ISUS I GOSPOĐA LEPEJ

25 srpanj 2023

"Istina će nas osloboditi"

poručila je časna sestra Aneta citirajući Isusa novinarima s vrata svog obitavališta lažući o incidentu u Sukošanu u kojem ju je luđački šakom udario i srušio na zemlju pijani i agresivni svećenik na dužnosti. Zaprepastila me tolika javna laž poduprta rečenicom izašlom po mitu iz Isusovih usta, a koju sada koristi kleropripadnica u potvrdu svoje laži. "Isus je, prema Pavlovim poslanicama, Glava Crkve, a čitava zajednica vjernika njegovo je Tijelo." Koja laž i himba s vrata iza kojih počinje Isusova glava. Pa zar tako lagati u Isusovo ime, ostala sam u sto čuda.

Nasuprot toj časnoj stoji časna i legendarna Ankica Lepej. Njezina istina skupo ju je koštala i gotovo da je razapeta na križ od strane bankara i kriminalnih političara i sabotera istina i činjenica. Ima li što gore od političara koji svoje prijevare i laži štiti bankarskim šiframa i lozinkama i tajnim računima? U toj nultoj točki laži i kriminala susreću se kaptolski nadbiskup s torbama love na letu iz svoje raskošne kaptolske kurije u vatikansku banku i u laži ulovljen otac male siromašne domovine sa svojim prefutranim unucima i tajnim bankarskim računima - u točki prijevare i laži. Ako su nam dva najjača autoriteta poslije Isusa i sami stupovi domovine lažljivi i pokvareni, tko smo mi da sudimo?

Ankica nije živjela uzalud. Ostala je upisana na onoj svijetlijoj strani povijesti, na kojoj bi kriminalci i prevaranti izgorjeli kao vampiri na suncu. Tamna i svijetla strana povijesti. Vatikanski kleroprofiteri i Isusovo – trgovci, van iz hrama! Psihopatski generali i njihove laži i gola istina skromne građanke Lepej. Istina će nas osloboditi.

image host

image host


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.