Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/betel

Marketing

Ista tržišna vrijednost

Istina i laž imaju istu tržišnu vrijednost, jer oboje imaju svoje kupce.
Ako izuzmemo teška vjerska, filozofska i znanstvena pitanja, istinu i laž možemo podvrgnuti poznatim testovima utvrđivanja.

Uzmimo na primjer trenutno naj aktualniji primjer, smrt Navalnog.
Da bi se policijskim metodama utvrdilo moguće ubojstvo, koriste se dva faktora, prilika i motiv.

Osumnjičenik broj 1, po globalnoj propagandi je Putin, uzmimo stoga njegove prilike. Putin je prilika imao milijun, jer ako je dovoljna sekunda da se nekoga ubije i zbrojimo s vremenom koliko je Navalni u pritvoru/zatvoru, dobijemo taj broj.

Problem je motiv jer samo po zapadnoj propagandi je Navalni bio politička ugroza Putinu, s obzirom na to da mu popularnost nikad nije prelazile jadnih 4%. Navalni je završio u zatvoru jer je kršio zakon, a na slobodi ili u zatvoru, Putin nikad nije imao motiva ubiti Navalnog.

Padom najutvrđenijeg grada u Donbasu, ukazala se potreba za nekom jačom proturuskom propagandom. Smrt Navalnog je stoga imala motiv, ali i priliku kad je dan ranije gospođa Navalni došla u posjet mužu. Jeli iskoristila priliku? Jeli sudjelovala namjerno ili nenamjerno, siguran sam da ćemo do kraja priče i to saznati.

Kod utvrđivanja istinitosti, često je korisno pratiti trag novca.
Baš tu klimatološka laž nailazi na najveću prepreku jer, teorija globalnog zatopljenja kaže da će se, zbog porasta temperature, otopiti polovi, da će razina mora rasti i ugroziti populaciju koja je najgušća u priobalnom području.
Što kaže trag novca?

Gro svjetskih investicija se slijeva upravo u priobalna područja, želite li reći da najbogatijim ljudima na svijetu, korporacijama i državama nitko nije rekao za klimatološku opasnost?

Česta laž koja trenutno plaši Teletabise je ruska prijetnja. Pri tome je totalno nebitno što Rusi nisu ni riječju ni djelom prijetili nikom, bitno je da propagandna mašinerija tako kaže.
A što globalni zapad poduzima po tom pitanju? Apsolutno ništa! Nit se naoružava, niti mobilizira, niti pokreće industriju za proizvodnju deficitarnog oružja i municije koja je nestala u ukrajinskim ravnicama, čudno? Ne, normalno.





Post je objavljen 20.02.2024. u 10:42 sati.