26.09.2004.

Ne čitam. Već par tjedana otkako radim ništa osim Aljeovog bloga ne čitam. Fantastične knjige na dohvat ruke, a nemam snage. Trošim se na administraciju i slične gluposti. Kafka mi postaje još nejasniji, kako je, onako krhak, nakon jednoličnog radnog dana, uspijevao noću pisati. Meni to jednostavno ne ide, rutina me jednostavno guta i iscrpljuje. Utjehu nalazim u knjigama koje se gledaju i skupljam snagu da svijetu još jednom drsko isplazim jezik.

18:29 - Komentiraj ( 1 ) Print NF
BigBrother, mali korak...
25.09.2004.

...za čovječanstvo, veliki korak za Hrvatsku. Pratio sam to već na njemačkim programima, bilo mi je prilično dosadno, no ovo na hrvatskom programu mi je baš zanimljivo. Ruše se tabui, kvare djeca pred televizorima u ovoj državi prepunoj puritanaca i nepušača, ljudi za svog favorita odabiru osobu pod očitim utjecajem, hajde recimo tako, neka bude krivac alkohol, ono drugo nije legalizirano, ma super, prije pola mjeseca nisam osjećao ni dašak optimizma za izmučenu mi domovinu, u kojoj je jedina zabava bila u raspravi, tko je bio krvoločniji, komunjare ili ustaše. Znam brzo će mi dosaditi, al osjećam, djeca će razmišljati, napokon jednom, o pravim stvarima. Poslije će se valjda, nakon par godina (kod nas sve traje duže) i prirodno zasititi, kao što se sad događa zdravoj mladeži Zapada.
Welcome BigBrother !
P.s.
Meni je Egle simpa ;)

17:47 - Komentiraj ( 1 ) Print NF
Robert i Liza
20.09.2004.

Robert Mapplethorpe, čuven po svojom opsjednutošću klasicizmom, mrakom i akt fotografijama muškaraca, posvetio je jednu knjigu fotografija i ženi, prvoj svjetskoj prvakinji u bodybuildingu (1979) Lisi Lyon. Bodybuilderi oba spola su mi oduvijek bili odvratni, no ovu knjigu sam ipak kupio zbog izuzetne maštovitosti fotografa i njegovog modela. Liza je lutka, kurva, djevojka s plaže, motoristica, bodybuilderica, dečkocura, čovjek žaba, divlja mačka, djevojka iz blata, plesačica flamenka, spiritualni medij, mitski lovac, cirkuska artistica, žena zmija, mlada kršćanka, pervezna cura...
Uvijek kad promatram fotografije pomislim "to sam i ja mogao snimiti", no ovog prerano preminulog fotografa koji je "mrzio dan i volio muškarce" zbilja je teško imitirati.

17:08 - Komentiraj ( 0 ) Print NF
nepomirljivo
19.09.2004.

Gledam jednu Schieleovu sliku i prerađujem svoju staru pjesmu:

Sonet

od mene tražiš sonet ?
od mene tražiš sonet ?!
od mene tražiš sonet !
od mene tražiš sonet !!!

sagni se

19:04 - Komentiraj ( 1 ) Print NF
Smeće
19.09.2004.

Zanimljiv je i odnos prema smeću, svugdje po Europi. Pariz sam svojevremeno upamtio po gomilama, jer su kante bile zatvorene i zavarene u strahu od terorističkih napada, u Grčkoj nisam bio, ali prvi dojam jedne poznanice bio je "prljava zemlja", u Berlinu su barem originalni. Tako ako u objekt na slici, na kojem piše "smeće je glazba za moje uši", ubacite opušak, odmah počinje svirati Beethovenova "Oda radosti". Veseo grad, na drugom mjestu piše "vaš opušak će kod nas naći svoj dom" itd. sve u istom stilu.

11:58 - Komentiraj ( 0 ) Print NF
U obranu beskućnika
18.09.2004.

Prije par dana sam čitao kako je policija pretukla starog klošara, koji je u svojim boljim danima bio profesor na nekom inozemnom fakultetu. U Rimu me zatekla priča o beskućniku koji spava uz zavod svetog Jeronima, a u mladosti je navodno bio uspješan inžinjer. Svugdje gdje putujem pažljivo ih promatram, ima zanimljivih faca u Berlinu, Amsterdamu, Parizu... U Kölnu je prije par godina, jedne ubitačne zime, skončao legenda kölnskih beskućnika, dugo nitko nije dirao njegov bicikl, svezan ispred katedrale, na stup su prijatelji stavili njegovu fotku i tekst, koliko se sjećam, nešto u stilu "živio je poput svetog Franje".
Imamo kapitalizam, otkazi pršte Hrvatskom, ulice su sve zanimljivije.

18:18 - Komentiraj ( 1 ) Print NF
O Tempora, o mores
13.09.2004.

Teško je vjerovati, kako vrijeme nekad sporo ide, a nekad juri. Bravo Einstein! Kratko je prošlo od zvaničnog kraja školskih odmora, a već događanje sustiže događanje i iznova se divim ljudskoj gluposti i ograničenosti. Berlin kao da je daleka povijest. To su bila vremena !

20:48 - Komentiraj ( 0 ) Print NF
ma koja politika
06.09.2004.

Trpim kritike, previše politike, pa barem tebi je nekad sex bio važnija tema. Još uvijek je...Prilažem fotografiju jednog fotografa koji je više volio muške. Nije mu uspjela, po mom skromnom mišljenju, htio sam drugu objaviti, al imam problema sa scannerom. No svejedno, dobar je bio Robert...

20:49 - Komentiraj ( 0 ) Print NF
Cinizam: javnost i teror
05.09.2004.

Javnost je s pravom zaprepaštena, na tv su gola raznesena djeca. Par dana neće biti ugodno uz televizor. Kad su šezdesetih amerikanci napalm bombama počeli pržiti žene, djecu i cjelokupno ljudstvo Vijetnama, slike su obišle svijet i europske i američke gradove su preplavile demonstracije. Pritisak javnosti je rastao i sve je završilo kako je završilo. Američka okupacija Iraka, cenzura je malo jača i intenzitet demonstracija nešto slabiji. Na terorizam Rusa u Čečeniji nigdje se nije posebno reagiralo, a moš mislit da će netko u Rusiji protestirati. Znači svi su bili suglasni i doduše malo bolesnom logikom svi krivi. A zašto djeca? Pa logika bande terorista: ni vi niste pitali za našu djecu. Selektivne akcije gradske gerile u Njemačkoj, Italiji, Francuskoj bile su sedamdesetih godina predmet interesa *javnosti* 365 dana u godini, ovo će trajati par dana, sve do nekog novog pokolja. Nitko se naravno neće pitati, tko je zbilja srušio fiskulturnu dvoranu, teroristi ili oslobodioci.

17:48 - Komentiraj ( 0 ) Print NF
ma, ništa žurim, aplikacija
02.09.2004.

Počela je nova školska godina. Sjećam se jednog razgovora:
-nakon 20 godina u prosvjeti sam shvatio da nisam za to!
-zašto ne promjeniš zanimanje?
-pa ipak sam još uvijek najbolji, zar ne?!
U životu treba nekad biti i optimist, prikazujem uspješno zauzet stari hotel u Kreuzbergu, iz kojeg dogovorom autonomaši nikad neće biti istjerani...

21:17 - Komentiraj ( 0 ) Print NF
Njam, njam
01.09.2004.

Nije se u Berlinu pilo samo izvrsno pivo. Nostalgiju osjetim i kad se sjetim berlinske hrane. Varaju se oni koji misle da Njemci jedu samo (inače dosta dobre) kobasice i kupus. Berlin je pun relativno jeftinih inozemnih lokala s raznovrsnim specijalitetima, grčkih, turskih, te po ukusu daleko najzanimljivijih azijskih. Ne znam što je točno bilo u tanjuru (reklamiralo se kao super ponuda dana), teško je bilo odgonetnuti, no ukus mi je još danas ostao u glavi. U sony centru obavezno posjetiti azijce!
P.s.
Ima u Berlinu i hrvatskih restorana, no oni su naravno u de lux kategoriji po cijenama, ne hvala.

16:13 - Komentiraj ( 1 ) Print NF
To se zove umjetnost
01.09.2004.

Naravno, osim Rodinovom misliocu, u Berlinu sam hodočastio i muzeju suvremene umjetnosti *Hamburger Bahnhof*. Slike, kipovi i instalacije su stoput luđi i otkačeniji od istih u *normalnim* muzejima, za neke je potrebno dobro uključiti moždane vijuge da bi se shvatila eventualna ideja vodilja, a nekih smisao autor ovog teksta nije uspio ni snagom ogromne umjetničke intuicije *osjetiti*. Svakako smo morali jedan od ljepših ;) eksponata i fotografirati.

15:30 - Komentiraj ( 1 ) Print NF

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Opis bloga
Nikakav, užasan, histeričan, drzak, bezobrazan, poučan, programiran za rušenje granica hm, hm, hm... Sredstvo za trošenje vremena, kojeg ionako ima previše, also uopće nema...

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje - Bez prerada

Važno zbog debila koji ne znam zašto posjete ovaj blog: "ovo djelo je plod fikcije. svaka sličnost sa stvarnim osobama i događajima slučajna je." Rečenica ima pravnu valjanost !

Goran Kauzlaric | Create Your Badge

Instagram

nachtfresser@gmail.com

Pirat urednik na fejsu :P
Web Nachtfresser

IZBOR POSTOVA 06.2004. - ?
od najstarijih do danas, barem po jedan mjesečno, odozdo prema gore
2019
Institucija slobodnog blogera (ogled o Böllu)
Aktivizam Grete Thunberg
Odakle ocean u pjesmi?
Vrelo Bosne i Jajce
Sarajevski ćevapi, dame i uspomene
Snježni Benkovac na brdu
Pulski zalasci
Kosa i sram
2018
Sa Sloterdijkom u Puli
Uzoran učenički dom
Tko otvara vrata Bukowom mačku
Djevojčica iza žice
Starac i (r)evolucija
Neotuđena crtica
Trešnjevački teatar
Intimni otvori depresivnih ljudi
Modna osvježenja
Kupac ružnog limuna
Međupost
2017
Pao stoljetni park
Budimo na mi
Poderane čarape
Pijača bez leda
Ostaj mi dobro Berlinu moj
Iskustvo i stil
Sedacija, odlasci, promatračica života
Nitko ne vrijedi više od dvije minute
Kud plovi ovaj put
Srcamo se
Vareš, imenovanje prošlosti
Popravljač
2016
Božić kod Dolores
Blog arhiva, genijalno
Varešarije
Obrobljeni plimom
Nestanak Wagnerovog psa
Poezija koja to nije s teletinom na pratećoj slici
Preko crte
Djevojka sa sajma u Opicini
Predvečerje u Trstu
Labinski bijenale industrijske umjetnosti
Dresirani i slobodni
Projekt bicikl
2015
4000. post
Forever Lolita
Vječno vraćanje dupeta
O potrebi za bloganjem
Blogerska subota
U pokretu
Gromovi love golotinju
Nisam mislio na Pariz
New York, Jack i ostali mitovi
Sipa i čokolada
Čudnovati su putevi Googleovi
Svakodnevni samoslici
Nachtfresser, 3700.post
2014
Pljeskavica i čaj
Istup Anne Helm
Ravnateljice über alles
O fotografiranju i svinjama
Život
Večer s berlinskim piratima
Posljednja marenda
Fuck the System!
Izlet u Opatiju
Kandidat broj 5 liste 16 za EUP
Nek nam živi bezuvjetni temeljni dohodak
Nagnuće berlinskog piratskog broda
Tišina hotelskih soba
S visina Svetog Križa
Avionska dijagnoza obrazovnog sustava
2013
Dame i gospodo, Astrid Kuljanić
Dekadencija
Odjeb ljetu gospodnjem dvijetisućetrinaestom
Naš mali šareni štand
Anonymous MMM u Rijeci
Profesor budala
Roštilj bez jahte
Krivo mi je zbog mog starog
Što radi piratska stranka ?
Bloger za EU parlament
Izbor postova
Shitstorm
2012
Sanjam knjige u Puli
Taštine
Sjećanje
Proteze Auschwitza danas
Blogeri 2004-2011
Prošao još jedan...
Prelijep dan u Zagrebu
Blogersko pušenje privatnosti
Napad Svetle Yordanove
Čitajte "Bolju polovnjaču"
Ostajte tamo, stižemo
2011
2500. post
Čestitka vjetrom raspršena
Predsjedniku ima tko da piše
Isšljivan
A meni se popodne spava
Smrt u Opatiji
Povratak u Ništa
Dijalog jednog blogera i Igora Mandića
Hrana naša svagdanja
Jučerašnji prosvjed u Rijeci
Civilizacija baterija
Hotel Montree
2010
Snijeg u Rijeci
Obzor
Vodice, bajka s pogledom na more
Cambridge i karavane
Otočna opuštanja
Berlin : balkanska galerija
Repovi rata
Dan divljanja maturanata
Abrutissement, načelo zatupljenja
Igramo se okvirima
Nacisti u Dresdenu
Boje budimpeštanskog Ludwiga
2009
Sa(n)jam knjige Pula 6.12.2009
Prođe još jedna fešta
a je još uvijek u krugu
U najjačem sastavu
Muzej, multikulturalnost, beskućnici...
Poučak o golom
Divlji Balkan
Gorski Kotar devetog svibnja
Londonerica u palanci
O bocama i maslinovom ulju
Prozori
Ha,ha, Amy je zakon
2008
Tako je zborila Gudrun Ensslin
Priznanje
Onako usput
Blog i grob
Govor mržnje na blogu.hr
Razgovor studentica pred Humbolt univerzitetom
Nogometno bratstvo Španjolske, Hrvatske i Koreje
Prosvjed, turisti i sunčani Korzo
Rasaditi
Dobro se žega
Politička korienitost
Osamstoprvi post, mali osvrt
2007
Ekološki fašizam
Masturbacijo, sretan rođendan !
Van Goghova zvjezdana noć
Radni dan jedne Berlinerice
Dani bez neta
Petak trinaesti
Razredni izlet u vodni centar Atlantis-Ljubljana
Guščija pašteta
FBK u Rijeci, jel se kome štucalo :P
Rasulo
Izletila zbog marihuane
Moja Paris gola u novinama
2006
Manta, vraaaaaaaaaati se
O blogu "Pjesmarije" (autora NF)
Igra revolveraša
Idealisti s oružjem
Ceremonija oproštaja s praznicima
Jedna Ljudmila
Zadaća (dječja bolnica)
Irokez u školi
Moji prijatelji
Coool
Prva klasa
O ovcama i nadi
2005
Kenningari i druge učenosti
Uvijek iznova, deja vu
Moj Uerige
Ostavština
Pred maturalac
Moj Raščupanko
Sjećanje na Radovića
Pišanje u Harteri
Samoubojstvo u štali
Montaža tv stolića i sretnije budućnosti
Pivo
Nekad smo znali veselo polemizirati...
2004
Inventura 2004.
Sjećanje na vrt (Paul Klee)
Razrednik
Isplazit jezik
Kamere oko nas
O fašistima, Sloterdijku, Walseru i meni
Skins&Teacher


SUPERCOOL ;P
< rujan, 2004 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Ožujak 2021 (3)
Veljača 2021 (24)
Siječanj 2021 (31)
Prosinac 2020 (20)
Studeni 2020 (12)
Listopad 2020 (6)
Rujan 2020 (5)
Srpanj 2020 (29)
Lipanj 2020 (26)
Svibanj 2020 (31)
Travanj 2020 (29)
Ožujak 2020 (32)
Veljača 2020 (28)
Siječanj 2020 (26)
Prosinac 2019 (24)
Studeni 2019 (22)
Listopad 2019 (27)
Rujan 2019 (28)
Kolovoz 2019 (27)
Srpanj 2019 (26)
Lipanj 2019 (30)
Svibanj 2019 (29)
Travanj 2019 (27)
Ožujak 2019 (30)
Veljača 2019 (28)
Siječanj 2019 (31)
Prosinac 2018 (31)
Studeni 2018 (30)
Listopad 2018 (30)
Rujan 2018 (30)
Kolovoz 2018 (31)
Srpanj 2018 (30)
Lipanj 2018 (29)
Svibanj 2018 (30)
Travanj 2018 (30)
Ožujak 2018 (31)
Veljača 2018 (29)
Siječanj 2018 (31)
Prosinac 2017 (32)
Studeni 2017 (30)
Listopad 2017 (31)
Rujan 2017 (29)
Kolovoz 2017 (28)
Srpanj 2017 (34)
Lipanj 2017 (29)
Svibanj 2017 (31)
Travanj 2017 (29)
Ožujak 2017 (31)