Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/betel

Marketing

Šupaktnika za predsjednika!

Nisam vidio, ali kažu da su, u nekom ruskom gradu na granici s Finskom, Rusi postavili tri ogromne zastave. Prva je zastava Carske Rusije, druga je SSSR a treća je zastava današnje Ruske Federacije.

Možda se pitate zašto su to Rusi napravili? Pa iz istog razloga zbog kojeg, iako više nisu komunistička zemlja, i dalje drže crvenu zvijezdu kao simbol svoje vojske.
Razlog je taj što se Rusi ne srame svoje povijesti, jer povijest je takva kakva je, ima dobrih i loših strana i tu se ništa ne može učiniti! Osim ponosit se dobrim stranama, jer sve ostalo je samo to "povijest", zbir događaja u kojem nismo sudjelovali.

Iako je Tuđman zagovarao pomirbu "partizana i ustaša", odnosno pomirbu naroda koji je u međusobnoj zavadi po sistemu "moj djed je bio partizan (pa sam i ja), a moj djed je bio ustaša (pa sam i ja)" što zvuči više manje isto kao "ja Torcida i mrzim Dinamo, a ja BBB pa mrzim Hajduk" i sto sličnih razloga kao opravdanje da se mrzimo, jer smo narod mrzitelja, pa onda i šupaka.

Poznajem tipa koji ne mrzi ni ustaše ni partizane, on mrzi Talijane!
Talijani su mu u selu izvodili neku tajnu operaciju, i naredili su svim mještanima da uđu u kuće i zatvore škure. Njegov djed je ipak bio malo previše znatiželjan pa je kroz škure virio, te ga talijanski vojnik ubio.

Mislim da mu je djed bio šupak, jer nije mislio svojom glavom, mislim da mi je poznanik šupak, jer mrzi Talijane zbog jednog talijanskog vojnika koji je vršio svoju dužnost, mislim da smo narod šupaka jer rezoniramo pod utjecajem iskrivljene slike, jer imamo potrebu da mrzimo, jer smo sitne lokal-patriotske duše koje ne uspijevaju vidjeti dalje od svog dvorišta , a kamo li od svog sokaka.

Možda mislimo da smo država s fašističkim korijenima jer smo u svojoj povijesti imali NDH-a?

I Francuzi su imali Višijski Režim ili Višijsku vladu koja je u Drugom svjetskom ratu, kao marionetska država, surađivala s Nacističkom Njemačkom i Silama Osovinama od srpnja 1940. do kolovoza 1944.
Pa gle čuda, nitko to u Francuskoj ne spominje kao francusku karakternu manu, već slave svoj pokret otpora koji je bio jedan od najslabijih u Europi.

S druge strane Jugoslavenski partizani su bili najjači europski pokret otpora, a Hrvati su u toj vojsci činili većinu i imali najjače udarne brigade.

Zašto se poput Francuza ne ponosimo time? Zašto se, poput Rusa i Francuza (naroda koja vole same sebe) ne ponosimo cjelokupnom svojom povijest?
Jel zato što smo narod šupaka?
Pa kad je tako, onda Šupaktnika za predsjednika!
Jer Šupatnik će vašu mržnju podići na višu razinu.





Post je objavljen 11.04.2024. u 09:49 sati.