Berlinski bijeg nanovo
31.07.2011.

Iako je zasad kišno ovdje je sigurno bolje. Opet uz sve simpa stan na alternativnom Prenzelu, gazdarica ovaj put Španjolka s izuzetno originalnim detaljima u stanu o kojima ću možda naknadno pisati. Nemam svoj komp niti programe pa će fotke djelovati čudno ovako divlje rezane i nepočešljane, no fućka mi se zato...19:23 - Komentiraj ( 12 ) Print NF
Kapesante
29.07.2011.

Otkad prisilno po duhu organizma jedem malo, trudim se barem jesti dobro. Već sam pisao o njima ali nisam znao kako ih nazivaju, izuzetno otkriće, školjke kapesante, s tim da su prvi put kad sam ih jeo bile još i bolje, očito da dosta toga ovisi o kuharu.
Danas cijeli dan razmatramo varijante oko eventualnog odlaska u izabrani grad, ništa još nije odlučeno, ali je lako moguće da ovaj post duže stoji.

Školjke :Drugarica jede tradicionalno :Za kraj, dok je mladost na Zrću, da ne ispadnem iz forme fotkanja naših dama :15:08 - Komentiraj ( 21 ) Print NF
Vrijeme pametnih kartica
28.07.2011.

Primatelji socijalne pomoći u Slovačkoj pomoć po novom dobivaju preko kartica, zasad ne mogu dobiti samo cigarete i alkohol. Javnost je zadovoljna jer su je dotični iritirali nezdravim navikama. Zašto državni funkcioneri koji najbolje znaju što je dobro za neuki puk to ne bi proširili i na ostale stanovnike, tako da npr. dijabetičaru nikad više ne bi palo slatko, a tlakašu slano na pamet, podršku u većini stanovništva, pa zaboga, živimo u demokraciji, bi sigurno imali.p.s.
I Agota Kristof je umrla, smanjite tempo, ne mogu svaki dan posvetiti post preminulim umjetnicama...

11:17 - Komentiraj ( 9 ) Print NF
Umijeće balansa
27.07.2011.Sve je manje dobrih fajtova na bloghaeru. Ma što je i ostalo od tih svađalica, Bugi i par pristojnih katolika čiji su argumenti vrijeđanje neistomišljenika. Eto neuobičajeno odmor igrom slučaja i raznih okolnosti provodim doma i dosta vremena uz komp, čitam i vježbam samokontrolu, opuštam se i drijema li mi se, drijema :D10:45 - Komentiraj ( 13 ) Print NF
30 godina hakerstva
26.07.2011.

U rujnu prije trideset godina je pod geslom "privatno štititi, javno koristiti" u Njemačkoj osnovano hakersko udruženje Chaos Computer Club. Imali su u prošlosti ratove s poštom kao monopolistom, jednu poznatu pljačku banke za koju nitko nije osuđen, upade u baze podataka vojnih saveza, a danas su respektabilno društvo sa više tisuća članova, čije redovite kongrese svi sa zanimanjem prate. Na prvoj fotki je jedan od osnivača i ideologa, sad već preminuli gospodin Vau, na drugoj slika s berlinskog teve tornja zgrade koju su ukrasili sa srcem za proslavu 20 godina djelovanja.

11:15 - Komentiraj ( 12 ) Print NF
Artisti i modeli
25.07.2011.

Tko se to s kim igra ili i jedni i drugi čisto profesionalno prilažu svoj dar na oltar Umjetnosti...
10:58 - Komentiraj ( 8 ) Print NF
Mi lešinari s kolodvora slave
24.07.2011.

Čekamo što će nam se danas ponuditi ili igrači iz sjene misle da su Oslo i Amy dovoljne senzacije i za oblačnu nedjelju. Pozdrav Somaliji ma gdje bila !p.s.
Svejedno, ne pljujte po Amy gnjide !

11:01 - Komentiraj ( 13 ) Print NF
Ajoooooj, Amy
23.07.2011.

Ja naivac uvijek u čuda vjerovao R.I.P....
19:21 - Komentiraj ( 22 ) Print NF
Ajd barem malo pozitive
23.07.2011.

Po prvi put mi je uspjela fotografija koristeći maksimalni zoom, ja se nalazim daleko dolje na parkiralištu, još uvijek ne mogu vjerovati.Umjesto mora jučer smo ponovo prinudno upoznavali KBC Rijeka, Lobby sorry što nisam mogao razgovarati.
Poslije smo si ipak priuštili relaksaciju mada nam želuci nisu bili baš u najboljem redu.

U Rijeci opet sunce.


10:11 - Komentiraj ( 9 ) Print NF
Lucian Freud je mrtav
22.07.2011.

Nedavno je, nakon kupovine jedne slike od strane ruskog multimilijardera Romana Abramovicha, proglašen najskupljim suvremenim slikarom.


07:30 - Komentiraj ( 9 ) Print NF
100 godina McLuhana
21.07.2011.

Prije 100 godina rođen je Marshall McLuhan, prorok koji je potpuno predvidio nadolazeću prevlast elektronskog doba. Njegova je opaska o svijetu kao globalnom selu, kao uostalom o neminovnom dolasku kulture plagijata. Utjecao je na vodeće intelektualce svog vremena, a antologijska je scena kad se pojavljuje par sekundi u jednom filmu Woody Allena da objasni glavnom junaku da on nije baš tako mislio kako ga ovaj tumači, pišem po sjećanju, radnja se odvija u redu pred kinom.
Naravno, sve do otprilike njegove pedesete godine su ga gledali kao čudaka i ludog znanstvenika.


11:34 - Komentiraj ( 16 ) Print NF
Dresdenska umjetnička škola
20.07.2011.

Nije po prvi put da me oduševljavaju radovi studentica, evo perfomansa jedne u akvariju, imaju izvrsne profesore, o poznatom umjetniku pedagogu neki drugi put. Doduše i Dresden je poseban, nije baš Berlin, ali...


14:23 - Komentiraj ( 14 ) Print NF
Japansko čudo : za napaćenu domovinu
19.07.2011.

Japan je na iznenađenje svih svjetski prvak u ženskom nogometu. Borile su se fanatično, sve od reda su poslije finala izjavljivale da je Japan zaslužio malo radosti nakon nuklearne katastrofe. Čitam da su imale i odličnu logistiku, slavilo se uz Radeberger, meni iako ne najbolje, još iz vremena DDR stipendije najdraže njemačko pivo.

10:40 - Komentiraj ( 12 ) Print NF
Smrt u Opatiji
18.07.2011.

Skoro pa svaki put se u Opatiji sjetim Mannove " Smrti u Veneciji ", a zadnji put mi je u Veneciji pala na pamet asocijacija, pa Venecija je uvijek puna mladih, za razliku od Opatije bajne, posebno sada kad je Opatija puna "zvjezdovitih" hotela.
Jučer smo najviše zbog frendice bili na koncertu povodom 15 godina djelovanja zbora, cure zbilja izuzetnih glasovnih mogućnosti. Na kraju koncerta je bilo loše zbog cjelodnevnog preforsiravanja i žurbe junaku ovog bloga, al eto, smrt smo odgodili za neki drugi put.
p.s.
Uživajte u haljinama nono

14:52 - Komentiraj ( 9 ) Print NF
Bajkovito
17.07.2011.

Eto zbilja na kratko pobjegoh na otok i konačno se okupah u moru jadranskom. Primjetih, a vidjet ćete na fotkama, naše cure, to doduše mogu biti i s bivših prostora, vuku na kupanje sve sa sobom, one druge samo najnužnije. U sredini konačno jedna vila koju sam uspio djelomice snimiti, oduvijek sam tvrdio da je Otok bajkovito mjesto.


17:50 - Komentiraj ( 10 ) Print NF
Izgled vara ili ?
15.07.2011.

Kad sam uguglao ovu tetu s jednog portala uspostavilo se da je po svemu sudeći u pitanju još jedna obična bezveznjakuša...


10:44 - Komentiraj ( 19 ) Print NF
I moj doljetni rad jučer odbrojan !
14.07.2011.

Nakon konačno završne sjednice ugodne temperature na vrelom asfaltu.Pokušaj traženja hladovine predvečer u birtiji.

Eeeej, bar prividno smo preživjeli zadnji radni dan prije praznika !11:26 - Komentiraj ( 13 ) Print NF
Oni, djeca s kolodvora
13.07.2011.

Čitam, nakon zabrane lokalnih vlasti sud je ipak odlučio da može ići izložba "Heroin Kids" o djeci na heroinu. Većina fotki su odvratne, ja sam odabrao par podnošljivijih. Nitko ne sumnja u enormnu posjećenost berlinske izložbe.


06:26 - Komentiraj ( 13 ) Print NF
Tko to tamo gleda
12.07.2011.

Nakon dužeg vremena surfam po modnom blogu omiljene mi Njemice i razmišljam koliko je Mary popila kritika za svoj način fotografiranja, a gle je sad, zapošljava na blogu dva profesionalca, a ako se ne zagledaš u potpise teško je razlikovati njene fotke od njihovih...10:29 - Komentiraj ( 9 ) Print NF
Svakodnevna banalka
11.07.2011.

Od nešto prije pet sam na nogama. Prije šest sam objavio i post al sam brzo shvatio da je besmislen poput Mirčeove poezije i odjavio ga. Loše sam, trinaestog bi trebale biti zadnje sjednice. Nezapamćeno, ove godine se okupao u moru nisam. Jedem malo, ono što mi zbilja paše. Prošli tjedan sam jeo neke školjke, oko tri puta veće od dagnji i dva puta skuplje, izuzetan doživljaj, al baterija fotića je bila mrtva. Danas ih nije bilo, morao sam se zadovoljiti škampima, nas dvoje dijelimo porciju. Uzgred, nikad mi nije bilo jasno zašto ne režu škampe na žaru, onaj dio koji priječi put mesu, danas u restoranu nisam imao škare.


18:19 - Komentiraj ( 14 ) Print NF
Razvrstavam stare fotke
10.07.2011.

A jbga, kako je krenulo ništa od ovog mog ljeta, inače nikad u ovo vrijeme mi nije padalo na pamet bavit se arhivom.
Pitate se zašto zadnja fotka, e toj mladoj Talijanki je uspjelo mene iz neposredne blizine drsko mobitelom snimiti golog, morao sam se brzinski odjenuti da je uspijem ovjekovječiti, ne uspijeva to svakom.


09:20 - Komentiraj ( 11 ) Print NF
Intervju bez riječi
09.07.2011.

Poznatog kabaretista sam zamolio za odgovor na par pitanja.
Recite iskreno što mislite o našem junaku šprdnje M. ?Sviđa li Vam se njegova poezija ?Mislite li da je on Hrvatina ?Je li Vam on u svojoj gluposti pomalo simpatičan ?Što mislite o njegovoj udbaškoj prošlosti ?09:15 - Komentiraj ( 10 ) Print NF
Pohvala banalnosti
08.07.2011.

Kad sam počinjao raditi ambicija mi je bila mijenjati svijet. Među prvih stotinjak postova na blogu onih davnih godina bilo je dosta "angažiranih". Rekoh jutros telefonski sindikalnom kolegi, zajebi trenutno revoluciju.09:39 - Komentiraj ( 10 ) Print NF
Ljeto je počelo
07.07.2011.

Kaže frend da su u gradu još samo gubitnici i propalice...

06:48 - Komentiraj ( 15 ) Print NF
Još jedan prođe dan
06.07.2011.

I na kraju koncert Tamare Obrovac naprasno završen zbog kišice...

07:38 - Komentiraj ( 10 ) Print NF
Ukinimo u duhu vremena curama trenere !
05.07.2011.

Velika opasnost vrijeba ako mlade napredne glazbenice, sportašice etc. imaju muške trenere. Znate, putuje se, noći se po hotelima, znate... Zadnji put se balkanski primitivizam pokazao u komentarima oko boravka mažoretkinja u Tajvanu, no i u Opatiji sam čuo što naši kuloari bruje. Mislim da bi bilo korisno opet kao nekad separirati za početak muške i ženske razrede u školama, tu eventualno dopustiti učitelje drugog spola, al u uspješnim sportskim i umjetničkim društvima nikako !

10:28 - Komentiraj ( 13 ) Print NF
O Opatiji i haljinama
04.07.2011.

Evo dočekah da i ovdje netko pohvali fotke s koncerta, naša vitae, inače jednu je pohvalio i vrhunski profesionalac hrvatska.
Ne pamtim da ikad u ovo vrijeme nisam stigao pobjeći bar malo na more, to meni govori o dubini društvene krize, zatrpavaju nas administrativnim prohtjevima, da slučajno ne bismo malo disali i uživali.
Dugo nisam šetao Opatijom, čini mi se da me svaki put sve negativnije iznenadi. Svi hoteli su s većim brojem zvjezdica nego nekad, malo sam promotrio goste koji su se izvana mogli vidjeti, prva asocijacija, ako u Veneciju turisti kao u poznatom djelu Thomasa Manna odlaze umrijeti, kako drukčije bi se mogao definirati profil ovih gostiju.
Ima ipak zanimljivih dućana, drugarici su se svidjele haljine na slici, posebno lijeva, protiv blještećeg unutarnjeg kontra svjetla jednostavno još ne znam bolje fotkati.

12:42 - Komentiraj ( 11 ) Print NF
Hiromi trio u Opatiji
03.07.2011.

Odmah večer nakon uspješnog koncerta u pariškoj Olimpiji japanska zvijezda je nastupila na ljetnoj pozornici u Opatiji. Svečano smo se obukli za dugo očekivani koncert.Hvaljena predgrupa "The Illusions" je pokazala da je iluzorno od njih bilo očekivati dobro zagrijavanje. Nakon njih furiozno je startala carica Hiromi. E sad i u užem društvu su dojmovi o koncertu bili različiti, bivši bloger Mladibogart je čak nešto prije kraja napustio koncert komentirajući da je neizdrživo loš. Meni je ispočetka bio fenomenalan i neponovljiv, sredinom samo izvanredan, da bih završio s ocjenom jako dobro. Pokvarila mi je stvar s nekim kompjutorskim efektima pred kraj, no u publici su na to mlađi oduševljeno vrištali.09:47 - Komentiraj ( 8 ) Print NF
Povijest prostitucije
02.07.2011.

Prije par desetljeća je jedan naš uvaženi estetičar postavio tezu da se ne može govoriti o povijesti umjetnosti, jer bi to impliciralo dinamiku razvoja, nekakav napredak. To mi pada na pamet čitajući sadržaje naših portala. Mlađe generacije neće vjerovati, mi smo čitali ozbiljne tjednike, bilo je sjajnih novinara, a ilustracija koju prilažem je dokaz da je još ranije bilo još naprednije na našim prostorima. Naravno to suvremenici nikad neće razumjeti, jer industrija zatupljivanja u punom zaletu izvrsno funkcionira...09:04 - Komentiraj ( 15 ) Print NF
Bakar, kafić tik uz more
01.07.2011.

Nakon ranojutarnjih obveza u Rijeci seminar u Bakru. Ovaj put odlučismo malo i upoznati mjesto, provedosmo par sati na terasi jednog kafića s udobnim stolicama, marendali lignje odmah preko puta, sve fotke snimljene s dva mjesta, rekoh, da ipak objavim post prije spavanja...

16:55 - Komentiraj ( 10 ) Print NF

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Opis bloga
Nikakav, užasan, histeričan, drzak, bezobrazan, poučan, programiran za rušenje granica hm, hm, hm... Sredstvo za trošenje vremena, kojeg ionako ima previše, also uopće nema...


Važno zbog budaletina koje ne znam zašto posjete ovaj blog: "ovo djelo je plod fikcije. svaka sličnost sa stvarnim osobama i događajima slučajna je." Rečenica ima pravnu valjanost!
Instagram

nachtfresser@gmail.com

Pirat urednik na fejsu :P
Web Nachtfresser

IZBOR POSTOVA 06.2004. - ?
od najstarijih do danas, barem po jedan mjesečno, odozdo prema gore
2023
Deleted
6000.post, treći dio
6000.post, drugi dio
Wasserdicht, 6000.post prvi dio
Tri blog gracije
2019
Institucija slobodnog blogera (ogled o Böllu)
Aktivizam Grete Thunberg
Odakle ocean u pjesmi?
Vrelo Bosne i Jajce
Sarajevski ćevapi, dame i uspomene
Snježni Benkovac na brdu
Pulski zalasci
Kosa i sram
2018
Sa Sloterdijkom u Puli
Uzoran učenički dom
Tko otvara vrata Bukowom mačku
Djevojčica iza žice
Starac i (r)evolucija
Neotuđena crtica
Trešnjevački teatar
Intimni otvori depresivnih ljudi
Modna osvježenja
Kupac ružnog limuna
Međupost
2017
Pao stoljetni park
Budimo na mi
Poderane čarape
Pijača bez leda
Ostaj mi dobro Berlinu moj
Iskustvo i stil
Sedacija, odlasci, promatračica života
Nitko ne vrijedi više od dvije minute
Kud plovi ovaj put
Srcamo se
Vareš, imenovanje prošlosti
Popravljač
2016
Božić kod Dolores
Blog arhiva, genijalno
Varešarije
Obrobljeni plimom
Nestanak Wagnerovog psa
Poezija koja to nije s teletinom na pratećoj slici
Preko crte
Djevojka sa sajma u Opicini
Predvečerje u Trstu
Labinski bijenale industrijske umjetnosti
Dresirani i slobodni
Projekt bicikl
2015
4000. post
Forever Lolita
Vječno vraćanje dupeta
O potrebi za bloganjem
Blogerska subota
U pokretu
Gromovi love golotinju
Nisam mislio na Pariz
New York, Jack i ostali mitovi
Sipa i čokolada
Čudnovati su putevi Googleovi
Svakodnevni samoslici
Nachtfresser, 3700.post
2014
Pljeskavica i čaj
Istup Anne Helm
Ravnateljice über alles
O fotografiranju i svinjama
Život
Večer s berlinskim piratima
Posljednja marenda
Fuck the System!
Izlet u Opatiju
Kandidat broj 5 liste 16 za EUP
Nek nam živi bezuvjetni temeljni dohodak
Nagnuće berlinskog piratskog broda
Tišina hotelskih soba
S visina Svetog Križa
Avionska dijagnoza obrazovnog sustava
2013
Dame i gospodo, Astrid Kuljanić
Dekadencija
Odjeb ljetu gospodnjem dvijetisućetrinaestom
Naš mali šareni štand
Anonymous MMM u Rijeci
Profesor budala
Roštilj bez jahte
Krivo mi je zbog mog starog
Što radi piratska stranka ?
Bloger za EU parlament
Izbor postova
Shitstorm
2012
Sanjam knjige u Puli
Taštine
Sjećanje
Proteze Auschwitza danas
Blogeri 2004-2011
Prošao još jedan...
Prelijep dan u Zagrebu
Blogersko pušenje privatnosti
Napad Svetle Yordanove
Čitajte "Bolju polovnjaču"
Ostajte tamo, stižemo
2011
2500. post
Čestitka vjetrom raspršena
Predsjedniku ima tko da piše
Isšljivan
A meni se popodne spava
Smrt u Opatiji
Povratak u Ništa
Dijalog jednog blogera i Igora Mandića
Hrana naša svagdanja
Jučerašnji prosvjed u Rijeci
Civilizacija baterija
Hotel Montree
2010
Snijeg u Rijeci
Obzor
Vodice, bajka s pogledom na more
Cambridge i karavane
Otočna opuštanja
Berlin : balkanska galerija
Repovi rata
Dan divljanja maturanata
Abrutissement, načelo zatupljenja
Igramo se okvirima
Nacisti u Dresdenu
Boje budimpeštanskog Ludwiga
2009
Sa(n)jam knjige Pula 6.12.2009
Prođe još jedna fešta
a je još uvijek u krugu
U najjačem sastavu
Muzej, multikulturalnost, beskućnici...
Poučak o golom
Divlji Balkan
Gorski Kotar devetog svibnja
Londonerica u palanci
O bocama i maslinovom ulju
Prozori
Ha,ha, Amy je zakon
2008
Tako je zborila Gudrun Ensslin
Priznanje
Onako usput
Blog i grob
Govor mržnje na blogu.hr
Razgovor studentica pred Humbolt univerzitetom
Nogometno bratstvo Španjolske, Hrvatske i Koreje
Prosvjed, turisti i sunčani Korzo
Rasaditi
Dobro se žega
Politička korienitost
Osamstoprvi post, mali osvrt
2007
Ekološki fašizam
Masturbacijo, sretan rođendan !
Van Goghova zvjezdana noć
Radni dan jedne Berlinerice
Dani bez neta
Petak trinaesti
Razredni izlet u vodni centar Atlantis-Ljubljana
Guščija pašteta
FBK u Rijeci, jel se kome štucalo :P
Rasulo
Izletila zbog marihuane
Moja Paris gola u novinama
2006
Manta, vraaaaaaaaaati se
O blogu "Pjesmarije" (autora NF)
Igra revolveraša
Idealisti s oružjem
Ceremonija oproštaja s praznicima
Jedna Ljudmila
Zadaća (dječja bolnica)
Irokez u školi
Moji prijatelji
Coool
Prva klasa
O ovcama i nadi
2005
Kenningari i druge učenosti
Uvijek iznova, deja vu
Moj Uerige
Ostavština
Pred maturalac
Moj Raščupanko
Sjećanje na Radovića
Pišanje u Harteri
Samoubojstvo u štali
Montaža tv stolića i sretnije budućnosti
Pivo
Nekad smo znali veselo polemizirati...
2004
Inventura 2004.
Sjećanje na vrt (Paul Klee)
Razrednik
Isplazit jezik
Kamere oko nas
O fašistima, Sloterdijku, Walseru i meni
Skins&Teacher


SUPERCOOL ;P
< srpanj, 2011 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Studeni 2023 (16)
Listopad 2023 (6)
Rujan 2023 (7)
Kolovoz 2023 (2)
Srpanj 2023 (18)
Lipanj 2023 (16)
Svibanj 2023 (22)
Travanj 2023 (16)
Ožujak 2023 (17)
Veljača 2023 (14)
Siječanj 2023 (13)
Prosinac 2022 (12)
Studeni 2022 (11)
Listopad 2022 (11)
Rujan 2022 (11)
Kolovoz 2022 (7)
Srpanj 2022 (4)
Lipanj 2022 (1)
Travanj 2022 (6)
Ožujak 2022 (1)
Prosinac 2021 (1)
Listopad 2021 (1)
Rujan 2021 (1)
Kolovoz 2021 (11)
Srpanj 2021 (9)
Lipanj 2021 (11)
Svibanj 2021 (22)
Travanj 2021 (26)
Ožujak 2021 (21)
Veljača 2021 (24)
Siječanj 2021 (31)
Prosinac 2020 (20)
Studeni 2020 (12)
Listopad 2020 (6)
Rujan 2020 (5)
Srpanj 2020 (29)
Lipanj 2020 (26)
Svibanj 2020 (31)
Travanj 2020 (29)
Ožujak 2020 (32)
Veljača 2020 (28)
Siječanj 2020 (26)
Prosinac 2019 (24)
Studeni 2019 (22)
Listopad 2019 (27)
Rujan 2019 (28)
Kolovoz 2019 (27)
Srpanj 2019 (26)