novi korisnik

kreiraj blog!

registriraj me!

cool

Isključi prikazivanje slika

20

ned

10/19

Dobro došli u vrli novi...

bellistra.blog.hr

...svijet,od kojeg nam neće ostati ni s od oSobnosti...,barem koliko je suditi po ovom izvoru iz nethra...U svakom slučaju, bolje da odem/o u gljive nego da visimo po bespućima interneta jer AI...iliti umjetna inteligenciha stalno fata svaki naš korak po ovoj umjetnoj neuronskoj mreži...
Kao što naslov kaze...trebamo li se bojati?
Možda i da na neki način...ali i tome ima lijeka...jer mnogi su se izliječili i od raka..a ovo je nova vrsta takve bolesti,samo ne na tjelesnom nivou...

Oprosti...

dinajina-sjecanja.blog.hr


@Anaboni me svojom objavom prisjetila na ovaj kolaž sastavljen iz stihova moje davne zbirke... Odakle dolazi ljepota... pjesmama sam molila oprost zbog odlaska... a onda sam shvatila... odlaskom sam izdala samu sebe... kada oprostim sebi odlazak bit će lakše živjeti sa grijehom mladosti... na promociji zbirke, sada već pradavne 1987, osjetih moć oprosta... vratih se onoj izgubljenoj sebi...
Na početku sna je sve bilo drugačije, bili smo otvoreni ali sebični, danas smo nedodirljivi. Ti me nisi optuživao, ali si me osuđivao, optuživao si druge, one koji se nisu mogli braniti, a mene si osuđivao šutnjom, užasnom šutnjom, ubitačnom šutnjom. Nosila sam tvoju tišinu u sebi tišinu koja je potvrđivala krivnju, ubitačnu tišinu iz koje sam izrasla, iz koje sam odrasla, iz koje sam sazrela u ljubavi za ljubav.
Nebo je plakalo kada sam odlazila, kapale su kristalne suze kada sam odlazila, vjetar je šaputao poeziju kiše kada sam odlazila. Stajao si iza staklenog zida i gledao veliku metalnu pticu koja me je odnosila u zemlju u kojoj cvate runolist. Promatrala sam olujno nebo i tražila zvjezdu koja se sakrila iza oblaka. Demoni su zaspali umrtvljeni opijumom ljubavi. Plavi planet je plesao svoj ples ustaljenim ritmom spiralne dinamike, a moja duša se gušila u entropiji tuge.
Ti šutiš, ti ne negiraš i ne potvrđuješ, ne dodiruješ otvoreno srce moje u zatonu nade, ti samo postojiš u zbrkanim sjećanjima i nježnim uspomenama.
Ti ne optužuješ, ali sudiš i ne dozvoljavaš da se probudim, ne slušaš šapate srca,
ne čuješ molbu, ne nudiš oproštaj, ali šutnjom ubijaš i sebe i mene, ubijaš ljubav,
postaješ demon, ulazeći kao Incubus u moje sne.
Bojim se noći, dozvoli mi da se probudim da slavim tvoj dolazak.
Razumiješ li? Ne želim spomenik našoj mladosti, želim život i ljubav za tebe, za sebe,
za buduće trenutke.
Ne okrećem se više, u tragovima prošlosti je ostao san, ljepi san, nedosanjani san.
Oprosti sebi, oprosti meni, oprosti životu, oprosti da ne ostanemo kamene statue u pustinji osjećaja. Oprosti zbog sebe, oprosti zbog mene, oprosti zbog ljubavi, oprosti ljubavi, ljubavi moja!

Dijana Jelčić... Odakle dolazi ljepota, Zagreb, 1987.


Stjegoslovlje

asboinu.blog.hr

Zastava Europske unije – što ili koga zapravo predstavljaju zlatne zvijezde

Zastava EU od samog svog nastanka i njezinog prihvaćanja kao službene zastave ima svoju priču (baš kao i svaka zastava). Priča zastave EU počinje vrlo neobično, naime to je trebala biti samo zastava Vijeća Europe, dakle europske organizacije koja nije institucionalno povezana s Europskom unijom.Drugi neobičan detalj je broj zvjezdica poredanih u krug u plavom polju zastave. Naime, za očekivati je da se povećanjem zemalja članica povećava i broj zvjezdica kako je to na zastavi SAD.

Treći neobičan detalj je što sam dizajner Arsene Heitz ne može objasniti zašto je izabran baš ovaj njegov prijedlog (uputio ih je čak deset). U uži krug izbora ušao je tako Heitzov prijedlog i prijedlog Salvadora de Madariaga koji je predlagao istu plavu podlogu s konstelacijom zvijezda položaj glavnih gradova zemalja s većom zvijezdom koja bi predstavljala Strasbourg.

Bilo kako da bilo, zastava EU je usvojena s dvanaest zvjezdica (Vijeće Europe tada je imalo petnaest članica, a EEZ buduća EU tek deset). Priče koje kruže o tom izboru su različite, ali sve naginju prema jednom zaključku - dvanaest zlatnih zvjezdica složenih u krugu, na plavoj podlozi, na zastavi Europske unije, označava ideale zajedništva, solidarnosti i sklada među europskim narodima.

Ostale priče pričaju o biblijskoj slici iz knjige Otkrivenja (I znamenje veliko pokaza se na nebu: Žena odjevena suncem, mjesec joj pod nogama, a na glavi vijenac od dvanaest zvijezda.), o dvanaest Olimpijskih bogova, o dvanaest Odinovih sinova, o dvanaest znakova zodijaka, o dvanaest znakova sata, o dvanaest dana Božića (bezgrešno začeće 8. prosinca, a upravo je 8. prosinca 1955. Zastava službeno prihvaćena) …Tko zna, možda se netko dosjeti i redizajnira zastavu, ali neka se ona samo i dalje vijori i neka se ideali zajedništva, solidarnosti i sklada među europskim narodima barem ne ugase, ako ih je tako teško primjenjivati.

Jesenski vjetar

moj-pinklec.blog.hr

046
( Flickr, Puzzaa - J )
Noćas je vjetar divljao u krošnjama,
i prepun požude i strasti uz zvuke harfi
kao ludi ljubavnik razodijevao drveće
bacajući na tlo raskošno zlatnu odjeću.
Iscrpljen od lude noći
sada spava ispod ogoljelih grana
pokriven haljom koju je noćas pokidao
dok drveće ponosno pokazuje svoju golu ljepotu.

19

sub

10/19

ručak

kakotikupus.blog.hr

sva svrha ljudskog postojanja na zemlji je, šta ću danas jist, i kako prihranit mlade. pa tako u nedogled

Nema naslova

moj-pinklec.blog.hr


049
( Flickr, Puzzaa - J.)


rano jutros,
dok si ti čuvao sam ispod trepavica,
ja sam sa suncem pričala o tebi

GRETENIZAM I PENAVIZAM

tignarius.blog.hr

U svijetu koji je podpuno izgubio ljudski identitet, moguće da jedno bolesno 16-godišnje derište govori u UN a da jedan Penava ne može u Hrvatskom, nekad Državnom Saboru, koji je samo Sabor (da se ne zaboravi da su komunisti promijenili ime)

U svijetu gdje Severine, Veljače i ostale nedaće moderiraju "stvarnost" teško je ostati ravnodušan!

Pa sam i ja našiljio pero ne bi li nekako dopro do ravnodušnih jedinki poreznog sustava!

Prestrašno je slušati projekcije "zelenih kurvinih sinova" o ugroženosti svemira, kojima je samo mutiAngela obećal 100mlrd eura i slušati vapaje žrtava krvavog terora, koje nitko ne čuje!
Ne samo da ih se ne čuje nego im se cinično poručuje da treba poštivati zakon i neki ustav!
Popišam ti se Šeparoviću i na zakon i na ustav!
Popišam se na kurvine sinove koji su zapovjedili stavljanje dvojezičnih ploča (i na izvršitelje) a sutkinji koja "tješi" Živkovića, jebem majku!!!!

To je jedini mogući dijalog s dijaboličnim spodobama ovog tužnog svijeta!

Kao dodatak, mogu navesti slučaj iz Petrinje gdje su Cigani izčakijali neke naše dečke!
Cigani lete u nebo!
Sad će sigurno anemični izsukat čakiju i kazniti naše "provokatore" jer ne bi Cigani bez razloga potezali "oštre predmete" (rječnik MUPa)

Pitanje je, što bi rekao Fresh, ima li ovaj narod muda poduprijeti Penavu, čijeg šogora je bestijalno usmrtio pripadnik MUPa!

Juhica

yulunga2.blog.hr
Kao što sam već više puta rekla, nisam o' tikvi, ali ipak hoću nešto skuhati ili ispeći... ovaj put je to zbog mame.
E sad, pošto sam ovu juhu ja kuhala, onda je ona i skroz jestiva... skoro da sam ju i sama jela (kušala sam malo, kako bih znala) :D

Nu je :)
Za ovu juhu vam je potrebno:

- oko 1/2 kg očišćene i narezane muškatne tikve
- dvije veće mrkve
- jedan crveni luk
- jedan krumpir srednje veličine
- pileći ili povrtni temeljac
- sol, papar
- velika puna žlica kiselog vrhnja
- polovica jedne crvene paprike
- maslinovo ulje

Na ulju propirjati usitnjeni luk, dodati ostalo povrće narezano na manje komade pa sve još pirjati desetak minuta. Povrće zatim naliti temeljcem, ne previše, samo da ga pokrije, i na laganoj vatri kuhati dok ne omekša. Skuhano povrće izmiksati štapnim mikserom, dodati papar i malo soli, ako je potrebno... umiješati kiselo vrhnje i juhu još kratko prokuhati.


Eto, brzo i fino :)


Što se dosad zna o zatočenoj obitelji u Ruinerwoldu

euzivot.blog.hr


Sun Myung Moon (25. veljače 1920. - 3. rujna 2012.), Osnivać Moon sekte...

Stalno u javnost cure novi podatci o obitelji koja je 9 godina bila prisiljena živjeti u podrumu i odvojena od vanjskog svijeta.

Policija nema odgovor na pitanje jesu li stanovnici farme tu živjeli po vlastitoj volji ili su tamo živjeli pod prisilom. Postoje sumnje da to nije bila slobodna volja. Očekuje se da će proći tjedni prije nego što policija konačno utvrdi o čemu se točno radi.

Vijest o ljudima koji su živjeli odvojeni od svijeta na farmi u Ruinerwoldu u Drentheu postavlja mnoga pitanja. Prema riječima policije, može proći nekoliko tjedana prije nego što se utvrdi o čemu se točno radi.

U ponedjeljak je uhićen prvi osumnjičeni 58-godišnji Austrijanac Josef B., koji je unajmio farmu. Policija je u četvrtak uhitila drugog osumnjičenog u istrazi. Riječ je o Gerritu Jan D., 67-godišnjem navodnom ocu obitelji, koji je osumnjičen za ista nedjela kao i Josef B. On je također osumnjičen za pranje novca, jer su pronašli veliku količinu novca na farmi čije porijeklo je još uvijek nepoznato.

Članovi obitelj u tih 9 godina nikada nisu napuštali teren farme, osim što su povremeno izlazili u vrt. Prema riječima obitelji, majka obitelji umrla je 2004. godine - prije nego što su se preselili u Ruinerwold. Međutim, državno odvjetništvo to ne može potvrditi jer vlastima nikada nije prijavljena njezina smrt.

Javni tužitelj je potvrdio da se navodni otac obitelji odjavio kod općine 2009. i registrirao se kao "iseljenik".

Povezanost Moon sekte i navodnog oca

U talkshowu TV voditelja Jeroena Pauwa, Wim Koetsier, glavni tajnik Moon sekte u Nizozemskoj, također je potvrdio da postoji veza između pretpostavljenog oca i sada odrasle djece i Moon sekte.

Otac je bio član te sekte osamdesetih godina, kaže Koetsier. Izvorno južnokorejska Moon sekta, službeno nazvana Crkvom ujedinjenja, poznata je po agresivno opisanim metodama pretvorbe i masovnim brakovima. Crkva ujedinjenja (punim imenom: Udruženje svetog duha za ujedinjenje svjetskog kršćanstva) ili Pokret ujedinjenja je religijski pokret utemeljen 1954. u Južnoj Koreji. Članovi Crkve ujedinjenja vjeruju da se Isus ukazao Sun Myung Moonu kada je on molio na Uskrs 1935. i zamolio ga da dovrši njegovu misiju, koja je ostala neispunjena zbog Isusovog razapinjanja na križu i Moon je prihvatio ovu misiju.

Devedesetih je Gerrit Jan D. imao planove za osnivanje komune s ovisnicima i za to je kupio tri pašnjaka kod jedne šume u Staforstu. Međutim, plan nikad nije ostvaren i parcele su obrasle u šikaru.

Obitelj je objavila u priopćenju za javnost kako je prekinula sve veze sa svojom obitelji 1980-ih i da je je troje djece iz jednog drugog braka njihovog navodnog oca ranije pobjeglo od njih.

Policija je zatvorila zračni prostor iznad Ruinerwolda zbog znatiželjne publike sa dronovima.


Pratio sam naše portale i htio bih skrenuti pažnju na jedan detalj u tim izvještajima o ovoj nizozemskoj nesretnoj obitelj. Naime, svi do jednoga kao papagaji ponavljaju da je 25 godišnjak ušao u ”PUB” kako bi se vlasniku izjadao u kakvim uvjetima živi njegova obitelj. Kao da je prvi upotrijebio Google prevoditelja koji mu je valjda preveo riječ ”CAFÉ” u ”PUB” i sad to svi do jednoga copy-paste! Ovdje je riječ o jednostavnoj gostionici koja pored pića nudi i razna jela, a to ne može biti PUB!!Eetcafé de Kastelein

A za one koji neznaju što je PUB, evo pojašnjenja:

Pub, skraćeno od public house (javna kuća) je ugostiteljski objekt tipičan za Ujedinjeno Kraljevstvo, Irsku, Kanadu, Australiju, Novi Zeland i druge države na koje je utjecala britanska kultura. Pubovi su mjesta za konzumaciju široke lepeze alkoholnih pića, pa ćemo u većini naći više vrsta piva, wiskeya, rakija itd. Pubovi su također vrlo važna okupljališta, pogotovo u manjim mjestima gdje su središta društvenog života, na neki način slična crkvama. Pubovi se kulturološki razlikuju od barova, caffea i pivnica. Svaki pub ima svoje stalne goste koji svoj pub nazivaju lokalnim i obično je u blizini njihovog doma ili posla.

Flekice

nachtfresser.blog.hrBaš jutros s drugim šetačem psa komentiram, meni je najveći problem za vrijeme štrajka postao boraviti s toliko ljudi, od kojih mi nisu svi dragi, na relativno malom prostoru. Otkako su e dnevnici u svim razredima nema potrebe ni s prije nužnim odlascima u zbornice, pa se baš lijepo otuđujemo, onako kako je još Heidegger davno predvidio, spominjući loše strane razvoja tehnologije. To i prerano ustajanje, te problem što Jin po mraku ne želi u jutarnju šetnju, pa onda trpi dok se ne vratim, čine mi štrajk neugodnim i priželjkujem normalnu nastavu. Neću odustati, mada mi se gadi kako neki koriste štrajk za samopromociju, a ja moram boraviti u istim prostorima s njima. Moram ipak priznati i da se lijepo družim sa svojom ekipom. Inače kratko sam za štrajka pobjegao do Fine, moramo mijenjati sindikalne ovlaštene potpisnike, ništa od toga, sad to rade banke, saznao sam nakon što su me slali od šaltera do šaltera.

Flekice

nachtfresser.blog.hrBaš jutros s drugim šetačem psa komentiram, meni je najveći problem za vrijeme štrajka postao boraviti s toliko ljudi, od kojih mi nisu svi dragi, na relativno malom prostoru. Otkako su e dnevnici u svim razredima nema potrebe ni s prije nužnim odlascima u zbornice, pa se baš lijepo otuđujemo, onako kako je još Heidegger davno predvidio, spominjući loše strane razvoja tehnologije. To i prerano ustajanje, te problem što Jin po mraku ne želi u jutarnju šetnju, pa onda trpi dok se ne vratim, čine mi štrajk neugodnim i priželjkujem normalnu nastavu. Neću odustati, mada mi se gadi kako neki koriste štrajk za samopromociju, a ja moram boraviti u istim prostorima s njima. Moram ipak priznati i da se lijepo družim sa svojom ekipom. Inače kratko sam za štrajka pobjegao do Fine, moramo mijenjati sindikalne ovlaštene potpisnike, ništa od toga, sad to rade banke, saznao sam nakon što su me slali od šaltera do šaltera.

Flekice

nachtfresser.blog.hrBaš jutros s drugim šetačem psa komentiram, meni je najveći problem za vrijeme štrajka postao boraviti s toliko ljudi, od kojih mi nisu svi dragi, na relativno malom prostoru. Otkako su e dnevnici u svim razredima nema potrebe ni s prije nužnim odlascima u zbornice, pa se baš lijepo otuđujemo, onako kako je još Heidegger davno predvidio, spominjući loše strane razvoja tehnologije. To i prerano ustajanje, te problem što Jin po mraku ne želi u jutarnju šetnju, pa onda trpi dok se ne vratim, čine mi štrajk neugodnim i priželjkujem normalnu nastavu. Neću odustati, mada mi se gadi kako neki koriste štrajk za samopromociju, a ja moram boraviti u istim prostorima s njima. Moram ipak priznati i da se lijepo družim sa svojom ekipom. Inače kratko sam za štrajka pobjegao do Fine, moramo mijenjati sindikalne ovlaštene potpisnike, ništa od toga, sad to rade banke, saznao sam nakon što su me slali od šaltera do šaltera.

Ovisnost

lionqueen.blog.hr

Trenutno pijem neke tablete, za koje je u uputama, između ostalog, navedena i nuspojava da povećavaju ovisnost, pa će tako onaj tko se voli kladiti, postati ovisan o klađenju, tko voli popiti, pojačat će mu se ovisnost o alkoholu, tko uživa u seksu, postat će seksualni manijak… hahah malo karikiram, ali tako nekako to piše. Pa sam i ja tako postala ovisnica. Doduše i prije sam pokazivala znakove ovisnosti. Najprije je to bila ovisnost o Iskon-chatu. Zatim o Iskrici. Zatim o forumima JL-a i VL-a. Pa najduža ovisnost o Blog.hr-u (12 godina).

Otkad pijem te tablete, postala sam ovisna o aukcijama na Ebay-u. Heheh usreći me kad u zadnjim sekundama uletim svojim bidom i za tren mi se na ekranu pojavi da sam winner. Da ne bude zabune, uvijek su to samo sitnice od dolar-dva, nikad ništa skuplje, ali veseli. Ormarić za bižuteriju mi blista na kilometre.Luda sam već od svega toga, a da ne velim što je s kućnim budžetom, kad se sjetim da je dolar po dolar palača. Tješi me pomisao da moje kolegice s posla, o kojima sam svojevremeno napisala post "Neprilagođena", samo na jednom komadu odjeće ili obuće potroše moj višegodišnji budžet za te aukcije. Ja bar imam dobar izgovor, moram piti te tablete. A one?

Imate li Vi sličnih situacija?
Dragi Bog blagoslovio i kroz život vodio svakog onog koji kroči na moj blog.

Ovo je dan što ga učini Gospodin!

Statistika

Zadnja 24h

6 kreiranih blogova

148 postova

383 komentara

170 logiranih korisnika

Trenutno

3 blogera piše komentar

15 blogera piše post

Blog.hr

Uvjeti korištenja

Pravila zaštite privatnosti

Politika o kolačićima

impressum