Povijest ljudske gluposti

nedjelja, 25.12.2022.

ho-ho-ho...

- 07:53 - Komentari (3) - Isprintaj - #

subota, 24.12.2022.

Kučkina kutija


Često su me ove godine pokušali uvući u razgovor na temu kučkine kutije. Nije mi to omiljena tema, pa bi priču skratio mudrolijom kako i zlo ovog svijeta strahuje za svoju guzicu. Ipak duboko u meni se javljala sumnja, što ako zlo ovog svijeta zna nešto što ja ne znam, što ako je totalno ludo?

Geneza današnjih događaja seže do Maidana i 14-ste godine ovog stoljeća, godine obojenih revolucija i ratova. Egipat, Ukrajina, pa rat u Libiji, Siriji gdje smo uvijek podržavali našu zapadnjačku „demokratsku“ priču, bez obzira na to što smo rušili demokratski izabrane vlasti. Kako ipak shvatiti ove događaje a da imamo neke logične temelje?

Logične temelje možemo naći tek kad izađemo iz sfere propagande namijenjene prostom puku i shvatimo da je U$A carstvo novca.
Kako su u tome uspjeli teško mi je objasniti ali nije daleko istina da su novac nekako „skužili“.
Jer kako inače objasniti da jedna privatna institucija naziva Federalne rezerve, štampa novca koliko god U$A kongres naloži. Kako objasniti da je pojam „američki dug“, za razliku od svih drugih zemalja svijeta, irelevantan pojam. Kako objasniti da jedna druga privatna institucija, Vojna industrija, naštampa u čeliku i rijetkim metalima isto onoliko oružja koliko i federalne rezerve novčanica u obliku trezorskih zapisa na nekom kompjuteru (jer štampanje novčanica je relikt prošlosti, sad se samo ispisuju brojke na zaslonima banaka).

Novac je moć ovog svijeta, ali i ukrasna vrpca na kučkinoj kutiji, vrpca koja mami znatiželjne prste. Dolar je rezervna valuta našeg svijeta i on daje U$A carstvu moć koje se ne želi odreći jer stvara carstvu ekstra profit bez potrebe da mrdne malim prstom. I možda je to onaj skorup kojeg skupljaju Federalne rezerve i koji daje vrijednost trezorskim zapisima u korist Vojne industrije, čineći zajedno sveto trojstvo vladara ovog svijeta.

Zašto danas mrzimo Rusiju? Zato što ovom svetom trojstvu pokušava oduzeti dominaciju vlasnika tržnice? Jer želi liberalizirati trgovinu od dolarskog poreza i učiniti sve valute svijeta jednakijim i vrjednijim?

Dok je U$A spavala na lovorikama svojih nosača aviona i nepobjedivih F lovaca, Rusija je sklapala partnerstva i simpatije izrabljenih nacija trećeg svijeta u cilju nove trgovinske paradigme. Dok je U$A spavala na lovorikama svojih nosača aviona i nepobjedivih F lovaca, Rusija je razvila supersonične projektile!
U svijetu jednakog znanja i spoznaja, činjenica da je jedna super sila razvila tehnologiju koju druga strana ne može kopirati, spada u najveću misteriju današnjice.

I danas smo tu gdje jesmo, U$A carstvo ne želi odustati od teško stvorenog carstva novca kojim vlada, dok ostatak svijeta ide svojim putem.

Prsti koje mami šarena vrpca kučkine kutije su sve nervozniji, tapkaju na mjestu u neodlučnosti i nadaju se nekom ukrainskom čudu za kojeg ipak znaju da se neće dogoditi bez obzira koliko dolara u nju uložili.

A kučka se smije, neopterećena spoznajom dali je došlo njeno vrijeme ili ne. Recimo tek radi političke korektnosti da kučka ima i ime, i zove se Pandora, ali to ste i sami skužili.
- 07:58 - Komentari (3) - Isprintaj - #

utorak, 20.12.2022.

Fetiš na fetus


Zašto udruga Vigilare ima fetiš na fetus? Zašto im je toliko stalo do nerođenih? A kad se rodiš, tko te jebe! Konzervativne udruge „za život“ su opsjednute fetusom od začeća i idućih devet mjeseci. Nakon toga ih ne zanimaš.

Ne žele čuti za tebe, ne žele misliti o tebi, ne žele znati ništa! Ne zanima ih zdravlje djece, ni vrtić, ni hrana, ni socijalna pomoć. Ako si nerođen super is, ako si predškolac-tko te jebe.

Konzervativce boli briga za tebe dok ne dostigneš dob za vojnu spremnost. Tada misle da si dobar, upravo ono što oni traže, jer oni žele živu novorođenčad kao bi postali mrtvi vojnici.

Nisu oni stoga „za život“ već protiv žene, koja po njima mora biti rasplodna kobila države pod autoritetom (kažu „duhovnim“) muškarca. Kada su i zašto su ovi muškarci izgubili autoritet nad ženama? Pa vidite i sami,, kleče!!

Nijedan pravi muškarac ne kleči! A kamoli da pri tome zaziva boga na intervenciju kako bi žene opet klečale pred njima.

- 08:53 - Komentari (7) - Isprintaj - #

nedjelja, 18.12.2022.

Aktivist među Vatrenima


Lovren ne jebe novinare ni 5%, jer novinari žive u svom svijetu u kojem nijedna istina nije skuplja od 100€, dok Lovren živi svoj život u kojem svaka cijena ide iz njegova džepa.

U rijetkim trenucima bez obaveza, Lovren donira potrebite. Ne čini to u prisutnosti novinara, ne donira neku ustanovu koja se bavi socijalnim radom, a koja bi potom javila medijima koji bi sve lijepo uslikali, i u petominutnoj akciji i dodijeljenoj nogometnoj sići, slavno otišao na krstarenje Jadranom.

Ne, Lovren je osobno obilazio one koje je želio darivati, oči u oči i bez novinara, jer ono što daje, daje od duše a ne zbog reklame, i to je ono što mu novinari ne mogu oprostiti.

Ne mogu mu oprostiti što svoje stavove i mišljenja ne korigira u skladu s novinarskom 100€ istinom.
Lovren je otkazao preplatu Disneyu jer mu je dosta politički nametnutog pederskog žvaljenja. Lovren je odjebao Coronu u startu i Lovrenu ne trebaju novinari da mu objasne 100€ istinu o ratu u Ukrajini, a najmanje da im povlađuje u antiruskom govoru mržnje, zašto? Jer govor mržnje je govor mržnje bez obzira koga se mrzi. I naravo, jer je jednostavno duša od čovjeka. ;)
- 06:57 - Komentari (5) - Isprintaj - #

petak, 16.12.2022.

Koji joj je blog?

Dala mi je mara sijeno i rekla da je trava, pomislih, mare koji ti je blog? Ali sijeno-trava je bila prava i odvela me u svijet sanja.

I sanja je bila prava, tamnokosa, tamnoputa, duga vrata i dugih nogu i rekla mi je je da sam zgodan, pogledah se onako kvrgavog ćoškastog muškog i pomislih,, možda!

A sanja mi je rekla da će me uzeti zdušno i strasno, kako samo lezbijka zna, i da će cijelim tijelom proći sve moje točke od a do G, rekoh tiho u sebi,, jeeeee....

I uzela me sanja pod svoje, ispod svoga, nad svoga i s boka. I uzela me sanja use, nase i podase i sve je bilo okejjj.

Od sanje me uzela Tonje i govorom mržnje mi rekla da je to samo muški fetiš i da ne mogu biti majka! Ja da ne mogu biti majka? Koji ti je Tonje blog?

Norveška Narodna Moralna Milicija (skraćeno NNMM) je Tonji rekla svoje, napravila zapisnik i rekla joj okvirno godine koje će da broji,, te braganjom zapasala obližnji fjord.


- 09:23 - Komentari (6) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 12.12.2022.

mate bjelačka i rasizam duginih boja

Nekako uporno ovih dana slušamo iz Brazila optužbe da smo rasisti i ljutito nam jebu mate bjelačku. Možemo prihvatiti da su ljuti, ali takve optužbe smo slušali i prije, pogotovo iz Francuske. Rasisti smo zato što nemamo nijednog crnca u reprezentaciji. Iste optužbe se ne čuju za reprezentaciju Japana, mada, nije na meni da sudim, ali znam da je narod Japana jedan od žešćih rasista na globusu.

Zašto Brazilci i Francuzi imaju toliko crnaca u svojim sportskim ekipama, a Hrvati ne?

Crnci su u Brazil došli kao robovi, a nijedno se robovlasničko društvo ne može održati bez duboko ukorijenjenog rasizma.

Francuze imaju crnce zato što su bili i ostali kolonijalno i neokolonijalno društvo. A eksploatacija afričkih zemalja i njenog crnog stanovništva nije moguća bez duboko ukorijenjenog rasizma.

Što onda da radi jadni bijeli Hrvati koji ni luk jeli ni luk mirisali, nit robove kupovali niti prodavali, niti afričke zemlje eksploatirali, nit se na njima bogatili?

Oduvijek imamo bjelački rasizam, ali danas imamo i crni rasizam, žuti rasizam i rasizam duginih boja onih koji mrze sve one koji se, poput njih, ne jebu u dupe.
- 11:12 - Komentari (3) - Isprintaj - #

subota, 10.12.2022.

Plenkijev volej


... a onda je Vlašić proslijedio do Oršića , a on dodao na Petkovićevu ljevicu
... a onda je pomfrit od 2,3 kg u Lidla skočio na 23,99 kn, pa na 27,99 kn pa na 29,99 .... pa je HR ušla u euro zonu, pa je onda pomfrit od 2,5 kg u Lidlu skočio na 49,99 kn.

A onda je Vlašić zabio iz penala pucajući pravu po sredini pod prečku, a onda je Majer zabio iz penala pucajući pravo po sredini, a onda sam kupio komplet euro kovanica po cijeni koja već dugo godina važi kod nas, bez obzira na to što je švicarski franak sa vrijednošću od 0,6,, došao al-pari s eurom.

... a onda su Micron i ostale euro kolege tapšali Plenkija po ramenu, ali nisam siguran da se to radi o nogometu, a onda su mu ponudili novu euro službu s plaćom od 30.000€.

- 11:43 - Komentari (3) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 05.12.2022.

Milost Valara ne postoji

Ono nevjerojatno u izmaštanom, ali toliko stvarnom, svijetu Johna Ronalda Reuela Tolkiena a koje je nam je spektakularnom ekranizacijom prenio Peter Jackson, nisu orke, trolovi i goblini, jer takve na dnevnoj bazi vidimo širom političke scene dičnog zapada. Nisu ni zmajevi ni morgotov balrog, ono nevjerojatno je da se Frodo u Propetom poniju sela Bree, spotakne o nečiju nogu, padne, prsten mu poleti u zrak te mu se vrati točno na prst i još mu se natakne!
E to je ono nevjerojatno! Toliko nevjerojatno da takva glupost nikad ne bi pala na pamet akademiku Tolkienu koji, ni kao filolog nikad ne bi uspio naći ime za takvu glupost.
Istina je u biti puno prozaičnija i prizemnija. Frodo se sa svojim prijateljima u Propetom poniju vratio hobitskim navikama, dobro su se zabavili, pjevali i napili se, zabavljajući tako cijelu krčmu, te na kraju u cilju zaokruživanje cijele predstave, nataknu prsten kako bi sve šokirao svojim nestajanjem.

Enti su drevna rasa 'pastira drveća. Oni su rođeni od zemlje i stari su kao planine, baš kao i mnoge vrste drveća, postoje i mnoge vrste Enta. Na dugom, jako duuugom sastanku na kojem su Enti odlučivali hoće li ići u rat, bukva i hrast, kesten i putin, jasen i grab su ipak odlučili da u rat moraju ići! Kao stari i mudri znali su da ne mogu ignorirati zlo ovog svijeta i da je rat za spas ljudi, pravedan rat.

Gondor je bio u velikoj opasnosti, a narod Gondora je bio narod Boromira i Faramira, čija je krv čuvala narode Međuzemlja. Lukavom strategijom Sauron je posla gusare da napadnu gondorske priobalne gradove, upravo zbog toga Minas Tirith nije imao dovoljno vojske da se obrani.
Kad je pridobio vosku duhova s planine, Aragorn je otišao u priobalje spasiti gondorske gradove i uništiti gusare, nakon čega je ispunio želju tog prokletog naroda i oslobodio ih prisege, poklanjajući im smiraj smrti. Aragorn je stoga pritekao u pomoć Minas Tiritha na čelu gondorske vojske oslobođenih gradova.

Ljudska priroda je ljudska priroda, a ljudska sudbina je ljudska sudbina! Sve se ovo moralo učiniti i sve se ovo moralo upravo ovako dogoditi jer, unatoč propagandi, milost Valara u stvarnosti i zbilji ne postoji.


davno nestale Entice

- 09:05 - Komentari (1) - Isprintaj - #

četvrtak, 01.12.2022.

Kako uspješno mlatiti praznu slamu

Uspješno mlačenje prazne slame zahtjeva tvrdoglavu upornost, stojički stav i nadasve pristojnu dozu ineligencije. Mnogi na blogu misle da je mlatiti praznu slamu lako, da je to šala. Upravo zbog takvog stava imamo mnogo neuspješnih mlataća prazne slame.

Mlačenje prazne slame nije korisna aktivnost, da se odmah razumijemo. Mlačenje prazne slame je umjetnost kojoj treba pristupiti s potrebnom dozom ozbiljnosti, ali i pomiriti se s kruhom i vodom.

Moram stoga uputiti kritike nekim mlatiocima prazne slame, blogerima popuit milog mage koji, iako uporno pokušava, toj aktivnosti pristupa površno, nepoštivanjem pravila struke te nadasve krivim mlatilom, te mlatara praznu slamu o svemu i svačemu, degradirajuči tako ovu vrhonaravnu umjetnost do razine kiča.

Da bi pošteno izmlatili praznu slamu moramo to raditi i srcem i dušom. Moramo se baviti ozbiljnim stvarima, stvarima od životnog značaja sve do globalne razine. Ali ujedno i stvarima koje nipošto ne zanimaju onih 90% populacije koja posjeduje manje od 10% globalnog bogatsva. Tek onda ste na konju, tek onda ste mlačenje prazne slame doveli do razine koju malo, malo tko shvača. razinu neshvačenog umjetnika koji čeka generaciju naših unika i praunuka.

Tek onda ste izbjegli zamku kiča koji krasi, kako naše blogerske stranice, tako i masovnu pop kulturu.

- 18:15 - Komentari (7) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.