Povijest ljudske gluposti

četvrtak, 22.02.2024.

Carlsonova radikalizacija


Carson je došao u Moskvu obaviti posao, ne baš dobar posao jer se nije dobro spremio, ali ipak posao znakovitog imena "intervju stoljeća", ono što je pokupio usput je radikalizacija vlastitih stavova.

Nakon stotine milijuna pregleda Putinovih razmišljanja na različitim platformama, Carlson je bio gost mnogih panela na kojim je pokušao objasniti šok viđenim i radikalizaciju vlastitih stavova.

Ono što je Carlson vidio u Moskvi je sjaj grada kakav u Americi ne postoji više od 70 godina. Vidio je čiste ulice grada i moskovskog metroa, vidio je bezbrižne građane u punim trgovačkim centrima i restoranima, vidio je grad bez kriminala i shvatio je da je kriminal izbor kojeg ne morate imati.

Rad mladog ruskog you tubera, ovih dana, skuplja tisuće lajkova istim takvim slikama St. Petersburga i Moskve na kojim zahvaljuje Bidenu i sankcijama koje su uzdigle Rusiju, zahvaljujući mogućnošću da Ruska zarada ostaje u Rusiji i da se u njoj ponovo reinvestira.

Dali vam je sve to čudno?
Sankcije su posljednji čin nekoga tko ne zna što da radi. Istina je da su sankcije ubile stotine tisuća iračke djece od gladi, ali nijedne sankcije nisu nikad srušile nijedan režim ni postigle željeni cilj.

Kad pak primijeniš besmislene sankcije na samodostatnu zemlju poput Rusije, dobiješ čisti kontraefekt.
Možda je intervju s Putinom intervju stoljeća, ali spoznaja da su sankcije od Rusije stvorile petu ekonomsku silu svijeta i prvu ekonomsku silu u Europi, jer Njemačke više nema na toj karti, je zgoditak stoljeća.


- 04:19 - Komentari (9) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.