Povijest ljudske gluposti

ponedjeljak, 31.07.2023.

Najbolji novac ikad potrošen

"Rusi umiru" rekao je američki senator Lindsey Graham na sastanku s Vlad Zelenkom, pa je američka potpora Ukronacistanu “najbolji novac koji smo ikada potrošili”.
Prije razvikane Ukro-ofenzive, broj mrtvih Ukrajinaca bio je 340.000, danas u ofenzivi umire više od 700 Ukrajinaca dnevno te je broj mrtvih prešao 600.000.

Možemo stoga parafrazirati Lindseya Grahama rečenicom "Ukrajinci će se boriti do posljednjeg momka. To je najbolji novac koji smo ikada potrošili"

Čestitke svima koji su navijali za ovaj rat.

- 18:17 - Komentari (6) - Isprintaj - #

petak, 28.07.2023.

Ratno pravo i terorizam


Kerčki most je napadnut po drugi put tijekom proxi rata NATO-Rusija, pa iako je taj most, po međunarodnom ratnom pravu kojeg je potpisala i Rusija, legitiman vojni cilj jer njime Rusi dovode ratni materijal na Krim, oba napada imaju elemente međunarodnog terorizma.

Po međunarodnom ratnom pravu civilni most se može rušiti ako ga neprijatelj koristi u ratne svrhe te stoga to ne spada u teroristički akt. Ali isti članak kaže da se to rušenje mora izvršiti vojnim metodama i alatima.
Kerčki most je ipak dva puta napadnut uz pomoć civilnih sredstva. Prvi put uz pomoć civilnog kamiona i šofera koji nije bio svjestan što prevozi, pa je detonacija izvršena daljinskim upravljačem.

Drugi put uz pomoć britanskih podmorskih dronova koji nisu u mogućnosti samostalno prevaliti put od neke ukrajinske luke do mosta, pa nema sumnje da su pušteni s nekog civilnog broda u blizini ruske obale, najvjerojatnije s nekog broda koji je sudjelovao u izvozu ukrajinskog žita.
Na sramotu onih koji su s Rusijom potpisali ugovor o žitu (UN) a da nisu ispunili nijedan uvjet tražen od Rusije, već ga dodatno opteretili terorizmom.
- 15:40 - Komentari (4) - Isprintaj - #

četvrtak, 27.07.2023.

gledao, kriv sam

Ako kažem da sam gledao, nemam se čime hvaliti. Jesam, kriv sam.
Gledao sam a nisam a nisam želio, a nije da nisam znao kako će sve ispasti, glupa radoznalost.
Najnoviji hrvatski filmski uradak Nosila je rubac črleni je još jedna katastrofa Ministarstva kulture, Hrvatskog audiovizualnog centra i svih hrvatskih filmskih radnika koji, u posljednje vrijeme, svoje frustracije liječe snimanjem reklama.

Nosila je rubac Črleni je skup zagorsko-hrvatskih klišeja umotanih u turističku razglednicu Hrvatskog Zagorja, bez priče i poruke.
Filmom dominira ljubav gospođe koja nosi rubac črleni i njene prasice Bebe, i koju iskazuje tako da s njom priča dok jede špek ili dok Beba doji praščiće u doba kolinja.

Kao bi katastrofa bila potpuna, utkan je i idiotski stav prema svojoj vjeri, gdje Isus uživa visjeti na križu u Zagorju jer je svako raspelo krovom zaštićeno od sunca i kiše. Naravno ni majka božja nije pošteđena pa je degradirana u moralnu vertikalu bapskih tračeva i svađa, s porukom (valjda) da je i ona baba tračerica koja bi u današnje doba uživala u sapunicama.
- 09:29 - Komentari (3) - Isprintaj - #

utorak, 25.07.2023.

Agent Zelensky - Part 2

- 08:59 - Komentari (1) - Isprintaj - #

subota, 22.07.2023.

Evala im


Kad govorimo o uspjehu bez presedana i uspjehu koji nadmašuje sva naša očekivanja, onda se moramo probuditi u cik zore kako bi stali u red za dobit mogućnost da, u stavu mirno, salutiramo postignuće voljenog nam blogiya.

Promovirati u viši platni razred blogera koji, unatoč silnom trudu i želji, ipak cijelo ovo vrijeme svojih blogerskih dana, ne usjeva sastaviti dvije smislene rečenice u svojim mini-blog-postu, mikro-blog-postu? Blog-komentar-post! Je uspjeh vrijedan svakog divljenja.

Voljeni na mood sad je u društvu sebi jednakih i više se ne mora stidjeti svog skromnog podrijetla i još skromnijih literalnih mogućnosti, mašala.
- 07:59 - Komentari (7) - Isprintaj - #

četvrtak, 20.07.2023.

Sukladno afinitetima


Red se mora znati, ili ode sve kvragu.
U obitelji svako doprinosi sukladno svojim mogućnostima i afinitetima.
Tako u mojoj postoji stroga podjela dužnosti, žena se stoga bavi nebitnim stvarima, a ja onim bitnim.

Sukladno afinitetima žena se bavi domaćinovom i, uglavnom, kućanskim budžetom.
Žena odlučuje kako će se prihodi raspodijeliti, što će se kupiti, što ćemo jesti i piti, što ćemo obuči, gdje ćemo ljetovati i zimovati i, sve u svemu, gdje ćemo štedjeti a gdje ne.

Meni stoga preostaje vremena baviti se onim bitnijim stvarima poput međunarodne politike, ekonomije, ekologije, geostrategijom itd,
svak sukladno svojim afinitetima.
- 07:38 - Komentari (6) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 17.07.2023.

Puno sitnih duša


Postoji na našem blogu puno sitnih duša u svojoj vječitoj konstanti mržnje.
Tinjajući žar mržnje kulminirao je jučer slavljem nakon Đokovićevog poraza na Wimbledonu.
Što mislite zašto toliko mrze Đokovića? Zato što je Srbin ili zato što je najbolji tenisač u povijesti?
Ni jedno ni drugo, problem je kombinacija tih pojmova jer u fašistoidnoj glavi sitnih duša loše zvuči pojam
"Srbin je najveći tenisač u povijesti".

Jučer su sitne duše navijale za Carlosa, što njima znači Carlos? Zašto bi itko s naših prostora navijao za Španjolca osim ako nije iz mržnje?

Iskreno da Vam kažem nije mi Đoković nešto posebno drag i prema njemu sam potpuno ravnodušan.
Ne smeta mi što je najbolji tenisač u povijesti a još manje što je Srbin, ali ne cijenim ga zato što je i on sitna duša
a sitne duše nalaze jedna drugu i u ljubavi i u mržnji.
- 07:57 - Komentari (4) - Isprintaj - #

petak, 14.07.2023.

srijeda, 12.07.2023.

Agent Zelenskiy prvi dio

- 19:02 - Komentari (3) - Isprintaj - #

subota, 01.07.2023.

Idioti ovog svijeta


1993, eh koja je to godina bila za idiote ovog svijeta. 1993 Giorgi Soros je napravio plan i rekao, Nato se ne smije zaratiti s Rusijom, jer povratak tisuće tijela u vrećama ne bi bila lijepa slika. Umjesto toga u istočnoj Europi imate potrebnu "radnu snagu". Ne dozvoli te im ulazak u NATO ali opremite ih zapadnim oružjem i neka nanose bol Rusima.
Tridesetak godina kasnije njegove su se vizije ostvarile, jer to je politika koju vidimo danas, na veselje svih svjetskih idiota koji se vesele smrti stotine tisuća mladih Ukrajinaca u ratu kojeg ne mogu dobiti, a za koje je zapadu stalo manje nego za crno ispod njihovih noktiju.

Zelenski je dobio izbore na platformi pomirbe s Rusijom, jer je trebao glasove Rusa pa je cijeli kampanju vikao mir, mir, mir. Čim je pobijedio sazvao je ratni kabinet i vikao, naša politika je rat, rat, rat. Sve je ovo dokumentirano i dobro poznato, ali idioti ovog svijeta za tako nešto ne želi ni čuti ni znati.

Kad su nakon obojene revolucije na Maidanu Banderovci zapalili 140 Rusa u Trgovačkom domu sindikata u Odesi, Putin je mogao osvojiti Ukrajinu u jednom jedinom danu, umjesto toga izabrao je mir s lažljivcima Merkel i Hollandom koji su zajedno s Poroshenkom nedavno priznali da su Minsk 1 i 2 bili prijevara kako bi NATO naoružao ukrajinsku vosku.

Ali idioti ovog svijeta i dalje crtaju Putinu Hitlerove brkove, nazivaju ga Putler i pitaju se odakle mu pravo da napadne drugu državu.

Članku međunarodnog prava 51 Povelja Ujedinjenih naroda, govori o preventivi samoobrane, što je Putin učinio nakon što su Ukrajinci i NATO, nakon godina granatiranja civila, izvršili sve pripreme za invaziju Donbasa.

Idioti ovog svijeta danas pozdravljaju s "Slava Ukrajini" i "Slava herojima", što je isti pozdrav kojim su pozdravljali Banderovci u nacističkim uniformama drugog svjetskog rata, dok im je zastavu krasila dva prekrižena čekića, simbol oružja kojim su ubijali židovke nakon silovanja, dok im je specijalnost bila upad u poljska sela i sve stanovnike ugurati u štalu i zapaliti je, dok su oni uokolo pjevali i pili.
- 16:20 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.