Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Pred maturalac

Nisam još ni počeo pakiranje iako putujemo sutra u 6 ujutro. Pristao sam na jubilarni deseti kao nastavniku jer ima najbolji termin do sada, za vrijeme nastavne godine. Na putovanju eventualno još nečemu služi moje pedagoško i životno iskustvo.
Jedno noćenje u Brnu, tri u Krakovu, jedno u Bratislavi. Bio sam na bolovanju prošle godine i nisam sudjelovao u biranju destinacije, zanimljivo, prošao sam putujući kak volim reći cijelu Europu osim Skandinavije, Velike Britanije i Portugala, u ova tri grada nisam bio. Ne radujem se, ima valjda neki razlog što mi nisu bili prioriteti. Za Krakov kažu da je zanimljiv, ali nije ni Prag za baciti pa je za maturalac užas od izbora. U Bratislavi smo po Googleu u dobrom hotelu, al to je već privođenje kraju puta, treba doći do nje.
Inače jedan primjer koliko mi je zanimljiv ovaj maturalac, prekjučer sam vjerovali ili ne tek saznao da su u nesretnoj Poljskoj zloti još uvijek državna valuta, u Češkoj krune. Našao sam jučer u gradu 300 zlota/540 kuna, bit će za prvu nuždu, al samo u jednoj zabitoj mjenjačnici sto kruna, za jednu pijaču u Brnu. Eura nešto imam.
Svakakvog užasa sam se jučer nagledao, al kad me razveseli nečiji image on obično juri, a fotić mi nije spreman.
Na željezničkom kolodvoru zalutali putnici.
Odmorite se od mene i zaželite da se vratimo živi i zdravi, drugo nemojte željeti jer se šest dana sranja ne da izbjeći.
Do sada sam s maturantima prošao Češku, Španjolsku, Nizozemsku, Francusku, Belgiju, Italiju, Monako, San Marino, Grčku spriječila viša sila, hrvatsku Korčulu, po ponudi droge su Prag i Amsterdam ipak bili jači, jedna destinacija je oke, na jednoj sam imao dobar razred i to je bilo to. Ništa za pamćenje i nadam se da će tako i ovaj put biti.
Jučerašnja šetnja, žao mi je kad teti odrežem glavu, al morao sam je snimiti, a ona je jurila :



Zadnji turisti.



Iz arhive :



Post je objavljen 16.09.2012. u 08:25 sati.