Jadranka Varga PISA patke ili guske - Nachtfresser - Blog.hr

srijeda, 04.12.2019.

PISA patke ili guskeKasno je pa mi se ni ne da smišljati post, danas sam uz školu bio i Opatiji pa ću samo citirati nešto, nije mi jasno da je i ministrica nasjela na glupi spin, inače radi se o testiranju petnaestogodišnjaka, znači nema veze s radom srednjoškolaca i postavljaju se npr. iz fizike pitanja tipa:"Vozač ima čašu vode na podlozi uz sebe, naglo zakoči, što će se dogoditi, hoće li odletiti naprijed, nazad ili nešto treće?" Citiram kolegu koji je priložio i dokazne krivulje, al tim glupostima se ne da krasiti moj blog, na fejs stranici grupe "45 minuta"su.:
"Kruno Matošević dijeli svoju prvu objavu.
Novi član · Jučer u 15:37
Mediji konstruiraju lošu sliku o uspjehu hrvatskih učenika na PISA istraživanjima koje provodi OECD. Čak i ministrica pridonosi tome. Jesu li oni stvarno toliko loši?
Službeni podaci kažu suprotno. Tanko smo ispod prosjeka po rezultatima, ali smo debelo ispod prosjeka po ulaganjima. U društvu smo Austrije i Nizozemske koje, budi rečeno, ulažu dvostruko ili skoro trostruko više od nas. U našem "platežnom razredu" držimo vrh ispred Rusije, Mađarske, Argentine, a bolji smo i od Italije, Islanda i Luksemburga. To je loše ili, kako mediji kažu, katastrofalno?"


21:31 | Komentari (9) | Print | ^ |

<< Arhiva >>