Jadranka Varga Prva vijest - Nachtfresser - Blog.hr

nedjelja, 25.10.2020.

Prva vijestIako je noćas u našu korist promjenjeno satno vrijeme, očekivano se nisam osladio, naime sinoć je zbog trajnog pljuska Jin odbijao vani pa smo jutros morali ranije ustati. Nakon šetnje idem obilaziti portale i zanimljivo nešto što baš nisam ni primjećivao, na baš svim hrvatskim portalima koje pratim corona vijesti na prvom mjestu, niti na jednom njemačkom. Štoviše na portalu zeit.de su udarna tema život migranata u Bihaću i okolici.
Ne morate znati njemački, pogledajte prvu fotku i ruševinu u centru Bihaća u kojoj žive Pakistanci te na trećoj stranici kako se higijena održava u obližnjoj rijeci. Svako malo grupe kreću prema Hrvatskoj i svaki put je postupak isti, naša policija ih ulovi, skida, uzima sve što imaju i baca u vatru, barem po navodima migranata i UN djelatnika, te vraća, UN djelatnici ih na povraku odjevaju i tako to. Pakistanski nastavnik koji živi u već spomenutoj ruševini je već 10 puta bezuspješno pokušao preći granicu, evo barem nešto kod nas funkcionira. Navodno je lokalnom stanovištu, koje je ionako većinski netrpeljivo prema neželjenim gostima zabranjeno od lokalnih vlasti migrante pomagati i ako to žele.
E sad što misliti o svemu, ništa, ljudima nije neki problem, svi imaju svoja ideološka opredjeljenja. Ja se uvijek sjetim djevojčice iz kontejnerskog naselja u cenru Berlina kojoj sam posvetio prošlog ljeta post, u tom naselju su smješteni oni koji čekaju odluke, hoće li im biti odobren boravak ili ne.


11:12 | Komentari (8) | Print | ^ |

<< Arhiva >>