslovno za svakog ubijenog vojnika Wehrmachta stradao je jedan francuski seljak, jer se rat vodio tako da bi srušili jednu francusku kuću i pobili cijelu francusku obitelj, ako bi se u njoj skrivao jedan jedini njemački vojnik.

Francuska ovih dana uistinu nema što slaviti, što iz rečenoga, što iz činjenice da nisu, ama baš na nikakav način, pridonijeli pobjedi nad nacizmom.
Prisutnost zapadnih saveznika je bila kolika- tolika pomoć Rusima, koji su ogromnim žrtvama, dali glavni obol toj pobjedi.

Pri osnivanju UN-a i u njenoj povelji jasno piše da sve države pobjednice u WW2 imaju pravo i dužnost reagirati silom na ikakvu pojavu nacizma u svijetu. Nacizam se, iz dugog zimskog sna, ponovo probudio u Ukrajini, Rusi su stoga, po povelji UN-a, imali dužnost reagirati.

- 06:43 - Komentari (5) - Isprintaj - #

nedjelja, 02.06.2024.

Teško učenje


Dok je trebalo govoriti o Rusiji, o Rusiji sam govorio, sad Rusija govori sama za sebe.

Dok je trebalo govoriti o prodaji zapadne duše Sotoni, i o tome sam govorio
sada te prodane duše govore same za sebe, što genocidom nad Palestincima, što genocidom nad Ukrajincima.

Što zbog autizama ili razvojne disfazije, neki blogeri nikako da nauče, iako su njihove kolege već neko vrijeme shvatili da je 2+2=4, pa sad mudro šute.

Ukrajinci možda nisu znali za staru narodnu poslovicu o tome tko s vragom tikve sadi, ali im se ta radnja svejedno obila o glavu. Upravo zbog toga postoji nasušna potreba svakog, ali baš svakog naroda da ima svog narodnog državnika, kojem će sveta dužnost biti sigurnost i prosperitet svog naroda a ne slugani onih koji su svoje duše prodali zlu.

Da je Ukrajina na vrijeme izglasala zakon o stranim agentima, kao što je Gruzija, poučena ukrajinskim iskustvom učinila, nikad im se ne bi dogodilo zlo u liku Zelenskog, nikad im se ne bi dogodila tekuća katastrofa,
katastrofa doslovno biblijskih razmjera.

Ali, tko za to može krivit Rusiju? (budale se ne računaju)

Nakon pada Sovjetskog saveza, Rusija je uporno zapadu lizala dupe. Željeli su bit poput njih, željeli su biti oni!
Kad su Gorbačov i Reagan raspravljali o nuklearnom oružju, Gorbačov je iznio, Amerikancima sulud prijedlog, predlažući da svi unište sve nuklearno oružje, prijedlog Amerikanci, naravno, nisu prihvatili.
Kad je nastao problem oko širenja Nato granica, Rusi su dali novi, Amerikancima sulud prijedlog, predložili su da i Rusija uđe u Nato, Amerikanci to naravno nisu podržali.

Nakon pada Varšavskog pakta, Nato je postao anakrono tijelo zadržano jedino za potrebe američke vojne industrije.
I baš kao u doba pada starog Rima, kad je, zbog stoljetnih ratova, nastala kronična depopulacija i kad se Rim poče uzdati u "barbare", tako se i zapad danas uzda u Ukrajince
ali "barbari" su Rimu došli glave.
- 09:01 - Komentari (10) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.