Djevojka za susjednim stolom
30.09.2012.

Snimio sam je dok se približavala, nisam očekivao da će sjesti stol tik uz mog. Razgovarala je s konobarom, sprema se za odlazak u inozemstvo. Mladi svih profila odlaze, ovi što ostaju komentiraju nek im je sretan put, obrambeni mehanizam na djelu. Sve je u redu dok se ima za pivo uz teve s lopovima u glavnim ulogama u udarnim terminima.
Meni je zanimljivije međunožje princeze Kate, uostalom jutros sam o tome mislio pisati, ali žurili smo psu u shop, skrenula me kasnije s puta ova izvorno moja fotografija uz uobičajeni nezdravi ručak vani.


18:13 - Komentiraj ( 9 ) Print NF
Žuti sat
29.09.2012.

Sad se vidi, sad se zna tko se uz kog postrojava. Oboriše oči dole, sad se vidi da se mole. Čuvare morala i obroke parola imamo, izbačen sam iz ravnovisja, istisnuo sam limun na lignje prije fotografiranja, bitne greške koje iskusni polemičari ne opraštaju.


22:56 - Komentiraj ( 16 ) Print NF
Za tri godine rešta
28.09.2012.

...ne ignoriraš zbog važnosti teme...

Poznato je da izuzetno rijetko ulazim u polemike ispod svog posta, jučerašnji post, kao ni wallov link ispod njega ne smatram posebno važnim, otprilike važno kao link koji mi je draga Ani Ram poslala kao ja bih rekao dopunu postu o Nicku Jovičiću, jedino sam glede fakata dužan objašnjenje o nedostatku fotki plinskih komora u tekstu o Auschwitzu, nacistički vođe su odluku o Endlösungu odnosno "konačnom rješenju" židovskog pitanja donijeli tek u veljači 1942 i tad nastupa razdoblje apsolutno nezanimljive povijesne mahnitosti kad se samo postavlja pitanje baciti atomsku borbu prije ili poslije protiv iracionalnog stroja.
Meni je mnogo važnija tišina u kojoj se sprema donošenje zakona o zaštiti mladeži, naravno da će ga birokrati drukčije zakamuflirano nazvati. Čitam jednog pravnika, zakon je gluplji nego slični zakoni igdje u Europi, što uostalom očekivati u državi u kojoj znamo kakve suce imamo i u vrhu hijerarhije, nastoji se apsolutno kontrolirati i internet, a recimo ako bi čitatelj ovog posta bio obični pregalac poput tovariša Alexxla mogao bi dobiti za objavljivanje prve fotke ovog posta na fejsu godinu dana, a ako bih je ja objavio prijetile bi mi tri godine zatvora, koje bih ne sumnjam dobio ako bi se poklopile određene političke okolnosti.
Zamislite curu koja ima 18 godina i ne ide u školu, želi se eventualno prebaciti u školu u drugom gradu, a roditelji su protiv. Ne znate što napraviti ? Nemojte se uzdati u institucije, u Hrvatskoj ste, sve se institucije proglašavaju nenadležnima. Glede bajbuka dajte nam samo zakon, institucije će namah profunkcionirati.

Opet se rasplinuh.p.s.
Hrana samo kao dokument, da se ne zaboravi ono isto tako važno, što sam jučer jeo, dok još mogu birati...10:25 - Komentiraj ( 16 ) Print NF
Proteze Auschwitza danas
27.09.2012.

U Auschwitzu nam nije bilo dosadno. Imali smo izuzetno obrazovanog, subjektivnog i osjećajnog vodiča. Subjektivnost i osjećajnost ne idu uz takva mjesta i uz današnju mladež. Prvo sam ga prekinuo da se to nije dogodilo krajem dvadesetog stoljeća, kako je omaškom rekao, ma koliko to nama izgledalo svježe i blisko, nekoliko puta sam mimikom reagirao na učestalo korištenje oznake Nijemci za ondašnje vrijeme. Nijemac je bio Thomas Mann i kao što je sam neskromno napisao Njemačka je bila tamo gdje je bio on. Djeca su bila revoltirana kad je vodič rekao nešto suštinski točno, da vidi korijen naciste skoro u svakom od njih. Emotivnost i inteligencija nas ne odvode daleko na takvim mjestima i često stvara kontra efekt onome kojeg želimo postići. Moj pas reži jer sam ga pet minuta zanemario i moram ga pomaziti.
Opći dojam je da su se učenici iz autobusa u kojem sam bio ja najprimjerenije ponašali, iznosili su poslije obilaska argumente protiv vodiča s nekima se nisam slagao ali sam ih saslušao, vodič je bio siguran da je u posjedu istine i emotivno je reagirao na "neprimjerena" pitanja, kao i fotkanje iako bez blica. Čudio se da moji učenici ne ulaze u diskusiju s njim ali tako smo se odmah još na ulazu nakon njegovog uvoda dogovorili.
Auschwitz je između ostalog rezultat vjere u proteze i moć znanosti.


08:58 - Komentiraj ( 26 ) Print NF
Ako me već pitate za Krakow
26.09.2012.

Vodičkinja, papa i ručak koji se plaća po težini, ovaj je bio preračunato 12 kuna lagan. Dubinski zanimljiv grad.


10:52 - Komentiraj ( 10 ) Print NF
Zanemarih Rijeku
25.09.2012.

Pa evo najsvježije porcije ljepote, bemu vraga, u brzini ne lovim cipele.


18:49 - Komentiraj ( 9 ) Print NF
Učitelj i učenici
25.09.2012.

" Nađite sebe, pa onda ponovo potražite mene. "
potjerao je Zarathustra svoje učenike na neizvjestan put.
09:31 - Komentiraj ( 13 ) Print NF
Nick Vujicic na Medicinskoj školi u Rijeci
24.09.2012.

Nick je nenajavljeno svratio kod nas, kaže zasad jedina škola u Hrvatskoj na njegovoj turneji. Bilo je i suza i smijeha, mi manje osjećajni smo zavidili drugima.


16:58 - Komentiraj ( 17 ) Print NF
Maturalac Brno - Krakow - Bratislava - Beč
23.09.2012.

Vratili se u komadu, sve je besprijekorno funkcioniralo kao u ćenifi Franje Josipa ili na poljima smrti u Auschwitzu, ali detalji više možda u nekom od narednih postova ...
p.s.
Fotografije su kronološki poredane.
09:09 - Komentiraj ( 21 ) Print NF
Pred maturalac
16.09.2012.

Nisam još ni počeo pakiranje iako putujemo sutra u 6 ujutro. Pristao sam na jubilarni deseti kao nastavniku jer ima najbolji termin do sada, za vrijeme nastavne godine. Na putovanju eventualno još nečemu služi moje pedagoško i životno iskustvo.
Jedno noćenje u Brnu, tri u Krakovu, jedno u Bratislavi. Bio sam na bolovanju prošle godine i nisam sudjelovao u biranju destinacije, zanimljivo, prošao sam putujući kak volim reći cijelu Europu osim Skandinavije, Velike Britanije i Portugala, u ova tri grada nisam bio. Ne radujem se, ima valjda neki razlog što mi nisu bili prioriteti. Za Krakov kažu da je zanimljiv, ali nije ni Prag za baciti pa je za maturalac užas od izbora. U Bratislavi smo po Googleu u dobrom hotelu, al to je već privođenje kraju puta, treba doći do nje.
Inače jedan primjer koliko mi je zanimljiv ovaj maturalac, prekjučer sam vjerovali ili ne tek saznao da su u nesretnoj Poljskoj zloti još uvijek državna valuta, u Češkoj krune. Našao sam jučer u gradu 300 zlota/540 kuna, bit će za prvu nuždu, al samo u jednoj zabitoj mjenjačnici sto kruna, za jednu pijaču u Brnu. Eura nešto imam.
Svakakvog užasa sam se jučer nagledao, al kad me razveseli nečiji image on obično juri, a fotić mi nije spreman.
Na željezničkom kolodvoru zalutali putnici.
Odmorite se od mene i zaželite da se vratimo živi i zdravi, drugo nemojte željeti jer se šest dana sranja ne da izbjeći.
Do sada sam s maturantima prošao Češku, Španjolsku, Nizozemsku, Francusku, Belgiju, Italiju, Monako, San Marino, Grčku spriječila viša sila, hrvatsku Korčulu, po ponudi droge su Prag i Amsterdam ipak bili jači, jedna destinacija je oke, na jednoj sam imao dobar razred i to je bilo to. Ništa za pamćenje i nadam se da će tako i ovaj put biti.
Jučerašnja šetnja, žao mi je kad teti odrežem glavu, al morao sam je snimiti, a ona je jurila :Zadnji turisti.Iz arhive :


08:25 - Komentiraj ( 25 ) Print NF
Buđenje Rijeke
15.09.2012.

Par ljudi, uvijek istih, znam ih barem iz viđenja, organiziraju nešto po Korzu, ostali spavaju ili očekuju poziv za događanje koji neće doći. Kod Konta mladež samoorganizirana kao u dobra stara vremena, u mom stanu isto.
Pas i ja u 23 odlazimo na spavanje, ustajemo u šest, zabava paralelno traje. Naš izbor.

p.s.

Za mene lako, ja i u stanu sjedim na lopti.
07:54 - Komentiraj ( 14 ) Print NF
Čekajući pseću frizuru
14.09.2012.

Jučer sam bio na karminama. U ponedjeljak je čovjek još u šok sobi inzistirao da mu se nabavi televizor da može sutradan gledati nogometnu utakmicu, da mu je dosadno. U utorak je otišao. Čovjek koji je za rata prenio između ostalog šteku "Opatije" u Bosnu mom najboljem prijatelju u opkoljenom gradu. Rekli su mi poslije kako je prijatelj u birtiji častio cigaretama i hvalio se kako mislim na njega. Prijatelj Sema. I onda su došli naši i ubili Prijatelja jer nije bio Hrvat.
Jučer sam nakon ručka žurio s psom na zakazanu frizuru. U salonu su mi dali sat vremena voljno dok ga srede.
Sladoled na Korzu je bio dobar.
Jučer smo popili bisku za dušu Čovjeka. Nije dočekao jebenu utakmicu.


07:43 - Komentiraj ( 20 ) Print NF
Čula
13.09.2012.

Od sinoć imam nove gornje zube, čuvajte se, kad tek sad počnem gristi. Gledajući krčke fotke primjetio sam da više ni ne vidim baš dobro, s mjesta snimanja su mi se njih dvije činile ljepotice, doduše u ovoj drugoj i ima nešto, kao u svakoj ženi koja čita belj


07:24 - Komentiraj ( 18 ) Print NF
Prije pljuska
12.09.2012.

Bokte, kak dobro fotkam odozdo (ne mislim na krumpir)belj
21:49 - Komentiraj ( 7 ) Print NF
Nitko
11.09.2012.

Gospođa se mirno presvlači misleći da s druge strane kupališta nema nikoga. Tamo stopljeni sa stijenama sjedimo pas i ja i osjećamo se kao Nitko.

07:24 - Komentiraj ( 12 ) Print NF
Pica i kuruza
10.09.2012.

Kod mene hvala na pitanju ludnica, malo sam uspio pobjeći, fotkajući u jednom momentu pomislio na tetu koja nema pametnija posla nego svratiti na moj blog i zgražati se što to snimam, blago njoj i onom debilčeku s boravištem u Njemačkoj, da mi je njihovih prioritetnih zabava, jutros do osam sam već napisao jedan nekrolog i jedan mail u Njemačku, a za ljude je dan tek počinjao, eh da mi se malo vratiti u rutinsku dosadu, al ništa barem još dva tjedna, jahta je snimljena u zoru, na njoj ostaci noćnog provoda, eh živote, i pijaču sam svojevremeno bolje birao...


18:07 - Komentiraj ( 13 ) Print NF
Jutro
07.09.2012.

Napeto u šetnji. Pas inače dobio papire pa se razbahatio.


08:14 - Komentiraj ( 17 ) Print NF
Odlazak na posao
06.09.2012.

S velikim interesom pratim u busu razvoj jedne drame. Uh, dobro je, koji osmijeh !Na Žabici se tek pije jutarnja kava. Tko zna gdje nas put dalje vodi ?I na Korzu u jednom od mnogobrojnih kafića.Ipak primjetna je već i užurbanost.Sa živog Korza prelazim na Mrtvi kanal.Povratak doma, osmijeh i na mom licu.


07:03 - Komentiraj ( 19 ) Print NF
Ljeto je prošlo
05.09.2012.

Tu i tamo neki nesazreli zaostatak.


07:23 - Komentiraj ( 17 ) Print NF
Četvrti
04.09.2012.

Drugi dan škole, a baš mi se ne da. Već par godina utorkom imam četvrte razrede. Već par godina ide državna matura. Već par godina u četvrtim razredima se ne može ništa normalno raditi nego razgovarati o tom ispitu ili eventualno vježbati na testovima od ranijih godina. Već par godina užas. Već par godina osim standardnog ponedjeljka u okviru za nelagodu je i utorak. Kažu da djeca kao i psi osjećaju živčanost onog koji ima prividnu moć, ali oni više ne bi trebali biti djeca, barem generacije ranije s 18 to nisu bile, ovi očekuju jasne zadatke i upute, u ministarstvima trljaju ruke. Sjećate li se sintagme "ispit zrelosti" ?
p.s.
Dok sam pušio jedva sam čekao cigaretu poslije, sad samo čekam foto šetnju poslije, al izgleda da će uskoro i sezona padalina...
p.p.s.
Ipak smo sinoć nešto aranžirali za večeru.
07:35 - Komentiraj ( 12 ) Print NF
Tko je jeo, jeo je
03.09.2012.

Svečani izlazak jučer, danas ponovo počinje nehumana svakodnevica, hrenovka život, a i to tko stigne, i psu ćemo zajebati naviku i iščekivanje redovnih obroka, bit će histerije.
12:42 - Komentiraj ( 10 ) Print NF
Bijes dana
02.09.2012.

Sunce me zaslijepilo tako da sam iz daljine okidao samo u pravcu siluete, ništa nisam vidio. Kad se u trenu povuklo i kasnije na fotkama vidio sam da me dama primjetila i da je bijesna poput mene sinoć na divlje sirovu buržoaziju. Ne znam zašto, apsolutno mi je nevažna, fotke su slučajnošću lijepe, ali sam izbrisao najbolju na kojoj je dotičnu bilo lako identificirati, ne želim slavu fotografa na račun nekog tko je toliko pun vlastitog ega, a nije šesnaestogodišnjak.


13:08 - Komentiraj ( 21 ) Print NF
Lufthansa, štrajk pomoćnog osoblja
01.09.2012.

Bijesan sam nakon čitanja otvorenog pisma jedne stjuardese njemačke Lufthanse i reagiranja na njega. Tko zna njemački može ga naći na NDS portalu, link na njega je kod mene lijevo. Da bi zaradile svotu koju bi prije zarađivale nakon 10 godina rada, stjuardesama sad treba 22 godine. Po satu primjerice dobivaju oko 9 eura, ja sam se ljetos u Berlinu zanimao za jedno od najlošije plaćenih zanimanja, muzejskog čuvara, išlo bi al previše papira treba prije nego što uđemo u EU, oko 7 eura za sat. Iritirao me strašno odgovor uprave zračnog prevoznika, moraju se pomiriti da su jednostavno preskupe prema konkurenciji.
Inače ljevičari zamjeraju Sahri Wagenknecht što sutra svoju knjigu predstavlja na Syltu, otoku bogatih, svugdje budaletina na ovom jadnom svijetu, svejedno :
DER KAMPF GEHT WEITER ! (Borba se nastavlja).
Kad se zagužva doći će i bankarima i lučkim radnicima iz dupeta u glavu.
21:38 - Komentiraj ( 10 ) Print NF
Nadmoćan u kvartu
01.09.2012.

Berlinsku Ljevicu poznam iz prve ruke i sviđaju mi se onako neobični, svojeglavi i ne najmanje važno zanimljivi outfitom. Svatko fura svoj film i stado su samo kad treba tuči nacije ili policiju. Zanimljivo da u svakom tom kvartu postoje utjecajne njuške koje uživaju poštovanje ma kako neugledno izgledali slučajnim prolaznicima.
I na našem blogu Ljevica uživa u svom zabranu.
p.s.
Fotke danas nemaju veze s tekstom, dan sam počeo studirajući principe negativa i sivila.


10:16 - Komentiraj ( 11 ) Print NF

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Opis bloga
Nikakav, užasan, histeričan, drzak, bezobrazan, poučan, programiran za rušenje granica hm, hm, hm... Sredstvo za trošenje vremena, kojeg ionako ima previše, also uopće nema...

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje - Bez prerada

Važno zbog debila koji ne znam zašto posjete ovaj blog: "ovo djelo je plod fikcije. svaka sličnost sa stvarnim osobama i događajima slučajna je." Rečenica ima pravnu valjanost !

Goran Kauzlaric | Create Your Badge

Instagram

nachtfresser@gmail.com

Pirat urednik na fejsu :P
Web Nachtfresser

IZBOR POSTOVA 06.2004. - ?
od najstarijih do danas, barem po jedan mjesečno, odozdo prema gore
2019
Institucija slobodnog blogera (ogled o Böllu)
Aktivizam Grete Thunberg
Odakle ocean u pjesmi?
Vrelo Bosne i Jajce
Sarajevski ćevapi, dame i uspomene
Snježni Benkovac na brdu
Pulski zalasci
Kosa i sram
2018
Sa Sloterdijkom u Puli
Uzoran učenički dom
Tko otvara vrata Bukowom mačku
Djevojčica iza žice
Starac i (r)evolucija
Neotuđena crtica
Trešnjevački teatar
Intimni otvori depresivnih ljudi
Modna osvježenja
Kupac ružnog limuna
Međupost
2017
Pao stoljetni park
Budimo na mi
Poderane čarape
Pijača bez leda
Ostaj mi dobro Berlinu moj
Iskustvo i stil
Sedacija, odlasci, promatračica života
Nitko ne vrijedi više od dvije minute
Kud plovi ovaj put
Srcamo se
Vareš, imenovanje prošlosti
Popravljač
2016
Božić kod Dolores
Blog arhiva, genijalno
Varešarije
Obrobljeni plimom
Nestanak Wagnerovog psa
Poezija koja to nije s teletinom na pratećoj slici
Preko crte
Djevojka sa sajma u Opicini
Predvečerje u Trstu
Labinski bijenale industrijske umjetnosti
Dresirani i slobodni
Projekt bicikl
2015
4000. post
Forever Lolita
Vječno vraćanje dupeta
O potrebi za bloganjem
Blogerska subota
U pokretu
Gromovi love golotinju
Nisam mislio na Pariz
New York, Jack i ostali mitovi
Sipa i čokolada
Čudnovati su putevi Googleovi
Svakodnevni samoslici
Nachtfresser, 3700.post
2014
Pljeskavica i čaj
Istup Anne Helm
Ravnateljice über alles
O fotografiranju i svinjama
Život
Večer s berlinskim piratima
Posljednja marenda
Fuck the System!
Izlet u Opatiju
Kandidat broj 5 liste 16 za EUP
Nek nam živi bezuvjetni temeljni dohodak
Nagnuće berlinskog piratskog broda
Tišina hotelskih soba
S visina Svetog Križa
Avionska dijagnoza obrazovnog sustava
2013
Dame i gospodo, Astrid Kuljanić
Dekadencija
Odjeb ljetu gospodnjem dvijetisućetrinaestom
Naš mali šareni štand
Anonymous MMM u Rijeci
Profesor budala
Roštilj bez jahte
Krivo mi je zbog mog starog
Što radi piratska stranka ?
Bloger za EU parlament
Izbor postova
Shitstorm
2012
Sanjam knjige u Puli
Taštine
Sjećanje
Proteze Auschwitza danas
Blogeri 2004-2011
Prošao još jedan...
Prelijep dan u Zagrebu
Blogersko pušenje privatnosti
Napad Svetle Yordanove
Čitajte "Bolju polovnjaču"
Ostajte tamo, stižemo
2011
2500. post
Čestitka vjetrom raspršena
Predsjedniku ima tko da piše
Isšljivan
A meni se popodne spava
Smrt u Opatiji
Povratak u Ništa
Dijalog jednog blogera i Igora Mandića
Hrana naša svagdanja
Jučerašnji prosvjed u Rijeci
Civilizacija baterija
Hotel Montree
2010
Snijeg u Rijeci
Obzor
Vodice, bajka s pogledom na more
Cambridge i karavane
Otočna opuštanja
Berlin : balkanska galerija
Repovi rata
Dan divljanja maturanata
Abrutissement, načelo zatupljenja
Igramo se okvirima
Nacisti u Dresdenu
Boje budimpeštanskog Ludwiga
2009
Sa(n)jam knjige Pula 6.12.2009
Prođe još jedna fešta
a je još uvijek u krugu
U najjačem sastavu
Muzej, multikulturalnost, beskućnici...
Poučak o golom
Divlji Balkan
Gorski Kotar devetog svibnja
Londonerica u palanci
O bocama i maslinovom ulju
Prozori
Ha,ha, Amy je zakon
2008
Tako je zborila Gudrun Ensslin
Priznanje
Onako usput
Blog i grob
Govor mržnje na blogu.hr
Razgovor studentica pred Humbolt univerzitetom
Nogometno bratstvo Španjolske, Hrvatske i Koreje
Prosvjed, turisti i sunčani Korzo
Rasaditi
Dobro se žega
Politička korienitost
Osamstoprvi post, mali osvrt
2007
Ekološki fašizam
Masturbacijo, sretan rođendan !
Van Goghova zvjezdana noć
Radni dan jedne Berlinerice
Dani bez neta
Petak trinaesti
Razredni izlet u vodni centar Atlantis-Ljubljana
Guščija pašteta
FBK u Rijeci, jel se kome štucalo :P
Rasulo
Izletila zbog marihuane
Moja Paris gola u novinama
2006
Manta, vraaaaaaaaaati se
O blogu "Pjesmarije" (autora NF)
Igra revolveraša
Idealisti s oružjem
Ceremonija oproštaja s praznicima
Jedna Ljudmila
Zadaća (dječja bolnica)
Irokez u školi
Moji prijatelji
Coool
Prva klasa
O ovcama i nadi
2005
Kenningari i druge učenosti
Uvijek iznova, deja vu
Moj Uerige
Ostavština
Pred maturalac
Moj Raščupanko
Sjećanje na Radovića
Pišanje u Harteri
Samoubojstvo u štali
Montaža tv stolića i sretnije budućnosti
Pivo
Nekad smo znali veselo polemizirati...
2004
Inventura 2004.
Sjećanje na vrt (Paul Klee)
Razrednik
Isplazit jezik
Kamere oko nas
O fašistima, Sloterdijku, Walseru i meni
Skins&Teacher


SUPERCOOL ;P
< rujan, 2012 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Prosinac 2021 (1)
Listopad 2021 (1)
Rujan 2021 (1)
Kolovoz 2021 (11)
Srpanj 2021 (9)
Lipanj 2021 (11)
Svibanj 2021 (22)
Travanj 2021 (26)
Ožujak 2021 (21)
Veljača 2021 (24)
Siječanj 2021 (31)
Prosinac 2020 (20)
Studeni 2020 (12)
Listopad 2020 (6)
Rujan 2020 (5)
Srpanj 2020 (29)
Lipanj 2020 (26)
Svibanj 2020 (31)
Travanj 2020 (29)
Ožujak 2020 (32)
Veljača 2020 (28)
Siječanj 2020 (26)
Prosinac 2019 (24)
Studeni 2019 (22)
Listopad 2019 (27)
Rujan 2019 (28)
Kolovoz 2019 (27)
Srpanj 2019 (26)
Lipanj 2019 (30)
Svibanj 2019 (29)
Travanj 2019 (27)
Ožujak 2019 (30)
Veljača 2019 (28)
Siječanj 2019 (31)
Prosinac 2018 (31)
Studeni 2018 (30)
Listopad 2018 (30)
Rujan 2018 (30)
Kolovoz 2018 (31)
Srpanj 2018 (30)
Lipanj 2018 (29)
Svibanj 2018 (30)
Travanj 2018 (30)
Ožujak 2018 (31)
Veljača 2018 (29)
Siječanj 2018 (31)
Prosinac 2017 (32)
Studeni 2017 (30)