Povijest ljudske gluposti

nedjelja, 14.04.2024.

Igre preseravanja


Najprije su sve zasrali Iranci, misleći da su, njihovi elitni generali, sigurni u vlastitom veleposlanstvu u Damasku, jer ih štiti međunarodno pravo. Zaboravili su da Izrael ne poštuje nikakvo pravo, već samo svog boga JHVH koji im je dao pravo na zemlju "Od rijeke do mora".

Naravno, nikakvo "ljudsko pravo" nije iznad božjeg prava, i dobro je da su Izraelci skromni u pogledu onog što im je Jahve ostavio u nasljeđe osvajanja, jer Jahve im je obećao zemlju od Nila do Eufrata. Zemlje koje sam nije uspio osvojiti, ali koje Izraelci, pod imenom "Veliki Izrael" doživljavaju kao svoje.

Kad su Izraelci čuli da se elita iranske vojske, zadužena za Siriju, Jemen, Hamas, Hezbollah i ostale proiranske milicije, nalazi na jednom mjestu, potekle su im sline, odjebale međunarodno pravo, jer ih svijet ionako doživljava kao genocidne, i iskoristili priliku.

Nastala je tada velika igra tajne diplomacije. Rusi i Kinezi su savjetovali Iran da ne pretjera u eskalaciji, dok su SAD i Iran vodili tajne pregovore oko načina da Iran sačuva obraz, a da ne izazove odgovor Izraela.

Napadi kojim smo svjedočili su skladu s postignutim dogovorom, a prijeteće poruke koje odzvanjaju MSM su samo psi koji laju, dok karavana prolazi.

Nitko ne želi veliku eskalaciju, to je danas sasvim jasno.
Istok zato što je u dominantnoj poziciji stvaranja novog pravednijeg svijeta, zapad zato što se ćuti preslabim, hvala bogu na svemu ;)

- 13:22 - Komentari (14) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.