Povijest ljudske gluposti

četvrtak, 30.03.2023.

(mirotvorac)


Masakrirajući engleski jezik u Odesi, Banoži je Ukrajini obećao 14 transportnih helikoptera, od čega dvanaest modela MI 8 MTV-1 i dva modela MI 8 T.

Iskreno se nadam da je Hrvatska krenula estonskim putem, pa u zamjenu za staru kramu, očekuje od EU novac za moderne (ili barem novije) helikoptere za HV.

U međuvremenu Plenkoviću, poznatiji po inicijalima AP, se otvara mogućnost da postane glavni tajnik NATO-a! Moramo se svi nadati i moliti se da mu se ta ambicija ostvari, jer ostane li hrvatski premjer postoji opasnost da prvi Rafaeli koji će uskoro doći, budi istovremeno prebačeni u Ukrajinu, u možebitnoj novoj Plenkovićevoj ambiciji angažmana za Glavnog tajnika UN-a.
Kako je počeo postoji opasnost da ga Talijani proglase predsjednikom u zamjenu za toliko željenu Dalmaciju.

Od svega toga za sada je jedino sigurno da naši helikopteri idu u zemlju koja je našeg predsjednika republike stavila na listu za odstrjel, i to bez ijedne službene note u znak protesta.

Milanović se stoga na web stranici Mirotvorets (mirotvorac) koja osim imena za odstrel daje i njihove adrese, nalazi uz ime Faine Savenkove, danas 13-godišnje ukrajinske Ruskinje rođene i odrasle u Lugansku.

Kad netko s popisa, poput Olesa Buzina, 45-godišnjem pisca i novinara, i Olegu Kalašnjikovu, 52-godišnjeg zastupnika u ukrajinskom parlamentu, a obojica su ubijeni samo nekoliko dana nakon objave njihovih kućnih adresa, ili Daria Dugina, likvidirana zbog “grijeha” njezinog oca, budu ubijeno, na stranici mirotvorac budu prekriženi s natpisom likvidiran.

Možda nakon pustih nota Ministarstvo vanjskih i europskih poslova prema Zambiji, u obranu naših lipih i poštenih trgovca djecom, smatraju da su sve note za ovu godinu potrošene i ništa za Ukrajinu nije ostalo.
- 11:08 - Komentari (1) - Isprintaj - #

utorak, 28.03.2023.

San o životu

Dok spavamo, boravimo zaštićeni prostorom i vremenom.

Kad se jednog lijepog dana probudimo iz ovog života, prostor i vrijeme nestaju pa istovremeno vidimo i naprijed i nazad, i gore i dole, i lijevo i desno i danas i sutra...
ako se probudimo!

Današnja transhumanistička tehnologija nam obećava vječni život u alternativnoj digitalnoj stvarnosti, prostoru gdje ćemo, kao i u ovoj virtualnoj stvarnosti, gledati samo u jednom pravcu u jednom jedinom trenutku.

Ova nam virtualna stvarnost nudi tek kratkotrajnu smrt, transhumanizam nam pak obećava vječnu smrt ili vječni san (bar dok ima struje).

- 12:09 - Komentari (4) - Isprintaj - #

nedjelja, 26.03.2023.

Kako ustati poput Feniksa


Kad je Rim srušio Jeruzalemski hram, svećenstvo je predalo zlato hrama rimskom caru, i zauzvrat su bili bogato nagrađeni i smješteni u elitne rimske kvartove.
U nekoliko stotinu godina, to isto svećenstvo je uspjelo stvoriti od Rima, veliki hram svom bogu.

Kad je prije nekoliko desetljeća započeo domovinski rat i zaprijetio opstanak tadašnjoj političkoj eliti, KPH je stvorio HDZ od svojih marginaliziranih članova, i ponovo preuzeo vlast. Današnjem HDZ-u je napokon na vlast došao i pravi elitni komunist iz komunističke zlatne mladeži,, AP.

Prije nekoliko godina Pfizer je bio osuđen da je lagao svoje korisnike (u prijevodu; trovao, varao, krao i nije liječio) te je osuđen na najveću kaznu u povijesti u iznosu od 1,2 milijarde $.
Naravno da kapitalistički mentalni sklop nije plakao, već je razmislio onako kako kapitalistički mentalni sklop razmišlja.
A razmišlja ovako; ako smo oštećeni za 1,2 milijarde $, trebamo vratiti 100% više
Ako smo proglašeni lažovi, a s tom etiketom ne možemo poslovati, moramo učiniti sve da bi bili proglašeni svecima.
I uspjeli su! Izmislili su pandemiju i zaradili više od 100 milijardi $/€ i u ispranim glavama diljem svijeta, stekli status spasitelja čovječanstva... bravo!!
- 17:35 - Komentari (5) - Isprintaj - #

subota, 25.03.2023.

Santo malo kasnije


Izgleda da sam malo prenaglio kad sam gospođicu Gretu proglasio sveticom po sistemu “Santo subito”, jer nisam uzeo u obzir priznanja njenog pastorskog poslanja.

Thunberg će 9. lipnja biti dodijeljen doktorat teologije zajedno s raznim profesorima i biskupima. U biti, škola tretira fanatike globalnog zatopljenja kao nekakvog vjerskog proroka čiji su napori da sve zaplaše klimatskim promjenama očito uvelike pridonijeli širenju “zelene” profitabilne religije diljem svijeta.

Izvješća pokazuju da će Thunberg dobiti titulu “doctor honoris causa” na Finskom sveučilištu, što je najveće priznanje.

Među najistaknutijim imenima uključenim u popis je i Sauli Niinistö, finski predsjednik od 2012., koji je imenovan počasnim doktorom filozofije.

Filozofija je disciplina kojom se argumentira nešto što nije, u nešto što je.

Tijekom Niinistöovih ministarskih (ministar financija) mandata Finska je postala članica Europske ekonomske i monetarne unije i euro je uveden.

Nakon ministarske karijere prelazi na mjesto zamjenika glavnog direktora Europske investicijske banke za razdoblje od 2003. do 2007, jer je, naravno, morao biti nagrađen za svoj “filozofski" posao.

Buduća svetica Greta morala je napustiti srednju školu jer ju je autizam spriječio da se nosi sa školskim obavezama. Ali to je ne sprječava da nam svima drži predavanja o polju o kojem nema pojma.
Kad ne možeš učiti onda ne možeš ni objašnjavati, možeš tek filozofirati poput svih pastora, odnosno pastira, a ako ima kojeg freša koji još ne kuži, to vam je ono što naša braća zovu čobani.
- 12:36 - Komentari (17) - Isprintaj - #

srijeda, 22.03.2023.

Čudesa Amerike


Kad dođe na red američka turneja u tenisu, može se vidjeti svakakva čudesa, ako naravno imate programe gdje te prijenose možete gledati. Ove godine nema najboljeg tenisača svijeta jer se nije želio cijepiti, a to je za Amerikance osmi smrtni grijeh.

Osim tenisača i tenisačica, u oko lako upadaju mladi Amerikanci i Amerikanke koji su cijeli otišli u guzice, zbog školske prehrane bazirane na pohanom siru i pomfritu.

Otkad je tehnologija zamijenila linijske suce, osim igraća i suca, na terenu dominiraju skupljači i skupljačice lopti, a njih će tehnologija zamijeniti kad se ostvari ono što u Zvijezdinim stazama zovu “tvrda svjetlost”. Upravo zbog njih najviše volim Wimbledon, jer su ta djeca strogo utrenirana pa im je drob unutra a prsa van i pogled im je fiksiran u neku imaginarnu točku negdje na pola terena.

U Americi međutim, možemo vidjeti svašta, njihovi skupljači loptica šaraju pogledom, nemirni su a često i kopaju nos, dok loptice vračaju u bejzbol stilu, ali nije to ništa jer Amerikanci nemaju digniteta pa često skupljači imaju i po šezdesetak godina. Danas sam ipak vidio i jednu bakicu kako skuplja lopte, obukli su joj minicu kao i svim djevojkama, samo što je njoj stala kao magarcu sedlo.

Minice oblače skupljačicama loptica kako bi napaljeni starci mogli vidjeti guzice kad se djevojke saginju po loptu. I to je nešto što u zapadnom svijetu postaje normala jer zapadni svijet ima i stranke koje traže svoja pedofilska prava, nisu još uspjeli, ali kako zapadna populacija stari tako će i to doći na red.
Pa ipak svakome svoje, ali kad se stara bakica u minici sagne da pokupi lopticu, čovjek si poželi iskopati oči!
- 15:30 - Komentari (4) - Isprintaj - #

nedjelja, 19.03.2023.

Higijena je u pitanju


NY Times - Više lovaca MIG pomoći će Ukrajini, ali ono što Kijev stvarno želi su F-16.
"U određenoj mjeri, ovo će povećati naše borbene sposobnosti", rekao je Jurij Ihnat, glasnogovornik ukrajinskih zračnih snaga u nastupu na ukrajinskoj nacionalnoj televiziji u petak ujutro. “Ali ne treba zaboraviti da su to još uvijek sovjetski, a ne moderni zapadni zrakoplovi. ”
...
Ukrajinski argument je da je F-16 bolji od MIG-a u obaranju krstarećih projektila zbog svog snažnog radara i modernih projektila, te bi mogao ponuditi znatno veću zaštitu od ruskog bombardiranja.

F-16 :

Početni proizvodni standardni F-16A poletio je prvi put 7. kolovoza 1978., a njegovu isporuku prihvatio je USAF 6. siječnja 1979. godine .
...
AN/APG-68 [radar], evolucija APG-66, predstavljen je s F-16C/D Block 25. APG-68 ima veći domet i razlučivost, kao i 25 načina rada, uključujući mapiranje tla, Dopplerovo izoštravanje snopa, indikaciju cilja koji se kreće po tlu, morski cilj i praćenje tijekom skeniranja (TWS) za do 10 ciljeva. Model APG-68(V)1 Blocka 40/42 dodao je [...] visoko-PRF pulsno-doplerov način praćenja kako bi se osiguralo navođenje s prekidnim kontinuiranim valom za projektile s poluaktivnim radarskim samonavođenjem (SARH) poput AIM-7 Vrabac.

MiG-29 :

[M]G-29, zajedno s većim Suhojem Su-27, razvijen je za suprotstavljanje novim američkim lovcima kao što su McDonnell Douglas F-15 Eagle i General Dynamics F-16 Fighting Falcon. MiG-29 ušao je u službu sovjetskih zračnih snaga 1983. godine .
...

Najnoviji nadograđeni zrakoplov ponudio je N010 Zhuk-M, koji ima planarnu antensku rešetku umjesto antene, poboljšani domet i mnogo bolju sposobnost obrade, s mogućnošću napadanja više ciljeva i kompatibilnošću s Vympel R-77 [ raketa zrak-zrak s aktivnim radarom za navođenje izvan vizualnog dometa] (ili RVV-AE).
(wiki)

U prijevodu:
Ruski zrakoplovi MiG-29 i SU-27 su razvijeni kao odgovor na F16, te novije proizvodnje i nadograđeni, te su po logici stvari kvalitetniji.
Izrael kao američki partner, prisiljen je kupovati F-16, ali čim dođu izraelski stručnjaci ih nadograde svojom tehnologijom (što svakako ne bi radili da su ti avioni kvalitetniji). Takve nadograđene avione je želio kupiti i bivši ministar obrane Krstičević, ali na sreću nije uspio jer, iako nadograđeni, bili su prestari.

Sve u svemu, želja Kijeva nije F-16, već lizanje američkog dupeta, a to nije higijenski.

- 16:50 - Komentari (5) - Isprintaj - #

subota, 18.03.2023.

O bože kako mi nedostaje Mirko

Pisati se mora, jer kako bi Dream.Of.Stone prekratio svoju vječnu noćnu smjenu i gdje bi ostavio svojih stotinjak besmislenih komentara, popraćenih s isto toliko linkova tko zna čega.

Zamolio me Dream da pišem o pandemiji, a što ima da se piše? Iz pouzdanih izvora znam da će i posljednje mjere biti ukinute i da se bolest koja nam je spizdila pamet, više nikad neće vratiti, jer nikad i nije bila bolest tijela, tek uma. Iza nje će ostati tone masno plaćenih vakcina i dugotrajno otkrivanje posljedica za one koji su, u debelom strahu, pokušali spasiti svoje guzice.

Nakon godine straha nastupile su godine odlučnosti, jer sav doživljeni očaj treba izliječiti mržnjom prema krivcu. I tu nam je pomogao naš vječni Mirko! O bože kako mi fali Mirko, jer upravo nas je Mirko uputio na krvca, kad mi je rekao “Rusi su krivi, to svatko zna”.

Dugo najavljivana zabrana prodaje vozila s unutrašnjim izgaranjem, koja je trebala nastupiti za desetak godina i koja je svoj svjetskoj sirotinji, zbog suludih cijena el. Auta, prijetila prebacivanje na bicikle, pala je u vodu u trenutku ka su $AD, iz Sjevernog Toka ispustile milijune tona metana, te poručili svim ekološkim aktivistima “đaba ste krečili” pa je i sama sv. Greta digla ruke.

Suludi svijet nikad nije bio zanimljiviji, zbivanja se izmjenjuju kao na traci, a borba između dobra i zla traje i traje...
Bog nam je ispunio želju da živimo u zanimljivim vremenima.
- 07:03 - Komentari (4) - Isprintaj - #

četvrtak, 16.03.2023.

Štednja

Presmiješno je kako $AD troše 2 rakete od 400 tisuća dolara da obore balon od 50 dolara, a Rusi troše 50 dolara goriva da izbace i obore dron od 50 milijuna dolara.



Ili to, ili su se Rusi samo željeli popišati po američkom dronu. :)
Najsmješnije što sam u posljednje vrijeme pročitao je komentar nekog tamo freša s nekog tamo, potpuno drugog portala, a glasi.
"što Rusi umišljaju i kako mogu rušiti američki miroljubivi demokratski dron".
Naravno to je isti dron koji je prije par godina pobio 80 članova neke afganistanske svadbe, jer im se valjda nije svidjela glazba.

- 13:31 - Komentari (54) - Isprintaj - #

srijeda, 15.03.2023.

pet minuta slave


Svaka laž ima svojih pet minuta slave i svoje kratkotrajne heroje, nakon čega im je redovita sudbina smrđenje u kaljuži vlastitih izrečenih izmeta.
Problem današnjice je što se novostvorene laži nadovezuju na već razotkrivene, pa se “heroji” samo prešaltaju na novi smrdljivi tok starog izvora.
Nakon godine gadljive mržnje koje uvijek zamjenjuju činjenice, došla nam je katarza upravo iz tog istog izvora, The Washington Post

Zašto se to događa?

Prva ukrajinska vojska uništena je između ožujka i svibnja prošle godine u bitkama za Mariupol i Lysychansk.
Druga obnovljena ukrajinska vojska potpuno je uništena u "Velikoj protuofenzivi" između rujna i studenog, a njezina posljednja bitka bila je bitka kod Crvenog Limana u studenom.
Obnovljena treća ukrajinska armija uništena je u Bakhmutu, što se sada događa.
NATO sada ulaže posljednje napore u organiziranje četvrte ukrajinske vojske, vjerojatno temeljene na ukrajinskim oklopnim jedinicama koje su razbijene u Bakhmutu, s mogućim stacionarnim područjem u Poltavi. Najvrjednija upotreba ove vojske je usporavanje ruske ofenzive.

Četvrta ukrajinska vojska se upravo prikuplja među studentima i srednjoškolcima. Nakon dvotjedne obuke bivaju raspoređeni u rovove prvih linija na istoku zemlje, gdje doživljavaju napade panike što za posljedicu ima neposluh, odbijanje naređenja i dezerterstvo.

Ukrajina je davno izgubila rat i toga je svjesna ona i Nato. Jedino toga nisu svjesni heroji laži, koji i dalje po inerciji viču slava Ukrajini, rugajući se tako bezumnoj žrtvi kojeg je ovaj narod podnio za nekog daleko gospodara i njegov takuin.
Možemo se samo nadati da nadolazeći posjet Kineskog predsjednika Putinu i Zelenskom ponudi nekakav sporazum. Nešto slično onom kakav je, pod istim patronatom, nedavno potpisan između vječnih rivala Irana i Saudijske Arabije.
- 12:57 - Komentari (18) - Isprintaj - #

utorak, 14.03.2023.

Povist susvita

Povijest sudnjeg dana spada u egzemplare povijesti ljudske gluposti, samim tim zaslužuje i prezentaciju na ovim stranicama.

Sv. Greta je uistinu izbrisala svoj tvit iz 2018 o smaku svijeta 2023 zbog klimatskih promjena, i to je težak udarac svim vjernicima sv. Grete, koji su je doživljavali kao vrhunskog klimatološkog stručnjaka.
Ipak sv. Greta nije klimatološka aktivistkinja iz Švedske, a još manje klimatološki stručnjak, već globalna plaćenica neoliberalizma, a samim tim i lažov (uz malu ogradu da zbog svog zdravstvenog stanja, možda nije svjesni lažov), a lažovima je sudbina brisanje twitova.



Slično se dogodilo i lažovu bivšem američkom potpredsjedniku Al Goreu koji je izjavio da će topljenje polarnih ledenih kapa dovesti do toga da stotine milijuna ljudi postanu izbjeglice do 2013. Nepoznato mi je dali je Al obrisao/poništio svoju izjavu, ili se za nju bar izvinuo. Treba ovdje napomenuti da unatoč činjenici da su te Alove riječi bile, debelim novcem, propagirane, normalni svijet ekonomije je išao dalje i najviše investirao u priobalne krajeve, koji su navodno trebali biti potopljeni, a po čemu smo već tada znali kako se radi o perfidnoj laži i da je klimatološki narativ tek jedna od teorija zavjere morona iz Babilona.

Ruku uz ruku klimatološkom ludilu idu i znanstvene činjenice, pa tako neki dan na History Channel gledam jedan dokumentarac koji, između ostalog, kaže da je u neko prapovijesno doba, došlo do velike emisije CO2 a koja je dovela do toga da (pazi sad) dođe do velikog porasta vegetacije, jer CO2 je njen građevni materijal, a što je dinosaurima omogućilo obilatu prehranu i mogućnost da narastu do legendarnih veličina. U prijevodu, znanstvenici znaju da povećanje CO2 ne dovodi do stakleničkog efekta jer je, samo po sebi, vrlo slab staklenički plin.

Svijet je stoga posljednjih decenija patio od propagande kojoj su podložne vjerničke duše, pa ako sv. Greta kaže da će susvita, onda je to tako, i hajdemo dico bušiti gume dizelašima i zvati se klimatološkim aktivistima.

Isto se događalo i drugim vjernicima koji su uvjeravani da će novo tisućljeće donijeti sudnji dan, i za njega se spremali.
Sv. Greta bi, po svim zakonima prirode, trebala ubrzo ostati bez vjernika, ali to se neće dogoditi jer vjernici su tvrdokorna vrsta, otporna na kišu, buru i totalno imuni na zdravu pamet.
- 12:52 - Komentari (1) - Isprintaj - #

srijeda, 08.03.2023.

U brojkama i postocima


Nakon velike propagande oko rezolucije UN-a o povlačenje ruskih vojnika iz Ukrajine, i kojoj je “Za” glasalo 141 država, dok su 32 bile suzdržane, a šest ih se pridružilo Rusiji glasajući "Protiv", hajdemo pogledati te brojke iz jednog drugog, važnijeg aspekta.

Ako sagledamo podršku ili osudu politici Moskve iz aspekta državnog GDP-a u postocima:
Rusiju osuđuje 61%, 7,8% naginje zapadu, neutralno je 12%, naginje Rusiji 16,8% i podržava Rusiju 3,3%

Ako te iste brojke želimo prikazati u postocima globalne populacije, onda to izgleda ovako:
Rusiju osuđuje 15,2%, naginje zapadu 20,7%, neutralno je 30,8%, naginje Rusiji 27,8% i podržava Rusiju 5,5%

Zato sam i rekao, u jednom komentaru, da će me malo tko će me uvjeriti u bilo kakvu važnost glasa Trinidada i Tobaga i sličnih otočića i državica (poput HR,) u vijeću UN-a.
Nadalje, podrška Rusiji raste iz mjeseca u mjesec jer, kao i u slučajevima "globalnog zatopljenja" ili "pandemije", uvijek izlazi na vidjelo činjenica da možeš lagati neke ljude neko vrijeme. Ali ne možeš lagati sve ljude sve vrijeme.
- 13:08 - Komentari (1) - Isprintaj - #

utorak, 07.03.2023.

da nije smiješno...

Da nije smiješno, bilo bi za plakati, he-he

"Gradonačelnik NYC-a Eric Adams (bivši policajac) rekao je da maske za lice sprječavaju trgovine u identificiranju potencijalnih kradljivaca.

"Ne dopustite ljudima da uđu u trgovinu bez skidanja maski", rekao je lokalnoj radio postaji.

Adamsovi komentari dolaze u trenutku kada su trgovci oglasili uzbunu zbog natprosječnih stopa krađe.

Gradonačelnik New Yorka Eric Adams ima jasnu poruku trgovcima: ako želite spriječiti krađu , nemojte dopustiti kupcima da uđu s maskama na licu.

"Ne dopustite ljudima da uđu u trgovinu bez skidanja maski", rekao je Adams lokalnoj radio postaji u ponedjeljak . "Kad vidite ove ljude koji nose maske, ne radi se o strahu od pandemije. (Oni) se boje da će ih policija uhvatiti zbog njihovih nedjela."

Adams je rekao da trgovine moraju biti u mogućnosti koristiti tehnologije za "identificiranje onih kradljivaca i onih koji su počinili ozbiljne zločine", ali da maske za lice - predmet koji je postao uobičajen , iako sve manje , zbog pandemije koronavirusa - otežavaju to učiniti tako. Dodao je da kada uđu u trgovinu, kupci mogu slobodno nositi maske za lice.

Adamsovi komentari dolaze u trenutku kada trgovci već mjesecima oglašavaju uzbunu zbog natprosječnih stopa krađe. Predsjednik i izvršni direktor Walmarta Doug McMillon rekao je u prosincu 2022. da će se trgovine zatvoriti i cijene porasti ako se razine krađe ne smanje.

Nedostatak zaliha također je smanjio bruto maržu Targeta za više od 400 milijuna dolara u jesen 2022. u usporedbi s godinom prije, rekao je financijski direktor Targeta Michael Fiddelke u studenom 2022. tijekom razgovora o zaradi tvrtke. Rekao je da tvrtka očekuje da će ti gubici dobiti porasti na 600 milijuna dolara do kraja fiskalne godine,

Problem krađe narastao je u problem maloprodajne industrije težak 94,5 milijardi dolara, prema studiji koju je 2022. provela Nacionalna federacija maloprodaje.

Ipak, drugi trgovci na malo odbijaju svoje poruke o krađi. Financijski direktor Walmarta James Kehoe rekao je u siječnju da je kompanija " previše plakala " zbog krađe prošle godine, rekavši da nije doživjela toliki pad posljednjih mjeseci."
- 17:53 - Komentari (38) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 06.03.2023.

ljubomora..


Sve više Amerikanaca počinje vidjeti Vladimira Putina kao heroja i predsjednika kakvog bi željeli vidjeti u svojoj zemlji.
Kolumnistica American Thinker Laura Wellington napisala je o rastućem trendu društvenih medija.

Napomenula je da je ranije ograničena popularnost ruskog čelnika u Sjedinjenim Državama bila posljedica njegove predanosti sportu i zdravom načinu života. Ali u posljednje vrijeme trend se promijenio. Amerikanci vide Putina kao čovjeka koji brine o svojoj zemlji i svom narodu mnogo više nego oni u Bijeloj kući.
Publikacija ukazuje da je takva metamorfoza također posljedica nepovjerenja posijanog između Bidena i američkih građana.

“To pokazuje koliko su američki ljudi postali očajni, kako zavide vođi neprijatelja zbog njegove navodne ekskluzivnosti i lojalnosti... U dvije godine život je postao dovoljno nadrealan, nedostižan i lud tako da bijeg u Rusiju počinje izgledati dobro za neki,” – navedeno je u publikaciji.

Prema autoru članka, ovakav razvoj događaja pokazatelj je potpunog neuspjeha Bidenove administracije. A Putinov rast popularnosti u SAD-u ne treba shvatiti slučajno.
- 09:23 - Komentari (1) - Isprintaj - #

nedjelja, 05.03.2023.

autokastracija


Stvar je principa zbog kojeg bi, većina ako ne i svi, njemački muškarca trebali pristupiti autokastraciji i svoja muda poslali u U$A kako bi Biden i ekipa od njih pravili ogrlice.

Nagrađivani istraživački novinar Seymour Hersh objavio bombastično razotkrivanje u kojem je otkriveno kako su Washington i njegov saveznik u NATO-u Norveška, surađivali u razvoju plana za uništavanje plinovoda, sve do njegovog uništenja.

Plinovod Sjeverni tok je zajednička investicija Rusije i Njemačke, pa je dio plinovoda izgradila Rusija sa svoje strane,a dio Njemačka sa svoje strane.
U$A je uništila dio plinovoda u NATO vodama, odnosno dio plinovoda kojeg je izgradila, platila te je u vlasništvu svog saveznika Njemačke.

Doduše taj plinovod nikad nije bio u funkciji zbog pritiska U$A, ali u njemu su bile ogromne količine tehničkog stakleničkog plina metana zbog održavanja tlaka u cijevima, a koje su zagadile nebo sjeverno europskih zemalja koji se kunu u globalno zatopljenje.

U tom kontekstu svi muškarci Švedske, Danske, Norveške bi se trebali pridružiti svojim “suborcima” iz Njemačke te svoja muda ponizno poslati hrabrim Amerima koji se hrabro bore protiv omraženih Rusa krvlju Ukrajinaca.

Što je to što smeta Amerikancima da ovako otvoreno ratuju, ne samo protiv Rusa, već i protiv Njemačke pa i protiv cijele Europe.

Premijerka Merkel (i njeni prethodnici ) je uspjela ono što Hitler nije, a to je ujedinjenje Njemačke tehnologije i industrije s Ruskim prirodnim bogatstvima. Savez koji je bogatio Rusiju i Njemačku, te bio lokomotiva europskog napretka.

Plinovod Sjeverni tok je trebao to savezništvo podignuti na jedan viši nivo i u jedno ekonomsko ujedinjenje Rusije i Europe koji bi taj dio svijeta učinio bez konkurencije u svim aspektima.
I to je naravno bilo rak rana za U$A želje i potrebe da dominiraju ekonomski, vojno i politički nad ostatkom kugle zemaljske.
- 11:23 - Komentari (47) - Isprintaj - #

subota, 04.03.2023.

krvavi pir laureata


Bjeloruski sud osudio je dobitnika Nobelove nagrade za mir Alesa Beljackog na 10 godina zatvora zbog optužbi za krijumčarenje novca i kršenje javnog reda i mira.

Kazna od petka uslijedila je u sklopu velikog postupka protiv članova centra za ljudska prava Vesna (Proljeće). Osim 60-godišnjeg Beljackog, dugotrajne kazne izrečene su još trojici aktivista. Svi optuženi negiraju nedjelo.

Za poticanje obojenih revolucija koje su, za posljedicu, u Ukrajini do danas odnijelo stotinu tisuće života, možemo reći da je Beljacki dobio malo i ništa. Jedina je dobra vijest da je zločinac u dovoljno poznim godinama da kad jednom izađe može od svojih nalogodavaca tražiti tek mirovinu. Sumnjam međutim da je U$A toliko socijalno osjetljiva, pa će se vjerojatno pozvati na povijesnu istinu da svaka revolucija jede svoju djecu.

Beljacki je prošlog listopada dobio Nobelovu nagradu za mir, s ruskim i ukrajinskim grupama za ljudska prava Memorial i Centrom za građanske slobode. Nobelov odbor priopćio je da su laureati “dugi niz godina promicali pravo na kritiziranje vlasti i zaštitu temeljnih prava građana”.
Ipak, Majdan 2014 nije bilo “kritiziranje vlasti", već krvavi pir desnog ukrajinskog sektora, u kojem je stradalo stotine ruskih civila, pa je i to dodjeljivanje odbora Nobela, slično žiriju koji je dodijelilo Ukrajini pobjedu na posljednjoj Euroviziji.
- 13:37 - Komentari (3) - Isprintaj - #

srijeda, 01.03.2023.

Nikad više

Vrag će se sjetiti datuma kad sam posljednji put pogledao jedan televizijski dnevnik, sjećam se samo da je trajao sat i pol i da je svaka, ali baš svaka vijest bila vezana uz covid 19, pa čak i sportske i meteorološke novosti. Rekoh tada sebi ono isto što je graktao Edgarov gavran “nikad više”.

Otada vijesti tražim na portalima, razvijajući okultan smisao za ono što može biti i ono što nije.

Problem kod čitanja vijesti na portalima je naslov. Naslovi su zavaravajući, onako bombastični vuku da ga klikneš, jer ne otkrivaju baš ništa od onog što se u tekstu nalazi. A često sam tekst nema nikakve veze s naslovom.

Čitam jutros “HRVATSKI GEN UŠAO U ‘TREZOR SUDNJEG DANA!’, prva pitanje koje se stvorilo u glavi je bilo, čiji gen? Dalmatinski? Jer ako je bio splitski nisu baš obogatili taj trezor. Zagorski? Znate li da su Nizozemci najviši europski narod, a da su Hrvati drugi? Ali bili bi prvi da nam Zagorci ne kvare prosjek. Slavonski? Ok nemam što reći o Slavoncima, oni su lole, a što je ni dobro ni loše, bitno je samo da geni nisu purgerski.

Na kraju se ispostavilo da se radi o biljkama, hrvatskim biljkama čija su sjemena u našu domovinu došle via bura, via jugo, via tramuntana i via levanat.

Razmišljajući o biljkama, pade mi na pamet biblijski raj zemaljski, za kojeg kaže da je bio pun stabala i biljaka pogodna za ishranu i u kojem je Adam čuvao ovce koje su mu brzo dosadile.

Raj zemaljski je bio smješten negdje između današnje Turske i Kaspijskog mora, baš tamo gdje znanstvenici lociraju nastanak pšenice i za kojeg ti isti znanstvenici kažu da se radi o jednom, izvan laboratorija, nemogućem GMO procesu.

Tako je! Pšenica je GMO proizvod za kojeg znanstvenici kažu da nije mogao nastati prirodnim putem, te je stoga bez sumnje nastao u laboratoriju biblijski zvanom “Gan Eden”, od čega Gan znači ograđen i zaštićen vrt, smješten u Edenu odnosno na teritoriju koji sam već opisao.

Ista stvar odnosno jedno, izvan laboratorija nemoguće GMO spajanje, dogodilo se u Americi s krumpirom. Objema biljkama je zajedničko što su kroz povijest prehranile milijarde ljudi (radnika).

Iako ga volimo, kruh, peciva odnosno pšenica nam stvara nemale zdravstvene probleme od kojih je debljanje najočitiji. Hmm možda su nadutost i vjetrovi ipak najočitiji? Kako bilo izgleda da se ni nakon 5 i više tisuća godina naš organizam nije adaptirao na tu vrstu ishrane.

Ne zaboravimo da je u svim kulturama kruh svet, a sveto je sve što dolazi od boga, a Eden je bio božji vrt.

Trezor sudnjeg dana je stoga prepun GMO proizvoda, pa ako netko preživi ovu godinu (nakon američkih predsjedničkih izbora 2024 g. možda budemo sigurni), moći će smatrati da je taj trezor božji vrt i sve u njemu bit će sveto.
- 09:01 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.