Povijest ljudske gluposti

subota, 30.12.2023.

Umiljato janje


U pokrajini Avellino, a možda i u samom gradu Avellino, su postavljene lezbijske jasle gdje Isus leži između dvije majke, jedna je Marija a drugu su biseri zaboravili imenovati, možda je Josipa, ali vrag će ga znati.
Navodno mnogi to zamjeraju, ali budimo realni, tko je više od Isusa zaslužio dvije majke?
Zar smo zaboravili onu našu narodnu "umiljato janje dvije majke siše"?
- 16:04 - Komentari (3) - Isprintaj - #

nedjelja, 24.12.2023.

Nada

Neki dan su Rusi raketama napali Kijev, pa iako je ukrajinska obrana oborila sve ruske rakete, one u i dalje padale po "kijevskim stambenim objektima", sa žrtvom od čak jedne ozlijeđene osobe.

U Gazi Palestinci nemaju čime zaustaviti izraelske rakete, pa se mrtvi više i ne broje, jer sretan je onaj pogođeni civil, žena, starac, dijete koji, tako, ne mora umrijeti od gladi.
Nadam se stoga, da će te ove praznične dane, pečenkama i bakalarom, napuniti vaše dvolične i, već odavno, debele guzice.
- 10:41 - Komentari (6) - Isprintaj - #

četvrtak, 21.12.2023.

mašala...


Prije mjesec dana sam izjavio da Izrael, kao okupatorska sila, nema prvo pozivati se na "pravo na samoobranu", ali to je bilo samo moje mišljenje...

Nedavno sam ipak saznao da to moje mišljenje potvrđuje i zaključak Međunarodnog suda pravde (ICJ - International Court of Justice) iz 2004 godine, koji jednostavno kaže "Izrael nema pravo na samoobranu kao okupatorska sila"
Poanta?
vilim je uvijek u pravu!
- 18:52 - Komentari (2) - Isprintaj - #

nedjelja, 17.12.2023.

O rasporedu nukanja

Kad i ako, tog crnog petka, Samson protokol proradi, scenario će biti sljedeći.
Nakon što Izrael nukne Iran, Pakistan će nuknuti Izrael.
U nastaloj panici Indija, "ne znajući što se događa" nukne Pakistan.
I dalje "ne znajući što se događa" Kina nukne Indiju.
Amerikanci, koji su već pokazali da vole nukati, kao i sve ostale oblike bacanja bombe, nuknu Kinu.
U strahu da ne bude sljedeća Rusija nukne sve članice Nata koje posjeduju atomsko oružje.
Kad se prašina slegne, ono što ostane moći će imati zajedničku himnu
Hej Slaveni još ste živi....

he-he-he-he


- 08:42 - Komentari (2) - Isprintaj - #

petak, 15.12.2023.

IDF protokoli


U prošlom postu sam spomenu vojnu doktrinu IDF-a kojim slama otpor neprijatelja, gađanjem civila u stambenim zonama.
Ta doktrina se zove "Dahaya" po predgrađu Bejruta gdje su je 2006, u ratu protiv Hezbolaha, prvu put sproveli.

Osim protokola "Dahaya", IDF ima još dva (najmanje) poznata protokola, prvi je protokol "Hanibal" koji određuje da je bolje ubiti vlastitog zarobljenog vojnika, nego se njime dati ucjenjivati.
Protokol Hanibal je kriv za veliki broj mrtvih tijekom Hamasovog upada 7 listopada, u panici da će Hamas uzeti veliki broj talaca, izraelska policija, u borbi protiv Hamasa, je neselektivno pucala po svima, nakon čega su došli helikopteri te je situacija poprimila katastrofalne proporcije, upravo zbog protokola Hanibal.

Jedno svjedočanstvo govori kako je u jednom Kibucu bilo 8 Hamasovih boraca i 18 talaca, kad su došli IDF tenkovi, Hamasovci su htjeli pregovarati o razmjeni talaca za njihovu slobodu. IDF je jednostavno srušio zgradu do temelja a preživjele su samo dvije gospođe od kojih je jedna teško ranjena i ne znam jeli preživjela, dok je druga dala ovo svjedočanstvo. Danas u Izraelu se ne provodi istraga o događajima iz 7 listopada, jer po nekim procjenama, izraelska policija i IDF su krivi za 80% mrtvih Izraelaca.

Treći poznati IDF protokol se zove "protokol Samson" koji naređuje izraelsko podmornici s nuklearnim naoružanjem da, u slučaju da je Izrael suočen s porazom, s lica zemlje izbriše Iran. Znate i sami kako je Samson sa sobom u smrt povukao i sve svoje neprijatelje. S obzirom na to da su oni izabrani narod a svi drugi su Gojim, njima su u biti svi neprijatelji, pa u slučaju svog stradanja, stradati moraju svi, jer kad nuklearke počnu letjeti, nastat će panika koju će teško biti zaustaviti.
- 14:30 - Komentari (3) - Isprintaj - #

četvrtak, 14.12.2023.

Njihov način

Svaki bolji poznavatelj biblije zna način na koji su Izraeliti ratovali. Iako su to u početku bili ratovi protiv sela i manjih naselja, koji su se potom proširili na utvrđene gradove, način je uvijek bio isti. Nije se ovdje radilo o okupaciji niti pljački, radilo se jednostavno o pokolju, pa kad bi neprijatelj bio pobijeđen, sljedilo je klanje preostalih, staraca te žene i djece, ali kao da ni to nije dovoljno, klali se i stoka jer ništa "njihovo" (a radilo se o prvim rođacima iz roda Abrahamova) nije smjelo ostati živo.
Iako se "njihov način" ratovanja nastavio, s vremenom su shvatili da nije zgorega prisvojiti stoku, a kasnije i djevice.
Zbog tog načina ratovanja je narod Izraelita i potjeran iz "Svete zemlje". Rimljani koji su ratovali po skoro cijelom tada poznatom svijetu, činili su to "poslovno" i bez mržnje, za njih je to bio samo posao i nijedan narod nisu mrzili osim, shvatili ste kamo ciljam, Izraelite.
Zbog moći Rima bilo je jasno da s njima neće biti lako ratovati, pa su se Izraeliti opredijelili za terorizam, dapače, mišljenja sam da su Izraeliti izmisli terorizam.
Njihovi borci su ciljano napadali kuće rimskih oficira u kojim bi poklali doslovno sve na što bi naletjeli, cijelu rimsku obitelj, vojnike koji su ih štitili, sluge pa čak pse i mačke u dvorištu i to je bio razlog rimske mržnje prema ovom narodu i uništenja svega što su predstavljali na ovom teritoriju.
Iz današnjih izvještaja s teritorija Gaze, vidimo da vuk dlaku mijenja ali ne i narav, jer to je njihov način koji je čak i ugrađen u izraelski vojni protokol kojim se neprijateljski otpor pokušava slomiti namjernim bombardiranjem civila.
- 15:45 - Komentari (5) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 11.12.2023.

O ponečemu


O pušenju


Pušenje oduzima deset godina života.
Ali to su onih zadnjih deset, koje su ionako za ništa.


O ženama

Zašto pričaš s vragom?...
........................
Ne grizi tu jabuku!......
........................
Žene!?!...


O plagijatima


Sve su knjige plagijati, jer svaka riječ u njima je već napisan!
Jeste li čitali rječnik?

- 12:21 - Komentari (4) - Isprintaj - #

subota, 09.12.2023.

veliki "glumački" aktivizam

Svi smo bili svjedoci koliko je tinte i energije uloženo u stvaranje kulta Zelenkove ličnosti, ali to je stvar koja se kroz povijest redovno ponavlja, pa nema tu baš ničeg novog tek još jedna povijesna zabluda.
Ono što mi je tek malo zagolicalo interesiranje je podrška Ben Stiller i Shonn Penna Volodimiru, al eto, pomislio sam da je to nekakva potpora među kolegama glumcima
ali nije bila!
Iako dobar glumac s par zanimljivih filmova Ben Stillera mi nije bio posebno interesantan, jer je kao glumac, uglavnom komedijaš, baš poput Zelenskog. Čudan mi je bio slučaj Shonna Penna glumca koji mi je oduvijek drag i koji je politički oduvijek bio angažiran na pravoj strani povijesti.
Ali eto, prošlo je vrijeme a ja nisam bio posebno zainteresiran za taj slučaj, a i da jesam, ne bi znao odakle početi, plus toga svatko ima pravo na svoje zablude.

Igrom slučaja zainteresirao sam se za jednog glumca, koji mi je bio nešto "poznat" ali nisam znao gdje da ga smjestim. Pretragom na internetu saznao sam da je on brat od Shonna Penna
ali i puno više od toga.
Njihov otac je porijeklom iz litavske rusko/židovske obitelji, i eto neka poveznica, poput Zelenskog je Židov iz tih krajeva, a što automatski znači i Hazar i naravno glumac.
A što je s Ben Stillerom? Sigurno je on tek Shonnov prijatelj, glumili su zajedno u jednom od onih projekta kad nisi baš siguran u uspjeh, pa pozoveš prijatelje da svojim imenom pojača, makar na kratko, glumačku ekipu, al nije zgoreg provjeriti, i?
Eto ti ga vraže...
Ben Stiller je porijeklom poljski židov i kao da to nije dovoljno, korijene vuče iz povijesne regije Galicije.

Osim što je jedno od najvećih stratišta hrvatskog naroda u Velikom ratu, a o čemu je pjesmu opjevao Balašević

Galicija

Pred zoru je sa njene strane obicno muk
Pod velom magle zvecka osmi kozacki puk
I svu noc mi inje kamuflira sinjel
Uz polegli brest

U inat cu i ovo pismo poslati
Znam, ime i adresa nisu poznati
Dok tikvan-postar ne skonta
Ko to ceka sa fronta, kakvu dobru vest

I tek da znas, ovo na slici je
Naoko pitomi pejsaz Galicije
Al' mira ni cas, sve zivo pali na nas
Fotograf jedini metkove spara

Oberst kao lud olovo rasipa
Fotograf jedva katkad okine sa nasipa
Na nadosloj Visli se soldati stisli
I svima su nam pomisli, daleko

U sumrak je sa njine strane obicno zal
Zatuzi adjinokaja k'o ranjeni zdral
Al' postane krotka kad drmne je votka
Onako na belo

Pod mojom sapkom lavovi se baskare
U snu mi pletes beli sal za maskare
Sva se pobrka predja kad te obgrlim s' ledja
Kao violoncelo

I tek da znas, mesec u zici je
Zvone na vecernje zvona Galicije
I neka mi to ne uzme nebo za zlo
Al' ti si jedino cemu se molim

Brinucu vec ja, nemoj ti brinuti
Ma, da sam 'teo, vec sam sto put mog'o ginuti
Dok otice Visla, natraske, van smisla
I krecu jata pokisla, daleko


Galicija je zemlja Nijemaca, Ukrajinaca, Poljaka i Židova, Zemlja u kojoj su jedni druge klali kako im je to bilo pogodno i na kraju se mirili u zajedničkoj mržnji prema Rusiji, stoga je Galicija i središte Organizacije Ukrajinskih Nacionalista 20 stoljeća, čudno? Ne ako znamo da je Galicija dom 14. grenadirske divizije Waffen SS-a, vojnog ogranka nacista, koju su uglavnom činili Ukrajinci iz Galicije koji su pobili stotine tisuća Poljaka, Židova i Rusa.

A kakve veza ime Pennova Litva? Pa Galicija je bila središte jedne od najvećih država tog doba zvana Velika litvanska kneževina stvorene u 13 stoljeću i koja se protezala od Baltičkog do Crnog mora, a do 14 stoljeća, ova kneževina, bila je posljednja poganska zemlja u Europi, što je po mom mišljenju, bilo plodno tlo za narod bez države a čvrste vjere da stvori novu hazarsku naciju.

U savezu s Poljskom je postojala od 1569-1795.
Veze sa "željama i potrebama" današnjice? Očite.


- 09:22 - Komentari (10) - Isprintaj - #

petak, 08.12.2023.

Što da radim?


Božić traje već dvadesetak dana, a trajat će još toliko. Meni ga je već puna kapa, al što da radim?
Svi moji vole Božić, njemu se vesele, u kući vlada radost, pa koji bi ja tip bio kad ne bi mučao?
Ali ja ne volim Božić koji mi govori da moram piti Coca Colu, jer ja volim Koktu i ne volim hraniti američku industriju
koja potom, taj novac, investira u bombe i rakete koje ubijaju po svijetu.
Možda mi sad netko prigovori da to nije bit Božića, ali problem je da očito jest.
- 10:28 - Komentari (4) - Isprintaj - #

četvrtak, 07.12.2023.

i popišan i posran


Švabe su krajem onog rata imali crnu internu šalu koja kaže "uživaj u ratu dok traje, mir će biti gadan", i bio je.

Sumnjam da Ukrajinci poznaju ovu šalu, ali da je poznaju sigurno bi shvatili njenu istinu. Ukrajina je poražena na strateškoj razini, baš kao što su bili Nijemci u Bitki kod Kurska, nakon čega je sljedila samo gorka istina. Posljednji čavao u ukrajinski lijes su zabili Ameri, odbijanjem danjeg financiranja ukrajinskog rata, a čijih 60 milijardi $ ionako ne bi donijeli nikakvu promjenu.
Da pokaže (ili možda iz nekih drugih razloga) koliko je situacija bez nade, Zalužni je, prije nekoliko dana,od SAD tražio pomoć od 400 milijardi $ i 17 milijuna granata od 155mm.

Kolike su šanse da Ameri daju izgubljenom ukrajinskom slučaju pola svog vojnog budžeta, ne znam, ali znam da 17 milijuna granata od 155mm ne postoji nigdje u svijetu, i vjerujem da je Zalužni to znao, a možda i nije, što pak govori tko ih je vodio u ratu.

Uništenom industrijom, energetskim sustavom, razorenim gradovima i poljoprivredom, te beskrajnim dugovima prema zapadu (a i prema Rusiji zbog neplaćenih isporuka energenta), još samo treba vidjeti kad će Rusi "stati" i koje će uvjete za postaviti Ukrajini nakon što dođe do bezuvjetne predaje (jedno je sigurno, nikad neće u Nato).

Kako bilo, rat je bio užasan, ali bojim se da će mir biti jednako užasan.
Ali događa se kad narod bira komedijaša i spava s Amerima, pa se probudi i popišan i posran

- 10:05 - Komentari (9) - Isprintaj - #

srijeda, 06.12.2023.

u čemu je problem...

Ako napravimo plitku analizu blogerskih likova, jer duboka nije potrebna, brzo ćemo uvidjeti da u njoj postoji velika većina i vrlo mala manjina.
Velika većina koristi blog da sebe predstavi u svijetlu kakvom u stvarnosti ne postoje, jednostavno rečeno, svi mi glumimo ono što nismo ili ono što bi željeli biti (lijepi, duhoviti, obrazovani, bogati...).

Čak i u toj velikoj većini ima nas različiti, ima onih koji duboko vjeruju u svoj alternativni ego i u njemu ostaju postojani, i oni koji niti u svom alternativnom egu se ne uspijevaju prepoznati, to su jednostavno uplašene i izgubljene duše ovog virtualnog i onog stvarnog svijeta.

Teletabisi, kako ih ja zovem, imaju potrebu potražiti vanjski lokus identiteta, odnosno prepoznati sebe u očima drugih i odobriti samog sebe tek kad ih drugi odobre, te se redovito zakače za ono što im, u svom strahu, izgleda moćno, a nema moćnije pojave od laži, za koju je istina mačji kašalj, i koja je redovito jednostavnija od surove stvarnosti od koje su pobjegli.
Pa dotaknimo se i blogerske manjine.
Blogerska manjina je postojana, predstavlja svoju iskonsku srž jednako u ovom i onom svijetu, očit primjer tih likova su supatnik i pal mood, kako im to uspijeva? Odgovor je jednostavan, ovaj dvojac je par idiota koji ne mogu iz svoje kože, jer idioti često dolaze u paru, poput glupog i glupljeg, Stanlia i Olia, Hitler i Musolini, Mirko i Slavko, Zelenski i Zalužni, Sean Penn i Ben Stiler Itd.

Pa u čemu je problem?
Problem je što sva sranja svijeta započinju od glupih i glupljih, ali tek kad ih podržavaju oni koji i sami traže podršku. Hitler bi ostao tek soboslikar bez iskompleksirane Njemačke, Džingis-kan ne bi osvojio ni svoj zaselak bez siromašne Zlatne Horde željne tuđeg bogatstva itd. i u tome je problem jer danas u glavama "sirotinje" prevladava potreba za obožavanjem onog što Tucker Carlson zove američki "kult smrti".

Američki kult smrti se prepoznaje u njihovoj vanjskoj politici kad rat koji su oni sami, i nitko drugi, zakuhali i koji je do sada odnio stotine tisuća života, pokušavaju riješiti slanjem još oružja, slanjem još bombi, raketa, tenkova i aviona.
Kad rat na bliskom istoku pokušavaju riješiti slanjem nosača aviona na obale Izraela, pa zatim slanjem nosača aviona u Perzijski zaljev (a čime su priznali što je njihov stvarni problem). Američki kult smrti ima jednostavan recept za opravdanje velikog broja smrti, jer uvijek uspiju izreklamirati glavnog krvoločnog krivca koji uvijek prvi započinje iz svojih krvoločnih pobuda, a što je redovito daleko od istine, ali sasvim dovoljno za "Nijemce" kojim su za sve uvijek krivi "Židovi".
- 07:10 - Komentari (9) - Isprintaj - #

petak, 01.12.2023.

Zmajevi i svinje

U vječnom ratu protiv muškaraca, feministkinje imaju stav da su one zmajevi a muškarci svinje.

U bajci o tri praščića, vuk im ruši kuću riječima "kad ja puhnem , vatru dunem, srušit ću ovu kuću". S obzirom na to da su praščići muškarci, zločesti vuk koji duva vatru mora da je zmaj, pa onda i žensko.

Poveznicu za ovaj post sam našao u svom braku. Kad zavirim u kineski kalendar, moja ljepša polovica uistinu je rođena u godini zmaja, a njena još ljepša polovica u godini svinje.

Ali nema tu ničeg loše jer, po kineskom kalendaru, rođeni u godini zmaja, su snažne osobe, dok rođeni u godini svinja su sretne osobe. Nije bez vraga onda i ona naša narodna, ili bar iz mog kraja, koja kaže "vidi ga, sritan ko prasac" ili "rokće od sriče kao gudić".

Kako se sreća mjeri univerzalnim mjerilom, moja sreća je univerzalna, pa sam vrlo sretan što mi je ljepša polovica zmaj.
Zmajevi su tradicionalno negativni likovi, zločeste naravi i velike destruktivne moći, a imaju pozitivne osobine samo u modernim Disneyevim bajkama.

Ali Disneyeve bajke, u posljednje vrijeme, imaju obavezu propagiranja gej stil života, s puno golih muških guzica i pregršt gadljivog muškog žvaljenja. Pa tko onda još da vjeruje u zmajeve pozitivne osobine?
S druge strane, tko ne voli praščića Babea?



- 13:50 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.