novi korisnik

kreiraj blog!

registriraj me!

cool

Isključi prikazivanje slika

04

sri

08/21

* Sir, špageti i tikvice ... 440 kcal

minus40kg.blog.hr


3 dag tvrdog ovčjeg sira ... 130
5 dag integralnih špageta ... 180
20 dag tikvica ... 40
0,1 dl maslinovog ulja ... 90
sol, papar, češnjak, provansalske trave

- dinstaj tikvice na ulju i češnjaku
- umiješaj kuhanu tjesteninu i usitnjeni sir

Ponovno ista matrica, ali ipak sasvim drugi sir, a time i okusi ;)

Dobro suđe jako pomaže i pojednostavljuje postupak, tj. potrebnu pažnju.
Ne treba ga imati puno, ali zgodno je da to što imaš bude vrhunsko.

* Sir, špageti i tikvice ... 440 kcal

minus40kg.blog.hr


3 dag tvrdog ovčjeg sira ... 130
5 dag integralnih špageta ... 180
20 dag tikvica ... 40
0,1 dl maslinovog ulja ... 90
sol, papar, češnjak, provansalske trave

- dinstaj tikvice na ulju i češnjaku
- umiješaj kuhanu tjesteninu i usitnjeni sir

Ponovno ista matrica, ali ipak sasvim drugi sir, a time i okusi ;)

Dobro suđe jako pomaže i pojednostavljuje postupak, tj. potrebnu pažnju.
Ne treba ga imati puno, ali zgodno je da to što imaš bude vrhunsko.

drugačije

andrea-bosak.blog.hr

ponekada treba znati reagirati drugačije od odustajanja jer kada odustaneš od nečega što ti ispunjava prvo tebe, a onda tvoju potrebu, pokazuješ da su tvojim odustajanjem jači od tebe samog, ne nemoj si to dozvoliti jer znaš svoje kvalitete isto kao što zna svoje onaj tko te je natjerao na odustajanje od onoga što te ispunjava.
Svjestan si da ne mogu i ne moraju svi imati isto mišljenje kao i ti i da ti ne moraš imati isto mišljenje kao i oni.
Naravno svi mi prvenstveno volimo sebe pokazati u najboljoj kombinaciji i pokazati sebe u ružičastoj boji a svjesni smo da nas pojedinci takvima ne vide, svjesni smo da naše riječi nekima nisu prikladne jer ne podnose takvu vrstu komunikacije, ali ima i onih koji nas razumiju kojima smo dragi i koji bi rado bili u našoj blizini svakodnevno zato treba znati reagirati drugačije i biti ono što jesmo.

Varivo sa kukuruzom

carapa.blog.hr

cerekcerek

Pikantno varivo od slatkog kukuruza, cvjetače, mrkve, poriluka i krumpira sa ljutom kobasicom.

njami

(kukuruz, krumpir, cvjetača, mrkva, poriluk, luk, češnjak, celer, peršin, veganska kobasica, malo bijelog vina, zobeno vrhnje za kuhanje, brašno od slanutaka, maslinovo ulje, kurkuma, čili ,papar, sol)

Pa kaže...

la-bruja.blog.hr

ODLIČNO:
https://www.facebook.com/100003846881547/videos/2661908780768777/?sfnsn=wa






WOW:
http://www.paraf.hr/dekan-medicine-smijenjen-zbog-optuzbi-jutarnjeg-da-siri-teorije-zavjere-sad-priznaju-da-su-lagali/





ŽIVI UŽAS:
https://dailyexpose.co.uk/2021/07/29/pfizer-engineered-agreements-with-governments-stating-they-had-to-pay-for-covid-vaccines-whether-they-worked-or-not-no-recourse-for-injuries/



Ili


https://www.logicno.com/politika/banda-i-gangseri-u-vlasti-lazu-gradane-hrvatske-zaustavimo-tzv-cijepljenje-odmah.html


Iz ugovora:
'....
Purchaser acknowledges…the long-term effects and efficacy of the Vaccine are not currently known and that there may be adverse effects of the Vaccine that are not currently known.
...'





P.s.čitateljima:
Postam s mobitela,
Živi je kunst ići naprijed natrag
i linkove pokopirati
i polijepiti ispravno,
Nadam se da svi rade....

Želim vam ugodan dan.

Vojne kićenice

asboinu.blog.hr

Osamnaesta pješačka pukovnija – 'Kraljevski Irci'

Osamnaesta Kraljevska Irska pješačka pukovnija utemeljena je 1. travnja 1684., a u sjevernu Ameriku, točnije u Philadelphiju, stigla je 11. srpnja 1767.

Godine 1768. Nadnevka 21. svibnja 'Kraljevski Irci' stigli su u smjenu britanskoj 34. pješačkoj pukovniji u utvrdi Chartres (na rijeci Mississippi današnja država Illinois) i tu će ostati 'zaglaviti' slijedećih osam godina (dočekati i rat).

No, krajem rujna 1768. izbila je groznica od koje je umrlo tri časnika, dvadeset i pet vojnika, dvanaest žena i petnaest djece. U jednom trenutku u utvrdi je za borbu bilo sposobno svega jedan dočasnik i šest vojnika.

Groznica je potrajala pa su do veljače 1769. umrle sve garnizonske žene i trideset sedam djece, a sama groznica potrajala je sve do 1770.

Pojavila se i opasnost od napada španjolske vojske iz St. Louisa (New Orleans), pa je u utvrdu poslana satnija lakog pješaštva (satnik i dva natporučnika, dva narednika, jedan bubnjar, tri kaplara i trideset osam vojnika), ali nakon što je ta satnija stigla u utvrdu u proljeće 1772. stigla je i zapovijed za napuštanje utvrde.

U listopadu 1774. godine pet satnija pukovnije u New Yorku je zamijenilo 23. Pješačku pukovniju, a tri satnije i satnija grenadira upućene su u Boston. Nadnevka 1. prosinca 1774. pukovnija je razmještena na sljedeći način: pet satnija u New Yorku, tri satnije u Bostonu, te dvije satnije u Kaskaskiji.

Satnija grenadira iz Bostona sudjelovala je u pohodu na Lexington i Concord. Tijekom ovog angažmana, grenadiri su izgubili jednog vojnika, četiri su ranjena, a jedan je zarobljen.

Satnija grenadira također se borila na Bunker Hillu izgubivši tri vojnika, a jedan časnik i sedam vojnika bilo je ranjeno. Istodobno nekoliko časnika i vojnika prešlo je na stranu Kontinentalaca, dio časnika i vojnika (njih oko 200-tinjak) premješten je u ostale postrojbe, a ostatak pukovnije u veljači 1776. Vratio se u Englesku.

Oni koji su ostali u sastavu drugih postrojbi u Englesku su se vratili 1786.

Boja pukovnije je modra, a čipka je modra pruga u unutarnjem dijelu čipke. Kapa pukovnije je mitra s oznakom krune i irske harfe.


Godina čudesa...

dinajina-sjecanja.blog.hr






Annus Mirabilis je pjesma koju je napisao John Dryden, a objavljena je 1667. U spomen na 1665-1666, "godinu čuda" u Londonu. Unatoč nazivu pjesme, godina je bila jedna od velikih tragedija, uključujući Veliki požar u Londonu...
Iza nas je godina čudesa... potresi, pandemija, poplave, požari... erupcije vulkana...





Godina 1905. poznata je kao „godina čuda” za znanstvenika Alberta Einsteina, rođenog u Njemačkoj, koji objavljuje niz revolucionarnih znanstvenih radova o različitim aspektima svjetlosti, materije, vremena i prostora. U tim radovima nalazi se jedna od najpoznatijih matematičkih jednadžbi svih vremena: E=mc2. Deset godina kasnije Einstein predstavlja svoju opću teoriju relativnosti.

„Sat sjedenja u društvu lijepe djevojke prođe kao minuta, no minuta sjedenja na užarenoj peći kao da traje dva sata. To je relativnost.” – Albert Einstein





U sumi naši godina smo naučili misliti drugačije… sve je energija… titraji struna… nezaustavljivi ples fotona... zagrljaj svjetlosti i materije… zagrljaj zrna univerzuma i srca…

Jesmo li naučili i osjećati energiju?...

Darovano mi apstrakno razmišljanje ucrtava misaonu sliku geometrije evolucionog vremena. Nevidljivim ljestvama svijesti smo se uzdizali ka zrelosti… Vidim nas u krugu avangardnih pokušaja vrijeme odjenuti odorom budućnosti… Zrcali se vrijeme mladalačkih previranja… bili smo spremni za raskorak u nespremnosti osrednjih zbivanja...
Miris svježeg kruha i majskih ruža, okus prve kave i svitanja na trgu cvijeća… titraj neurona u režnju pamćenja…
U krugu neznanja otkrivasmo neotkrivene istine… mislili smo, sebi i drugima dugujemo nova jutrenja… još uvijek ćutim titraje na usnama… tihu sjetu drevnih poljubaca…

Osjećam vječnu igru pitanja i odgovora u zagrljaju lijeve i desne strane mozga… lepršaju leptiri reljefom tajnovite sive tvari… zaustavljaju se u usjeklinama pamćenja… raznose sjeme ljubavi perivojem spoznaje… događa se igra misli i osjećaja… ćutim je kao korake tanga na sceni života… dodir dviju silueta na obali oceana snova… iz koprene ljubičastih iluzija izranja srce u svom punom sjaju… osjećam igru klijetki i pretklijetki… rađanje ritma osjećajne stvarnosti… energija se slijeva ponornicama do ključanja u vrulji izričaja…





Stojim u dnevnoj sobi... u kovitlanju neurona vidim blješteća energetska polja… čujem urlik zemlje i jauk stradalih, osjećam nezaustavljivo podrhtavanje tla... jutros se urušila zgrada u srcu grada... razoren atelje umetnika...sunoćava se, pozivaš me u igru sa sudbinom…izlazimo u suton... vjetar donosi mirise razbuktalog ljeta... naš kvart odiše mirom... i ljepotom zalazečeg Sunca...uranjamo u bitak vremena… u riznicu prepunu neotkrivenog blaga…





U bestjelesnoj budnosti osjećam titraje istine koja je promijenila naše poimanje svijeta i nas u njemu… prohujale su godine... dogadjala su se i dogadjaju čudesa... energija je u nama i svuda oko nas... ljubav je energija... ne gubi se, samo mjenja oblik..

Dijana Jelčić

Dvorište

stella.blog.hr


Jedan od najprijatnijih restorana u Beogradu je "Dvorište"
omiljen u koronskim vremenima jer se uglavnom sjedi
u bašti, a i unutra je odlično provjetreno.

Ambijent je originalan i domaćinski. Usluga odlična.
Piće: campari juice

Rado biramo više predjela koje svi zajedno koristimo.

A za poslasticu, šašava krempita i panakota.

Prava kava na kraju. Ponovićemo.

A onda izgleda ovako:

03

uto

08/21

* Cheddar, njoki i tikvice ... 450 kcal

minus40kg.blog.hr


4 dag zrelog Cheddara ... 160
10 dag krumpirovih njoka ... 160
20 dag tikvica ... 40
0,1 dl maslinovog ulja ... 90
sol, papar, češnjak, list peršina

- dinstaj ribane tikvice na ulju i češnjaku
- umiješaj kuhane njoke i ribani sir, završno začini

I ponovno ista matrica, tj. sve grupe i umjerene količine ;)

Eh da, o tome ja vama pričam, isto, a različito.

Dakle, zašto ribane tikvice?
a) Samo da bi se skratilo vrijeme dinstanja.
b) Istina, mogu se jesti i kratko dinstane, ali nisu tako fine.

Zašto krumpirovi njoki?
a) A zašto ne?
b) Hm, ako su s puno krumpira, u redu je, inače, tako-tako.

Zašto Cheddar sir?
a) Pa jednostavno, obožavam ga.
b) Zapravo ga ne bi trebalo niti kupovati, ako si na ozbiljnijoj dijeti.

... i tako dalje, u krug, elipsu, trokut, romb, ... :)))

I da, istina, sir se vizualno malo izgubio,
ali okusa je ostalo sasvim dovoljno.

P.S. Cijena: manje od 10 kn.
Dakle, u svakodnevici,
nema bahaćenja,
tj. s mjerom,
valjda ;)

* Cheddar, njoki i tikvice ... 450 kcal

minus40kg.blog.hr


4 dag zrelog Cheddara ... 160
10 dag krumpirovih njoka ... 160
20 dag tikvica ... 40
0,1 dl maslinovog ulja ... 90
sol, papar, češnjak, list peršina

- dinstaj ribane tikvice na ulju i češnjaku
- umiješaj kuhane njoke i ribani sir, završno začini

I ponovno ista matrica, tj. sve grupe i umjerene količine ;)

Eh da, o tome ja vama pričam, isto, a različito.

Dakle, zašto ribane tikvice?
a) Samo da bi se skratilo vrijeme dinstanja.
b) Istina, mogu se jesti i kratko dinstane, ali nisu tako fine.

Zašto krumpirovi njoki?
a) A zašto ne?
b) Hm, ako su s puno krumpira, u redu je, inače, tako-tako.

Zašto Cheddar sir?
a) Pa jednostavno, obožavam ga.
b) Zapravo ga ne bi trebalo niti kupovati, ako si na ozbiljnijoj dijeti.

... i tako dalje, u krug, elipsu, trokut, romb, ... :)))

I da, istina, sir se vizualno malo izgubio,
ali okusa je ostalo sasvim dovoljno.

P.S. Cijena: manje od 10 kn.
Dakle, u svakodnevici,
nema bahaćenja,
tj. s mjerom,
valjda ;)

"Influenceri(ce)" ad nauseam

toco1980foto.blog.hr

Na mene osobno, a vjerujem da i na mnoge druge ljude koji prate ozbiljne medijske portale kako bi našli neke relevantne vijesti o događanjima u Hrvatskoj i svijetu, bilo kakve "senzacionalne vijesti" o "influenceri(ca)ma" i njima sličnim personama momentalno djeluju kao žestoki emetik i laksativ.

Ono što je najgore, takve "vijesti" je praktički nemoguće izbjeći, jer ih se doslovno nameće čitateljstvu na naslovnicama medijskih portala, kao da se radi o "najvažnijim vijestima za narod i društvo" i "najvažnijim ljudima za narod i društvo", a bez kojih bi valjda došlo do smaka svijeta i kraha civilizacije kakvu poznajemo!

Iz toga je zapravo vidljivo koliko se danas s jedne strane srozala novinarska struka koja je pod "istraživačko novinarstvo" očito počela ubrajati i "istraživanje" društvenomrežnih profila tih "influencera", a s druge strane i kolika je potreba pojedinaca za privlačenjem pažnje u mjeri koja, slobodno bi se to moglo reći, već lagano spada u domenu ozbiljnih psihičkih poremećaja.

I dok se apologeti ovakve novinarske prakse hvataju za floskulu da "tko ne želi, neka to ne čita" bez obzira koliko se to nametalo čitateljstvu, promakl im je činjenica da onaj tko želi pratiti dotične "influencere" (i imati uvid u njihov privatni život) može to lako raditi na njihovim društvenomrežnim profilima.

Kao ortodoksni primjer "influencerskog" serviranja vlastite privatnosti može se navesti jednu domaću pjevačicu/voditeljicu, a čije objave mediji prenose svakodnevno, doslovno ad nauseam, pogotovo otkad je ova objavila da je trudna! Svaki dan se čitatelje bombardiralo "vijestima" o njoj i njenoj trudnoći - što je jela, što je pila, što je odjenula, gdje je bila, koliki joj je trbuh..., a sve na temelju fotografija i videa koje je ova svakodnevno keljila na svoj Instagram profl. Maltene je samo nedostajao još prijenos uživo iz rađaone da dojam bude potpun! No ta količina patetike se nastavila i nakon rođenja njenog sina - počevši od čitavog cirkusa oko odabira njegovog imena, preko tone pozerskih fotografija, pa sve do detaljnih izvještaja o tome koliko je koštao svaki dar koji je mali dobio, što je mali jeo, što je pio, gdje je bio.... Još samo nedostaju izvještaji o tome kakve (možda dizajnerske?) pelene koristi, koliko koštaju i koliko često ih mijenja! Na kraju bi se vrlo lako mogao dobiti dojam da dotičnoj njeno dijete, uz sav ostali hohštapleraj i luksuz kojim se revno razbacuje, više predstavlja kao nekakav "modni dodatak" za pokazivanje i naslikavanje, nego potomak koji treba roditeljsku brigu i zaštitu.

Osim dotične, tu je naravno i čitava garnitura raznih (što prirodnih, a što umjetnih) "Guzomirki" i "Sisoslava" o kojima se svakodnevno u medijima izdašno piše o tome kakve su fotografije i videe objavile, u što su tom prilikom "razbacale" svoje sise i guzice, uz ono neizbježno da su time "raspametile fanove" (u prijevodu: dale mastrurbatorima inspiraciju...), te što su im ti isti "fanovi" poručili... Tu se spominju razne viđenije uglavnom televizijske ličnosti, pjevačice, voditeljice i njima slične, ali se nađe i onih za koje se uopće ni ne zna tko su, što su, čime se zapravo bave i zbog čega bi im se uopće trebalo davati medijski prostor, osim što se sa sisama i guzicom u prvom planu naslikavaju za Instagram i Facebook... Pa su tako jedno vrijeme medijima harali i napisi o jednoj violinistici, no u fokusu "vijesti" o dotičnoj bile su njene velike umjetne grudi i sve u vezi sa njima ("vijest" je čak bila i da je ova ozlijedila grudi, te se o tome se izdašno pisalo neko vrijeme). Nije se pisalo o njenom umijeću sviranja...!

Neki od "Influencera" čak, osim keljenja slika i videa u svrhu razbacivanja svojim tjelesnim atributima, privatnim trenucima i hohštaplerajem/luksuzom, s vremena na vrijeme "pošalju poruku javnosti", a što mediji naravno prenesu, bilo u vezi neke aktualne teme (a gdje redovito sebe nastoje prikazati najvećim postojećim nepogrešivim autoritetom za dotičnu temu u galaksiji i široj okolici), bilo da se radi o njihovim obračunima s tzv. "hejterima", tj. svim onim ljudima koji im se bezpogovorno ne dive, i ne pjevaju hvalospjeve njihovim "influencerskim veličinama". No s obzirom kakvih nebuloza zna biti u tim njihovim izjavama, to se sve uglavnom svodi na onu narodnu da "Ne laje pas radi sela već radi sebe"... A mediji im pri tome služe samo kao svojevrsno "pojačalo" i "razglas".

"Influenceri(ce)" ad nauseam

toco1980foto.blog.hr

Na mene osobno, a vjerujem da i na mnoge druge ljude koji prate ozbiljne medijske portale kako bi našli neke relevantne vijesti o događanjima u Hrvatskoj i svijetu, bilo kakve "senzacionalne vijesti" o "influenceri(ca)ma" i njima sličnim personama momentalno djeluju kao žestoki emetik i laksativ.

Ono što je najgore, takve "vijesti" je praktički nemoguće izbjeći, jer ih se doslovno nameće čitateljstvu na naslovnicama medijskih portala, kao da se radi o "najvažnijim vijestima za narod i društvo" i "najvažnijim ljudima za narod i društvo", a bez kojih bi valjda došlo do smaka svijeta i kraha civilizacije kakvu poznajemo!

Iz toga je zapravo vidljivo koliko se danas s jedne strane srozala novinarska struka koja je pod "istraživačko novinarstvo" očito počela ubrajati i "istraživanje" društvenomrežnih profila tih "influencera", a s druge strane i kolika je potreba pojedinaca za privlačenjem pažnje u mjeri koja, slobodno bi se to moglo reći, već lagano spada u domenu ozbiljnih psihičkih poremećaja.

I dok se apologeti ovakve novinarske prakse hvataju za floskulu da "tko ne želi, neka to ne čita" bez obzira koliko se to nametalo čitateljstvu, promakl im je činjenica da onaj tko želi pratiti dotične "influencere" (i imati uvid u njihov privatni život) može to lako raditi na njihovim društvenomrežnim profilima.

Kao ortodoksni primjer "influencerskog" serviranja vlastite privatnosti može se navesti jednu domaću pjevačicu/voditeljicu, a čije objave mediji prenose svakodnevno, doslovno ad nauseam, pogotovo otkad je ova objavila da je trudna! Svaki dan se čitatelje bombardiralo "vijestima" o njoj i njenoj trudnoći - što je jela, što je pila, što je odjenula, gdje je bila, koliki joj je trbuh..., a sve na temelju fotografija i videa koje je ova svakodnevno keljila na svoj Instagram profl. Maltene je samo nedostajao još prijenos uživo iz rađaone da dojam bude potpun! No ta količina patetike se nastavila i nakon rođenja njenog sina - počevši od čitavog cirkusa oko odabira njegovog imena, preko tone pozerskih fotografija, pa sve do detaljnih izvještaja o tome koliko je koštao svaki dar koji je mali dobio, što je mali jeo, što je pio, gdje je bio.... Još samo nedostaju izvještaji o tome kakve (možda dizajnerske?) pelene koristi, koliko koštaju i koliko često ih mijenja! Na kraju bi se vrlo lako mogao dobiti dojam da dotičnoj njeno dijete, uz sav ostali hohštapleraj i luksuz kojim se revno razbacuje, više predstavlja kao nekakav "modni dodatak" za pokazivanje i naslikavanje, nego potomak koji treba roditeljsku brigu i zaštitu.

Osim dotične, tu je naravno i čitava garnitura raznih (što prirodnih, a što umjetnih) "Guzomirki" i "Sisoslava" o kojima se svakodnevno u medijima izdašno piše o tome kakve su fotografije i videe objavile, u što su tom prilikom "razbacale" svoje sise i guzice, uz ono neizbježno da su time "raspametile fanove" (u prijevodu: dale mastrurbatorima inspiraciju...), te što su im ti isti "fanovi" poručili... Tu se spominju razne viđenije uglavnom televizijske ličnosti, pjevačice, voditeljice i njima slične, ali se nađe i onih za koje se uopće ni ne zna tko su, što su, čime se zapravo bave i zbog čega bi im se uopće trebalo davati medijski prostor, osim što se sa sisama i guzicom u prvom planu naslikavaju za Instagram i Facebook... Pa su tako jedno vrijeme medijima harali i napisi o jednoj violinistici, no u fokusu "vijesti" o dotičnoj bile su njene velike umjetne grudi i sve u vezi sa njima ("vijest" je čak bila i da je ova ozlijedila grudi, te se o tome se izdašno pisalo neko vrijeme). Nije se pisalo o njenom umijeću sviranja...!

Neki od "Influencera" čak, osim keljenja slika i videa u svrhu razbacivanja svojim tjelesnim atributima, privatnim trenucima i hohštaplerajem/luksuzom, s vremena na vrijeme "pošalju poruku javnosti", a što mediji naravno prenesu, bilo u vezi neke aktualne teme (a gdje redovito sebe nastoje prikazati najvećim postojećim nepogrešivim autoritetom za dotičnu temu u galaksiji i široj okolici), bilo da se radi o njihovim obračunima s tzv. "hejterima", tj. svim onim ljudima koji im se bezpogovorno ne dive, i ne pjevaju hvalospjeve njihovim "influencerskim veličinama". No s obzirom kakvih nebuloza zna biti u tim njihovim izjavama, to se sve uglavnom svodi na onu narodnu da "Ne laje pas radi sela već radi sebe"... A mediji im pri tome služe samo kao svojevrsno "pojačalo" i "razglas".

Sve sami fini ljudi

luki2.blog.hr

Sjećate se "Bajki Barda Beedlea"?! E, pa iz iste obitelji, E-knjižare Stanek, Varaždin dolazi i druga knjiga koju ću recenzirati, a zove se, vrlo prikladno "uvjetima" na blogu: "Sve sami dragi ljudi".:))))) Autorica Marcy Dermansky brzo nas uvlači u radnju: jedan profesor, ujedno i pisac popularnih knjiga s pudlicom, jedna njegova studentica, jedna mama studentice i jedan preljubnički otac studentice, jedan bazen....i još nekoliko zanimljivih likova....Treba li još nešto za beskonačno duhovit, sarkastičan, ali životan i čaroban spoj ljubavi?! Marcy Dermanski se dotaknula u romanu svih tema, od politike, manjina, konvencija, života, rada, bolesti....I pri tome zadržala ozbiljan izraz lica. Jer - svi su u ovoj knjizi fini i pristojni - ako ćemo se šaliti...:)))) Poglavlja su tri, vrlo se brzo čita, likovi govore svatko iz svoje perspektive, tako da jednom čujemo glas profesora, drugi put studentice, treći put mame...Dobro, pudlica ne govori...:))))) Sviđa mi se to "prebacivanje" glasova, u kojima opet dobijamo smislenu cjelinu. Kraj je - a što da vam kažem - začudan....Na dobar način. Radnja teče relativno brzo, uz male distrakcije u vidu nekih neočekivanih događaja, ali - na kraju shvaćamo da baš i nisu neočekivani, a možda nisu ni slučajni....Srdačna preporuka za čitanje!

Ručak: mesna rolada, marelice i salata od paprike, rajčice, mladog luka, češnjaka, bosiljka, origana, malo maslinovog ulja i mozzarele. Prepečeni tost uz salatu.

Stigla mi je i jedna lijepa razglednica iz Brugea, gdje se nalazi moja Anne, Njemica rođenjem, ali samo rođenjem, na godišnjem sa sestrom. Obraduje kada se u sandučiću pronađene i nešto drugo osim računa.:))))) Ljubim vas!

Žena dijete

metamorfoza.blog.hr

Voće, knjige i biljke


Ona u trgovinama gleda samo knjige, voće i biljke.
Sa iskrom u očima i oduševljenjem kao da je našla savršenog novog dečka, donosi biljke kući.
Pokazuje mi hrpe knjiga u sobi, one se samo gomilaju, biljke donosi i brine o njima sa neizmjernom ljubavlju i pažnjom,
skoro pa plače kada joj poneka uvene.
Soba će joj uskoro izgledati poput predivne džungle.
Treba učiti brinuti o biljkama. Kao i o djeci. Ljudima.
Treba ih njegovati


Ona je već žena. No dijete je. Uči se životu
Rastu, pupanju, cvjetanju, truljenju, propadanju, umiranju.
I kako je život često krhka biljka.

Ona nešto mlađa je sa nepunih četrnaest glasni aktivista.
zasad još kod kuće, no u budućnosi tko zna.
Ona zna sve o ženskim pravima, svim oblicima diskriminacije, priča o toleranciji i razumijevanju.
Dosta je glasna u svojoj borbenosti.

Ljudi koji kupuju biljke, voće i knjige, moraju biti dobri ljudi.
oni, koji sa četrnaest, tek na početku nekog većeg života, vjeruju u slobodu, jednakost i razumijevanju,
kojima je srce otvoreno, a duh velik, imaju velike šanse za veći život.

Zadnje vrijeme često razmišljam o vašim klimavim zubićima, o mliječnoj nevinosti, prvim osmjesima
o uspavljivanju tijelom uz tijelo pred kišu i grmljavinu, sušenju tanke i mirisne kose
prvim koracima, riječima, slovima,

Često se sjetim i vaših svađa
Teških riječi kada ste već bile svjesne što riječi mogu, mučnih i ružnih trenutaka, jer kada si više od desetljeća i otac i majka, a nisi još naučio da oboje ne možeš biti
Ti trenuci sada, su u sivkastoj izmaglici.
Ne pamtim ih.
Samo ih osjećam na svinutim leđima.

I kada vičete i zamjerate mi moje krive izbore, stranputice i loše izbore
Ja vas volim još više

I kada okrećete glavu na drugu stranu na neku moju misao o životu, savjet ili pokušaj smjera
Ja vas volim još jače

Kada ignorirate moj pokušaj ponavljanja da je život lijep, jer vam se često čini mračan, težak i bez smisla
Ja vas volim još dublje

I govorit ću vam iz petnih žila da je život satkan od vatromet nježnih trenutaka dobrote i ljubavi koji spašavaju.
Jer spasile su mene bezbroj puta

Možda vas to spasi...
A spasit će vas i knjige, voće i biljke



Statistika

Zadnja 24h

6 kreiranih blogova

148 postova

383 komentara

170 logiranih korisnika

Trenutno

3 blogera piše komentar

15 blogera piše post

Blog.hr

Uvjeti korištenja

Pravila zaštite privatnosti

Politika o kolačićima

impressum