Povijest ljudske gluposti

utorak, 26.03.2024.

Ukrajina nije kriva

55 minuta nakon terorističkog napada u Moskvi, u kojem su četvorica terorista hladnokrvno pobili preko 150 nedužnih građana Rusije, State Department je dao neobičnu izjavu u kojoj se tvrdi da Ukrajina nema nikakve veze s napadom i da nije kriva.

State Department je, zbog vlastite vjerodostojnosti, moga pričekati barem 24 sata za takvu izjavu, brzina kojom su reagirali pokazuje strah da se i SAD, kao ukrajinski saveznik, ne poveže s ovim terorističkim činom.

U slučaju da bi SAD morale priznati ukrajinsku umiješanost, po zakonu bi morali uvrstiti Ukrajinu na listu terorističkih zemalja.
A kako SAD-e već cijelo desetljeće (i puno duže) usmjerava ukrajinsku politiku i naoružava ukrajinsku vosku, možda bi na listu terorističkih zemalja morali uvrstiti i samu sebe, te skoro pa cijeli zapad i Nato (naravno i HR).
Upravo zbog toga je ISIL požurio obznaniti da je to njihov čin i da oni stoje iza njega.

Najnoviji isilovi video uradci (tako kažu, nisam vidio) prikazuju upravo tu četiri terorista kako, u paradi, marširaju ispod isilove zastave.
Ne znam koliko je ISIL svjestan da svojom reakcijom, ne da opravdava SAD i Ukrajinu, već ih još dublje uvaljuje.

Ako već nije opća spoznaja, onda je barem javna tajna, da su, počevši od Saddama Husseina, Osama bin Laden i njegova Al-Kaida, talibani i ISIL, proizvod američke vanjske politike, CIA-e i američke vojne industrije, koja u svrhu održavanja visoke zaposlenosti, kreira ratove po cijelom svijetu.

Kad pri tome imaš babu punu mržnje koja dijeli kolačiće na Majdanu, Viktoriju Nuland, koja pri zadnjem posjetu Kijevu, kaže da Putina očekuje gadno iznenađenje, kad njene riječi ponovi i potvrdi glavni ukrajinski obavještajac Budanov, i kad, nakon terorističkog čina Alexei Danilov, savjetnik ukrajinskog vijeća za nacionalnu sigurnost, u maniri crnog humora kažu "Jeli zabavno u Moskvi danas? Ja mislim da je jako zabavno i da bi se češće moralo baviti ovom vrstom zabave, Rusi su naša braća, trebali bi ih češće ovako posjećivati", onda je više manje sve jasno.

Amerika je, nakon rušenja Sjevernog toka, de facto i de jure teroristička zemlja, zemlja koja ovih dana oružjem i novcem podržava genocid u Gazi, i zemlja koja krađom 300 milijardi $ Ruskog novca, ruši, ne samo međunarodne zakone, već i sam ustroj međunarodne financijske sigurnosti.


- 10:36 - Komentari (6) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.