četvrtak, 04.05.2017.

Nitko ne vrijedi više od dvije minute

"Stalker“ je engleska riječ kojom se označava nasilni gnjavator uglavnom „poznatih“ (tzv. celebsa). „Stalker“ je kadar osobi, na koju je fiksiran, život učiniti nesnosnim, a u nekim ekstremnim slučajevima i oduzeti ga.
„Stalkeru“ se čini da ga određena druga osoba voli, ili da treba njegovu pomoć, ili da želi njegovu pažnju – premda ni za jedno, ni za drugo, ni za treće nema zbiljskoga činjeničnog oslonca. On opsjeda svoju žrtvu telefonskim pozivima, ili sms-ima, ili pismima (uključujući elektronsku poštu), ili je slijedi i presreće. " (objašnjenje Inoslava Beškera)

Zanimljivo je promatrati sve veću površnost školovane mladeži, kod odraslih zatucanih i indoktriniranih, između ostalog na ovom blogu, to me odavno ne iznenađuje.Bitno je zalijepiti etiketu, na blogu su to bile izuzetno glupe, no s obzirom na primitivnost sredine, pomalo i opasne, al kad nekog ne cijeniš, ni ne pogađa te to previše.
Jučer me zato razočarala primjedba inteligentne bivše učenice, da stalkam ljude. Nekoga stalkati bi značilo da mi je izuzetno zanimljiv, a iznad svog kruga poznatih i prijatelja, te onih s kojima moram službeno komunicirati, niskim se ne bavim više od par sekundi, fotografiram u stvari, s obzirom da vodim praktično foto blog, jako malo, i skoro sve fotke, bez neke selekcije, budu objavljene, osim naravno onih koje bi mogle djelovati uvredljivo za inteligente osobe, za budale koje su prednjačile u dosadašnjim nekonstruktivnim kritikama, sve je uvredljivo.
Potrudio sam se, van radnog vremena, objasniti učenici potrebu pravilne upotrebe riječi, shvatila je, što ćemo s onom većinom za koju je kasno trošiti vrijeme?
p.s.
Jučer smo opet iskoristili slobodno popodne za skoknuti do Gorskog Kotara, čak smo komunicirali sa susjedom gore, a drugarica je bila i vrijedna, vrijeme je bilo ugodno i nema ljudi, idilu su remetili samo kamioni koji su vozili u i iz kamenoloma. Prvi put smo bili gore u radni dan, zbog kamiona je problem, ne mogu s Jinom opušteno šetati, zvijeri se mi ne bojimo.






07:40 | Komentari (9) | Print | ^ |

<< Arhiva >>

11. 08.