Povijest ljudske gluposti

ponedjeljak, 25.10.2021.

Izgubljeni u brojevima


Dr. Kary B. Mullis,, znalac!!


Dr. Kary B. Mullis, koji je preminuo 7. kolovoza 2019. u 74. godini, jasno je izjavio da se nijedna infekcija ili bolest ne može precizno dijagnosticirati PCR-RT.

„PCR je proces. Ne govori vam da ste bolesni”. “Mjerenje nije točno”. Mullis je opisao PCR-RT kao “tehniku” a ne kao “test”. To je korisna tehnika koja omogućava „brzu amplifikaciju malog dijela DNK“.


Svjetska zdravstvena organizacija izgubljena u matematici


Najviši vrh SZO je ovo objavio tijekom posebne sjednice 34-članog izvršnog odbora SZO u ponedjeljak, 5.10. samo se činilo da to nitko nije razumio. Zapravo, činilo se da to ni oni sami nisu u potpunosti razumjeli.

Na sjednici je dr Michael Ryan, šef SZO za hitne slučajeve, otkrio da vjeruju da je otprilike 10% svijeta zaraženo Sars-Cov-2. Ovo je njihova “najbolja procjena” i ogroman porast u odnosu na broj zvanično priznatih slučajeva (oko 35 milijuna).
Doktorica Haris, glasnogovornica SZO, kasnije je potvrdila cifru, navodeći da je zasnovana na prosječnim rezultatima svih širokih studija seroprevalencije sprovedenih širom svijeta.

Koliko god da je SZO to pokušavala da predstavi kao lošu stvar – dr Rajan je čak rekao da to znači da je „ogromna većina svijeta i dalje u opasnosti“, – to je zapravo dobra vijest. I još jednom potvrđuje da virus nije tako smrtonosan kao što su svi predviđali.

Globalna populacija ima otprilike 7,8 milijardi ljudi, ako je 10% zaraženo to je 780 milijuna slučajeva. Globalni broj smrtnih slučajeva koji se trenutno pripisuje infekcijama Sars-Cov-2 je 1.061.539.
To je stopa smrtnosti od infekcije IFR) od otprilike 0,14%. U skladu sa sezonskom gripom i predviđanjima mnogih stručnjaka iz cijelog svijeta.

0,14 % je 24 puta niže od “privremene brojke” SZO od 3,4% u svibnju brojka je korištena da se opravdaju blokade i druge drakonske politike.


U stvari, s obzirom na preveliko prijavljivanje navodnih smrtnih slučajeva od Covida-19, IFR je vjerojatno čak niži od 0,14 % i mogao bi pokazati da je Covid-19 mnogo manje opasan od gripe.

Niko od mejnstrim medija nije se pozabavio ovim. Iako su mnoge medijske kuće prenijele riječi dr. Ryana, svi su pokušali da to predstave zastrašujućim naslovom i da šire paniku.

Očigledno ni oni, ni SZO, nisu bili u stanju da urade jednostavnu matematiku koja nam pokazuje da je ovo dobra vijest. I da su skeptici Covid-19 sve vrijeme bili u pravu.


Gordan Lauc (luđak ili genije?)


Jedan od fb pratitelja ovog genija je upitao "što treba učiniti da pandemija stane te hoće li biti dovoljno to što je dva puta cijepljen".
Lauc mu je odgovorio: "Neće. Realizacija prodajnih planova Pfizera zahtijeva da se cijepite svakih 6 mjeseci (tj. za sada 6, možda uskoro smanje na svaka 3 mjeseca), a morate cijepiti i djecu. Uskoro će izaći i turbo buster doza (što god to bilo) koja će biti nešto skuplja, ali će sigurno biti puno bolja".
- 18:13 - Komentari (9) - Isprintaj - #

petak, 22.10.2021.

Djeca i psi

Brazilski Vrhovni sud je ovih dana (11. 10.) zabranio djelovanje kršćanskih misionara u još uvijek skrivenim plemenima u dubinama amazonske prašume.

Mi umišljamo da je uništenje starosjedioca Južne Amerike započeto s konkvistadorima i nastavljeno s Pedro Cabralom i njegovim nasljednicima završilo prije nekoliko stoljeća. Ipak priča ima svoj nastavak, pa tako imamo informaciju da je sto tisuća južno američkih Indiosa pogubljeno između 1957 do 1969 od strane ljudi željnih bogatstva njihovog teritorija, među kojima se ističu Nelson Rockefeller i Ranieri di Monako poznat po ženidbi popularne glumice Grace Kelly.

Preživjeli, uglavnom žene i djeca, su zatvoreni u centre za reedukaciju, vođenih od protestantskih misionara, a koji su u biti bili koncentracijski logori za prisilne radove i javne kuče.

Dakle, posao misionara se nastavljao sve do ovih dana u režiji evangeličke crkve (koja je 2020 dobila svog čovjeka, evanđelskog misionara Ricarda Lopesa Diasa u državni ured za poslove sa indiancima), a kako bi reeducirani indianci napuštali svoja sela i odlazili u gradove, u korist političara s predsjednikom Bolsonarom na čelu, koji bi dolazili u posjed i iskorištavali bogatstvo njihovog teritorija.

Jomo Kenyatta, Predsjednik Kenije odmah poslije kolonijalizma je jednom izjavio "mi smo bili ovdje, vlasnici svoje zemlje, poslije su došli misionari sa biblijom ispod pazuha, i naučili su nas moliti gledajući prema nebu,, mi danas imamo bibliju, a oni našu zemlju".

Ali što piše u toj bibliji kojom misionari otimaju bogatstva trećih zemlja u korist bijelih konkvistadora i kolonijalista?

Mateo 10/5 i 6 Tu dvanaestoricu posla Isus uputivši ih: K poganima ne idite i ni u koji samarijski grad ne ulazite! Pođite radije k izgubljenim ovcama doma Izraelova! Misionari bi stoga trebali imati na pameti ove Isusove riječi i znati da je Isus opetovano ponavljao da je on došao samo zbog doma Izraelova, a svi ostali su za njega...

Mateo 15/21-27 Isus zatim ode odande i povuče se u krajeve tirske i sidonske. I gle: žena neka, Kanaanka iz onih krajeva, iziđe vičući: Smiluj mi se, Gospodine, Sine Davidov! Kći mi je teško opsjednuta! Ali on joj ne uzvrati ni riječi. Pristupe mu na to učenici te ga moljahu: Udovolji joj (u prijevodu grčke biblije piše "potjeraj je") jer viče za nama. On odgovori: Poslan sam samo k izgubljenim ovcama doma Izraelova. Ali ona priđe, pokloni mu se ničice i kaže: Gospodine, pomozi mi! On odgovori: Ne priliči uzeti kruh djeci i baciti ga psićima.

...pa iako psići zvuči simpatično, Isus ponavlja "Poslan sam samo k izgubljenim ovcama doma Izraelova" koji su bili djeca kojoj on daje kruh, svi ostali su psi! Ako stoga današnji misionari osjećaju potrebu da šire "radosnu vijest" nek je šire tamo gdje ih je Isus poslao, i neka kucaju na vrata Židova, jer Isus pravi jasnu razliku, s jedne strane su "djeca" a s druge "psi".

Netko bi mi mogao protusloviti jer u evanđelju po Marku 16/15 piše I reče im: Pođite po svem svijetu, propovijedajte evanđelje svemu stvorenju. Ipak svi biblijski znalci znaju da evanđelje po Marku, završava poglavljem 16 i stihom 8,, sve ostalo je dodano kasnije. U petom stoljeću je evanđelje po Marku imalo četiri različita kraja a prvi oci crkve kao Sveti Jeronim, Sv.Euzebije ili Sv.Origena nisu poznavali te stihove, jer oni su napisani kad se Isusova riječ širila, ne tamo gdje ju je on pripovijeda, već u Rimu i Ateni.
- 14:06 - Komentari (5) - Isprintaj - #

subota, 16.10.2021.

Mletačka podmetanja u nizozemskoj izvedbi


Prvo pisano slovo o doseljenju Slavena na naša područja, izašla su iz pera Nizozemca Johannesa Meursiusa, jedne nizozemske tiskare, u Nizozemskoj državi koja je bila obilato financirana od mletačkih bankara, koji su u tu svrhu 1609. godine osnovali Amsterdamsku mjenjačku banku.

Porfirogenetova knjiga De Administranto Imperio (O upravljanju carstvom) je ustvari redakcija Konstantinovih spisa u izvedbi Johannesa Meursiusa iz 1611 koja je očigledno naručena i financirana od treće strane koja je oduvijek imala aspiracije na istočnu obalu Jadrana, i kojma su, kao kasnije Habsburgovcima, Mađarima, Talijanima (i da dalje ne spominjem), smetala autohtonost njenih stanovnika.

Gdje su danas spisi iz kojih je Johannesa Meursiusa napravio svoju redakciju (barem od poglavlja 29-36), teško je reći, mada ne bi napravili veliku grešku kad bi posumnjali na Vatikansku biblioteku. Ipak dubrovački benediktinac i povjesničar Mavar Orbin (Mavro Orbini) je to Porfirogenetovo djelo imao u rukama, ali pod nazivom Fodera, ivra, ac societates imperii Romani (Savezi, prava i društva Rimskog carstva) pri čemu se u dataciji na 959 godinu, poziva na Arpotaca Burdegalefea, danas nepoznatog učenjaka.

U svom djelu Il regno de gli Slavi, hoggi corrottamente detti Schiavoni (Kraljevstvo Slavena, danas iskrivljeno rečenih Skjavona, Pesaro, 1601.) Mavar Orbin se poziva na Porfirogenetovo djelo, ali nigdje ne spominje doseljenje Slavena, što bi, obzirom na njegovo podrijetlo, bila jedna od važnijih stavki.

Da je De Administrando Imperio krivotvorina, posumnjao je još jedan dubrovački benediktinac učenjak i anikvar Matija Anselmo Bandurović (Anselmo Banduri) u svom djelu Imperium orientale, sive Antiquitates Constantinopolitanae in quatuor partes distributae (Istočno carstvo, iliti carigradske starine u četiri dijela podijeljene, Pariz, 1712.)

Podrijetlo Slavena je bilo neupitno ilirsko što se lijepo vidi kod svih učenjaka koji do tada ne spominju nikakvo doseljenje po Meursiusovoj krivotvorini, od Antona Vrameca (1538.-1588.) Juraja Šižgorića (1420.-1509.), Marka Marulića (1450.-1525.), Vinka Pribojevića (XV. st. – 1532.), Dinka Zavorovića (1540.-1608.). Doseljenje Slavena ne spominje ni Toma Arhiđakon (13./14.st) iako nije bio njihov ljubitelj, a Hrvate je, isto kao i pop Dukljanin, uvijek stavlja u Ilirski kontekst.

Kako antiautohtonisti ne mogu u narodu naći svog prvaka, izmislili su Ivana Lučića Trogiranina i njegovog djela De regno Croatiae et Dalmatiae (O kraljevstvu Hrvatske i Dalmacije) a čije se djelo u potpunosti oslanja na Meursiusvo De Administranto Imperio. Ali Ivan nikad nije bio Ivan, Lučić nikad nije bio Lučić niti je tip ikad bio Trogiranin (čovjek se jednostavno nikad tako nije potpisao), riječ je o Nizozemcu Ioannis Lucii čije je knjiga štampana (a gdje drugdje) u Amsterdamu 1666. godine.


- 10:25 - Komentari (3) - Isprintaj - #

subota, 02.10.2021.

Kratka povijest

Kratka povijest po šumerskim glinenim pločicama od kojih se mnogima diže kosa na glavi

-prije 450000 godina na Nibiru, udaljenom članu sunčevog sustava (?) polako dolazi do gašenja života i propadanja atmosfere (vilim komentar; vilim se ne slaže ;))

- prije 445000 godina Enki se spusta na Zemlju i uspostavlja prvu "stanicu" - Eridu u južnoj Mezopotamiji s prvenstvenim ciljem iskopavanja zlata iz voda Perzijskog zaljeva (zapis govori o zlatu kao rješenju problema s atmosferom na Nibiru). (vilim komentar; vilim se ne slaže ;))

- prije 430000 godina Zemljina klima se popravlja i ona je prihvatljiva na Bliskom istoku; još Anunnakija stiže na Zemlju uključujući Enkijevu polu-sestru Ninhursag koja je bila "Chief Medical Officer"

- prije 416000/415000 godina iskapanje zlata posustaje, Anu i Enlil dolaze na Zemlju. Iskapanja se sele u južnu Afriku. Enlil preuzima kontrolu na postojećom stanicom, a Enki mora poći u Afriku (uspostava Larse)

- prije 400000 godina grade se stanica za slijetanje (Sippar), "Mission Contol Center" (Nippur), metalurški centar (Shuruppak). Zlato dolazi brodovima iz Afrike; ono se šalje u orbitu gdje se čuva i možda obrađuje a potom šalje brodove koji periodično stižu sa Nibiru.

- prije 380000 godina prvi sukob Nefilima između sebe; pobjedu odnose sljedbenici Enlila

- prije 360000 godina gradi se još gradova i centara (Bad-Tibara)

- prije 300000 godina pobuna Anunnakija u rudnicima zlata. Enki i Ninhursag stvaraju prvog primitivnog radnika kroz genetsku manipulaciju čovjekolikog majmuna (Homo Erectus). Nakon sto je riješen problem reprodukcije, Homo Sapiens počinje da se siri.

- prije 250000 godina sirenje Homo Sapiensa na druge kontinente

- prije 200000 godina život na Zemlji ponovo doživljava pad zbog novog ledenog doba

- prije 100000 godina klima se zagrijava... Anunnaki (biblijski Nefilim) izazivaju gnušanje Enlila jer se upuštaju u odnose sa ženama na Zemlji

- prije 75000 godina novo ledno doba... Cro-Magnom preživljava

- prije 49000 godina oni nastali razmnožavanje Anunnakija i Zemljana vladaju Shuruppakom pod patronatom Enkija i Ninhursag. Enlil to ne želi i razmišlja o tome kako se riješiti ljudi.

- prije 38000 godina Annunaki postaju svjesni da će pri sedmom prolazu od onda izazvati promjene na Zemlji. Europski neandertalac nestaje; samo Cro-Magnom preživljava.

- prije 13000 godina prolazak Nibiru blizu Zemlje izaziva plimni val i ogromne promjene. Enlil zahtijeva da Anunnaki navedeno ne kažu Zemljanima, ali Enki krši zapovijed i daje instrukcije Ziusudra/Noah da sagradi brod (sposoban i da bude pod vodom). Anunnaki promatraju potop iz svog broda. Po potopu Enlil se slozi da se preživjelom ljudima da znanje o agrikulturi... Kako se voda povlači polako, počeci agrikulture se bilježe na visoravnima. Enki pak pokazuje kako pripitomiti životinje

- 10500 p.n.e. dolazi do nove podijele teritorija između Anunnakija. Sinai ravnica se koristi kao novo sletno mjesto, a kontrolni centar sad se nalazi na planini Moriah (budući Jeruzalem)

- 9780 p.n.e. Ra/Marduk, Enkijev prvi sin, dijeli vladavinu nad Egiptom između Ozirisa i Setha [u Egipatskoj mitologiji Ptah je Enkli]

- 9330 p.n.e. Seth zatvara Ozirisa i nastavlja solo vladavinu nad dolinom Nila

- 8970 p.n.e. Horus osvećuje svog oca Ozirisa i počinje "First Pyramid War". Seth bježi u Aziju

- 8670 p.n.e. protiveći se kontroli nad svim svemirskim postajama na Zemlji od strane Enkijevih sinova i kćeri, Enlilovi nasljednici pokrenu "Second Pyramid War". Pobjednik Ninurta prazni Veliku piramidu i odnosi opremu. Ninhursag, polu-sestra Enkija i Enlila, vodi mirovnu konferenciju te se postavlja nova podjela kao rezultat. Vladavina na Egiptom prelazi sa Ra/Marduk dinastije na Thotha

- 7400 p.n.e. kako se era mira nastavlja, Anunnaki daju neke nove prednosti čovječanstvu; počinje neolitičko doba. "Polubogovi" vladaju Egiptom (ne cisti Nefilimi već miks njih i ljudi)

- 3800 p.n.e. urbana civilizacija započinje u Sumeru po uspostavi gradova od strane Nefilima (počevši sa Eridu i Nippurom). Anu dolazi na Zemlju. Novi grad, Uruk (Erech), sagrađen je u njegovu cast. On pak gradi hram u cast njegove unuke Inanna/lshtar

- 3760 p.n.e. Čovječanstvu je prvi put dano da samostalno vlada i upravlja. Kish je prvi takav grad. Počinje kalendar u Nippuru. Nagli razvoj civilizacije

- 3450 p.n.e. Vladavina nad Sumerom prelazi na Nannar/Sin. Marduk proglašava Babylon "Gateway of the Gods." Dolazi do incidenta opisanog kao "The Tower of Babel incident" u mnogim zapisima. Anunnaki stvaraju nekoliko jezika kojima će ljudi govoriti (???). Marduk/Ra se vraća u Egipat i svrgava Thoth i proganja manjeg brata Dumuzia. Dumuzi slučajno stradava; Marduk biva zatvoren živ unutar Velike piramide, no oslobađa se kroz skriveni izlaz i odlazi u egzil (vilim komentar; po Sitchinu, Murdok se skriva u piramidi)

- 3100 p.n.e. 350 godina kaosa završava postavljanjem prvog Egipatskog faraona u Memphisu

- 2900 p.n.e. vladavina nad Sumerom prelazi na Erech. Inanna dobiva kontrolu nad trećom regijom; početak civilizacije u dolini Hindusa

- 2650 p.n.e. Enlil polako gubi strpljenje s ljudima

- 2371 p.n.e. Inanna se zaljubljuje u Sharru-Kin (Sargon). On uspostavlja novi glavni grad Agade (Akkad). Akadijsko carstvo počinje

- 2316 p.n.e. ponovo sukob The Marduk-Inanna. Završava kada Nergal, Mardukov brat, doputuje iz južne Afrike i nagovori Marduka da napusti Mezopotamiju

- 2291 p.n.e. Naram-Sin vlada Akadom. Ulazi u Sinai dolinu te okupira Egipat (na nagovor Inanne)
- 2255 p.n.e. Naram-Sin osvaja Nippur. Anunnaki napadaju Agade i Inanna bježi. Sumer i Akkad okupirane su trupama vjernima Enlilu i Ninurti

- 2220 p.n.e. Sumerska civilizacija se ponovo uspinje zahvaljujući vladarima Lagasha. Thoth pomaze kralju Gudei da sagradi ziggrat za Ninurtu

- 2193 p.n.e. Terah, Abrahamov otac, rođen je u Nippuru

- 2180 p.n.e. Egipat je podijeljen; sljedbenici Ra/Marduk ostaju na jugu; faraoni koji mu se protive zauzimaju drugu polovicu

- 2130 p.n.e. Inanna pokušava povratiti vlast u Erechu, ali ne uspijeva

- 2123 p.n.e. Abraham rođen u Nippuru

- 2113 p.n.e. Enlil dodjeljuje "Lands of Shem" Nannaru; Ur je proglašen glavnim gradom nove imperije. Nippurski svećenik Terah, Abrahamov otac, stiže u Ur. Ur-Nammmu počinje svoju vladavinu nazivajući se Zaštitnikom Nippura.

- 2096 p.n.e. Ur-Nammu umire u bitki. Ljudi smatraju da je njegova smrt izdaja od strane Anua i Enlila. Terha sa svojom obitelji kreće za Harran.

- 2095 p.n.e. Shulgi preuzima tron Ura. Postaje ljubavnik Inanne i pada pod njen utjecaj.

- 2048 p.n.e. Shulgi umire. Marduk kreće u područje Hitita.

- 2047 p.n.e. Amar-Sin (biblijski Amraphel) postaje kralj Ura. Abraham ide u Egipat, ostaje 5 godina i potom se vraća.

- 2041 p.n.e. Pod vodstvom Inanna-e, Amar-Sin čini koaliciju Kraljeva Istoka te kreće na Canaan i Sinai. Vodnja napada Khedor-la'omer. Abraham ga blokira.

- 2038 p.n.e. Shu-Sin mijenja Amar-Sina na tronu Ura i Imperij se raspada.

- 2029 p.n.e. Ibbi-Sin mijenja Shu-Sina.

- 2024 p.n.e. Vodeći svoje sljedbenike, Marduk maršira na Sumer i postavlja sebe na tron u Babilonu. Borba se siri na centralnu Mezopotamiju. Enlili zahtijeva da se Marduk i Nabu kazne; Enki se protivi, ali njegov sin Nergal prelazi na stranu Enlila. Kako je Nabu poslao svoje Canaanitske sljedbenike prema svemirskoj stanici (Sinai), Anunnaki dozvoljavaju korištenje nečega sto izgleda kao nuklearno oružje (biblijsko uništenje Sodome i Gomore; opis opisuje gljivu, reakcije ljude izložene radioaktivnosti te dan danas se mogu naci povećana radioaktivnost terena). Nergal i Ninurta uništavaju svemirsku stanicu i gradove Canaanita.

- 2023 p.n.e. vjetar raznosi radioaktivni oblak po Sumeru. Ljudi umiru, životinje nestaju, voda je zatrovana.
- 09:38 - Komentari (8) - Isprintaj - #

petak, 01.10.2021.

Koncept dobra i zla


U mjesecu filozofije, vilim će Vam filozofirati o ljudskoj gluposti,, jer o čemu drugom bi Vam vilim mogao filozofirati??
Nedavno je naš kolega, koji je nekad bio Tome Juda, ustvrdio da je Sotonina najveća pobjeda što nas je uvjerio da ne postoji...

To je naravno besmislena izjava koja se proteže kroz tisućljeća, pa je tisućljećima i slušamo. Besmislena je zato što svi koji vjeruju u boga, vjeruju i u vraga, odnosno vjeruju u koncept dobra i zla.

Kako vjerujemo da postoji vječni bog, koji je u svojoj dobroti stvorio nebo i zemlju, tako moramo vjerovati da postoji Sotona koji je u ovaj svijet donio zlo, jer to nije mogla učiniti beskrajna božja ljubav!

Ostaje ipak činjenica da nije Sotona stvorio nebo i zemlju. Zemlju u kojoj vlada hranidbeni lanac i nebo gdje asteroidi neprekidno uništavaju sve što pogode, gdje supernove uništavaju sve u svojoj okolici. Jer taj svijet kaosa i krvoločnosti je stvorio "bog".

Sumnjam da je bog stvorio hranidbeni lanac zato što je volio veselje svojih stvorenja kad zabiju zube u vrat svoje žrtve i osjete ugodu tople krvi,, isto tako sumnjam da je bog stvorio ovakav svijet jer voli gledati strah i bol žrtve dok mu predator zabija kandže u tijelo.

Ostaje dakle filozofsko pitanje, jeli svijet koji nas okružuje, plod zakona fizike onih 95% svemira koji nam izmiče detekciji i njene prirode u svom iskonskom izdanju. Ili je bog stvoritelj iznad ljudske koncepcije dobra i zla, kojeg su ljudi, u borbi protiv svojih strahova, ugledali u ovom stvaranju.
- 08:38 - Komentari (5) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.