novi korisnik

kreiraj blog!

registriraj me!

cool

Isključi prikazivanje slika

29

pet

11/19

SRAM VAS BILO, PROSVJETARI

teutinaljubav.blog.hr


Dobili ste i više no što ste tražili. Nije li bilo normalno, nije li bilo ljudski, nije li bilo korektno prema učenicima da kažete: U redu. Dobili smo. Dobili smo i vrijeme u kojem možemo u miru pregovarati o našim stvarnim zahtjevima. Hajde da napokon počnemo raditi!Pitanje: Hoće li učenici imati pravo na štrajk, dok budu morali nadoknađivati ovo vrijeme koje vi gubite landrajuči praznom školskim hodnicima. Hoće li imati pravo na štrajk BEZ ispričnice?Postali ste najobičnije marionete u rukama bolesno ambicioznoh sindikalaca, koji preko Vaših leđa žele pokazati kako su veliki i jaki. Nigdje nisam čuo da su sindikalci došli u škole i rekli: Za sada smo dobili povećanje plača, hajde da iskoristimo vrijeme da u miru pregovaramo o koeficijentima i nastavimo raditi. Umjesto toga ubacili su vam pod guzicu svoje trulo jaje na koje ste tako naivno nasjeli. Prebacili su svoju odgovornost na Vaša leđa, a Vi ste nasjeli kao kvočke. Mislio sam da ipak imate svoje glave za razmišljanje. Vidim da sam se prevario. Ni glave prosvjetara nisu ništa pametnije kada dozvole da im drugi nameću šta da misle.Bio sam za vaše zahtjeve kada ste tražili da se vaš rad više cijeni. Da sam na mjestu vlade, sada bih vam uzeo sve što je dano i rekao: Strpite se dok ne ispregovaramo koeficijente. Godinu, dvije, nije bitno koliko dugo pregovori trajali.
Tražite da vam se plate dani nerada, a kasnije ćete tražiti da vam se plate i dani u kojima ćete odrađivati dane kada niste radili. Bude vam plačen i nerad i odrađivanje nerada. Jedino učenici nisu bitni, oni MORAJU.
SRAMITE SE

Uspomene 29.11...

turimtikitu.blog.hr

Iz sehare...iz ropotarnice... iz bavula...29.11.
Uspomene na vrime kad se „praznik“ spajao s vikendom...

.
.
.
.
.
.

pljucanje

kakotikupus.blog.hr

kolegica velika v, od milja zvana julka, je objavila natječaj u pljucanju. iako nije definirala do kada je natječaj otvoren, predmejavan, jebate riči, a! da se odnosi na aktualnosti. top tema je štrajk prosvjetara, koje smo dosad ionako dosta popljucali, a pd kategorija crni petak ili ti ga blek frajdi.

dakle, iden ja jutros oko 11:00 u špara pri sitiju kupit malo tune, lososa i kozica, jel ipak je petak, jelte, kad tamo gužva nemila, nemaš di parkirat, vrtin se ka prdac u gačama dok san naša misto i mislin se, 'jebate kolko đabalebaroša u ovon gradu kad su u 11:00 popumili sva parking mista' i onda mi sine, eureka! pa prosvjetari su u štrajku! danas su došli prije 12:00 jer su sniženja u luis vuitona.

i sad čekan rezultate natječaja iako juri još nije formiran.

Ma di bi mi

astrosailor22.blog.hr

Kasna jesen a Varšava još nije vidjela mraza, ne, nismo zeznuli klimu,
nimalo! Čeka na nas ovakav anđeo ako se ne opametimo!

Možda će kiša?

yulunga2.blog.hr
Mica mace.... malo sam kopala po fotografijama, a ove su mi jedne od dražih
Nagradna igra je tu
RASPISANA TRENERSKA ŠKOLA

zgmazoretkinje.blog.hr


Raspisana je Trenerska škola koja se održava svake parne godine. Škola će biti od 6. do 12.1. uz ispite 18. i 19.1. Materijali su Vam poslani mailom. Ukoliko ih niste primili, hitno nazovite u ured na broj 01/34-65-886


DNEVNIK IZ KINE - 13. dio

Fotografije Željko Bakšaj Žac, službeni fotograf Zagrebačkih mažoretkinja

11. dan (petak) - nastup na Kineskom zidu
I onda je krenulo dvosatno penjanje po Zidu. Što smo išli dalje to ih je više odustajalo


5

Potom smo išli na prijem koji je za nas napravio Veleposlanik Hrvatske u NR Kini, Njegova Ekselencija mr.sc.Dario Mihelin u četvrti u kojoj su sva veleposlanstva u Pekingu. Iskreno ovo je bio vrhunac našeg boravka u Kini. Nakon milijuna Kineza, na drugom kraju Planete, dođete u naš mali komadić Hrvatske, svi u Veleposlanstvu, uključujući i Njegovu Ekselenciju su bili toliko srdačni, da smo bili istinski oduševljeni. Istinski smo bili razdragani i osjećali smo se kao kod kuće. Znate da su Zagrebačke mažoretkinje prošle toliko mnogo toga, tolike turneje, značajna mjesta, radile za najviše institucije, dočekale srebrnu nogometnu reprezentacije, sudjelovale u najvećim svjetskih prvenstvima i drugim događajima koja su se organizirala u Hrvatskoj, bile u Vlaku Slobode, radile za sve predsjednike RH i niz predsjednika drugih država, ali ovo je bio jedan od najdogađaja u povijesti tima. Baš smo bili izuzetno emotivni i prepuni pozitivnih osječaja. I jako ponosni. Ponosni na svoju državu i njen maleni otočić u prevelikoj Kini. Hvala Njegovoj Ekselenciji što nam je omogućio da to doživimo.

Njegova ekselencija veleposlanik Mihelin nam je poslao i mail nakon što smo se vratili u Zagreb:


Embassy of the Republic of Croatia to the People's Republic of China

Poštovani gospodine Šćuric,
Nadam se da je povratak u Zagrebu prošao ugodno! Hvala vam još jednom svima na posjetu Veleposlanstvu i bogatoj kutiji hrvatskih delicija koju ste nam, uz kratak nastup Zagrebačkih mažoretkinja, podarili.

Do skorog, sljedećeg susreta u Narodnoj Republici Kini!

Srdačno,

Dario Mihelin, MSc
Ambassador

...nastavak u idućem postuNASTUPI

- petak 29.11. u 16:30, hotel Westin (CROMA kongres ), o/o Šef

- nedjelja 1.12. u 9:00 h, Službeni ulaz Doma sportova (Jastreb open, dodjele), o/o ???

- nedjelje 1.12. u 11:00 h, Službeni ulaz Doma sportova (Jastreb open, otvaranje), o/o Šef

- nedjelja 1.12. u 12:00 h, Službeni ulaz Doma sportova (Jastreb open, dodjele), o/o ???

- ponedjeljak 2.12. u 16:30, Službeni ulaz Maksimirskog stadiona (Skupština Dinamo), o/o Šef

- utorak 3.12. u ????, Johann Frank (božićni domjenak GNK Dinamo), o/o Šef

- četvrtak 5.12. u 16:30, Klovićevi dvori (humanitarna izložba), o/o Šef

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ŽELITE LI KOMENTIRATI OVAJ POST UČINITE TO OVDJE:
1. pritisnite natpis "komentiraj"
2. kada vam se otvori novi prozor pritisnite kružić pokraj "anonimac"
3. upišite svoj nadimak
4. napišite komentar
5. pritisnite tipku "POŠALJI"

Ovaj blog će bez izuzetka brisat sve komentare koji sadrže uvrjedljive riječi, nekulturnu komunikaciju, laži ili klevete bez obzira na ostatak sadržaja komentara. Osnove kućnog odgoja i osnovni bonton je minimum komunikacije na ovom blogu. Demokracija nije anarhija, a uvrede ili klevete ne mogu se „opravdati“ slobodom izražavanja!

Uhljepski APP

mosor2.blog.hrRiječ uhljeb u našem je jeziku temeljito zloupotrijebljena, do te mjere da se uhljebima naziva sve državne namještenike: činovnike, nastavnike, političare, liječnike,... To je golema nepravda, jer stvar je posve jednostavna: uhljeb je naprosto idiot kojeg je netko namjestio da radi nešto nekorisno ili čak nesuvislo, i za to ga plaća našim parama. Splitsko poduzeće Vodovod i kanalizacija, čast iznimkama, krcato je uhljeba. Ovim sjajnim komunalcima nije dosta što im u pet kilometara vodovoda iz cijevi pobjegne 58 posto vode, nije im dovoljno što s prvom kišom i ostatak vode postane neupotrebljiv, što kanalizacija kolabira, a Split i okolica se guše u septičkim jamama.

Ne, oni uza sve to vode pravne ratove s građanima, pokrećući zbog dugovanja od stotinjak kuna sudske sporove, koji onda traju decenijama, da bi ih zbog aljkave argumentacije i opće nesposobnosti njihovih odvjetnika, u pravilu gubili i javnim novcima plaćali sudske troškove. Našu su stambenu zgradu od pedeset tri stana tako u više navrata tužili za sitne iznose zbog navodnih razlika u obračunu, zagušujući ionako sporo pravosuđe pizdarijama. U jednom trenutku smo imali preko dvadeset takvih tužbi, koje je vodilo gotovo isto toliko sudaca. I znate što, u dvanaest godina koliko to traje, od otprilike polovine predmeta koji su riješeni - ni jedan spor nisu dobili. U jednom su se slučaju čak i žalili - i (na Županijskom sudu u Dubrovniku!) ponovo slavno popušili.

Gornja slika pokazuje da ništa, ali baš ništa nisu naučili.

Što je OK, jer od idiota ni ne očekujemo osobite dosege u spoznaji i samospoznaji.

Ono što je zaista fascinantno je koliko se sistem u kome živimo zasniva na nekorisnim i nesuvislim aktivnostima nesposobnih ljudi. Ne, nisam se pogrešno izrazio: ne radi se o tome da bi sistem patio i gušio se zbog nedoraslosti uhljeba: njihova je aktivnost zapravo uvjet njegova funkcioniranja, a disfunkcionalnost tog sistema upravo njegova najviša svrha. Jedino u ovako neprohodnom, blokiranom, klaustrofobičnom okruženju moguć je status quo, stanje pasivnog mirovanja, gdje se ništa ne kreće, gdje je javnost obeshrabrena/anestezirana, a samo koruptivna elita prosperira.

I ne radi se o tome da je ovakav život nemoguć: preživljavali su i preživljavaju ljudi u puno gorim okolnostima. Problem je što se ljudima pogrešno čini da je jedino moguć.

Crtica sa početka priče...

dinajina-sjecanja.blog.hr


Krenuo je ispunjen strahom i željom.
Strahom? Od sebe samoga, svoje neukrotivosti, samotnjačkog nagona i njene neumorne želje za blizinom.

A želja?

Čeznuo je za mekoćom njene kože i toplinom usana, za nesuvislim rečenicama njene djetinje sreće. Sanjao ju je iako su joj nedostajale obline koje ženu čine zanosnom i neodoljivom za mušku strast. Uvukla se u onaj dio mozga u koji dolaze sva, a ostaju samo neka sjećanja. Preuzela je zadaću srčanih zalizaka i postala hrana za noći u kojima je lutao literaturom, tražio Sirius ili čekao Godota.

Nitko ga nije prisilio da krene, da upozna njen grad koji je poznavao samo iz uzbuđenja. Bojeći se sebe dozvolio je njoj da dotakne emocije koje je ljubomorno skrivao pod vrbama na obali zelene rijeke. Ušla je u njegov život, dotaknula onaj do nje nedotaknuti dio srca i na kamenoj postelji djetinjstva iz njega riknu vulkan nježnost i žudnja za sjedinjenjem.

A onda je otišla. Ostali su samo tragovi njihovih koraka, sunce nad posteljom i sjećanje na siluetu njenog osmijeha. Tajnom obavijena njena prošlost i sadašnjost postadoše toliko važne da je poželio sam skinuti taj veo.

Ins medias res može uništiti tek naslućenu iluziju ili roditi ljubav. Stigao je. Pružila je ruke kao da sanja. Zatvorila uzbuđenje u zagrljaj novog vremena, njihovog vremena, mnogo stvarnijeg od stvarnog. Zavolio je tu vreću kostiju.

Svijet je postao čarobniji i ljepši od onoga ukrašenog lampionima i vatrometom. Učili su čin pravog doživljaja, čin nutarnjeg otvaranja, čin koji nazvaše sakramentom.

Dijana Jelčić
28

čet

11/19

PODGORICA

geomir.blog.hr

Iz Cetinja idem dalje na sjever pravo u ..... Titograd,
ups... Podgoricu, već dugo glavni grad Crne Gore.
Prije pet godina, prošetao ovim gradom. Staro stoji, a ima i novina.

U staroj varoši čovjek prvo naleti na Sahat kulu Hađi paše Osmanagića

Prije 100 i kusur godina po oslobođenju od Turaka na kuli instaliran krst.
Sada je renoviranje financirala neka turska firma i na kuli osvanuo samo ... gromobran.

Nedaleko je i Osmanagićeva đamija

koja imala interesantnu povijest.
Umjesto obilaska narednih znamenitosti lutao sam gradom


i ustanovio da ni mi nismo za bacit!


Ima generala iz turskog doba,


a i prošlostoljetni Maršal lani uskrsnuo


u centru, na najljepšem mjestu


gdje uživa da oro gleda u stereo tehnici.


Ladnoj Morači pao vodostaj


A most se ispružio nad rijekom kao harfa.


Školska djeca igraju nogomet na ulici,


dok ih promatra Nikola I.


Gradsko groblje ograđeno zidom s malim ostaklenim prozorčićimakoji su svi do jedan porazbijani??Unutar zidova sve uredno,kako i treba da bude.Podalje od centra u Zagrebačkoj 3 (žrtava fašizma)Crkva Presvetog Srca Isusovog


izvana i iznutra poprilično skromna, ali raspjevana.


Znakovito, na Zagrebačku se nadovezuje ulicakoju BMW,a i hotel Aurel, baš di san prespavao, zovu Bulevar.

POHANI BEZ JAJA

carapa.blog.hrPohani bez jaja + pečeni vrganj + dinstani mladi kupus i mladi luk + pečeni češnjak. njamicerekBowie The Cat cerekBIJELO DUGME-IZGLEDALA JE MALO ČUDNO U ŽUTOM KAPUTU

kiss

wave

SASVIM OSOBNO

demetra1.blog.hr

PISMO DJEDU MRAZU

Dragi djede Mraz, vidiš ti si meni ostao Djed Mraz, a nikako Božićnjak. Božić je mali Bog mali Isusek, bar u obitelji u kojoj sam odrasla, a tako je i danas u mojoj. No ne želim ti pisati o tome kako su te preimenovali, kao cijeli svijet ima Djeda Božićnjaka pa valjda po tome i mi trebamo, nego kako ti evo prvi put u ovom mom dugom životu pišem pismo. Nisam ti nikada pisala jer u mojoj pošti maloj, u mom malom slavonskom selu nitko nije znao kamo bi to pismo poslali pa smo mi samo sanjarili kako ćemo jednog dana znati tvoju adresu, a onda će se sve naše male dječje želje ispuniti. Prošlo je vrijeme i neke su se želje čudom ispunile, a neke se vjerojatno neće nikada jer kako bi ti stigao baš sve ispuniti. Vjerujem da se sjećaš kako sam ti znala u zimskim noćima šaptati o nesreći koja se dogodila sa mojom prekrasnom lutkom koju sam samo na koji časak ostavila u dvorištu ispod šljive dok sam u kuhinji čekala kruh onako fino premazan sa masti. Ne znam tko je pustio tu krmaču iz svinjca, ali znam da se sjurila pod šljivu i moju sirotu lutku samljela onim svojim velikim zubima. Znam da se sjećaš svih suza i tuge i beskrajne nesreće, a i sreće kada sam dobila za Božić drugu sa krasnom blond kosom i očima koje su se sklapale kada bih je stavila spavati. Sjećaš li se što se s njom dogodilo? Je, je ošišala ju je moja mlađa sestra, skroz na čelavo. Tko je bio nesretniji, moja lutka ili ja ili naša mama jer prestala sam jesti, govoriti i ako bi me nešto pitali samo sam vrištala. Bila su to teška vremena, a nisi mi donio novu i nikada više nisam imala tako lijepu sa blond kosom. Sve su bile jako male i ćelave od plastike koje bi mama donosila sa hodočašća u Mariju Bistricu. Njima bi sestra strgala ruke i noge, a mama popravljala sa nekom gumicom. Odavno je prošlo to vrijeme, a onda sam odrasla i u moj su život ušle prave bebe, tople, prekrasne, cmizdravice. Jedna je došla odmah iza Božića i ponekad mi se čini kako sam za sve moje žalosti male curice nemjerljivo nagrađena mojim kćerkama. Dragi djede znamo i ti i ja da tu nije bilo tvog utjecaja, ali sjetim te se zbog onih naranača, smokava, bombona, čokolade u najobičnijem papirnatom škaniclu kojeg si nam dijelio u osnovnoj školi i nije važno što smo znali koji učitelj je imao tvoju opravu, bilo je važno dobiti taj poklon u vrijeme kada iza rata nije bilo tako finih stvari u mom malom selu slavonskom. Voljela bih da ti vrate tvoje ime pa da djeca imaju malog Isuseka i Djeda Mraza, jer dva poklona su ipak dva, zar ne? S mojim željama te ne bih opterećivala, sada ih mogu i sama ostvariti, a i nema ih više kao nekad, zato samo pozdravi puno Baku Mrazicu, vilenjake i čuvaj svoje posebne sobove. Veliki pozdrav tebi.
Baka Demetra

...

moj-pinklec.blog.hr

40

Ponekad riječi utihnu samo zato
da bi se razgovor dviju duša bolje čuo.

Štrajk na štakama

bez-obzira-109.blog.hr

Prosvjetari nisu završili a kad će ne znamo, možda im se ostvari
ono za što se bore, a možda i silom stave put pod noge i natrag
u učionicu.

Kod nas je nešto drugo, nas šestero smo se danas sastali uz divljeg
gudinića i domaće njoke, gudinić doniran, njoki trud ruku, a crno vino
od prošlogodišnje berbe, novo još nije sazrelo.

Kad se mrvicu popilo, što se podrazumijeva, krenulo se u rješavanje
dnevnopolitičkih problema, dodirnuo se i štrajk jer tu su i umirovljeni
prosvjetari. Kako god okreneš, ne možeš protiv svoje bivše branše, a
uživaš i mirovinu kakvu takvu radeći u istoj. Malo je glupo sada ići na
prosvjede prosvjetara, to jednostavno više nije tvoj svijet.

"Ja imam ideju a mislim da ćete se složiti sa mnom," kaže jedan od
seniora, " mi bi se mogli organizirat i izići na prosvjede umirovljenika,
zar mi nismo najugroženija kategorija u društvu, posebno što nam se
povremeno prikači i poneki nezaposleni i povremeno zaposleni član
uže i šire obitelji." Kad se po ulicama i trgovima pojavi nas milijunipo
da mi je znat onu silu koja se može suprotstavit. Dobar dio nas koristi
vozila na ručno upravljanje, još veći dio nas je štakaša, pa ako se netko
pojavi s druge strane, ugleda tako naoružanu silu, ustuknut će prije
nego su se pojavili. Nema toga zahtjeva koji nam se k'o s nokta neće
ispuniti. Ne mogu nas kvalificirati kao pripadnike ove ili one stranke...,
ne, mi to izbjegavamo, ne zbog ideologija nego članarina. Za te novce
mi možemo imat kruha cijeli mjesec, ili nešto drugo, što već tko troši."

Dogovor je pao da ćemo se već sutra početi organizirano ponašati,
animiranjem svojih kolega i kolegica umirovljenika, ručno ćemo printat
letke gdje će biti ispisani svi naši zahtjevi, a prvi je naravno veća mirovina,
toliko veća da možemo na turistička putovanja poput onih zapadne stareži,
što dolaze kod nas. Ima ih bar po deset godina starijih od nas, a svi su
božemiprosti, k'o ispod ploče, ali noge na opanke i piče li ga piče. Zašto
mi ne bi tako, svoje štake, kolica, što tko ima u gepek i u bijeli svijet. Što
je jedan Englez ili Njemac zaslužio više i bolje od nas šestero što smo se
danas okupili oko pravokutnog stola za koliko treba osoba.

Uvjerena sam da bi sve vlade pokleknule pred argumentima štaka i kolica.

Čemu/kome služi SETI

teutinaljubav.blog.hr


SETI "Search for Extraterrestrial Intelligence". Dakle, već iz samog naziva vidimo da se radi o pokušaju pronalaska dokaza o postojanju razumnih bića u Svemiru.

Pa ako je tome tako, sigurno se pitate čemu onda ovakav naslov. Mislim da se svatko tko svojom glavom logički razmišlja mora zapravo zapitati: Ako postoje "nepoznati leteći objekti" kako ih volimo definirati jer ne znamo od kuda dolaze, a postoje deseci tisuća viđenja od strane običnih ljudi, pilota, vojnih pilota, vojnih stručnjaka; ako postoje svjedočanstva o otmicama i to i s najviših mjesta (supruga japanskog premijera je javno pred novinarima pričala kako je bila "oteta" i bila u letjelici), svjedočanstva ljudi koji pričaju kako su bili oteti; ako je za vrijeme pojave NLO-a bio neobjašnjivo isključen čitav kompleks nuklearne baze amera, ako je ...Tko još ne zna za pad NLO-a u Roswellu, kada su na brzaka pokupljeni i sakriveni svi dokazi a narodu je servirana priča da se radilo o meteorološkom ili izviđačkom balonu.
Zanimljiva je priča o kamenu nađenom na mjestu pada NLO-a na čijoj je površini reljef identičan jednom od krugova u žitu viđenom puno kasnije. Mogao bih do jutra nabrajati sve poznate i potvrđene slučajeve.
Što reći o arheološkim nalazima i objektima diljem svijeta za koje nema logičkog objašnjenja tko ih je sagradio prije više tisuća ili desetina tisuća godina, tehnologijom kakvu sigurno nije posjedovao pećinski čovjek ili čovjek kamenog doba. Mislim da je više no dovoljno spomenuti Puma Punku, lokalitet granitnih H blokova teških preko stotinu tona, izrađenih s preciznošću kakvu bi i danas bilo teško postići modernom tehnologijom 21 og stoljeća. Kako objasniti Mohenjo Daro, ostatke grada koji podsjeća na Hiroshimu nakon A bombe u čijim su ruševinama ostakljene opeke i kamenje, proces koji može nastati samo uslijed izuzetno visoke temperature, a na ulicama leži tridesetak kostura identičnog položaja i grimasa kao što je to bilo nakon Hiroshime, još uvijek radioaktivnih.Stare civilizacije s nevjerojatnim znanjem astronomije i poznavanjem planeta koji su otkriveni tek nedavno...Da se vratim na pitanje iz naslova posta. Očito je da je Zemlja bila posječena u prošlosti. Zataškavaju se dokazi o sadašnjim posjetama NLO-a, a SETI traži beskrajem Svemira planete na kojima bi bili uvjeti slični našim da bi se mogao razviti život. Od '88 kada su počeli s radom primljen je tek jedan signal pored kojeg je operater napisao WOW i taj se signal tako i zove. U više od 30 godina rada uhvaćen je tek jedan signal nepoznatog porijekla i do danas se ne zna što znači i nema potvrde da ga je stvarno poslala neka civilizacija. Zbog rečenog ova me potraga podjseća na znanstvenika koji traži jaje prve kokoši da bi dokazao da kokoši koje mu čeprkaju po dvorištu stvarno i postoje.

Bježanje ..

torakvokun.blog.hr

Od nedjelje samo gledam u laptop i kao da bježim od njega. Toliko toga imam o čemu bih htjela napisati koju ali kao da ništa nije dovoljno dobro. Kao da o postu ovisi ne znam ni ja što. I zato baš sada ide post koji nema veze s vezom. Koji će govoriti o ničemu i svačemu.

Kao prvo ... ne znam koji je generalni stav oko štrajka i ne znam hoćete li suditi, slagati se ili ne slagati ... ali koliko sam bila za štrajk toliko me sad živcira ! Ne vjerujem da je svima njima jednako stalo do njihovog posla, ne vjerujem da se svi oni jednako daju u svoj posao jer da se daju neki rezultati bi bili malo drugačiji nego što jesu trenutno ! Također neka od zlostavljanja po školama se nebi događala itd itd da sad ne idem na široko. Svaka čast pojedincima (kao i uvijek) i za njih bi trebale postojat neke vrste stimulacija, nagrada ... jer mislim da svi znamo izdvojiti one koji zaslužuju tako što i one koji nikako to ne zaslužuju i to čak realno ! Ova prepucavanja i ove vijesti koje slušam svaki dan su mi već stvarno užas ! Neće se oni loši prof popraviti ako im date veću plaću... niti će išta više naučiti Vašu djecu nego što već uče!

Kao drugo ... sinoć sam vidjela da je J.Manolić svjedok u suđenju Glavašu. Nisam pratila cijelu situaciju, ne znam tko je kriv a tko prav, ne miješam se u Glavaševu krivicu ili ne, samo želim reći da mi je teški apsurd da čovjek od 100 godina bude svjedok na nekom suđenju koje je nakon godina i godina već samo po sebi smiješno jer ne vodi nikuda.

Kao treće ... moj D. je na službenom putu cijeli tjedan i ja i K. smo same sa sobom .. oke i Pasonja je tu. Spremile smo čitav stan i oprale sav mogući veš iz košare i osjećamo se top !! Također, prošle godine smo D. i ja napravili sami sebi mali bor od grana i špage i ukrasa po uzoru na slike s Pinteresta i ja sam ga objeila na zid i upalila lampice. Znam da nisam normalna ... i znam da je to sad neš novo kao da se ti borići i ukrasi prijevremeno kače ... ali meni toliko pašu te lampice i ti ukrasi po stanu da Vam ne mogu opisati. Baš onako neka dodatna sreća. Na Badnjak ćemo imati sve one ostale tradicije kod mame u stanu, s bratom koji dolazi iz Irske tako da nećemo se toga odreć, ne brinite. Meni su te tradicije super. Ja to volim.

Kao četvrto ... Pasonja je preko noći odlučio da ne želi jesti svoju suhu hranu koju jede već 2 godine. Samo je preko noći prestao jest. Njegova energija je jednaka kao i prije, ništa se baš nije promijenilo osim što ne želi jest! Kupila sam mu neke konzerve i neke druge kuglice za grickanje ... malo je pojeo ali i dalje to nije to. I baš me brine i nervira ... sve se nadam da će nakon duge šetnje pojest sve što mu se nađe na putu ... čekam taj dan.

Kao peto i kao šećer na kraju ... K. se počela mrdati nutsretanroflcerekcerek početkom tjedna sam osjetila onaj prvi udarac, malen i stidljiv ... sinoć i jutros to su bile akrobacije. ima osjećaj da radi kolutove unutra, premete, salta ... i voli mi piknut mjehur i pupak ! Osjećaj je precool ! cerek I stvara još bolji osjećaj sigurnosti i mira i saznanje da je sve uredu i da će sve biti baš kako i treba biti !! smijehthumbup
P.S. ja jedem kao provalija. Ne mogu uopće ni shvatiti kako toliko hrane mogu strpat u sebe. I to nisu gluposti, grickalice, to su konkretne stvari ... šnicle,sendviči, salate, prilozi, juhe .. znači ... SHOOOW !! Moram malo pripaziti da se te kile baš ne naslažu u nekom nenormalnom broju jer nije zdravo za K., ali kad sam gladna i gladna i gladna .. smijehnaughty neopisivo smijeh

I to bi bilo to. Svašta i ništa. Imate pozdrave od nas troje kiss pišite mi što želite, pitajte što želite, dajte mi neku inspiraciju roflkiss

Statistika

Zadnja 24h

6 kreiranih blogova

148 postova

383 komentara

170 logiranih korisnika

Trenutno

3 blogera piše komentar

15 blogera piše post

Blog.hr

Uvjeti korištenja

Pravila zaštite privatnosti

Politika o kolačićima

impressum