28.12.2006.

Trebao sam danas na put ali sam se probudio upaljenog živca na nozi. Upalio se jednostavno preko noći, nisam ni osjetio. Idem u kupaonicu, raskrvavljen nos. Nemam pojma kad i kako se to dogodilo. Tijelo me trenira iznenađenjima, valjda da se polako pripremim za ono zadnje.

Ipak idem na put. SRETNA NOVA GODINA SVIM POSJETITELJIMA !

17:35 - Komentiraj ( 32 ) Print NF
o osnovama pušenja
27.12.2006.

Ne znam jel mi što promaklo, pušenje u javnim i državnim službama i za novogodišnje praznike zabranjeno, jače eksplozivne naprave do silvestrova dopuštene. Zasad smo izgubili dva dječja prsta (novine od jutros). Lijepo mi objašnjavao preprodavač na riječkoj tržnici :» uzmi, kuna petarda, jednom se živi !» Treba kažnjavati one što puše...

22:16 - Komentiraj ( 9 ) Print NF
26.12.2006.

Kažu da su ženske fige nesretne, tak je i bilo. Nisam dobio stipendiju za Berlin, zagrebački «Goethe» me izbacio iz konkurencije. Zadnja međunarodna stipendija koju sam dobio bila je Hamburg, a jednog događaja se uvijek sjetim kad ujutro direkt iz kreveta bauljam u dućan.
U Hamburgu se seminar odvijao u jednom preuređenom dvorcu, ja sam bio smješten u obližnjem bungalovu. Predavanja su išla cijeli dan, uz zbilja kratke pauze, pa sam ubrzo shvatio da imam problem. Navečer smo se malo ležernije družili, ako nas nisu vodili u kazalište, operu ili četvrt crvenih fenjera, u restoranu, no pivo je bilo skupo, a i imali su samo dječje (0,3 l).Drugi dan je jedan amerikanac tražio rani doručak u 6.00, na iznenađenje onih koji su me već djelomice upoznali priključio sam mu se i ja. Najbliži dućan je bio udaljen pola sata pješice i otvarao se u 7.00. Tako sam se drugi dan nakon doručka i jutarnje toalete točno u 6.30 uputio prema gradu. U 7.00 jedan gospodin i ja smo ušli u dućan, on je kupio litru konjaka, ja šest piva za navečer i rittersport čokoladicu. Osoblje je bilo jako ljubazno, svi su pozdravljali, a na blagajni se i gospodin osmjehnuo i rekao mi :»Dobro jutro kolega!» Upamtio sam lice al ga među kolegama u dvorcu nisam sretao. Kad sam za jedne sobne fešte ispričao to kolegi ukrajincu (on bi ručak preskakao da bi obnovio sobni buffet), prasnuo je u smijeh : «U Njemačkoj su i kroneri izuzetno dobro odgojeni...»

13:28 - Komentiraj ( 12 ) Print NF
25.12.2006.

Meni je žao da je Sherrie Levin postala poznata. Ja bih rado koristio njena umjetnička djela :P

23:29 - Komentiraj ( 5 ) Print NF
24.12.2006.

Patti Smith, divlje dijete rocka, ili prabaka punka, svejedno, slavi 30. prosinca koncertom svoj šezdeseti rođendan. Jedinim kompromisom za koji ja znam moglo bi se nazvati desetak godina samoizolacije osamdesetih godina proteklog stoljeća. Kažu da je Warhol pred kraj života često s njom komunicirao. Meni osobno je najzanimljivija veza s poznatim fotografom biseksualcem Robertom Mapplethorpom. Rugali su joj se, kao i prerano preminuloj Janis Joplin, da je antiseks osoba, no Robert očito nije mislio tako...

15:24 - Komentiraj ( 12 ) Print NF
23.12.2006.

Modne stranice obično preskačen. Svaki radni dan prošećem korzom i tamo vidim kreacije, mnogo maštovitije od kreacija vrhunskih svjetskih kreatora. Danas me naša Tajči Čekada jako prijatno iznenadila s prijedlogom odjeće za najluđu noć, podsjetio me na dizajn jednog sata koji sam kao stipendist kupio u nekadašnjoj istočnoj Njemačkoj (DDR). Cijeli dan sam oduševljen mahao rukama, svima pokazivao, dok nisam nehotice blago lupio rukom od zid i sat se raspao.


14:29 - Komentiraj ( 12 ) Print NF
Dodirivanja
21.12.2006.

«Nikakvi fizički kontakti nisu dopušteni, pa ni oni koji se na prvi pogled čine neutralnim poput maženja, grljenja i sličnih.» - iz jedne od preporuka parlamentarne skupštine Vijeća Europe, nije važno koje.
Mi što radimo u školama izloženi smo agresiji svake vrste. Jučer me npr. nakon što sam zaključio ocjenu učenica iz zaleta poljubila u obraz, nisam se stigao obraniti, da ne spominjem da je tijelo prislonila uz moje. Da li bi njeni roditelji trebali zaraditi prekršajnu prijavu i platiti zasluženu kaznu ili bih i ja po zapovjednoj odgovornosti trebao odgovarati ?
Europo, dobro došla u naše domove !

13:29 - Komentiraj ( 23 ) Print NF
cajke i hajke (čitam novine)
20.12.2006.

Ak se nepravda
Desi, što onda brale
Ništa, u zatvor !

p.s.
za domovinu wink

23:11 - Komentiraj ( 9 ) Print NF
Lijepa mučenica
19.12.2006.

«Naprijed na putu prema dolje», bio je moto Eve Hesse. Zanimljiva biografija : samoubojstvo mame, rana smrt oca, propali brak, nije nikakvo čudo da je normalnost nikad interesirala nije. Ipak sudbina je s tumorom na mozgu pretjerala, slijedila je rana smrt u 34. godini života.

13:47 - Komentiraj ( 18 ) Print NF
Škola je zatvor
18.12.2006.

U današnjem izdanju «Berlinskih novina» poznata pjevačica i majka četvero djece Nena uspoređuje školu sa zatvorom. Učenici joj sliče na zatvorenike na određeno vrijeme.
Podnijela je zahtijev za otvaranje privatne alternativne škole, već joj se javilo pedesetak zainteresiranih roditelja. Učenici ne trebaju učiti za profesora ili testove nego za sebe i život. Već je ekipirala i profesorsku ekipu, iznajmila je zgradu, čeka samo dopuštenje za uređenje i start. Svaki kompjutor, svaki prostor, svaki stolac pripadat će svakome, razvija Nena svoju samoupravnu koncepciju. Profesori će biti na raspolaganju učenicima kad ih ovi budu trebali.

14:40 - Komentiraj ( 16 ) Print NF
17.12.2006.

Jedna od neospornih mojih slabosti je da često istovremeno radim par stvari. Tako sam danas istovremeno pregledavao jednu staru knjigu Lupinovih fotografija i na Phoenixu pratio emisiju o nürnberškom procesu sa dosta dokumentarnih snimaka. Göring je do kraja ostao cinični majstor spektakla, ja bih rekao uvodničar u današnje postmoderno vrijeme. Kad je svjedok pogrešno odgovorio na nespretno postavljeno retorično pitanje, prasnuo je u smijeh vrteći glavom, ni traga kajanja. Prvi put sam u jednom dokumentarcu vidio slike, doslovce masovne pornografije logorskog umiranja., a prošlo je više od 60 godina od toga.
Odakle Lupino u ovom postu ? Pa jednostavno, njegova knjiga se našla u pogrešno vrijeme na pogrešnom mjestu wink. Smrt fašizmu, sloboda narodu !

15:29 - Komentiraj ( 10 ) Print NF
da mi netko ne izvuče iz ladice...
16.12.2006.

Točno u ponoć između 9. i 10. travnja jedne ratne godine maturanti su pozvali dva profesora na pozornicu, ovacije su ih pratile kad su krenuli, jedan dragovoljac, drugi anarhist. Obojica su se iznenadili kad se preko zvučnika počelo oriti «Evo zore, evo dana...». Jedan nije pjevao, pamtim to dobro, no svejedno mu nije bilo neprijatno, kad se poslije pjesme, skandiralo samo njima dvojici od svih prisutnih profesora.

15:01 - Komentiraj ( 14 ) Print NF
14.12.2006.

Smrt je samo malo drukčija od života, a krvarenje je kao i disanje, doduše ne potpuno isto, govori Barbara Kruger.
Princeza Diana nije bila trudna, sad nam je svima lakše. Koje je boje zid u mraku moje učionice, koje je boje ?

19:45 - Komentiraj ( 16 ) Print NF
14.12.2006.

Umro je Đuro Politika, meni jedan od rijetkih zanimljivih hrvatskih slikara 20. stoljeća, pripadnik dubrovačkog slikarskog kruga. Kod njega su mi se uglavnom sviđale boje.

17:01 - Komentiraj ( 8 ) Print NF
13.12.2006.

Sad kad se pokazuju mišići, pokušavam svejedno glavnom cestom. Nemam više vremena za zaobilaznice.

20:44 - Komentiraj ( 11 ) Print NF
12.12.2006.

Mediji traže jedinstvo, jedinite se onda. Hoću stipendiju za Berlin, vi lupetajte o državnim prioritetima ! Uživajte u velikim riječima, ako sam ja tamo, i sam ću ih blagosloviti, naučio sam biti pravi domoljub. Za domovinu je i bolje da smo mi blago zaraženi čudnim virusom negdje daleko...

22:19 - Komentiraj ( 13 ) Print NF
djed mraz
11.12.2006.

Pucam po šavovima
Zbog pizdarija
Dijeljenja darova.

p.s.
Kakve veze ima fotka s tekstom? Pa smijem valjda i sebe darivati yes

20:06 - Komentiraj ( 11 ) Print NF
10.12.2006.

Ovu subotu u metropoli nisam imao vremena za blogersko druženje, nisam čak ni prošao pored konja na Jelačiću. Nakon sastanka koji me prilično umorio, jer sam dobio nova zaduženja do kraja tekuće godine, radni ručak u restoranu «Purger». Mogu samo konstatirati, prilično loše točeno pivo, odnosno ni vrit ni mimo, što bi naši stari rekli.
Stigao sam samo u konzumu kupiti 4 MB piva za povratnu vožnju vlakom. Dogodilo se nešto zanimljivo, bolje reći prvi put sam to primjetio. Prije sam uživao u vožnji vlakom, gušt mi je bio ako bi mi se u kupeu pridružile studentice, ili barem srednjoškolke, najčešće bismo i uspostavili ugodnu komunikaciju, već sam opisao curu za koju se tijekom vožnje uspostavilo da s vremena na vrijeme čita moj blog.
Sad se događa nešto suprotno, zazirem od mlađih cura u vlaku, ovaj put se pokazalo s punim pravom. Šest sedam ih je ušlo malo nakon mene u vlak, vlak je bio prilično popunjen još od Osijeka i dospjele su u moju blisku blizinu. Iako su pristojno izgledale (probušeni nos, lanci, gole guzice, odnosno niske hlače, marte ili starke), osjećaj me nažalost nije iznevjerio, teška seljačija.
Bacio sam se na ispijanje piva, dok su se one njihale u ritmu jebenih narodnjaka. Sva sreća, izašle su Karlovcu. Izlazeći jedna je rekla dovoljno glasno da sam je mogao čuti :»Jeste li primjetile kako nas je onaj kroner promatrao?!»

16:19 - Komentiraj ( 19 ) Print NF
08.12.2006.

Sutra prerano putujem na sastanak u metropolu. Ovih dana sam se bavio strategijama kako ljude izbaciti iz stadija ravnodušnosti, kako ih iziritirati, te kako se boriti protiv primitivne propagande tipa Pušite li Göbbelsa

19:17 - Komentiraj ( 16 ) Print NF
07.12.2006.

Zanimljivi su mi ti novi trendovi u oblačenju, ono kao više ženskosti, ili ženskost na drukčiji način, ma nažalost, sve je to kod mene deja vu, već viđeno. Nije dobro kad te više baš ne fascinira potreba djevojaka da odjećom izraze dio svoje osobnosti, siguran znak nestajanja.
Danas sam od učenica čuo da mi se blog masovno čita u školi pa mi je dalo ideju za anketu. Znam da će većina ignorirati, al dobro.
Uvijek sam podržavao gubitničke akcije, pa tako i ovu aferim u boxu desno. Ne vjerujem da moj glas išta može promijeniti, al ga svejedno dajem, čisto radi svoje savjesti...


21:45 - Komentiraj ( 20 ) Print NF
06.12.2006.

Frida Kahlo:» Slikam samu sebe, jer jako puno vremena provodim sama i jer sam motiv, kojeg najbolje poznajem.»
Rekla je i da nikad nije slikala snove i da ( jedina koju ja znam ), mirno očekuje svoj odlazak u dobra prisjećanja...

19:24 - Komentiraj ( 15 ) Print NF
Toplo je bilo...
05.12.2006.

Koliko vatra
Sad još tinjati može
Bez novog drvca.

21:02 - Komentiraj ( 8 ) Print NF
Izašao sam ja, al i novi broj časopisa "RE"
04.12.2006.

Jučer smo išli na tulum u prirodu. Zaglavili smo u strašnoj magli, naravno nije moglo bez crnog humora. Priča prijatelj kako se vozio kroz Liku, isto tako magla, stao, mora pišati. Ide prema šumi par koraka, oči mu se lagano privikavaju, olakšava se i primjeti tablu «pazi mine». Obavio je i veliku nuždu nakon toga.
Dobio sam od jednog od urednika zadnji broj časopisa «RE», jedna od tema je i blogerska poezija. Priča da je bio na predstavljanju u Puli, nije mu se svidio tip što je tamo čitao. Naravno nije bilo ni jedne žene mada one u časopisu dominiraju, odabir koji je napravila zmajevna dosta dobar, ali odabir pjesama npr. plavog goluba nije baš naročit. Tako sam društvo morao uvjeravati da ona izuzetno piše i ima puno boljih stvari.
Zastupljeni su satie, echoe, carica vrta, plavi golub, huryet i medusa od mojih favorita, koe i carica, meni prijatna iznenađenja, te zmajevna,focus, korvin, misericordia i porto. Baš mi jako fale berlinerica, malo manje seven te uimerime i j-zlo s blogera, kao i neki koji zadnje vrijeme jako rijetko pišu.
Sve u svemu, nije loše.

16:19 - Komentiraj ( 20 ) Print NF
02.12.2006.

Sloboda se prodaje na svim stranama. Slobodnih portala koliko želiš. Slobodno se smišljaju najslobodniji načini bodovanja slobodnih konzumenata. Za božić će valjda i slobodni portali nagrade pojačati. Zgriješio sam, testirao slobodne. Neću više, odgovorni su, znaju gdje su granice slobode i nervozni su kad ih se o njima propitkuje...što meni treba sukob sa slobodnima ?!

22:40 - Komentiraj ( 16 ) Print NF
čudno jutro
02.12.2006.

Žabe krekeču
Psujem kao kočijaš
Miriše mošus.

15:45 - Komentiraj ( 12 ) Print NF
Manta, vraaaaaaaaaaaaaati se !!!!!!!!!1
01.12.2006.

Hej, neću se tako igrati, blogerska carice. Ne možeš tek tako ugasiti blog i nestati. Gdje je tu osjećaj odgovornosti prema nama koje si navukla na svoj blog? Što vam je ekipo, više nikoga iz prve postave tu više nema ili pišu jednom u tjednu, ili blog koriste za angažman sartrovskog tipa. Manta i poni, daj poigrajte se još jednom pred vjernim voajerima. Vi to znate najbolje !

17:03 - Komentiraj ( 10 ) Print NF

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Opis bloga
Nikakav, užasan, histeričan, drzak, bezobrazan, poučan, programiran za rušenje granica hm, hm, hm... Sredstvo za trošenje vremena, kojeg ionako ima previše, also uopće nema...


Važno zbog budaletina koje ne znam zašto posjete ovaj blog: "ovo djelo je plod fikcije. svaka sličnost sa stvarnim osobama i događajima slučajna je." Rečenica ima pravnu valjanost!

copyright©blog.dnevnik.hr/nachtfresser 2004.-..., sva prava pridržana. Zabranjeno kopiranje, umnožavanje, objavljivanje ili bilo koja druga uporaba teksta i fotografija s bloga u bilo koje svrhe bez dozvole autora.
Alter ego foto blog




Instagram

nachtfresser@gmail.com

Pirat urednik na fejsu :P
Web Nachtfresser

IZBOR POSTOVA 06.2004. - ?
od najstarijih do danas, barem po jedan mjesečno, odozdo prema gore
2023
Deleted
6000.post, treći dio
6000.post, drugi dio
Wasserdicht, 6000.post prvi dio
Tri blog gracije
2019
Institucija slobodnog blogera (ogled o Böllu)
Aktivizam Grete Thunberg
Odakle ocean u pjesmi?
Vrelo Bosne i Jajce
Sarajevski ćevapi, dame i uspomene
Snježni Benkovac na brdu
Pulski zalasci
Kosa i sram
2018
Sa Sloterdijkom u Puli
Uzoran učenički dom
Tko otvara vrata Bukowom mačku
Djevojčica iza žice
Starac i (r)evolucija
Neotuđena crtica
Trešnjevački teatar
Intimni otvori depresivnih ljudi
Modna osvježenja
Kupac ružnog limuna
Međupost
2017
Pao stoljetni park
Budimo na mi
Poderane čarape
Pijača bez leda
Ostaj mi dobro Berlinu moj
Iskustvo i stil
Sedacija, odlasci, promatračica života
Nitko ne vrijedi više od dvije minute
Kud plovi ovaj put
Srcamo se
Vareš, imenovanje prošlosti
Popravljač
2016
Božić kod Dolores
Blog arhiva, genijalno
Varešarije
Obrobljeni plimom
Nestanak Wagnerovog psa
Poezija koja to nije s teletinom na pratećoj slici
Preko crte
Djevojka sa sajma u Opicini
Predvečerje u Trstu
Labinski bijenale industrijske umjetnosti
Dresirani i slobodni
Projekt bicikl
2015
4000. post
Forever Lolita
Vječno vraćanje dupeta
O potrebi za bloganjem
Blogerska subota
U pokretu
Gromovi love golotinju
Nisam mislio na Pariz
New York, Jack i ostali mitovi
Sipa i čokolada
Čudnovati su putevi Googleovi
Svakodnevni samoslici
Nachtfresser, 3700.post
2014
Pljeskavica i čaj
Istup Anne Helm
Ravnateljice über alles
O fotografiranju i svinjama
Život
Večer s berlinskim piratima
Posljednja marenda
Fuck the System!
Izlet u Opatiju
Kandidat broj 5 liste 16 za EUP
Nek nam živi bezuvjetni temeljni dohodak
Nagnuće berlinskog piratskog broda
Tišina hotelskih soba
S visina Svetog Križa
Avionska dijagnoza obrazovnog sustava
2013
Dame i gospodo, Astrid Kuljanić
Dekadencija
Odjeb ljetu gospodnjem dvijetisućetrinaestom
Naš mali šareni štand
Anonymous MMM u Rijeci
Profesor budala
Roštilj bez jahte
Krivo mi je zbog mog starog
Što radi piratska stranka ?
Bloger za EU parlament
Izbor postova
Shitstorm
2012
Sanjam knjige u Puli
Taštine
Sjećanje
Proteze Auschwitza danas
Blogeri 2004-2011
Prošao još jedan...
Prelijep dan u Zagrebu
Blogersko pušenje privatnosti
Napad Svetle Yordanove
Čitajte "Bolju polovnjaču"
Ostajte tamo, stižemo
2011
2500. post
Čestitka vjetrom raspršena
Predsjedniku ima tko da piše
Isšljivan
A meni se popodne spava
Smrt u Opatiji
Povratak u Ništa
Dijalog jednog blogera i Igora Mandića
Hrana naša svagdanja
Jučerašnji prosvjed u Rijeci
Civilizacija baterija
Hotel Montree
2010
Snijeg u Rijeci
Obzor
Vodice, bajka s pogledom na more
Cambridge i karavane
Otočna opuštanja
Berlin : balkanska galerija
Repovi rata
Dan divljanja maturanata
Abrutissement, načelo zatupljenja
Igramo se okvirima
Nacisti u Dresdenu
Boje budimpeštanskog Ludwiga
2009
Sa(n)jam knjige Pula 6.12.2009
Prođe još jedna fešta
a je još uvijek u krugu
U najjačem sastavu
Muzej, multikulturalnost, beskućnici...
Poučak o golom
Divlji Balkan
Gorski Kotar devetog svibnja
Londonerica u palanci
O bocama i maslinovom ulju
Prozori
Ha,ha, Amy je zakon
2008
Tako je zborila Gudrun Ensslin
Priznanje
Onako usput
Blog i grob
Govor mržnje na blogu.hr
Razgovor studentica pred Humbolt univerzitetom
Nogometno bratstvo Španjolske, Hrvatske i Koreje
Prosvjed, turisti i sunčani Korzo
Rasaditi
Dobro se žega
Politička korienitost
Osamstoprvi post, mali osvrt
2007
Ekološki fašizam
Masturbacijo, sretan rođendan !
Van Goghova zvjezdana noć
Radni dan jedne Berlinerice
Dani bez neta
Petak trinaesti
Razredni izlet u vodni centar Atlantis-Ljubljana
Guščija pašteta
FBK u Rijeci, jel se kome štucalo :P
Rasulo
Izletila zbog marihuane
Moja Paris gola u novinama
2006
Manta, vraaaaaaaaaati se
O blogu "Pjesmarije" (autora NF)
Igra revolveraša
Idealisti s oružjem
Ceremonija oproštaja s praznicima
Jedna Ljudmila
Zadaća (dječja bolnica)
Irokez u školi
Moji prijatelji
Coool
Prva klasa
O ovcama i nadi
2005
Kenningari i druge učenosti
Uvijek iznova, deja vu
Moj Uerige
Ostavština
Pred maturalac
Moj Raščupanko
Sjećanje na Radovića
Pišanje u Harteri
Samoubojstvo u štali
Montaža tv stolića i sretnije budućnosti
Pivo
Nekad smo znali veselo polemizirati...
2004
Inventura 2004.
Sjećanje na vrt (Paul Klee)
Razrednik
Isplazit jezik
Kamere oko nas
O fašistima, Sloterdijku, Walseru i meni
Skins&Teacher


















































SUPERCOOL ;P
















































< prosinac, 2006 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Travanj 2024 (19)
Ožujak 2024 (25)
Veljača 2024 (25)
Siječanj 2024 (18)
Prosinac 2023 (13)
Studeni 2023 (18)
Listopad 2023 (6)
Rujan 2023 (7)
Kolovoz 2023 (2)
Srpanj 2023 (18)
Lipanj 2023 (16)
Svibanj 2023 (22)
Travanj 2023 (16)
Ožujak 2023 (17)
Veljača 2023 (14)
Siječanj 2023 (13)
Prosinac 2022 (12)
Studeni 2022 (11)
Listopad 2022 (11)
Rujan 2022 (11)
Kolovoz 2022 (7)
Srpanj 2022 (4)
Lipanj 2022 (1)
Travanj 2022 (6)
Ožujak 2022 (1)
Prosinac 2021 (1)
Listopad 2021 (1)
Rujan 2021 (1)
Kolovoz 2021 (11)
Srpanj 2021 (9)
Lipanj 2021 (11)
Svibanj 2021 (22)
Travanj 2021 (26)
Ožujak 2021 (21)
Veljača 2021 (24)
Siječanj 2021 (31)
Prosinac 2020 (20)
Studeni 2020 (12)
Listopad 2020 (6)
Rujan 2020 (5)
Srpanj 2020 (29)
Lipanj 2020 (26)
Svibanj 2020 (31)
Travanj 2020 (29)
Ožujak 2020 (32)
Veljača 2020 (28)
Siječanj 2020 (26)
Prosinac 2019 (24)