Povijest ljudske gluposti

nedjelja, 28.04.2024.

Pokus


Kažu da na društvenim mrežama ne smiješ napisati neke činjenice.
U tu svrhu sam odlučio napravit mali pokus, pa da vidim kako naš blog, kao vid društvene mreže, reagira, i dali se smije ono što se drugdje ne smije.
Napisat ćemo stoga ono što se trenutno drugdje briše.

Kao što znamo, Hrvatska je nedavno kupila 12 polovnih avione Rafale od Francuske za astronomsku cijenu od 1,2 milijarde eura, koja će uz nabavku oružja i obuku pilota značajno povećati tu ionako ogromnu cifru. Pritom nitko ne spori da Hrvatskoj trebaju novi avioni kako bi se zamijenili dotrajali Migovi 21, ali upitna je cijena koja iznosi skoro 100 milijuna eura po komadu. Pogotovo ako usporedimo da smo spomenute MIG-ove kupovali za vrijeme rata od Rusije po cijeni od samo 0,7 milijuna dolara. A početkom 1990-ih MIG 21 bio je sasvim pristojan i još uvijek suvremen avion.

Znači prije 30-ak godina mogli smo od „mrskih Rusa“ kupiti suvremeni avion za manje od milijun dolara, a danas od „dragih saveznika“ kupujemo po cijeni otprilike 150 puta većoj (?!)


Pa....?
- 19:58 - Komentari (3) - Isprintaj - #

subota, 27.04.2024.

Tuđe more i noćne more

Postoji nešto što se zove must-have, ne znam što je to, ali to moram imati!
Neki kažu da je to nekakav gadget, neki kažu da su to neke postole, ili džemper.
Ja mislim da je to neka ideja, koju još nemam, al će biti moja kad-tad!


Kažu da zapadne obavještajne agencije, nisu otkrile vezu, ili dokaz, da je Putin naredio ubojstvo Navalnog!?
Ja kažem da su se morali malo više potruditi, i pitati annu-boni, ona bi im sve objasnila.


Nisam znao, pa mi je bila nova i zbunjujuća. Nisam znao da male taktičke nuklearne bombe, u SAD-u, ubrajaju pod konvencionalno oružje.
Kažu da ruske FAP bombe od 3 tone, imaju isti efekt kao i taktičko nuklearno (konvencionalno kažu) oružje, pa mi je onda sve jasno i manje zbunjujuće.


Uviđam da se mnoge države okreću u desno, ne desno poput HDZ-a, jer on je pod Plenkijem čista maoistička ljevica, već onako više nacistički.
Recimo na primjer Amerika ili Francuska i Njemačka, dobro sad Njemačka, ona je uvijek bila tu negdje baš poput Engleske, čije je maslo svako zlo na planeti.
Ili poput Izraela, koji je na dobrom putu pobit, zaklat i ubiti svu semitsku braću, pa na kraju i sami sebe.
Ili poput Japana!? Ne, ne poput Japana! Japan je samo žrtva stockholmskog sindroma, bolesnik koji uporno i sa strašću liže dupe onim koji su na njega bacili, ne jednu, već dvije atomske bombe.


A što je s mojim voljenim narodom? Mi eto čekamo sezonu, kakva će biti?
Francuzi imaju plan provesti ljeto u Ukrajini, možda ne baš "Francuzi", ali Macron svakako, jer i on je dijete žrtva stockholmskog sindroma, pa mu nisu baš sve na broju.
Nijemci imaju najveći broj nezaposlenih u zadnjih 20 godina, Talijani svoje more, Španjolci svoje noćne more!
Ma netko će veš doći ;)

- 13:58 - Komentari (4) - Isprintaj - #

srijeda, 24.04.2024.

Pad imuniteta i blago čovječanstva

Ukrajina, kao najveća demokracija na svijetu, je odlučila, ratnim zakonom, odgoditi predsjedničke izbore.
Pa je tako Zelenski, demokrata a ne zločinac! priskrbio sebi tu titulu, na još par mjeseci, dok još ima koji živi ukrajinski vojnik, i još koja bomba u ruksaku.

Problem nastaje kod Rusa, koji ne priznaju ukrajinske ratne demokratske principe, te 21 svibnja, kad ističe Zelenkov mandat, proglašavaju Zelenskog ne više demokratskim izabranim predsjednikom, već običnim zločincem.

Povodom toga Rusi više neće priznavati Zelenkov imunitet, već će za njim biti raspisana tjeralica.
Rusi tako slijede učenje Immanuela Kanta koji kaže da se živi po vlastitoj pameti.

Rusi tvrde da “Zemlja mora živjeti po vlastitoj pameti... To ne znači da nam nije stalo do interesa drugih... ali nikada nećemo dopustiti da interesi Rusije budu zanemareni. U nekim zemljama, među našim susjedima, ta je teza zaboravljena. Mnogi žive od tuđe pameti. To im neće donijeti ništa dobro”

Olafu Scholzu, kojeg je prije par dana u Kini dočekala zamjenica gradonačelnika, te tako Olafu pokazali koliko ga cijene, ne želi da Rusi žive po vlastitoj pameti, a još ga više živcira što to učenje vuku od nekoga koga Olaf smatra Nijemcem.

Iako je Immanuel bio Prus, živio je i umro pod zastavom Carske Rusije.
Valjda je i to način da se kaže da Kant nije ni Nijemac ni Rus već jedan od mnogih blaga čovječanstva.

- 08:24 - Komentari (4) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 22.04.2024.

Treći rat

Prvi rat, kojem svjedočimo zadnjih godina, je klasični rat u kojem ginu sirotinjski narodi Slavena, uglavnom Ukrajinci i sirotinjski semitski narodi, uglavnom Palestinci.

Drugi rat nije toliko krvav, ali je beskrajno očit, to je rat masovnih prozapadnih medija, protiv većinskog, lako zavodljivog demosa niske razine samosvijesti.

Treći rat je rat koji će, na kraju, odnijeti prevagu. Rat između dvije monetarne koncepcije, od kojih je teško, ako ne i nemoguće, dokučiti pravednog, jer možda ne postoji, jer svaki koncept ima svoje vrijednosti i svoje mane. Svaki koncept bi, na kraju, mogao imati svoje vrijeme.

Jedna teorija zavjere kaže da je Titanik potopljen kako bi se eliminirala euroamerička elita nositelja bogatstva temeljenog na zlatu i drugih vrijednosti, i kako bi se stvorila nova elita dužničke koncepcije. Američki dolar na kojem je pisalo da vrijedi toliko i toliko zlata, je bio zapis vrijednosti zlata kojeg je država bila dužna otkupiti po zahtjevu donosioca i platiti ga zlatom.
Promjenom paradigme, američki dolar je izdavan od FED-a (The Federal Reserve System) s garancijom vrijednosti baziranom na povjerenju.
Druga teorija zavjere kaže da je američki predsjednik Kennedy, uspio vratiti dolar pod zlatni koncept, i u tom je dobu, na američkom dolaru, ponovo pisali da ga izdaje američka država. Ta ista teorija kaže da je Kennedyja ubila CIA, nakon čega je dolar opet vraćen pod patronat FED-a i njegovo izdavanje naplaćivano državi po kamati od 1%.
SAD su do sada stvorile dug od 30 i nešto trilijuna (bilijuna po europskom sistemu brojanja) i, moram priznati, ništa im se loše nije dogodilo, u čemu je tajna?
Dugo me to mučilo i nisam mogao shvatiti tajnu novca na dug, jer kad ti netko posuđuje novac, mora taj novac i posjedovati.
U slučaju FED-a to definitivno nije tako, jer iako u privatnom vlasništvu bogatih ljudi, nitko nema toliki novac, a kojeg može i dalje u beskraj posuđivati, posudba FED-a SAD-u je u biti neka igra monopoli-poreza u kojoj nitko ne gubi dok postoji hiperproizvodnja koja sve to pokriva.

Ono što se događa u Americi od osnutka FED-a je u potpunoj suprotnosti s onim što se događalo u Španjolskoj u vrijeme konkvistadora. Pljačkajući zlatom bogate narode srednje Amerike, u Španjolsku su se slijevale ogromne količine zlata. Odjednom bogati, Španjolci su bili željni svega, problem je bio što tolike količine traženih novih dobara, manufaktura nije mogla proizvesti, nit je mogla proizvesti višak hrane nit alata nit tkanine nit ičega drugog. Da bi priskrbio nešto, morao si platiti više nego drugi, pa je zlato gubilo na vrijednosti.

Novac na dug, kojem država (banka) garantira vrijednost, vrijedi dok ta garancija postoji, ili dok postoji povjerenje u njenu vrijednost.
Za razliku od novca na dug, novac koji se temelji na zlatu, ima konstantnu vrijednost. Problem tog novca je što se može (i mora) izdavati samo u količini koja zlato može pokriti, a kako je novac krvotok društva, zdrave ekonomije, trgovine i proizvodnje, mora ga biti u opticaju u zadovoljavajućim količinama, da ne bi sve "ošlo
u kupus".

Za razliku od SAD-a, za koje se vjeruje da ima katastrofalno male količine zlata, Rusija je posljednjih decenija, otkupila ogromnu količinu, kako bi Rublju temeljila na zlatu.

Tko će biti u prednosti, odnosno koji će koncept prevladati?

Iz navedenog je jasno da novac na dug prevladava u uvjetima hiperprodukcije, odnosno uvjetima koju su omogućili napredne tehnologije.
Ipak, novac temeljen na zlatu daje izvjesnu sigurnost u nestabilnim vremenima, vremenima kojim nažalost upravo svjedočimo.

Novac je zajeban koncept koji mora uvijek pokrivati novostvorenu vrijednost, plus neki sitni postotak koji omogućava razvoj. Zlatni standard, da bi omogućio razvoj, mora uložiti istinsku vrijednost, što je uvijek rizik. Novac na dug uvijek igra neku igru mazanja očiju, u kojem američki kongres, u zadnji tren, odobrava financiranje države, kao da je uistinu postojao rizik da to neće učiniti.
Zlato koje je oduvijek čuvalo vrijednost zato što je bilo rijetko i lijepo, danas čuva vrijednost zato što je rijetko i korisno, i jer se bez njega ne može zamisliti razvoj moderne tehnologije. Stoga, zlato je konstanta u koju se možeš uvijek pouzdati kad je vrijednost već stvorena.
Ekonomski koncepti novca na dug, omogućuju razvoj, ali i beskrajnu nesigurnost i beskrajnu mogućnost manipulacije onih koji tvrde da je ekonomija znanost. Ali ekonomija je znanost tek u razini uspješnog prorokovanja, gdje se brzo otkrije da su sva pogođena proročanstva, prorokovana post factum, pa i onda neprecizno.

Koji će sistem prevladati?

Sve smo ovo već vidjeli u povijesti, i sve će se ovo i dalje vrtjeti kroz povijest, jer "nikoga" ne zanima istinski prosperitet baziran na jeftinom novcu, već samo vlastiti džep zbog kojeg će se novčani koncepti vrtjeti i izmišljati u beskraj.
Pa ipak, po prvi put u povijesti razvoj tehnologije, pa onda i stabilne produkcije dobara bazirane na očuvanju i štednji prirodnih resursa i prirode same, mogla bi, preko univerzalnog dohotka, ukinuti elitu koja živi od proizvodnje samog novca, jer novac sam po sebi nije vrijednost, već sredstvo ekonomske komunikacije, i na njemu se ne bi trebalo zarađivati, niti bi trebao ovisiti o ograničenim rezervama nekog metala. Novac bi trebao biti ljudsko pravo, a to moderna tehnologija danas može omogućiti, ali tek kad prestanemo proizvoditi beskorisnu vrijednost, poput oružja.

- 07:11 - Komentari (3) - Isprintaj - #

subota, 20.04.2024.

Uspavani div

Četrdesetih godina prošlog stoljeća, američka je industrija bila kolos, za kojeg se japanski admiral Jamamoto, bojao da su ga probudili napadom na Perl Harbor.

Ono što je taj "uspavani div" tada učinio, broj oružja, aviona, brodova, i brzina kojom su gradili nosače aviona, graniči s nevjerojatnim. Danas je taj uspavani div zaspao za vjekove, jedina industrija koja još radi punim kapacitetom, je štamparija FED-a.

FED je, za potrebe rata u Ukrajini, odštampao dodatnih 61 milijardu dolara, koji još nisu odobreni od kongresa, ali nemam sumnje da će biti upravo ovih dana, ako ne i danas.

Što bi Zelenski, uz uvjet da mu se svi ti novci iskrcaju na njegov radni stol i uz uvjet da mu se nekako zabrani kupovina kokaina, mogao s njim učiniti?
Bi li mogao naći još pola milijuna Ukrajinaca da ginu za njegovu stvar? Bi li mogao naći dovoljno kompetentnih pilota, da koriste ono malo f16 koji su im poklonjeni?
Bili mogao kupiti projektile za sustav Patriot, za kojim u posljednje vrijeme toliko čezne? Granate od 155 mm?

Amerika je, u industrijskom kontekstu i u odnosu četrdesete godine prošlog stoljeća, postala "Mini-Me". Projektile Patriot za kojim Zelenski čezne, Amerika proizvodi od 200 do 275 komada godišnje, tenkove više ne proizvodi, a granate od 155 mm, koje Ukrajina trenutno zahtjeva u milijunskim brojkama, Amerika proizvodi 20.000 godišnje.

Ipak, taj novac neće otiči Zelenskom na stol već, kako je rekao državni sekretar Blinken na Capriju u Italiji, u američku vojnu industriju, strateški raspoređenu u 40 Saveznih američkih država, i u svim tim državama otvoriti radna mjesta, kojim se nijedan američki senator, kojem je stalo do reizbora, neće protiviti.

Što se dogodilo Americi? Jednostavno je zaspala u dubokom i opravdanom uvjerenju da Rusija nije prijetnja.
Rusija uistinu nije bila prijetnja, sve dok nisu odigrali majdansku predstavu s kolačima i državnim udarom nad demokratski izabranom vladom, probudili ruskog uspavanog industrijskog diva.

- 11:12 - Komentari (5) - Isprintaj - #

četvrtak, 18.04.2024.

Curb Your Enthusiasm

Još jedan veliki dan (nekima).

Još jednom smo svojim sugrađanima prijetili susvitom, još jednom su se tresla brda, a rodio se niš.
U biti, trebao se roditi miš, ali miš je nešto, a niš je niš!

Još jednom ste džaba krečili i još jednom je pojeo vuk magare, još jednom su se nade i snovi (koji?) ugušili u ponosu i entuzijazmu obavljene građanske dužnosti. Još jednom su Sabor nastanile iste face od iste race
koji će među sobom, bratski, razgrabiti one iste pare koje vi sanjate.

Očekujete li uistinu promjene od naroda i čovjeka, kojem je draže da susjedu crkne krava, nego da se njegova oteli?

Kažu da je Einsteinovo poimanje gluposti u ponavljanju iste radnje i očekivanju drugačijeg rezultata.
Pa ipak nije to Einsteinova genijalnost, jer glupost je očita, univerzalna i svačija.


Što se univerzalne gluposti na blogu tiče, lijepo je vidjeti da i dalje besplatno živim u glavama mnogih.
Svakako da to ne bi bilo moguće da te glave nisu šuplje ;)

- 09:19 - Komentari (1) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 15.04.2024.

Zapovjedi božje

Jedan skeč Monty Pythona, prikazuje Mojsija kako silazi s planine s dvije kamene ploče, i obraća se Izraelcima "bog vam je poslao dvadeset..."
u tom trenu jedna mu ploča ispadne iz ruke i razbije se u tisuću komada, ali to Mojsija ne zbuni, već nastavi
"deset...
deset božjih zapovijedi".


Ipak, Jahve nije dao Izraelcima samo deset zapovijedi, već 614.

Jedna od meni najdražih je
uputa Izraelcima da
kad idu "na stranu", kad imaju "potrebu", odnosno kad ih "uhvati sila"
neka uzmu lopaticu i naprave jamu, učine potrebu, a potom da zakopaju svoju nečist.

Uvijek zamišljam kako je tu zapovijed Jahve ljutito smislio kad je jednom (ili više puta) ugazio na .....
šetajući vojnim taborom.
Mjestom gdje je Jahve, koji se volio hvaliti tvrdnjom da je on "ratnik" i krasio se titulom "Jahve nad vojskama" zajedno sa svojim Izraelitima, provodili veći dio svoje povijesti.
- 15:46 - Komentari (4) - Isprintaj - #

nedjelja, 14.04.2024.

Igre preseravanja


Najprije su sve zasrali Iranci, misleći da su, njihovi elitni generali, sigurni u vlastitom veleposlanstvu u Damasku, jer ih štiti međunarodno pravo. Zaboravili su da Izrael ne poštuje nikakvo pravo, već samo svog boga JHVH koji im je dao pravo na zemlju "Od rijeke do mora".

Naravno, nikakvo "ljudsko pravo" nije iznad božjeg prava, i dobro je da su Izraelci skromni u pogledu onog što im je Jahve ostavio u nasljeđe osvajanja, jer Jahve im je obećao zemlju od Nila do Eufrata. Zemlje koje sam nije uspio osvojiti, ali koje Izraelci, pod imenom "Veliki Izrael" doživljavaju kao svoje.

Kad su Izraelci čuli da se elita iranske vojske, zadužena za Siriju, Jemen, Hamas, Hezbollah i ostale proiranske milicije, nalazi na jednom mjestu, potekle su im sline, odjebale međunarodno pravo, jer ih svijet ionako doživljava kao genocidne, i iskoristili priliku.

Nastala je tada velika igra tajne diplomacije. Rusi i Kinezi su savjetovali Iran da ne pretjera u eskalaciji, dok su SAD i Iran vodili tajne pregovore oko načina da Iran sačuva obraz, a da ne izazove odgovor Izraela.

Napadi kojim smo svjedočili su skladu s postignutim dogovorom, a prijeteće poruke koje odzvanjaju MSM su samo psi koji laju, dok karavana prolazi.

Nitko ne želi veliku eskalaciju, to je danas sasvim jasno.
Istok zato što je u dominantnoj poziciji stvaranja novog pravednijeg svijeta, zapad zato što se ćuti preslabim, hvala bogu na svemu ;)

- 13:22 - Komentari (14) - Isprintaj - #

subota, 13.04.2024.

Zelenski će...

Ukrajinci su puno učinili da se svide Amerikancima.
Zabranili su svu političku oporbu koja se protivila, ugasili sve nelojalne medije, zabranili ruski jezik u javnom životu.
Spalili 12 milijuna knjiga na ruskom jeziku, zabranili rusku pravoslavnu crkvu i u majdanskim događajima ubili stotine Rusa.

Zahvaljujući svemu tome, Ukrajina i Zelenski su od Amerike i zapada dobili sveti status "demokratske države" i zaslužili sveto pravo da idu tamo gdje nitko pametan ne ide, u rat protiv Rusije.

Tamo gdje je Napoleon podbacio.
Tamo gdje Adolf nije uspio
Zelenski će...

I Ukrajinci su se odlučili hrabro boriti, kako bi njihov genijalni vojskovođa uspio tamo gdje ni najbolji nisu.

U međuvremenu komedijaš i kurcoklavirist pribavlja stan u Londonu, imanje na Floridi, u Italiji, na Cipru, te najnovija akvizicija, rezidencija u Engleskoj koju mu je prodao nitko drugi do Kralja Charlesa III, za pišljivi 25 i kusur milijuna Funti.
Pipa je doduše, u posljednje vrijeme, malo presušila, u američkom kongresu su zapele 61 milijarda pomoći za Ukrajinu.
Pomoć koje će Biden pokušati svim snagama rasplesti, jer Ukrajinci se moraju boriti barem do 5 studenog, a poslije koga briga...

Zanimljivo je također napomenuti da su Ukrajinci hranili svoju hrabrost i vjeru u uspjeh na Hrvatskom Domovinskom ratu.
Priča kaže da su u to doba, kad bi na njihovoj televiziji bila riječ o Domovinskom ratu, svi u kući zašutjeli, i hlapljivo su gutali svako slovo o hrvatskim vojnim uspjesima.
Nema sumnje da su tada pomislili "Ako mogu oni, možemo i mi".
Možda su Ukrajinci hrabri, ali Rusi nisu Srbi, to je jednostavna 2+2 matematika.



- 09:00 - Komentari (11) - Isprintaj - #

četvrtak, 11.04.2024.

Šupaktnika za predsjednika!

Nisam vidio, ali kažu da su, u nekom ruskom gradu na granici s Finskom, Rusi postavili tri ogromne zastave. Prva je zastava Carske Rusije, druga je SSSR a treća je zastava današnje Ruske Federacije.

Možda se pitate zašto su to Rusi napravili? Pa iz istog razloga zbog kojeg, iako više nisu komunistička zemlja, i dalje drže crvenu zvijezdu kao simbol svoje vojske.
Razlog je taj što se Rusi ne srame svoje povijesti, jer povijest je takva kakva je, ima dobrih i loših strana i tu se ništa ne može učiniti! Osim ponosit se dobrim stranama, jer sve ostalo je samo to "povijest", zbir događaja u kojem nismo sudjelovali.

Iako je Tuđman zagovarao pomirbu "partizana i ustaša", odnosno pomirbu naroda koji je u međusobnoj zavadi po sistemu "moj djed je bio partizan (pa sam i ja), a moj djed je bio ustaša (pa sam i ja)" što zvuči više manje isto kao "ja Torcida i mrzim Dinamo, a ja BBB pa mrzim Hajduk" i sto sličnih razloga kao opravdanje da se mrzimo, jer smo narod mrzitelja, pa onda i šupaka.

Poznajem tipa koji ne mrzi ni ustaše ni partizane, on mrzi Talijane!
Talijani su mu u selu izvodili neku tajnu operaciju, i naredili su svim mještanima da uđu u kuće i zatvore škure. Njegov djed je ipak bio malo previše znatiželjan pa je kroz škure virio, te ga talijanski vojnik ubio.

Mislim da mu je djed bio šupak, jer nije mislio svojom glavom, mislim da mi je poznanik šupak, jer mrzi Talijane zbog jednog talijanskog vojnika koji je vršio svoju dužnost, mislim da smo narod šupaka jer rezoniramo pod utjecajem iskrivljene slike, jer imamo potrebu da mrzimo, jer smo sitne lokal-patriotske duše koje ne uspijevaju vidjeti dalje od svog dvorišta , a kamo li od svog sokaka.

Možda mislimo da smo država s fašističkim korijenima jer smo u svojoj povijesti imali NDH-a?

I Francuzi su imali Višijski Režim ili Višijsku vladu koja je u Drugom svjetskom ratu, kao marionetska država, surađivala s Nacističkom Njemačkom i Silama Osovinama od srpnja 1940. do kolovoza 1944.
Pa gle čuda, nitko to u Francuskoj ne spominje kao francusku karakternu manu, već slave svoj pokret otpora koji je bio jedan od najslabijih u Europi.

S druge strane Jugoslavenski partizani su bili najjači europski pokret otpora, a Hrvati su u toj vojsci činili većinu i imali najjače udarne brigade.

Zašto se poput Francuza ne ponosimo time? Zašto se, poput Rusa i Francuza (naroda koja vole same sebe) ne ponosimo cjelokupnom svojom povijest?
Jel zato što smo narod šupaka?
Pa kad je tako, onda Šupaktnika za predsjednika!
Jer Šupatnik će vašu mržnju podići na višu razinu.



- 09:49 - Komentari (18) - Isprintaj - #

petak, 05.04.2024.

Problem boje

Svijet, zapadni svijet, se malo (sasvim malo) uznemirio, kad je čuo da je izraelska teroristička država, ubila 7 humanitarnih radnika World Central Kitchen-a, koji su..
U dogovoreno vrijeme, na što je IDF rekao ok!
Na dogovorenoj trasi, na što je IDF rekao ok!
U označenim vozilima, na što je IDF rekao ok!
Otišli poslom hranjenja izgladnjeli Palestinaca, a ponajprije izgladnjele palestinske djece
stradali od tri precizna pogotka na tri WCK vozila, jer Izraelska genocidna država ne želi da Palestinci budu nahranjeni.


Zašto bi se rasistički zapadni svijet, nakon što je fašistička država Izrael ubila 33.000 Palestinaca, sad uznemirila zbog sedmorice humanitarnih radnika?
Zato što su bijelci, dok su Palestinci smećkasti
i to je problem.






- 08:32 - Komentari (3) - Isprintaj - #

četvrtak, 04.04.2024.

Nismo par

Ja zimogrozan
ona ima fumade

Ona se otkriva
dok se ja uz nju stišćem

Ja pojačavam grijanje na klimi
ona biži u dvorište, na taracu, na slar

Nismo par

- 10:20 - Komentari (7) - Isprintaj - #

utorak, 02.04.2024.

trio rio

Trio rio su očigledno terceti, postoje različite intelektualne razine terceta, pa čak i različite intelektualne razine u samom tercetu, dat ću Vam primjer..

Nakon što je pal MOOD, početkom šestog mjeseca prošle godine, entuzijastično najavio ukrajinsku protuofenzivu, Galaxi je skočila na noge, lupila petama, te lijevim kažiprstom ispod nosa i visoko uzdignute desnice, uskliknula SLAVA UKRAJINI!! dok je annabooni tek uzdahnula, napokon...

Drugi je trio, sasvim drugog mentalnog sklopa i druge razine inteligencije, reagirao sasvim drugačije.
Dobro se sjećate da Vam je vaš vilim govorio "uzalud vam trud svirači i džaba ste krečili"

David Sacks bivši šef PayPala je rekao...
Neuspješna ukrajinska protuofenziva bila je "jedan od najvećih debakla u povijesti modernog ratovanja", dodajući da su kijevski vojnici i tenkovi neučinkovito jurili "glavom u minska polja dok ih je rusko topništvo gađalo s dobro utvrđenih položaja".

"Ovo je trebalo biti lako predvidljivo", naglasio je bivši PayPal COO i osnivač korporativne društvene mreže Yammer.

Musk je u međuvremenu nazvao protuofenzivu "tragičnim gubitkom života za Ukrajinu", sugerirajući da Kijev nije trebao napasti ruske snage - koje su rasporedile ogromna minska polja i imale jače topništvo - dok ukrajinskim snagama nije bilo oklopa ili nadmoći u zraku.

“Svaka je budala to mogla predvidjeti”, rekao je milijarder, podsjetivši da je prije godinu dana preporučio kijevskim snagama da se učvrste i da sve resurse usmjere na obranu.


David Sacks i Musk očigledno nisu u pravu, jer iz predloženoga trija rija jasno je vidljivo da nije svaka budala mogla to predvidjeti.
Ali je i očigledno da je sasvim druga intelektualna razina trija rija mogla to predvidjeti i shvatiti posljedice neodgovornog djelovanja.


Nije da se vaš vili želi uspoređivati s Muskom i Saksom
jer vaš vili je to rekao kad je trebalo reći, dok su ova dvojca tek generali poslije bitke.

- 10:36 - Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.