Arhiva:
O Ignissu

Dobrodošli na najbogatiji repozitorij znanja o zavođenju i muško ženskim odnosima na Internetu. Ako ste muškarac, vjerojatno vas najviše zanima igra, o kojoj je pisano u šest kategorija:
- Igra općenito
- Interna igra (samopouzdanje)
- Upadi (upoznavanje)
- Srednja igra (spojevi i komunikacija)
- Kasna igra (seks)
- Završna igra - veze i brakovi

Ženama igra nije dostupna, no za njih svejedno postoji mnogo korisnih savjeta. Mogla bi im biti važna i analiza percepcije i realnosti tijela, kao i poučne priče o curama koje vole kretene.

Zabavni testovi čekaju odvažne čitatelje oba spola.

Ovaj blog je također bogat izvor edukacije o ljudskoj seksualnosti i svim društvenim pojavama koje proizlaze iz nje. Obrađene su sljedeće teme:

- Kako ljudi biraju svoje partnere?
- Muška seksualna hijerarhija (Alfa i Beta)
- Sociološki podaci i analize
- Feminizam
- Aktualna događanja
- Tipične racionalizacije o seksualnom ponašanju
- Umjetnost vezana za seksualnost
- Putopisi i usporedbe seksualnih tržišta diljem svijeta.

Osim seksualne tematike, povremeno pišem i o drugim stvarima, tako da možete poviriti i opće-filozofske članke, zabavu i parodije, te anomalije.

Arhiva po mjesecima:
Svibanj 2018 (1)
Ožujak 2017 (2)
Prosinac 2016 (1)
Studeni 2016 (1)
Kolovoz 2016 (1)
Srpanj 2016 (1)
Lipanj 2016 (2)
Svibanj 2016 (1)
Travanj 2016 (2)
Ožujak 2016 (1)
Veljača 2016 (5)
Siječanj 2016 (2)
Prosinac 2015 (1)
Studeni 2015 (3)
Listopad 2015 (1)
Rujan 2015 (3)
Kolovoz 2015 (3)
Srpanj 2015 (3)
Svibanj 2015 (3)
Travanj 2015 (3)
Ožujak 2015 (3)
Veljača 2015 (3)
Siječanj 2015 (5)
Prosinac 2014 (3)
Studeni 2014 (5)
Listopad 2014 (5)
Rujan 2014 (6)
Kolovoz 2014 (6)
Srpanj 2014 (6)
Lipanj 2014 (5)
Svibanj 2014 (8)
Travanj 2014 (8)
Ožujak 2014 (8)
Veljača 2014 (9)
Siječanj 2014 (7)
Prosinac 2013 (11)
Studeni 2013 (9)
Listopad 2013 (14)
Rujan 2013 (9)
Kolovoz 2013 (4)
Srpanj 2013 (3)
Lipanj 2013 (3)
Svibanj 2013 (6)
Travanj 2013 (5)
Ožujak 2013 (4)
Veljača 2013 (5)
Siječanj 2013 (6)
Prosinac 2012 (6)
Živi dugo i igraj.

Ponestalo vam mojih sadržaja? Evo vam onda još neke stvari koje se tiču igre:

- Moj popularni vodič zavođenja "Umijeće Igre"
- Moj forum
- Moji newsletteri iz 2013. i 2014. godine
- Moja kolumna na Return of Kingsu
- RooshV
- Roissy (Heartiste, Chateau)
- Dalrock

Ostali zanimljivi sadržaji:

Without Hot Air
Non-Intervention
No-nonsense Self-defense
The Social Pathologist

Igniss - Gdje politička korektnost odlazi umrijeti.

nedjelja, 30.09.2012.

Zašto oženjeni muškarci zarađuju više?

Oženjeni muškarci u prosjeku zarađuju do 30% više od samaca (muškarci koji žive s nevjenčanom partnericom također u prosjeku zarađuju do 15% više od samaca). Čak i kada se korigira za sve varijable koje utječu na potencijal zarade, poput dobi, profesionalnog usmjerenja i poslovnog iskustva, i dalje ostaje razlika od cca 7% između oženjenih muškaraca i samaca, odnosno cca 3% između muškaraca u nevjenčanom zajedničkom životu s partnericom i samaca. To se događa zato što postoji stara patrijarhalna zavjera u kojoj šefovi daju bolje pozicije i plaće muškarcima koji nose vjenčani prsten i time održavaju kavez zastarjele, tradicionalne institucije braka oko svojih žena.

Zezam vas. Objašnjenje je zapravo vrlo jednostavno: oženjeni muškarci rade više, ulažu više radnih sati, te se više trude tijekom radnog vremena. Dok manjina to radi samo zato što spada u radoholičare, velika većina je jednostavno više motivirana - činjenicom da imaju obitelj i djecu za koju se treba brinuti, te češće i sve ostale dijelove obiteljskog života koji idu uz to (kuća, stan, namještaj, auto etc.) To je sasvim normalno.

Osim toga, oženjeni muškarci se češće osjećaju potplaćenima i imaju prioritet zarađivati koliko god je moguće više uz maksimalno zalaganje i usavršavanje. Ukratko, muškarci u braku su ti koji će žrtvovati svoje vrijeme, zdravlje i energiju na sve manje glamurozne poslove koje bi samci možda preskočili - jednostavno zato što su prinuđeni troškovima hrane i odjeće za djecu, otplatom kredita i sličnim sitnicama. Jednom kada imaš kredit, moraš raditi htio to ili ne htio. Kladio bih se da koristi ne prestaju već tu: nemam trenutno podatke, ali pretpostavljam da oženjeni muškarci također žive dulje, te imaju manje stope kriminaliteta.

Koliko je nevjerojatna snaga ovog efekta možete vidjeti i iz činjenice da je istraživanje provedeno 2010. produciralo ovako veliku razliku čak i kada se uzme u obzir neprijeporna moderna tendencija jednog dijela žena da ih najviše privlače propalice, alkoholičari, nasilnici, kriminalci, neradnici i kreteni u svakom drugom smislu, koji svi bez sumnje zarađuju manje od muškog prosjeka i od samaca.

E sad, spomenuta razlika nije ništa loše. Dapače, tijekom posljednjih nekoliko milenija je to bila osnovna postavka koja je gurala našu civilizaciju naprijed. Muškarci koji usmjeravaju svoje međusobno natjecanje za ženke u nešto korisno i što ima međusobnu singergiju - u obliku suradnje, proizvodnje, kompromisa, poštovanja, korisnog rada i sl. - vode do stabilnosti i razvoja društva koje koristi oba spola.



Nasuprot tome, muškarci s osobinama mračnog trojstva, koji su izrazito nepomirljivi, neempatični i agresivni predstavljaju suprotnost. Muškarci neskloni suradnji i vođeni jakim nagonom avanturizma i zadovoljavanja samo vlastitih potreba, nisu cigle na kojima se može graditi civilizaciju.

U doba kada raste stopa razvoda, neprijateljsko zakonodavstvo čini brak sve manje privlačnom idejom muškarcima, a žene iniciraju sve veći i veći dio spomenutog uništavanja brakova, te je stoga oženjenih muškaraca sve manje i manje, mislim da nam je svima jasno prema kojem se trendu polako krećemo. Po svim trenutnim indikacijama, ne vjerujem da će većina nas - bez obzira na spol - uživati u ishodu.

Oznake: brak, civilizacija, novac, patrijarhija. razlika u plaćama


- 14:01 - Komentari (25) - Isprintaj - #

petak, 28.09.2012.

Bombay TV Igniss edition

Povodom vala veselja koji kruži blogom, pripremio sam nekoliko videa o drugim blogerima:

Personalize funny videos at Bombay TV by Graphéine - Agence communication


Personalize funny videos at Bombay TV by Graphéine - Agence publicite


Personalize funny videos at Bombay TV by Graphéine - Design et graphisme


Personalize funny videos at Bombay TV by Graphéine - Graphisme


I za kraj, da ne bude da ovo nije post o Igri, evo i ovo:

Personalize funny videos at Bombay TV by Graphéine - Agence de publicite paris

Oznake: video, igniss, blog, parodija


- 13:29 - Komentari (23) - Isprintaj - #

četvrtak, 27.09.2012.

Inflacija ženskog ega kroz društvene mreže

Žensko samopouzdanje nije nikada bilo na višoj razini. Svakako, i dalje čujemo o užasnoj patnji koju prolaze žene kojima netko prigovara zbog seksualnog ponašanja izvan dvije standardne devijacije od prosjeka, ili o mitskom "staklenom stropu", ali barem seksualno govoreći općenita poruka koju žene danas dobivaju iz društva je da:

a) su lijepe i poželjne bez obzira na to kakav je njihov izgled / karakter
i
b) zaslužuju razne povlastice i sretan život zato što su rođene s vaginom

Drugim riječima: postoji višak samopouzdanja (a evo kako se manifestira). Naravno, neki će reći da to nije pravo samopouzdanje i da je ispod površine drugačije i blah blah blah, ali ne možemo sada nešto klasično definirano kao "uvjerenost u vlastitu vrijednost i ispravnost svojih akcija" odjednom pretvarati u nešto ezoterično i nemjerljivo jer bi došlo do kaosa.

Ne želim da ovo zvuči kao teorija zavjere, jer očito to nije - radi se samo o preslikavanju sve gore dinamike seksualnog tržišta na internet. Recimo, stavite se u poziciju neke prosječne, bezvezne, blago odbojne žene, koju na ulici ne bi nitko pogledao drugi put. Strašan život, nema što. Nedostaje vam malo afirmacije? Super! Tu je YouTube:




Nisam nikada morao tražiti dalje od prve stranice komentara za skupljanje svega ovoga.

Onda su tu razni "talenti" - u glazbi, plesu, govorništvu, pisanju (fan-fiction i poezija pogotovo) ili čemu već. Naravno da ne tvrdim da svugdje nema dobrih uradaka oba spola, ali za ženu je gotovo nemoguće ne dobiti pozitivne reakcije na bilo što što odluči uploadati kao svoj veliki "izlazak". Čak ni ako je njen rad bezvezan, a ona... pa tako da kažemo.... jako neprivlačna:




Predivna si! Tvoj glas je božanstven! Neobično si nadarena! p.s. nisi odgovona za sebe jer 0.1% populacije pati od poremečaja štitnjače

Što ako se brineš o tome jesi li lijepa? Nije bitno jesi li lijepa, ružna, prosječna, neugledna, zavodljiva, komentari, pregledi videa i likeovi su garantirano isti i stižu u ogromnim količinama:




Ubijte me da ne čitam ovakve gluposti.

Facebook je možda najvidljiviji i najgori primjer ovog fenomena, s tonama automatske afirmacije iskrcane u svim smjerovima.




Moje rješenje za ovakve slučajeve je jednostavno korigirati sve za opću inflaciju. Ako ona nema na svakoj slici po barem 10 likeova i 5 komentara tipa "prelijepa si", onda je vjerojatno toliko ružna da nema čak ni Beta orbitere (svaka čast onim ženama koje ne ribaju pozornost na društvenim mrežama na takav način, iako ih je strašno malo).

Naravno, inflacija se ne događa samo zato što žena to želi. U mnogim stvarima je jednostavna posljedica prirodne kombinacije muške ne-selektivnosti i interneta. Jednostavno, Beta tipovi koji nikada ne bi prišli nikome u stvarnom životu jer ne bi imali hrabrosti će drage volje poslati svakoj curi na online dating stranici poruku "hej lijepa si volio bih te upoznati". Ovo omogućava ženama održavanje nevjerojatne razine deluzije o tome koliko vrijede - jer ako ona svaki čas dobiva poruku punu obožavanja, mora da je jako poželjna, ma gotovo u samom vrhu! Onda i zaslužuje sve najbolje!

Za ilustraciju, evo istraživanje jedne međunarodne online dating stranice toga tipa koliko nepozvanih (bez da je osoba inicirala kontakt na bilo koji način) dobivaju žene, a koliko muškarci. Uočite toliko ogroman nesrazmjer (uopće ne uzimavši u obzir činjenicu da je takvim stranicama u interesu prikazivati da muškarci dobivaju više poruka nego što stvarno dobivaju!) da su morale biti napravljene dvije skale za broj poruka - od 0 do 5 za žene, mjerene polovicama brojeva, i od 0 do 1 za muškarce, mjerene decimalama.


p.s. zanimljiva nuspojava iz ovog grafa: iako čak i najpoželjniji muškarci rijetko dobivaju više od jedne poruke tjedno, oni visoki 181-195 cm dobivaju gotovo dvostruko više poruka od onih prosječne visine. Prag dominacije je kao vrlo strm brijeg, no njime se može uspeti svatko tko nauči igru tako da nema razloga za paniku.

Sve ovo naravno nije jedini faktor samopouzdanja (iako nisam ni pisao o "teen blogovima", chat sobama i ostalim kanalima komunikacije), no po meni je svakako jedan od značajnijih. Tko ne bi poželio infuziju potpore za sve što radi, bez ikakvog troška ili granice? Zaustavite svijet, prvi se prijavljujem.

p.s. praktičan savjet koji možete izvući iz ovog posta je to da stalno likeati njene slike i komentirati njene statuse na Facebooku neće dovesti do praska osim ako nemate već ogromnu razliku u statusu u vašu korist, ali u tom slučaju zašto uopće gubite vrijeme na internetu?

Oznake: internet, online igra, žene, upadi, video, Facebook, kvalificiranje, kriteriji


- 14:00 - Komentari (13) - Isprintaj - #

srijeda, 26.09.2012.

Igniss primjećen u Indiji

Teobalda mi je danas ukazala neobičnu čast izradivši u sklopu svog Bombay serijala ovaj video s temom "Igniss". Zahvaljujem od srca, nisam se odavno ovoliko nasmijao! Super si, Teobalda! kiss

Personalize funny videos at Bombay TV by Graphéine - Agence de com

Oznake: video, parodija, igniss, alfa, beta


- 22:42 - Komentari (6) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 24.09.2012.

Nadigravanje

Jedna od grešaka koju mnogi igrači počine prilikom proučavanja vještine je definitivno nadigravanje - upotreba pretjerane doze igre u odnosu na onu koja je potrebna. Kako i ne bi? Kada vidiš kako dobro funkcioniraju neke od glavnih tehnika, jasno je da ćeš ih poželjeti primjenjivati svugdje i tako i ponekad pretjerati. Da se odmah razumijemo - a tu pravilnost nisam izmislio ja - nadigravanje je bolje od podigravanja (upotrebe premalo igre), isto kao što je biti agresivan bolje nego biti previše bojažljiv. No još je bolje znati što radiš. Evo vam primjera jednog SMS razgovora tog tipa:

(curi kojoj je upoznao u disku prošle večeri)
on: hej nestašna
ona: tko je nestašna? tko je to??
ona: tko je nestašna? tko je to?? (20 minuta kasnije) (bez žurbe, gospodo.... 20 minuta je dosta vremena op.prev.)
on: Lol...već si me zaboravila (neloš početak, op.prev.)
ona: pa, tvoj broj nije u mom imeniku. bolje da mi kažeš tko si. ne sviđa mi se pogađanje
on: haha...ali sviđa mi se kada pogađaš... moja nestalna noćna ptico (moj nadimak za nju)
ona: oh! [njegovo ime], zašto si me nazvao nestašnom? kakvo sam sranje napravila? i kako si ti?? kada si se vratio?
on: jer ćemo sljedeći put kada se vidimo biti nestašni.... zajedno... lol
ona: whaaaaa? wow .lol. zvuči strašno. sad se pitam bi li se trebali opet vidjeti. lol. (seksualiziranje razgovora i seksualne insinuacije prije barem poljupca NISU dobra ideja, op.prev.)
on: Lol...opet si nestalna... ovaj put bi trebala dovesti prijateljicu da vidimo mogu li ti ostvariti fantaziju (rekla mi je da je biseksualna ali da nije nikada probala)
ona: ne. nema potrebe za tim.
on: znači nemaš prijateljicu koja ti se sviđa...
ona: Samo ne volim uvaljivati prijateljice u nevolje...
on: znači ja sam nevolja... heh
ona: ako inzistiraš to raditi onda jesi.... lol
on: Lol...obožavaš kada inzistiram... (ovakva vrsta guranja kroz primjedbu je inače sasvim dobra stvar, samo je ovdje prekasno i promašeno, op.prev.)
ona: da ali ne s takvom vrstom nevolje
on: Znači imaš prijateljicu o kojoj fantaziraš... pričaj mi o njoj
ona: hajdemo samo promijeniti temo. nisam više za nevolje. umorna sam. i imam još puno važnih stvari za raditi i razmisliti.
on: umorna u 10 ujutro...lol... pa nemaš 62 godine
ona: još bolje, nađi si nekoga drugoga s kime ćeš izazivati nevolje. to je ok. samo zaboravi sve. ugodan dan.
ona: zašto nikada ne možeš biti ozbiljan? stvarno!
on: lol... Kladim se da ti nijedan bivši nije mogao podnijeti tu tvoju osobinu... čujemo se
ona: k
ona: sorry [njegovo ime]. jednostavno nisam raspoložena. (1 sat kasnije)
on: zvučiš kao da jesi... izgleda da ti treba maženje
ona: bit ću ok
on: maženje je obavezno... gdje ćeš drugdje pronaći velikog plišanog medvjedića poput mene
ona: haha. veliki plišani medvjedić. da, volim plišane medvjede
on: ok... možeš me tretirati kao svog plišanog medvjeda.... ali bez čupanja mojih ušiju (dobar! puno suptilnije, op.prev.)
ona: haha. smiješan si. hvala. :*
on: I tako od ne poznaš me .... do ne želiš me više vidjeti... do smijanja sa mnom.... gđice nestalna... još je samo ostalo da opet vrištiš... (oh zaboga!!! op.prev.) kakav je utorak?
ona: aw. imam nastavu utorkom, četvrtkom, petkom i subotom. može li srijeda? ili subota popodne? (phew! ne mogu vjerovati da je prošlo, op.prev.)
on: nastava čak i noću? (sasvim nepotrebno, dosta zajebancije, op.prev.) utorak ili srijeda u 9 navečer
ona: da. nastava utorkom završava u 9 navečer. ali radim danima ne mogu dugo ostajati vani, samo vikendima.
on: Ok, idemo onda srijedu navečer
ona: ok pokušat ću (isparivanje na vidiku, ili možda ne, op.prev.)
ona: dobar dan. (ponovno se javila nakon 2 sata)
ja: Tko je ovo? Bolje da mi kažeš tko si... ne volim pogađanje (referencira ono njeno od početka, ali zašto se zezati ad infinitum kada ne možeš ništa više dobiti? spoj je već potvrđen, op.prev.)
ona: i ovdje isto. Samo zaboravi na ovu poruku i moj broj i učinit ću isto... zbogom
on: LOL imaš više drame nego Quinn iz Gleea (popularna američka serija, op.prev.)
ona: daj začepi
on: Možeš li ostati ljuta 3 dana... jer ćemo onda imati seks pomirenja.... to bi bilo vruće
ona: koliko ćeš me nastaviti smetati, ha??! što zapravo hoćeš?
on: Za nekoga tko može biti tako ženstvena i senzualna, svakako se dobro trudiš to prikriti... zašto misliš da ti se sviđa biti sa mnom...
(tišina)



Ilustracija nadigravanja (2 MB)

Moja pretpostavka, kao i kod "Al' ono fakat! Tvoja pi*ka je super!", je da je tip prilično zgodan i da može bez problema skupiti nekoliko brojeva u disku, ali da ga ubija manjak igre. Ili točnije rečeno, vrlo umjetan i posljedično odbijajući dojam koji ostavlja svojim pretjerivanjem i upornim seksualiziranjem razgovora. Nije uopće morao raditi ikakvo zadirkivanje osim početnih par rečenica prije nego ju je pozvao na spoj. Nakon svega što je zabucao, bilo je čudo da je prihvatila (iako su postojale šanse da ispari).

No svejedno, imao je nešto... i onda je to pokvario opetovanim nadigravanjem tamo gdje igra više nije bila potrebna. Mogao je na njenu novu poruku samo odgovoriti s "da?" i njegove šanse da će za 2-3 dana istraživati njenu vaginu svojim mesnatim instrumentom bi ostale na oko 50% umjesto da se srozaju na samu nulu. To je, dame i gospodo, nadigravanje (eng. overgaming) u najčistijem obliku. Ja sam fan izbjegavanja dugotrajne pisane komunikacije jer, unatoč svom potencijalu povećavanja privlačnosti, sadrži i jednako toliko mina na koje će početnik zasigurno naletjeti. Isprobavati na vlastitu odgovornost.

Druga varijanta nadigravanja je malo suptilnija, češća, i lakše objašnjiva. Radi se o racionalizaciji neodlučnosti,
Ili ti se ukaže prilika, propustiš je ili si previše nesiguran da bi eskalirao kako treba, pa to racionaliziraš u nadigravanje kojim ćeš "povećati svoje šanse prije nego nešto poduzmeš". Dok smatraš da tako radiš nešto korisno za sebe, s njene strane to izgleda kao lamatanje utopljenika koji se hvata za slamku nakon što je propustio uzeti ponuđeni pojas za spašavanje. To je spor, mučan put u Jednoitis bez povratka.

U osnovi, izvršiti nadigravanje znači predriblati samoga sebe.



Nema ništa loše u pretjeranom sarkazmu i zezanciji (opet napominjem, bolje je tako nego obrnuto!), ali najbolja igra je internalizirana igra. Nekoliko slučajeva nadigravanja je nužan put kojim se mora proći prije nego izbrusiš svoja osjetila.

Oznake: igra, nadigravanje, SMS, mobitel, srednja igra


- 19:21 - Komentari (7) - Isprintaj - #

petak, 21.09.2012.

Hrčak mjeseca: rujan 2012.

Za danas sam imao u planu jedan sasvim drugačiji post, ali kako me čitatelj "anon" usmjerio na članak o nečemu čime sam se već prije pozabavio, nisam mogao odoljeti. Naime, čitajući taj članak naletio sam na primjerak možda najsnažnijeg racionalizacijskog hrčka kojeg sam vidio u zadnje vrijeme. Da se razumijemo, nije me briga ni za ljubavni trokut (zapravo pravac s nevezanom točkom negdje u daljini) ni za varanje. To je sve ok. Ovo je post o hrčku manifestiranom kroz seksualne preferencije:


Da, dame i gospodo, to je ikona ljubavi, avanture i romantičnog ostvarenja u Hrvatskoj. Budite trunku manje mirni, a trunku više skloni čupanju nogu svima koji vam se ne svide, i možda ćete i vi jednom imati sreću osjetiti obožavanje uspješne, emancipirane žene.

Gdje je bijes? Gdje je zgražanje? Zašto feminističke udruge nisu užasnute i ne osuđuju najoštrije ženu koja priča kako joj je krasno biti s muškarcem kojemu je takvo nasilje "samo šala" (nadajmo se)? Mora postojati neko objašnjenje za ovo. Moja teorija je da je lijepa seksi Nevija zapravo u djetinjstvu bila žrtva muškarca koji joj je prijetio da će joj slomiti noge, i sada samo traži zaštitnika koji će je čuvati od takve grozote. Potezanjem.



A sada me ispričajte, idem prvoj ženi koju ugledam reći "odrezat ću ti sise i spaliti ih". Posljedični seks će biti najbolji na svijetu.

Oznake: seksualne preferencije, celebrity, racionalizacijski hrčak, hrčak mjeseca, nasilje, cure koje vole kretene


- 10:27 - Komentari (22) - Isprintaj - #

srijeda, 19.09.2012.

Ženomrzstvo kao ženska osobina

Patrijarhat, imaginarnu društvenu strukturu koja izvan arapskih zemalja danas postoji još samo u mašti feministica, često se optužuje za mržnju prema ženama koja se manifestira različitim vrstama diskriminacije ili uvreda. A u današnjem razdoblju, kada je svaka legalna diskriminacija temeljito iskorijenjena pod prijetnjom novčanih kazni ili zatvora, jedan od posljednjih bastiona patrijarhata su upravo riječi namijenjene omaložavanju žena. Neke kulture su ih uspjele reducirati ili zabraniti na isti način kao i diskriminaciju, no velikim dijelom su i dalje prisutne.

Lako ćete pogoditi na kakve riječi mislim: "kurva", "drolja", "laka", "fufica", "sponzoruša", "nevjerna", "lezbača", "frigidna", "svakome daje", koje degradiraju ženu na temelju njene seksualnosti i broja seksualnih partnera.

Osim toga mislim i na fraze tipa "ružna", "konjolika", "debela", "anoreksična", "nema guzu/sise", "nosata", "ima celulit", "oblači se kao seljanka", "bezvezna", "našminkana kao vampir", "ofucana", "blijeda", "umjetna", "lažna", "ima ružnu frizuru", "stara", "baba", "islužena", "ispijena"
i sl., koje degradiraju ženu na temelju njenog izgleda, tijela, starosti ili svega zajedno. Ima ih još, pogotovo u pogledu inteligencije i postignuća ("balavica", "glupača", "zatucana", "primitivna", "znamo kako je došla do..."), ali shvatili ste pouku. Vrlo uvredljivo i neugodno, slažem se.

Problem je u tome što spomenute riječi nisu ni produkt ni sredstvo patrijarhata.


Zdravo!

Iako većina znanstvenika priznaje špekulativnu prirodu evolucijskih argumenata u ovom području, (međusobna) seksualna agresivnost i općenita agresivnost među reproduktivno sposobnim ženkama se često interpretira kao oblik natjecanja za partnere. U prijevodu, žene najviše ogovaraju, i to čine najviše žene u grupama s najvišom reproduktivnom vrijednosti članova, tj. zgodnim, vrućim mladim djevojkama. Ne vjerujem da vam je potrebna ikakvo znanstveno istraživanje da potvrdi ovu očitu činjenicu, ali evo svejedno:

Hess i Hagen su sugerirali da bi takve razlike mogle biti još izraženije u mlađoj grupi sudionika. Evolucijski, povijesno i kulturno, sugeriraju, djevojke u dobi od 15 do 19 godina bile bi najaktivnije u potrazi za partnerima. Stoga bi bilo kakva sabotaža imidža drugih djevojaka kao poželjnih partnerica, poput komentiranja njihovog promiskuiteta, tjelesnog izgleda ili čudnovatih obilježja, lako postala predmet živahnog ogovaranja.

U trenutnoj studiji, istraživano je postoje li dobne razlike u ženskoj tendenciji ogovaranja, te koreliraju li sa vlastitom percepcijom vrijednosti kao partnerice. Očekivano je da će mlađe žene pokazati višu tendenciju ogovaranja poslije čitanja scenarija u kojemu se pojavio romantični rival, zato što su u dobu u kojoj je natjecanje za partnere najintenzivnije. Štoviše, postavljena je hipoteza da je tendencija ogovaranja povezana s vrijednošću žene kao partnerice, jer mlađe žene imaju više reproduktivne kapacitete od starijih žena. Rezultati potvrđuju ova očekivanja: postojale su statistički značajne razlike u ženskoj tendenciji ogovaranja po dobi, i te razlike su nestale kada se kontroliralo za vrijednost žene kao partnerice. Diskusija se fokusira na interpretaciju i implikacije ovih rezultata.

Izvor: "Age differences in women’s tendency to gossip are mediated by their mate value" from Personality and Individual Differences, Volume 52, Issue 1, January 2012, Pages 106–109 (Impact Factor 2.313)

E sad, ne želim tvrditi da su muškarci nevinašca. Naprotiv, muškarci isto imaju vrlo intenzivan oblik natjecanja za partnerice, a koji se naziva uspjeh. Moć, novac, društveni status, slava, tjelesna snaga, vještine, što god možete zamisliti (stvarni trošak po trofeju - heh), sve su to dijelovi među-muške konkurencije. U ekstremnim slučajevima, na mikro-razini to uključuje i ozlijeđivanje i ubojstvo, a na makro-razini ratove.

Jedna stvar koja u taj arsenal ne spada je ogovaranje. Muškarci koji ogovaraju druge muškarce će prije biti percipirani kao debili i slabići koji se ne mogu sami pokazati. Isto tako, muškarci koji ogovaraju žene spomenutim riječima prije će biti percipirani kao luzeri koji ogorčeno komentiraju to što ih je ona odbila, nego kao ozbiljna kritika. Ovdje ne mislim na standarde - naprotiv, svaki muškarac treba imati visoke standarde, i biti toliko Alfa da si može dopustiti "okrutno" ocjenjivanje žena kao dugoročnog ili kratkoročnog materijala, no dokazivati ženi nešto takvo ili je kritizirati je uvijek samo put u propast, stoga većina muškaraca to i ne radi. Jednostavno rečeno, muškarci nemaju motivacije za to. Žene, s druge strane...

Isto tako, primijetit ćete, ni u starim patrijarhalnim društvima, održavanje seksualnih normi nije bilo nekakav ekskluzivno muški zadatak. Starije žene će se sigurno sjetiti da su u svojoj mladosti zasigurno dobile instrukcije o tome da ne budu lake i priče o tome što se događa iznimkama. To naravno ne spada ni u mržnju ni u ogovaranje, već u dobronamjerne savjete, no činjenica je da iza karakterizacije neke žene kao "drolje" uvijek stoji žena koja (napomena: točno) pretpostavlja da će biti poželjnija muškarcima ako za sebe projicira suprotan dojam. Na isti način, iza opisa neke žene kao "zatucane", "nesigurne" ili "frigidne" stoji žena koja (napomena: pogrešno) smatra da će je njena seksualna otvorenost učiniti privlačnijom. A motiv je uvijek isti:



E sad, prije nego se netko uvrijedi, ne kažem da su žene nesposobno ostvarivati trajna, iskrena prijateljstva bazirana isključivo na altruizmu i slobodna od ogovaranja. Sasvim je očito da nije tako. Isto kao i kod hipergamije, samo opisujem bazični nagon, a koji je civilizacijom kod svake pojedine žene više ili manje kontroliran i može se i ne mora manifestirati u njenom životu.



Tagovi:

Oznake: neugodne istine, seksualno tržište, patrijarhat, feminizam, ogovaranje, znanost


- 14:00 - Komentari (16) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 17.09.2012.

Fraze za mućenje vode

Kao muškarac prilično iskusan u online igri, doživio sam mnoge lijepe stvari. Istodobno sam imao priliku vidjeti i jedan od mračnih proizvoda racionalizacije modernog feminizma: fraze za mućenje vode. Internet samom svojom slobodom daje mogućnost verbalizacije svega i svačega, tako da je nesumnjivo da će svi fenomeni iz stvarnog života na njemu poprimiti kataklizmičke razmjere, u kojima se svaka sitnica opisuje, analizira, zapisuje i predstavlja kao nešto drugo. Ili drugim riječima, muti vodu.

Kako bi ste se lakše snalazili u toj džungli, potrudio sam se napraviti riječnik ovih fraza. Počnimo s nekoliko riječi koje vrlo često viđam na ženskim online dating profilima:

1. "Upadljiva" (eng. "Striking") - brzo! Zamislite da imate pred sobom u svakom pogledu prosječnu osobu. Ne ističe se ni na koji način, nije zanimljiva, nije nikada postigla ništa posebno. Kako ćete je opisati na pozitivan način? Točno tako: "upadljiva". Ta riječ je savršeni amalgam bezličnosti i posebnosti, te ju je moguće reći za bilo što, od Megan Fox koja uistinu svojim savršenim i neobičnim ali lijepim licem upada u tvoju pozornost htio to ili ne htio, pa do Donne Simpson, koja je sa svojim valovima masti toliko velika da ti jednostavno ne može ne upasti u vidno polje. P.s. nemojte googlati Donnu Simpson ako vam je drag vaš posljednji obrok.

Sinonimi: impresivna, unikatna, jedinstvena. Postoji li iti jedna osoba na svijetu koja nije unikatna?

2. "Panseksualna" - ovo naizgled slatko igranje riječima je produkt feminističkog pokreta i idealan primjer riječi koja ne znači ništa. Teoretski gledano, panseksualnost može biti bilo što od seksualne privlačnosti prema svemu (stolicama, medvjedima, kaktusima, djeci, raketama) pa do zamagljivanja termina "ne samo biseksualna, već i pretenciozna". Naime, osoba koja kaže za sebe da je panseksualna većinom želi poručiti da je seksualno privlače oba spola, ali zato što je feminist ne priznaje da postoje spolovi (spolovi su, naime, samo socio-kulturni pojam). Kako pomiriti te dvije činjenice? Bam, sada je privlači sve živo. Uključujući i kaktuse.

Manja varijanta je samo "biseksualna", i to u smislu "hetereoseksualna ali želim imati izgovor za odbijanje Beta muškaraca koji me ne uzbuđuju". Vidi #3.

Sinonimi: biseksualna+anti-heteronormativna

3. "Romantično aseksualna" - o ovome ću pisati u budućnosti, ali uistinu postoje aseksualni ljudi, koji nikada ne osjećaju baš nikakvu seksualnu privlačnost prema bilo čemu (uključujući i sebe). Sa stajališta biologije, to je poremećaj kao i homoseksualnost, a sa stajališta humanizma, to je fenomen koji treba poštovati i ne diskriminirati ljude zbog toga.

No što se događa kada hrčak jedne mlade žene koja želi vući ljude za nos dohvati sasvim legitiman pojam aseksualnosti? Rezultat je, doslovno prevedeno, "žena koja vjeruje u ljubav kao emociju s pripadajućim aktivnostima (spojevi, veze, poljupci, maženje), ali nikada se ne upušta u seksualne aktivnosti". Kao i kod poliamorije, ako ne vidite gdje je u ovome licemjerje i očiti problem za vas stvarno nema nade.

Sinonim: attention whore (kurva za pozornost)

4. "Sapioseksualna" - doslovno prevedeno, ova riječ znači seksualna privlačnost prema inteligenciji. Čekajte, ne privlači li žene ionako inteligencija (demonstrirana kroz humor, flertovanje, status i sl.)? Ooops. Kako je sada logičan zaključak reći da je sapioseksualnost besmislen, redundantan pojam za nešto što već postoji i dobro je opisano, pojasnit ću što se zapravo krije iza te fraze: "palim se na kretensku igru". Točnije, "može me uzbuditi samo najteža kretenska igra". Plus je to što su ovakve žene, ako dobiju odgovarajuću dozu svoje droge u obliku kretenske igre, redovito odlične u krevetu i spremne upuštati se u sve moguće porno-akrobacije.

Ovo nisam nikada nikome priznao, ali ja sam "vaginoseksualan". Znate li vi kako je teško živjeti s time?

Nisam ni mislio. Šovinisti.

5. Avanturistična - na površini nije ništa loše da ženu ne uzbuđuju obični događaji i načini provođenja vremena, ali osoba koja ima potrebu ovo napisati o sebi najčešće nije avanturistična. Da je avanturistična, napisala bi nešto o tome čime se bavi, iz čega bi čitatelj tu njenu karakternu osobinu lako shvatio. Najčešće stvarno značenje je "ja sam ubitačno dosadna i nezanimljiva, stoga imam potrebu tražiti zabavu od drugih".

Sinonim: zanimljiva

6. Iskusna - netko bi ovo mogao shvatiti kao osobu koja je doživjela puno toga ili se jednostavno opijala i probala drogu, ali ovo je zapravo indikator kategorije "+50". Nastavi s entuzijazmom, ali ne zaboravi ponijeti extra-safe kondome.

Sinonimi: "imala sam divlju fazu", "nisam se mogla smiriti", "eksperimentirala sam"

7. "Ponovno sam pronašla vjeru" - religijsko ili drugačije filozofsko prepakiravanje činjenice iz prošlog stavka. Po kriteriju licemjernosti, ovo je vjerojatno još i gore od samo "iskustva". Ili kako je jednom rekao Tzar: "to što si izlazila sa mnon u isto vrijeme kad i s njim dokazuje da si drolja, a to što više nemožeš izlaziti sa mnom jer se osjećaš "nelagodno" dokazuje da si i dvolična."

Sinonimi: ponovno-rođena djevica, djevica u duši, seksala sam se ali nisam nikada vodila ljubav

8. "Više ne padam na kretene" - ovo je ponekad istina (bravo za učenje na iskustvu), ali u velikoj većini slučajeva, radi se samo o pametnom preoblikovanju činjenice "I dalje padam na kretene, ali sada to bolje racionaliziram."

Sinonim: "sada imam stvarno dobrog dečka", "napokon sam pronašla dečka koji zna kako tretirati ženu"

9. "Tražim muškarca koji može držati u korak sa mnom" - ovo je varijanta broja 4 (sapioseksualnost), ali s druge strane. Dok žena koja se opisuje na spomenuti način traži kretensku igru, ovaj izraz govori o tome kako će tretirati svog muškarca bez obzira na to kakvu joj igru ponudi. U prijevodu: "stalno ću te stvljati pred drama testove, imati nerazumne zahtjeve, izazivati scene, biti nepouzdana, flertovati (ili više) s drugim muškarcima i prijetiti ti prekidom".

10. "Ne izgledam kao model, ali sam ja" - jedna od mnogih riječi koje su ljepši ili društveno prihvatljiviji opis stanja "debela / pretila". Kako bih vam pomogao čitati signale, podsjetit ću vas na najčešće varijacije ovog opisa:

"Nisam tanka kao grančica" = Debela
"Barem nisam anoreksična" = Debela
"Nisam mršava ali sam stvarna" = Debela
"Mogu biti zdrava s bilo kojom težinom" = Debela
"Imam par kila viška" = Debela
"Zanosna" = Debela
"Imam obline" (eng. "Curvy") = Debela


Ova stvar je otišla toliko daleko da čak i najnormalniji izrazi počinju dobivati isto značenje. Pogledajte ovo:



Još je jedna inače pozitivna riječ podlegla bujici. Točnije, riječ "obdarena" (eng. "voluptous") Ovdje treba posebno napomenuti da je riječ "obdarena" originalno značila vitku, elegantnu žensku figuru s neproporcionalno velikom guzom i grudima, nešto tipa Marilyn Monroe. Danas, kao potvrda koliko smo nisko pali, znači samo "debela".

Govoreći o Marilyn Monroe, evo i još jedne stavke:

11. "Sebična sam i malo nesigurna. Radim pogreške, nekontrolirana sam i ponekad me teško podnijeti. Ali ako se ne možeš nositi sa mnom kada sam najgora, onda me sigurno ne zaslužuješ kada sam najbolja." (eng, “I'm selfish, impatient and a little insecure. I make mistakes, I am out of control and at times hard to handle. But if you can't handle me at my worst, then you sure as hell don't deserve me at my best.”) - Marilyn Monroe

U teoriji, ovo je izjava o samopoštovanju. U praksi, ovo znači gotovo isto što i #9. Ako vidiš ovo na, recimo, njenom Facebook profilu, imaj na umu da je ovo zapravo samo racionalizacija za dramu i nestabilnost koje izviru iz nje. Skraćeno i prevedeno, to bi značilo nešto tipa "bit ću stalno grozna prema tebi, i trebaš to tolerirati u nadi da ću ponekad imati par svijetlih trenutaka."
Činjenica da se ova izjava nalazi na barem 50% ženskih profila (bilo kao like bilo kao citat) bi ti trebala biti indikativna za trenutno stanje seksualnog tržišta.

Sinonim: "Pametna djevojka ljubi ali ne voli, sluša ali ne vjeruje, i odlazi prije nego bude ostavljena" (eng. “A wise girl kisses but doesn't love, listens but doesn't believe, and leaves before she is left.”) - Marilyn Monroe.


"U budućnosti, žene će vaditi moje citate iz konteksta kako bi opravdale ponašanje poput kuja"

Druga varijanti nisu fraze zamišljene kao mućenje vode per se, već samo toliko korištene za sve moguće situacije koje nemaju veze s originalom da su postale razvodnjene i izgubile na važnosti. Te riječi uključuju:

A) Silovanje - opisao sam već jednom što je silovanje. Danas se pojam proširio i može značiti osjećaj jeftinoće zbog prošle burne noći, seksualno uznemiravanje, pipanje, pijanstvo, "kultura silovanja", seks bez kondoma, prijevara i još milijun stvari. Također, muškosfera je prihvatila igru i dodatno uvaljala ovaj pojam u blato upotrebom fraze "divorce rape" (razvodno silovanje), tako da pojam sada stvarno ne znači više ništa bez pojašnjenja.

B) Epidemija - može značiti bilo koju pojavu koja utječe na više od jedne osoba pa na više. Meni je najdraža epidemija anoreksičnosti, koja utječe na nekih 0,5% populacije. Priznat ću da ponekad i sam koristim pojam za stvari koje nisu epidemija, no nisam ja počeo s time belj

Sinonim: kriza

C) Seksizam - bilo koji aspekt života u kojemu žena (a koja je pobornica modernog feminizma) nije favorizirana. Moji omiljeni pojmovi su "stakleni strop" (glass ceiling), "patrijarhalna kultura" i "manjak kavalirstva".

Sinonim: diskriminacija.

D) Creepy - ovo je jednostavno. Sve što ženu uzbuđuje je "zakon", "cool", "uzbudljivo", "awww" ili "romantično". Sve što je ne uzbuđuje je "creepy", odnosno prijeteće na razne načine. To može biti onaj čudni tip s bocom alkohola u ruci kojemu u kutu tramvaja curi slina iz nosa i kašlje kao da će poroditi aliena, a može biti i Beta koji joj je poslao ljubavno pismo, ili tip koji ju je slučajno nazvao jer je sjeo na mobitel i time signalizirao da stalno misli na nju.

Sinonim: "awkward" (neugodno). Sve na svijetu od Velikog praska nadalje.


Tagovi:

Oznake: online dating, silovanje, vrste tijela, debljina, broj, seksualnost, fraze, feminizam, racionalizacijski hrčak


- 12:39 - Komentari (9) - Isprintaj - #

subota, 15.09.2012.

Dva videa kao modeli interne igre

Nedavno sam razmišljao o tome kako opisati esenciju dobre interne igre i sjetio sam se nekoliko videa koje jako volim. Prvi:



Ok, video je šala. Ali poanta je itekako istinita: prestani se brinuti o sitnicama! Kladio bih se da na preko pola stvari koje te proganjaju ili ne možeš nikako utjecati, ili možeš ali nisu tvoja stvar. Neka te počne boljeti k***c za sve - već danas!

Drugi video je vrlo zabavan, ali ako si ne želite pokvariti genijalan trenutak iz genijalnog filma "X-Men: First Class" (2011.), preporučam da ga preskočite:



Uočite da Wolverine nije ljut ni na koga, ne osjeća nikakvu odbojnost. U njegovoj osornosti nema ni trunke zlovolje. Sretan je sa svojim pićem i cigarom i jednostavno ga nije briga. Poanta: tvoje zadovoljstvo izvire isključivo iz tebe samog.

Napomena autističnim trollovima: ne, ne preporučam muškarcima da večeras izađu i kažu prvoj osobi koju vide da odjebe. Mogle bi se dogoditi loše stvari.



Tagovi:

Oznake: interna igra, igra, stav, video, wolverine, jon lajoie, zabavljena vještina


- 20:16 - Komentari (15) - Isprintaj - #

četvrtak, 13.09.2012.

Fatamorgana zvana "dečko"

Gotovo sve civilizacije na svijetu su do današnjeg dana prakticirale monogamiju i tradicionalnu (patrijarhalnu, mogli bismo reći) obitelj kao glavni socio-seksualni model. Od Sumera pa do staroegipatskih, starožidovskih, starogrčkih, starokineskih, staroindijskih i latino-američkih civilizacija, pa do svih značajnijih religija svijeta, osnovna struktura je ostala gotovo identična. Svakako, uvijek su postojale male grupe moćnika koje su koristile ili silu ili velik utjecaj na instituciju vjenčanja i razvoda kako bi stekle više žena ili konkubina - model koji nazivamo "poliginija" (popularno "poligamija", iako je taj izraz spolno neodređen), ali monogamija je bila i ostala glavni model za veliku većinu svjetske populacije.

Je li tako bilo zato što su monogamija i obitelj kao osnovna društvena jedinica činile takva društva uspješnim? Ili su društva koja su prakticirala monogamiju bila slučajno uspješnija zbog nečeg trećeg, pa se tako raširila? To pitanje vjerojatno nikada neće biti odgovoreno s potpunom sigurnošću, no znamo "kako" je svijet funkcionirao posljednjih nekoliko milenija, čak i ako ne možemo točno odrediti "zašto".

Sasvim logično, u civilizacijama gdje je bio na snazi monogamni model postojale su mnoge društvene norme koje su osiguravale funkcioniranje sudionika na predviđen način u vezi imovine, seksualnosti i ostalih običaja. Muškarce se nije smatralo spremnima za vjenčanje ako nisu bili prepoznati kao odrasli i sa svojim utemeljenim životima koji bi im omogućavali podizanje obitelji, od žena se očekivalo djevičanstvo, a od obitelji miraz (s nekim kulturnim varijacijama koje su značile da je nekada obitelj mladenke davala, a nekada primala miraz, te je nekada pripadao i samoj mladenki ili mladoženji ili njihovoj djeci). Striktno gledano, bila je to razmjena svih razmjena - beskonačno skrbiteljstvo u zamjenu za beskonačnu sigurnost stvaranja vlastitog potomstva.

Metode regulacije tih poželjnih faktora definitivno su u svom arsenalu sadržavale ograničavanje ženske seksualne slobode (a kroz to i muške), jer ako su sve žene zatvorene za neobavezne odnose, muškarac ih nema gdje ostvariti. Nije bilo upoznavanja na ulici i u disku kao danas, već samo preko uskog društvenog kruga i obitelji. U skladu s tim, jedini romantični odnos koji je žena mogla imati s bilo kojim muškarcem na svijetu bio je jedan od sljedećeg (credit Dalrocku za ideju za grafove):

a) udvarač (prosac)
ili
b) zaručnik -> muž




Ovaj model je sa sobom (sa ženskog stajališta) nosio jedno nezgodno ograničenje: od njenih prosaca, koje su ona ili njena obitelj odbijali sve dok jedan ne bi bio prihvaćen i eskalirao u zaručnika i zatim muža, nije se očekivalo da je vode na uzbudljive spojeve i romantične provode u krčmama ili kočijama. Štoviše, nije mogla ni spavati s njima (oh, koja okrutnost!) jer bi to ozbiljno oštetilo ili čak prekinulo proces. To je bila uistinu ozbiljna situacija koja je jednostavno morala biti promijenjena. Uskoro se pojavila prilika za ispravak nepravde.

Kako je s napretkom tehnologije i rastom liberalnog društva žena dobivala sve više prava, a sve manje ograničenja, zapitala se - kako bi mogla uskladiti svoje (urođene hipergamične želje za uzbudljivim provodom i predbračnim seksom, a svejedno minimizirati ili čak izbjeći penale koje je takvo ponašanje u monogamnom modelu (i biološki bez obzira na model) podrazumijevalo? Bio joj je potreban novi pogled na stvari, novi izraz, novi doživljaj koji će društvo prihvatiti. I negdje na prijelazu 19.-og u 20.-o stoljeće, taj izraz je rođen:

DEČKO
(eng. Boyfriend)



Riječ "dečko" je genijalno smišljena kako bi služila kao ljepilo između hipergamije i tradicionalnog braka - u osnovi opcija nad opcijama, iznad svake kritike ili moraliziranja, a opet vrlo praktična i prilagodljiva bilo kojem obliku seksualnog upražnjavanja koji je trenutno poželjan. To također omogućava blesavu teoriju da "samo loše cure spavaju s dečkima s kojima nisu u vezi", odnosno da postoji značajna razlika između "dobrih i loših" cura ovisno o tome žele li imati dečka ili se samo neobavezno zabavljati. Ne poričem da stvarno postoji nekakva razlika, ali to je samo razlika u uspješnosti ispunjavanja istog cilja - u praktičnosti - ne razlika u moralnosti kakvom je se inače predstavlja. Pa ni za moju "Obranu od kretena" (TM) nisam nikada rekao da je moralan savjet, samo praktičan i efikasan.

Pojam "dečko" je fatamorgana - vrlo uspješna fatamorgana na koju je lako nasjesti. Evo kako izgleda stanje iza zida vodene pare i titranja vrućeg zraka:



Koliko je ta riječ kritična vidimo i iz sila koje se sukobljavaju oko funkcionalnosti seksa na jednu noć, pokušavajući naglasiti da bi svaki seks trebao rezultirati vezom. Iako se ove dvije stvari na prvi pogled baš i ne čine povezane, to da bi muški trebali automatski nuditi vezu nakon seksa je nužan korak u izgradnji mosta između užitka koji pruža hipergamija i respekta koji pruža brak. Kritizirati taj kritični korak (ili bilo što ispred njega, u smislu muškarčevog odbijanja obaveza bez seksa ili automatskih obaveza zbog seksa) i prikazati ga u pravom svjetlu će neminovno izazvati naviranje pjene na ustima hordi bijelih vitezova i feminista.

Jedan vrlo dobar argument koji se tada tipično navodi s pogrešnom namjerom je "kako to što je nečiji penis bio u nečijoj vagini utječe na druge?" To je sasvim istina. Ne utječe (osim ako ne dođe do trudnoće ili prijenosa spolne bolesti, ali metafizički, to je svejedno). Čiji je penis posjetio čiju vaginu je u širem pogledu gotovo nebitno. Ozbiljno, nije me briga. No ono što nije beznačajno je stav - i.e. odgovara li žena po svom prošlom, sadašnjem i pogotovo budućem ponašanju više prvoj slici, ili drugoj ili čak trećoj? U donošenju te ocjene, broj penisa koji su posjetili vaginu uistinu postaje indikativan na jednak način kao što zelenkasti gnojni iscjedak upućuje na prisutnost gonoreje. Iscjedak bi mogao biti benigna infekcija kože ili gljivice, ali svakako bi bilo dobro shvatiti ga kao znak da valja još jednom otići na pregled.

Isto se može reći i o sukobu javnog mišljenja oko toga jesu li muškarci dužni oženiti žene s kojima su dugo u vezi, te što bi muškarci trebali učiniti ako ih žena poželi izbaciti iz kuće i uzeti im djecu i dio budućih primanja. Naime, rasprave o te dvije sitnice bi mogle ugroziti sljedeći korak u transformaciji hipergamije i braka u hibridni oblik maksimalnih opcija i maksimalnog statusa. Pogledajte:



Brak kao "malo ozbiljnija veza". Zalijepite ovu sliku na vrh prijašnje i dobit ćete model muško-ženskih odnosa prema kojem se trenutno krećemo neumoljivo poput planeta Zemlje u orbiti oko Sunca.

Upravo zbog toga, osim ako žena nije prilično tradicionalna i odlučila se čuvati za takav brak (pravovremeni brak, ne brak izazvan hrčkom varijante "gdje su svi dobri muškarci?"), to jesi li njen ljubavnik, fuck-buddy, dečko ili ozbiljni dečko ne bi trebali biti glavni kriteriji za to što će biti u vašoj budućnosti. Nazivi imaju sve manje težine. U doba kada se više ne možemo pouzdati u običaje, društvene strukture i garancije, glavni kriteriji trebaju biti samo pojedinačni pokazatelji kvalitete. Ako od žena tražiš išta više od ispuštanja bjelkastih rezervi iz svojih okruglastih tankova, duguješ i sebi i svojoj budućoj djeci pažljivo paziti na prisustvo i odsustvo tih kvaliteta.

p.s. ovo ispod isprobavam oznake koje je blog.hr uveo.... ne bi li ove stvari trebale biti kao nekakvi meta-tagovi?

Oznake: brak, vjenčanje, monogamija, hipergamija, poligamija, poliginija, muž, žena, razvod, dečko, ozbiljni dečko, fatamorgana, broj partnera


- 10:24 - Komentari (20) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 10.09.2012.

Prag dominacije

Igra u svojoj srži nije ništa nego skup metoda kojima muškarac može povisiti svoj status. Od samopouzdanja, socio-psihološke spretnosti i manipuliranja fenomenom preselekcije, pa sve do općenitog rada na sebi poput tjelovježbe ili stila, igra je šarolik paket različitih metoda s istim ciljem.

Pa ipak... zašto je to potrebno? U redu, igra služi povišenju svog statusa, ali zašto je muškarcima odjednom tako važno biti višeg statusa nego prije? Što leži iza moderne potrebe za igrom? Držim da se radi o utjecaju mnogih faktora, koji će još biti razrađeni u budućnosti, ali zasigurno najvažniji od svih je prag dominacije.

Žene, kao što je teoretizirano i pokazano u praksi, imaju biološku potrebu za dominantnim muškarcima kojima se predaju. Bez osjećaja dominiranosti kao osnove odnosa, privlačnost koja žena može isprva osjećati prema muškarcu blijedi i polako se pretvara u nestabilnost, raspad i gađenje. A zapadne žene, kao najdominantnije od svih žena na svijetu, imaju potrebu za još dominantnijim muškarcima koji će utažiti njihov urođeni nagon.

U patrijarhalnim, tradicionalnim društvima (što uključuje i zapadni svijet otprilike do polovice 20. stoljeća), muškararca se smatra Alfom dok se ne dokaže drugačijim. Na feminiziranom Zapadu, gdje podivljala politička korektnost nalaže blaćenje muškaraca, logična posljedica je da se svakog muškarca smatra Betom osim ako ne pokaže suprotno.

Upravo je to razlog zašto sve više zapadnih žena slini za pretjeranim, vidljivim karikaturama hiper-muškosti: velikim razlikama u visini i mišićnoj masi, tetovažama, slavi, "opasnim izgledom", nasilnicima, gangsterima, kriminalcima i sl. To su jedini muškarci koji samom svojom pojavom pokazuju dominantnost, dok se za sve druge pretpostavlja da su Beta samim time što postoje u toj sredini. Prag dominacije je na zapadu (s epicentrom u SAD-u), pa tako i kod nas, u stalnom porastu i viši nego u bilo kojem drugom dijelu civiliziranog svijeta. To se ne događa samo zbog novca i emancipacije, već primarno zbog kulture i nekih drugih okolnosti.


Awwww kako romantično! (Kim Kardashian i Kris Humphries)

Ovaj prag dominacije se, često potpomognut pozadinskim šumom loših objašnjenja i savjeta, često percipira kao to da žene jednostavno žele zaštitnike i muškarce koji će ih čuvati, s kojima će se osjećati sigurno i sl. [od prijetnji, sic.]. Ne samo da se ovo kosi s činjenicom da je ženama sve manje potrebna takva vrsta zaštite i da se takav odabir u praksi odabir po takvom kriteriju jednostavno ne događa, već se radi o racionalizaciji. Kada ste posljednji put čuli od žene da vas voli najviše zato što ste dobra osoba (napomena: prema svima i općenito, a ne jedino prema njoj, u kojem je slučaju to samo hrčak na djelu)? Ne moram ni napominjati da igra i fenomeni ekstremne dominacije, poput kretenske igre, vrlo brzo nadoknađuju bilo kakav vanjski manjak istoga, što dodatno potvrđuje da se radi o preferenciji dominacije, a ne zaštite.

Iako se ovaj rast praga dominacije može na prvi pogled činiti kao loša ili zastrašujuća stvar, to uopće nije slučaj! To je svakako odraz različitih (često) negativnih promjena koje se trenutno odvijaju u našem društvu, no istodobno i znači da ti - da, baš ti, možeš s odgovarajućim duhom i stavom značajno unaprijediti svoj ljubavni život. Pojavljuju se neslućene mogućnosti.

Moj prvi prijedlog za uspinjanje što više od ovog praga je paziti kako se držiš. No dugoročno gledano, ništa ti neće donijeti više koristi nego promjene tvog karaktera u odlučnijeg, zabavnijeg, vještijeg i dominantnijeg, boljeg tebe.

I naposljetku, nužan savjet poslije svih ovih je uvijek imati na umu da nisu sve žene iste, niti baš sve žene na svijetu žele Alfa muškarce. Iako je trend jasan i vrlo izražen, individualno će svaka imati svoj prag dominacije, kojemu se treba prilagoditi. S vremenom i praksom ćeš bez problema gotovo radarski osjećati kakva je vrsta igre potrebna za koju ženu u kakvoj okolini, i najbolja moguća igra će prirodno poteći.



Tagovi:

Oznake: hipergamija, visina, gangsteri, kreteni, seksualne preferencije, žene, dominantnost, neugodne istine, seksualno tržište, status


- 12:19 - Komentari (23) - Isprintaj - #

subota, 08.09.2012.

Teorije zavjere (Drugi dio - Na rubu znanosti)

Nakon što sam pružio detaljniju analizu zašto su se dogodile promjene koje su se dogodile na seksualnom tržištu, iznijet ću i moje viđenje drugih tzv. teorija zavjere. Budući da ih ima preko deset, niti jednu ne mogu elaborirati toliko dugačko poput one u prošlom postu, tako da ćete morati prihvatiti da je to samo A) moje mišljenje, te B) najuvjerljivijim argumentima koji me navode na takav stav.

Tko god želi raspravljati o njima sa mnom ili drugim čitateljima, ili iznositi svoje mišljenje na drugi način, sasvim je slobodan. Kao i uvijek, samo držite konverzaciju u okvirima pristojnosti, kako se ne biste našli na ekskluzivnom popisu trollova s težim psihopatima poput pacijenta Mirčeta. To navodim samo kako bi bilo jasno da je ovaj blog zamišljen kao mjesto tolerancije, tako da je onaj tko uspije postići da pokupi ban kod Ignissa uistinu propao na svakoj intelektualnoj i ljudskoj razini.

Otvaramo s...

GMO

Genetski modificirane organizme (hranu) se često optužuje za sve živo, od toga da izaziva rak i genetske deformacije, pa do toga da šteti ekosferi, pa do toga da predstavlja prazne, umjetne kalorije. I aktivizam i mediji u ovom području imaju sklonost izrazitoj histeriji. Kada čovjek čita nešto o GMO-u, pomislio bi da je tipičan primjerak takve hrane ovako nešto:


Izvor originala

Zapamtite, geni nisu nacrti, a genetika nije arhitektura. Nije moguće ubaciti "gen za slonovsku kljovu" u orla i dobiti orla s kljovama. Ne postoje geni za kljove. Ono što jest moguće napraviti s genima je kemija, budući da oni slavni TCAG-CATG lanci označavaju kemijske spojeve. Recimo, teoretski se može presaditi afinitet apsorbiranja nekog korisnog kemijskog elementa ili spoja u organizam koji to nema. Zamislimo rajčicu koja vezuje dušik poput djeteline.

GMO organizmi su klonovi jedni drugih. I, što onda? Ljudi kloniraju biljke i miješaju im točno odabrane dijelove već stoljećima jednostavnim procesom koji se zove kalemljenje. Znate onu sitnicu kada s jedne naranče s dobrim plodovima odrežete grančicu, prislonite je na stabljiku naranče koja je pokazala veću otpornost na temperature, i podvežete najlonskom trakom. Ispada da smo svi mi genetski manipulatori.

Jedina nezgoda kod međusobne sličnosti GMO organizama (koja, ponavljam, nije ništa novo) je to što zbog manje biološke raznolikosti novo-stvorene organizme čini podložnijima bolesti i parazitima. No opet, to nije ništa novo (sjetimo se samo peronospore ili krumpirove bolesti u Irskoj) nije neriješivo.

GMO mijenja prirodni tijek evolucije organizma, ali to je opet na samo malo drukčiji način. Od početka civilizacije, ljudi su križali svoje krave koje su davale najviše mlijeka s istim takvim kravama. Ne vidim ikoga da protestira zbog toga što su sve naše krave Frankensteini posljednjih nekoliko tisuća godina. Čak i Biblija spominje kako je Jakov križao svoje ovce kako bi im mijenjao boju vune i to nikome ne smeta. Ispada da su stari religijski fundamentalisti poznavali više znanosti od modernih.

No što je sa zdravljem, pesticidima i hranjivošću? Kao prvo, iako bi teoretski bilo moguće stvoriti vrstu koja vezuje za sebe nekakav kemijski spoj koji je potvrđeni kancerogen, jasno je da je proces strogo kontroliran, da ga proučava ogroman broj nezavisnih znanstvenika, te nisam čuo da je neka studija dokazala toksičnog GMO hrane (dakle, baš one dobivena novom laboratorijskom manipulacijom, nasuprot običnog GMO-a koji koristimo milenijima).

Pregled preko 260 različitih studija koje su mjerile nutricionistički sastav hrane pokazao je da organska hrana u prosjeku nije ništa hranjivija od GMO i da nema ništa manji rizik pojave opasnih virusa i bakterija poput E.coli.

Ipak, postoji jedna važna protuteža svemu gore navedenome. GMO biljke su izrazito štetne za okoliš jer puno brže i intenzivnije iskorištavaju tlo i često zahtijevaju veću količinu pesticida. Iako se ovo događa i kod staromodnih metoda, u slučaju GMO-a je efekt vrlo intenzivan i smatram da je velika pogreška upotrebljavati GMO biljke na bilo kojoj lokaciji koja nema ogromne probleme s prostorom (npr. Indija). U Hrvatskoj gdje postoji nevjerojatna količina neobrađenih poljoprivrednih površina nemamo apsolutno nikakvog razloga za primjenu GMO-a.

Druga negativna stvar vezana za GMO je nevjerojatno brutalan i tajnovit način na koji ga se gura diljem svijeta. Kada bi GMO pošteno ušao u tržišno natjecanje, to bi bilo prihvatljivo, no umjesto toga on ulazi kroz globalističke trgovinske sporazume (TPP, TTIP) i tajnovite sporazume koji obvezuju korištenje modificiranog sjemena na više desetljeća i pretvaraju nekada nezavisne farmere u robove korporacija. Korporacija Monsanto (3. najomraženija korporacija svijeta) je velikim dijelom zaslužna za ovaj trend i svakom godinom pribjegava sve gorim i gorim metodama. Čak i netko poput mene tko smatra da je GMO u osnovi u redu je zbog toga izrazito sumnjičav i smatram da tu najezdu hitno treba zaustaviti.

No ukupno gledajući, upitno može li si Zemlja sa 9 milijardi stanovnika do 2050. priuštiti organsku hranu za sve. Moguće je da GMO ima nekakvu nužnu ulogu kao odgovor na to pitanje te stoga ne bi trebao biti potpuno otpisan, samo strogo kontroliran. Ne kažem da ne treba poticati malu domaću proizvodnju, paziti na genetsku različitost, okoliš i energiju ali dugoročno gledano, čini mi se da je organska hrana neodrživa moda.

Zaključak: dijelom zavjera.

Ubojstvo John F. Kennedya

Balistički i medicinski, bez ikakvih dvojbi je jasno što je ubilo Kennedya. Nije sasvim jasno je li ga ubio baš Oswald, ali postoji prilično indikacija da je bilo upravo tako. Ono što nije sasvim jasno je zašto - kao prvo, Oswald je to negirao, kao drugo, ubijen je ubrzo poslije znamenitog događaja, kao treće, pod pretpostavkom da jest, je li to učinio s nekim ciljem, ili čisto tako iz ludosti?

No ono što bi nas trebalo najviše brinuti je pitanje - zašto? Tko je to bio u poziciji da profitira od Kennedyeve smrti i što se to značajno promijenilo nakon njega? Budući da ovaj dio nitko još nije ni izbliza utvrdio niti se čak složio oko barem pretpostavke, to je ono što ruši teoriju zavjere. Ako je netko moćan zbog nekih svojih motiva htio ubiti Kennedya, zašto onda nije ubio i Reagana, i Clintona, i Busha starijeg, i Obamu? Svejedno, činjenica je da je misteriozno ubojstvo atentatora Oswalda zauvijek dalo veliku dozu misterije ovom slučaju i teško je vjerovati da se uistinu radilo o izoliranom ludom pojedincu.

Zaključak: vjerojatno zavjera.

11. rujna 2001.

Većina teorija zavjere o 11/9 pada i na hipotetskom načinu provedbe i na motivaciji. Ne samo da ne postoje nikakvo znanstveno i stručno utemeljeni dokazi da se neboderima dogodilo išta osim udara aviona i posljedičnog požara potenciranog gorućim avionskim gorivom, već je apsurdna i sama organizacija "projekta". Ako je donekle moguće teorijom zavjere organizirati ubojstvo važne osobe bez ikakvog traga kao gore, organizirati tako masivan događaj (s megatonskom mehanizacijom i pripremama mnogo opsežnijim od 3-4 aviona) je već mnogo teže.



Apsurdno je da bi to silno ljudstvo moglo biti koordinirano bez ikakvih tragova. Već i za onih 19 nesretnika koji su proveli akciju znamo cijelu povijest od rođenja do smrti, što su jeli dan prije i s kime su spavali. Sakriti identitet višestruko više ljudi bi bilo nezamislivo. Jedina tvrdnja s ikakvim kredibilitetom je da su obavještajne službe imale blijede naznake da se nešto sprema u vezi otmice aviona, ali ne o načinu ili lokaciji. I naposljetku, ako je vlada SAD-a toliko zla i bezobzirna da bi čisto tako ubila tri tisuće svojih građana, postavlja se logično pitanje: zašto je onda itko od ljudi koji upućuju na tu "zavjeru" i dalje živ?

Motivacija predstavlja najgori problem ove teorije zavjere. Napad je izazvao na desetke milijardi $ (američki: billion) šteta. Reakcija na napad (dodatna sigurnost, izgubljeni profiti, Afganistan) stajali su preko bilijun $ (američki: trillion) i gurnuli gospodarstvo SAD-a prema ponoru. Zatim, ne samo da 11/9 nije uopće spominjan kao razlog za invaziju Iraka, već se invazija temeljila na lažnim podacima o kemijskom i nuklearnom oružju i bila je jednako neprofitabilna (za SAD kao državu, ne za njenu korporativnu elitu).
Istina je da je industrijsko-vojni lobi zaradio od rata ali, wow - postoji lobi koji se želi okoristiti nesretnim događajima! Pa tko bi rekao? Čak i kao korupcija, pothvat nije nimalo impresivan: za usporedbu, Goldman Sachs i ostale velike banke su bez ikakve zavjere pokrale mnogostruko više novca u mnogo manje vremena nego što su trajali ratovi.

A nafta? SAD danas dobiva manje nafte iz Iraka nego ikada prije 2003., što apsolutno devastira sve teorije o naftnim izvorima. Oni koji tvrde da su podaci lažirani i SAD zapravo vadi naftu iz Iraka i upumpava je u vlastite izvore zahtijevaju postojanje još deset puta veće zavjere s puno više tragova i ljudi, uzevši u obzir koliko bi to bilo teško i neisplativo.

Činjenica je da je najveći izvoznik nafte u SAD - Kanada. A reći da ti zli Amerikanci spletkare kako bi se domogli još kanadskih izvora nafte jednostavno ne klizi tako dobro s jezika, zar ne?

9/11 je nesretna ali logična kulminacija anti-američkih osjećaja koji su kuhali diljem svijeta nekoliko desetljeća, loših geopolitičkih odluka (financiranje mudžahedina u Afganistanu za borbu protiv SSSR-a, podržavanja diktatora i ekstremista), spleta nesretnih okolnosti i islamskog fanatizma. Reakcija na njega je logičan odgovor države čiju politiku kontrolira "vojno-industrijski kompleks", no taj kompleks nije zavjera i s lakoćom izaziva mnoge ratove bez ikakvog povoda, a kamoli tako ogromnog i teško izvedivog povoda kao što je 9/11.

Zaključak: nije zavjera, no reakcija na njega ima elemente zavjere

Globalno zatopljenje

Za razliku od, recimo, modernog feminizma, koji u preko skoro pola stoljeća nije uspio dokazati niti jednu od svojih teza i svodi se na pseudoznanstvenu galamu, globalno zatopljenje je vrlo objektivno mjerljivo, dobro dokumentirano i empirički dokazano neizmjerno puta.





Negiranje globalnog zatopljenja, s druge strane, uistinu je nešto što bismo mogli nazvati teorijom zavjere koja nikada nije uspjela dokazati niti jednu od svojih teza, a iza koje stoje industrija fosilnih goriva i svi bogataši povezani s njom (hint: nisu ni izbliza samo američki), te države koje funkcioniraju kao naftne kompanije. Ovaj post već postaje predugačak, tako da ću vas uputiti na članak koji opisuje koliko je još vremena ostalo za poduzimanje ičega, te zašto je bitka možda već izgubljena.

No iako vjerujem da globalno zatopljenje kao dio ljudskog utjecaja na planet postoji, to ne opravdava besmisleni eonomski grabež i silovanje demokracije koji se događaju koristeći ga kao opravdanje. Nikada nisam upoznao gore i mizantropičnije pojedince od "ekoloških aktivista", bili oni iz običnog puka ili iz hollywoodske elite.

Zaključak: nije zavjera, no reakcija na njega ima elemente zajvere

Financijska kriza

O ovome sam već pisao i zaključio da se radi o običnoj pohlepi potenciranoj slabim zakonodavstvom i jakim lobijima, ali ne na organiziran način poput globalne zavjere. U cijeloj pojavi nema nikakve dugoročne organizacije ni planiranja osim kratkoročne škrtosti i podmićivanja kako se pojavljuje prilika.

No kada sam se već dotakao globalnog zatopljenja, veselit će vas čuti da se iste organizacije koje su svojom neodgovornošću i korupcijom izazvale financijsku krizu spremaju iskoristiti sljedeći veliki balon - borbu protiv globalnog zatopljenja. Točnije, zbog smanjenja emisija CO2, bit će potrebno uvesti financijske poticaje i kazne za takvo djelovanje. Jedan normalan način da se to napravi je uvesti jednostavan porez na ispuštanje stakleničkih plinova, a koji će određivati i prikupljati vlada i zatim ga investirati u obnovljive izvore energije.

Drugi način, za koji trenutno lobiraju velike banke čije je špekuliranje dovelo do krize, je trgovina na burzama tzv. "karbonskim kreditima", gdje će oni zagađivači koji pređu svoje kvote morati na burzi otkupiti kredite od onih koji su ispustili manje plinova od svojih kvota. Kvote će se spuštati svake godine, tako da će svaki kredit postajati sve vrijedniji i vrijedniji - dakle, imat će garantirani rast. Ne treba ni napomenuti da najveći igrači već imaju spremne udjele u burzama, investicijskim fondovima i različitim oblicima špekulacije, a kojima će burze ovih kredita biti pretvorene u najveće financijsko igralište na svijetu.

Ako ste mislili da su balon nekretnina (uzrok krize iz 2008.) i balon trgovine naftom i sirovinama (nafta je u samo nekoliko godina otišla s 40$ na 137$, zatim opet na 37$, te sada opet raste na 120$+, unatoč tome što se globalna potrošnja i proizvodnja u tim razdobljima nisu promijenile više od 5%, a običnim barelom nafte se u prosjeku trguje po 25 puta) malene, beznačajne stvari, promislite opet. Megabanke, kroz kockanje gotovo svime na svijetu, manipuliranjem obveznicama i internacionalnom mjerom LIBOR, već efektivno oporezuju gotovo sve dijelove života. Ako im se dopusti upravljanje tržištem kredita za emisije stakleničkih plinova, špekulacijski balon koji će stvoriti biti će kao div prema svim prijašnjima.

Ali, netko će se zapitati, nećemo li barem riješiti globalno zatopljenje? Da, ali umjesto da troškove i prihode prebacivanja na obnovljive izvore ravnomjerno podijelimo, svi troškovi će nama - korisnicima energije - a svi prihodi velikim bankama i milijarderima koji ih vode. Nitko ne želi spašavati planet na takav način.

Zaključak: financijska kriza nije zavjera, već spontana reakcija tržišta u određenim povijesnim okolnostima ali ima potencijal pretvoriti se u zavjeru

Masoni i Iluminati

Ako su i 9/11 i financijska kriza preveliki događaji da bi ih netko namjerno orkestrirao, provodio i koristio, rekao bih da Masoni i Iluminati kao globalne zavjere nemaju nikakvog smisla. Svijet nije baš toliko predvidljiv kao što bi neki htjeli misliti. Skloniji sam teoriji "nezavisnih aktera čiji se ciljevi djelomično preklapaju" nego tako čvrste strukture.

Zaključak: nije zavjera

UN

Zaboga, pa UN nitko ne sluša. Mole Izrael i Palestinu da naprave nešto već desetljećima i svi ih ignoriraju. Lobiraju za olakšanje režima u Sj. Koreji i Burmi, i svi ih ignoriraju. Donose rezolucije o Sriji, i svi ih ignoriraju. Traže nuklearno razoružanje, i svi ih ignoriraju. Rješavaju piratstvo u Adenskom zaljevu, i ne uspijevaju ništa. UN je možda prevelika i neefikasna birokracija za svoje zadatke, ali apsolutno nema veze s teorijama zavjere. Isto se se moglo reći i za EU.

Zaključak: definitivno nije zavjera

Sveti gral

Koga boli neka stvar?

Slijetanje na Mjesec

Da vidimo. Svijet već 40 godina bez problema šalje i vraća astronaute sa svemirskih postaja, od Skylaba 1973. pa preko Mira i ISS-a. Let u svemir je prilično rutinska stvar, a ne nešto što treba lažirati. Samih slijetanja na mjesec je bilo 6, i sva su vrlo dobro dokumentirana i dostupna javnom mnijenju. Čak i kada bismo htjeli lažirati, sve što sam rekao o teškoćama prikrivanja teorije zavjere koja uključuje desetke tisuća ljudi i gigantske mašinerije ide strostruko za posjete mjesecu.

Nitko nikada nije na način s imalo kredibiliteta (i.e. koji ne krši osnovne zakone fizike) dokazao da nešto iz slijetanja na mjesec nije stvarno. Osim toga, nema nikakve koristi od provedbe tako ogromne zavjere - naposljetku, nisam čuo da Amerikanci pokušavaju proglasiti mjesec svojim vlasništvom samo zato što su ga posjetili nekoliko puta.

Zaključak: nije zavjera

Ljudi gušteri

Ja sam tako uspješan sa ženama zato što kao čovjek-gušter mogu telepatski kontrolirati ljude, ali molim vas nemojte nikome reći.



Cjepiva kao virusi/kontrola stanovništva


Zaključak: nije zavjera.


NLO (UFO)

Umjesto pobijanja dokaza o NLO-ima, reći ću samo sljedeće. Svemir je toliko velik da je vrlo vjerojatno da u njemu postoji još života osim nas, ali zato što je toliko velik, to znači i da se udaljenosti u njemu mjere tisućama svjetlosnih godina. Najbliža zvijezda nam je Proxima Centauri, koja je udaljena samo 4,3 svjetlosne godine. S najvećim mogućim brzinama putovanja koje je čovječanstvo ikada postiglo ili bi moglo postići s nekim gravitacijskim manevrima, do tamo bi nam trebalo otprilike 17 000 godina. Potencirajte ovaj broj za sve udaljenije zvijezde.

Ali, vanzemaljci bi mogli posjedovati super-tehnologiju za putovanje brzinom svjetlosti ili samo trunku sporije. Ne bismo li bili vrlo narcisoidni kada bi smatrali da bi nas civilizacija s takvom tehnologijom imala razloga "skrivećki promatrati"?

Oznake: teorije zavjere, al qaeda, NLO, mjesec, SAD, GMO


- 14:33 - Komentari (61) - Isprintaj - #

četvrtak, 06.09.2012.

Teorije zavjere (Prvi dio - Seksualno tržište)

Jedna od stvari koja me uvijek iznenađuje na igračkim blogovima i forumima je sklonost teorijama zavjere. Mogu razumjeti glavni razlog - većinom su to ljudi koji su sami ili preko drugih "otkrili" da se mnogi stupovi njihovog svjetonazora temelje na lažima kojima su bili nahranjeni. Shvatili su da ono što su navikli slušati ne odgovara realnosti i odlučili istražiti zečju rupu. Sada kada su to prozreli, imaju dojam, jasno im je koje su druge pojave na svijetu također zavjere - bile one donekle vezane za seksualno tržište i muško-ženske odnose, vezane s istim protagonistima, ili stvari koje nemaju nikakve veze s onim što im je prvo otvorilo oči.

Iako je istina da je percepcija bila lažna, u svemu tome postoji jedan mali problem:

Trenutno stanje seksualnog tržišta NIJE rezultat zavjere.

Ne mogu ovo dovoljno naglasiti u samo jednoj boldanoj rečenici, tako da ću citirati mog omiljenog televizijskog lika (respect čitateljima koji prepoznaju izjavu):

"Žao mi je što ti to moram reći, ali ne postoji nikakva velika laž. Ne postoji sustav. Svemir je indiferentan."




Ono što želim reći je da se vrlo malo stvari na ovom planu događa planirano. Zato je mnogima neke dijelove igre i "muškosfere" toliko teško progutati bez da ih pomiješaju s teorijom zavjere - jer takvo razumijevanje za svaku osobu uključuje razumijevanje dvostrukog paradoksa:

A) da je gotovo svako individualno djelo razumljivo i samo po sebi vrijedno razumijevanja, a milijun takvih djela je tragedija,
i
B) da se gotovo sve i dobre i loše promjene događaju s dobrim namjerama.


Ljudska seksualnost i njena interakcija s civilizacijom je vrlo, vrlo kompleksan sustav koji je teško u svim aspektima precizno definirati, a kamoli 100%-no objasniti. Zamisliti ogromnu zdjelu juhe s tisuću sastojaka u kipućoj vodi mogla bi biti najbolja analogija cijeloj disciplini. Svakako, promatrač može posvetiti puno vremena proučavanju lonca i uočiti uzorke valova, veličinu mjehurića i koji sastojci tonu, a koji plutaju, ali niti jedan od silnih sastojaka juhe nema moć značajno utjecati na druge. Zajedno tisuću sastojaka tog tipa proizvodi nekakav vidljivi efekt, ali to nije zato što su se dogovorili, već zato što su takve okolnosti.

U slučaju ljudi, jasno je da su postojala dva fluidna stupnja muške seksualnosti, Alfa i Beta, te da su se s vremenom mijenjali i redefinirali, vođeni različitim faktorima (genima, okolinom, slučajnošću, razmišljanjem pojedinaca i sl.). Ključanje svih tih faktora rezultiralo je promjenama u različitim smjerovima, te okvirima civilizacije - kulturom, religijom i običajima - koji su postali samo-održavajuća nadogradnja ljudske biologije. U tom trenutku je situacija postala još složenija - do koje mjere su običaji mogli kontrolirati druge faktore? Ako bi ostavili neku kulturu samo na svome, bez ikakvih pokušaja promjene, koliko bi ona opstala i u što bi se promijenila? Klasičan primjer za to možemo naći u velikim svjetskim religijama, čiji je svjetonazor solidan općenit okvir ponašanja malih i velikih grupa u okolnostima koje su tada vladale, i stoga se i raširio.


Jedan od faktora

Osim kulture, tehnološke promjene uvele su dodatni faktor, u osnovi omogućivši ljudskoj vrsti svijanje ili čak nadvladavanje mnogih prirodnih ograničenja - od bolesti, parazita, starenja, reprodukcije i prehrane, pa do mogućnosti sukobljavanja i komunikacije. Kroz sve to, genetski faktor - manifestiran kao divote Coolidgeovog efekta, predselekcije i hipergamije koje dobro poznajemo - bio je i ostao jedina konstanta, koju su manje ili više kontrolirale i usmjeravale drugi okolnosti.

Kada uspoređujemo sadašnjost sa skorijom poviješću, recimo 2012.-u i 1940.-u, jasno je da su se dogodile određene promjene:

- pojavili su se kontracepcija i abortus
- žene su dobile pravo glasa i potom sva ostala građanska prava
- razvod je prešao iz iznimno rijetkog i skandaloznog u prihvaćeno i normalno
- tretman prilikom razvoda je postao iznimno naklonjen ženama
- razlozi i povodi raspada braka su se drastično promijenili
- promijenili su se standardi "prihvatljivih" i "moralnih" seksualnih odnosa
- uveden je potpuno novi, hibridni termin "dugoročne veze"
- dramatično je porastao prosječan broj seksualnih partnera
- udvostručio do udeseterostručio se postotak djece rođene izvan braka
- porastao je broj samohranih majki i njihov društveni tretman
- uspon feminizma kao dominantne ideologije muško-ženskih odnosa
etc etc etc

Sve ove promjene (i dobre i loše) se nisu dogodile kao rezultat teorije zavjere, već raznolikih, složenih okolnosti. Humanizam iz izvora Francuske revolucije je doveo do jednakih ljudskih prava za sve ljude. Kombinacija urođene hipergamije i financijske slobode rezultirala je ekstremnim promiskuitetom. Kombinacija promjene vrijednosti i duljeg životnoga vijeka rezultirala je drukčijim stavovima prema braku i dobi prve ženidbe. Svi članovi društva, i muški i ženski, odabirali su ono što im se činilo optimalno (bilo za sebe bilo za druge), prilagođavali se i pokušavali izvući najbolju situaciju za sebe.

Ništa od ovoga nije rezultat nikakve grupe iz sjene, pa čak ni ideologije. Ni feminizam nije velika tvornica gdje se održavaju skupovi komesarijata o tome kakav će zakon sljedeće biti lobiran, isto kao što ni svi igrači nemaju odbore koji odlučuju je li "pump 'n' dump" prihvatljiv način života. Ako mnogo pojedinaca djeluje u istom smjeru, mogu stvoriti institucije i vlade, koje onda nastavljaju to djelovanje, ali to je opet reakcija na spontanost mase.

Ne postoji tajna organizacija koja upravlja tim masama. Ljudi samo žive, pokušavajući izvući najbolje za sebe iz bilo koje situacije, i to je to. Naravno da se većini žena sviđa imati zaštitne mreže i društveno odobravanje za apsolutno svaki izbor koji donesu, isto kao što se muškarcima sviđa imati hareme, prosjacima novac, a životinjama hranu. Čak i kada upotrijebim izraz "ispiranje mozga", to se odnosi prvenstveno na kolektivnu graju mase i povijesnih okolnosti trenutno oblikovanih u neku donekle artikuliranu ideju (recimo, dobronamjerno ali često zloupotrebljavano "samo budi svoj"), a ne na ljude u crnom koji smišljaju propagandu.

"Ali što je s institucijama, pokretima, i drugim društvenim organizacijama?"

Naravno da pojedine strukture, jednom kada su namještene i stabilizirane u neki oblik, imaju u interesu nastaviti svoju egzistenciju. Recimo, katedre "ženskih studija" u SAD-u dobivaju sredstva od vlade temeljeno na svojem "utjecaju u rješavanju problema", tako da im je u interesu stvarati masovne histerije i falsificirati podatke o diskriminaciji, "kulturi silovanja", "razlici u plaćama", "staklenom stropu" i sličnim stvarima. Moglo bi se hipotetski reći da je vlada s više pokornih, Beta muškaraca iscijeđenih od avanturizma i novca uspješnija u vladanju svojim subjektima, no moglo bi se reći i da time izaziva bunt. Tko zna? Uvijek nedostaje neka glavna figura (Betty Friedan? Heh) kojoj kroz ostvarenu zavjeru ide sva korist. Svakako mnogo pojedinaca ostvaruje financijsku korist, ali opet nitko naročito puno ili posebno centralizirano.

Ali niti jedna organizacija niti pojedinac, izuzev par izuzetno paranoičnih i klinički bolesnih osoba bez značajnog utjecaja, nema nikakav određeni plan što bi se trebalo dogoditi niti kako će to ostvariti. Zatim, ništa od tog djelovanja nije tajno, niti na bilo koji drugi način skriveno ili nedostupno. Treba napomenuti i da također nije ostvaren još jedan element teorije zavjere - svjesno laganje s nekim ciljem - što se reflektira u činjenici da većina pobornika modernog feminizma iskreno vjeruje u svoje parole. Osim toga, ne postoji niti jedan kritičan događaj među svim ovim promjenama koji bi imao utjecaj dovoljan za prozivanje zavjerom. Stoga trenutno stanje seksualnog tržišta moram proglasiti logičnim ali nenamjernim spletom kompliciranih slučajnih okolnosti.

Zanimljivo je, ipak, da teorije zavjere nisu nužno loša pojava. Iako s jedne strane upućuju na paranoju i nestabilnost, predstavljaju i obrambeni mehanizam od istih, a kojim donose stabilnu, pravednu mentalnu strukturu u svijet bez logike i brige za bilo koju pojedinačnu egzistenciju. Smišljajući kabale, ćelije, masone, organizacije iz sjene i slično, ljudi se tako smiruju i uvjeravaju u suprotnost slike s početka posta - da postoji velika laž, da postoji sustav, te da je njihova sudbina dovoljno važna da netko u svemiru brine o njoj.



Tagovi:

Oznake: feminizam, teorije zavjere, kultura silovanja, seksualno tržište


- 21:22 - Komentari (21) - Isprintaj - #

srijeda, 05.09.2012.

Znanost potvrđuje igru: predselekcija

Igroskeptični trollovi će doživjeti moždani udar kada pročitaju ovo istraživanje. Nirvana.

Psihološke studije su pokazale da neke žene mogu pokušati oteti muškarca njegovoj trenutnoj partnerici, fenomen opisan kao "krađa partnera". Ali nova studija pokazuje da većina slobodnih žena zapravo preferira muškarce koji su već u vezama. Studiju su provele socijalna psihologinja Melissa Burkley, Ph.D., i Jessica Parker, M.A., obje sa Sveučilišta države Oklahoma, a objavljena je u Journal of Experimental Social Psychology.

Od muškaraca i žena u istraživanju je zatraženo da opišu svog idealnog romantičnog partnera, i rečeno im je da će kompjuterskim algoritmom biti povezani sa sličnim sudionikom. Istraživačice su polovici sudionika rekle da je osoba s kojom ih je kompjuter povezao bila slobodna, a drugoj polovici da je njihov "odabranik/ca" trenutno u romantičnom odnosu s nekim. Sudionici su zatim odgovarali na grupe pitanja o tome koliko su zainteresirani za pokušaj ostvarivanja odnosa sa svojim parom.

Iznenađujuće (osim onima koji znaju bolje, op.prev.), slobodne žene su bile puno više zainteresirane za pokušaj ostvarivanja odnosa sa svojim parom ako je on bio u vezi, nego ako je bio sam.

Točnije rečeno, kada su istraživačice opisale muškarca kao samog, 59% žena je zanimao daljnji odnos s njime. No kada su potpuno istog muškarca opisale kao u vezi, 90% žena bilo je zainteresirano.

Muškarci nisu pokazali ovu preferenciju, a niti su žene koje su već bile u vezi.


"Ovo indicira da su slobodne žene značajno više zainteresirane za udvaranje muškarcu koji im je manje dostupan", rekla je Dr. Burkley. "Ovo bi moglo biti zato što je muškaraca koji je već vezan demonstrirao svoju sposobnost vezivanja, i u osnovi je već bio 'pregledan' od strane druge žene.
(Uočite hrčka na djelu. Fenomen pregledavanja je sasvim istinit, no vrijednost muškarca ne dolazi iz sposobnosti vezivanja (muškarac bi morao izdati to vezivanje i time postati MANJE pouzdan nego prije kako bi bio ostvaren odnos s novom ženom - uočite paradoks). Dolazi iz njegove više vrijednosti - sposobnosti da ima i privuče partnericu op.prev.)

Iako je krađa partnera često prikazivana u filmovima, televizijskim serijama i tabloidima, ova studija daje prvu empiričku potvrdu da slobodne žene zapravo prakticiraju tu metodu. Ta praksa se čini raširena diljem svijeta, s jednom studijom koja sugerira da je čak jedna od pet veza počela kada su jedan ili oba partnera bili u vezi s nekim.

Istraživanje Sveučilišta države Oklahoma baca novo svjetlo na razlike u krađi partnera. Nedavna anketa u magazinu Women's Health je donijela zaključak da žene koje prakticiraju krađu partnera ne vjeruju da je ljubavni status njihovog muškarca utjecao na njihovo ponašanje, no ova studija dokazuje da je to uvjerenje pogrešno.

Svi znamo da zaposlene osobe najbrže dobijaju nove poslove i slično. Ali ideja da se takva hladna, okrutna dinamika može precrtati u ljubavne odnose - i to još isključivo sa ženske strane - takva ideja bi mogla uplašiti svekoliko pučanstvo.


Neeee! Preselekcija ne može biti stvarna! AAAAAGGGHHH!

Naravno, sad će netko reći "da, ali to je u laboratoriju." Točno tako! Ako je efekt toliko ogroman već u laboratoriju - gotovo dvostruko više žena je htjelo pokušati nešto s muškarcima u vezi nego sa samcima - možete li zamisliti kakvu silinu isti efekt ima u stvarnom svijetu, potenciran pravim jezikom tijela, glasinama, misterijem i svim ostalim?

Pouka svega ovoga je, trebaš biti svjestan velikog utjecaja ima na muško-ženske odnose. Imati iskustvo je najbolje, primjenjivati iskustvo je najbolje, a ako ga nemaš dovoljno, barem odavati dojam iskustva je već velik korak naprijed. Bez obzira na situaciju, način je isti: predselekcija kod svih osim super-poznatih funkcionira najviše kroz samopouzdanje i pravilan način predstavljanja svoje osobnosti. Ne moraš lagati, naravno, niti to preporučam, ali svejedno je dobro imati na umu ovakve "sitnice" koje vode gotovo dvostruko većem uspjehu.

Još samo ne mogu odlučiti predstavlja li oštriji nož zariven u mekano trollovsko meso ova studija, koja negira puritanstvo i pokazuje korist blefiranja za muškarca, ili možda ona prošla koja je porušila sve predrasude o dodiru i osobnom prostoru.



Tagovi:

Oznake: znanost, predselekcija, preselekcija, seksualne preferencije, istraživanje, neugodne istine, znanost potvrđuje igru, rana igra


- 09:11 - Komentari (26) - Isprintaj - #

utorak, 04.09.2012.

Kako da ju nagovorin na lignju?

NAPOMENA: Ako imate jak osjećaj gađenja, volite jesti lignje, imate manje od 18 godina ili ste na drugi način osjetljivi, preporučam vam da preskočite ovaj post. Ovaj post može trajno promijeniti vašu percepciju svijeta.
NAPOMENA #2: Mislim ozbiljno.
NAPOMENA #3: Ne, stvarno.





Recite mi, dragi čitatelji, koliko vas same sebe smatra perverznjacima? Što podrazumijevate pod time? Svatko može imati neke svoje standarde, iako bih ja rekao da je prava perverzija kombinacija dvije stvari:

a) (20% utjecaja) jačine razmišljanja o nekonvencionalnim, fetišističkim i "prljavim" seksualnim situacijama
i
b) (80% utjecaja) voljnosti na upuštanje u takve stvari


Ako se smatrate solidnim perverznjakom, donosim vam nešto što bi vas moglo posramiti. Dame i gospodo, iz dubina forum.hr-a, predstavljam vam:

Kako da ju nagovorin na lignju?

Ne znan tocno odakle da pocnen. Iman 28 godina i u sritnoj san vezi vec godinu i po. Sexualni zivot nam je odlican, samo sta meni nesto fali ili bolje rec iman veliku zelju probat sa curon jednu stvar. Naime ovako, u mladjim danima san volija eksperimentirat drkajuci pa san tako jedanput proba penetrirat u unutrasnjost lignje. Gura san ga u unutrasnjost lignje rukon stiskajuci ulaz u lignju kako bi odrza stimulativni stisak. Od onda san posta ovisan o tome.

Uvik san volija drkat, a nisan prestaja ni u vezama. Koji put bi nakon sta bi svrsija u lignju je opra, ispeka i izija. Tako san jedanput mojoj curi jos na pocetku veze za veceru ispeka lignje u koje san svrsija. Nisan ih opra. Totalno me napalilo sta ih je pojila i pofalila njihov okus. Posli te vecere zavrsili smo u krevetu iako je ona imala menstruaciju. Sve je islo kako triba dok ona nije pocela prigovarat da mi penis vonja na ribu. Naravno da san ga opra nakon igranja s lignjon, ali taj vonj je ipak osta. Zasmetalo me sta mi je prigovorila za miris pa san joj odbrusija da to njena menstruacija vonja na ribu. Znan da je to bilo glupo, ali u tom trenutku mi se parilo ka prikladan nacin da se izvucen. Nismo se posexali do kraja jer se ona naljutila. To je bilo davno, a od onda san pazija da nema mirisa po lignji kad se sexamo. Brisa san penis vlaznin higijenskin maramicama koje san kupija u DM-u.

Ono radi cega pisen sve ovo je moja zelja da koristin lignju i u sexu. Jako me napaljuje ideja da penetriran u svoju curu s lignjon navucenon na penis (ka sta je inace navucen goldun) i da ju tako jeben dok me krakovi od lignje (koji naravno ostanu izvan vagine) triskaju po testisima. Jos me vise privlaci ista ta koncepcija samo u analnom sexu (analni smo imali desetak puta i oboje gustamo u tome).

E pa sad kad imate uvid u situaciju, da konacno iznesen problem. Kako da predlozin curi sve to? Inace imamo jako dobru komunikaciju, sve jedno drugome govorimo i osin ovoga neman nikakvih tajni pred njom. Razmislja san da stavin lignju ispod kreveta pa je usrid sexa nataknen i tako udjen u curu, ali mislin da bi joj to bija šok. Ipak je triba pripremit na vizitu jedne morske zivotinje njenin genitalijama. E pa sad slusan savjete kako da joj objasnin, tj. predlozin ovo. Konstantno razmisljan o tome i sta vise mislin o tome to mi je normalni seks sa curon sve nezanimljiviji.

Pomozite.
Pozdrav od onoga koji je cesto na peskariji.

Moja reakcija:



Ovo je razlog zašto kažem da su i perverzni um i fantaziranje o tome neloša mjera razine ukupne perverzije. Jer kada razmislite - mnogi od vas su sigurno napaljeni i fantaziraju o seksu, seksu u svim mogućim pozama, oralnom, analnom i čemu već sa zgodnim ženama koje viđate, ali koliko vam puta na dan padne na pamet nešto ovakvo? Kladio bih se 0.

Čak i da se radi isključivo o trollu, nije li refleksija značajne perverzije to što netko može uopće smisliti ovako nešto? Neki mi kažu da sam perverzan, neki da uopće nisam, ali da cijeli dan sjedim i razmišljam o seksu, ne vjerujem da bi mi nešto ovog kalibra palo na pamet.

Osim toga, ne mogu ne primjetiti je da je tip Dalmatinac, i to me nimalo ne iznenađuje (bez uvrede Dalmošima). Iako se Hrvate smatra pomalo dosadnom nacijom što se seksa tiče (koliko puta ste čuli o skandalu koji nije bio najobičniji, vanilla vaginalni seks - Severinin dodatak šampanjca se ne računa?), mislim da smo zapravo prilično dobri. Ne baš toliko dobri kao Japan, gdje se svaki dan proizvodi porniće koji prikazuju seks s jeguljama (vjerujte mi na riječ i nemojte to pokušati tražiti), ali svejedno, zavidno.

Garantiram da se lignje apsolutno ne bi posramio bilo koji japanski hentai pobornik, kao što vidimo i iz ovog dijela nacionalne kulture:


(San ribarove žene, Japan, 1814. - u autorovu obranu, govorka se da je ovakvu sliku napravio jer je država zabranjivala prikaz spolnih organa na slikama)

Pitam se što nas sljedeće čeka u dubinama kolektivne hrvatske svijesti - seks s ličkim medvjedom, prstaci kao klitoralni nakit, seks snimka Luke Bebića?

Rekao sam vam.



Tagovi:

Oznake: perverzije, seks, seksualnost, hentai, japan, Hrvatska, masturbacija


- 09:15 - Komentari (27) - Isprintaj - #

subota, 01.09.2012.

Beta Nostradamus

"U Gradu Božjem biti će snažna grmljavina,
Dva brata će nestati u Kaosu,
i dok tvrđava opstaje,
Veliki vođa će pasti,
A treći veliki rat će započeti dok grad gori."

- Nostradamus

Kladim se da je Nostradamus u svoje doba bio priličan Alfa. Mistika, mudrost, izvrsna sposobnost čitanja na hladno... mmmm.... vlažnost tamo dolje... no ovo nije tema o kojoj mislim danas pisati. Mislim na čudni moderni fenomen koji je, potenciran internetom, prerastao u pravu epidemiju (riječ "epidemija" koristim s pravom, uzevši u obzir negativno djelovanje te pojave, koje inficira ljude i uništava ih): Beta Nostradamuse.

Što je to Beta Nostradamus?

Ljudi prigovaraju o svom ljubavnom životu sa svih mogućih aspekata i traže savjete. Aleluja, napokon neka korist od interneta i beskonačne mentalne masturbacije po forumima. No čim tema bude otvorena ili rasprava pokrenuta, stiže Beta Nostradamus. On je često neka varijacija bijelog viteza, ali može se raditi i o ženi. Glavna odlika Beta Nostradamusa je ekstreman osjećaj superiornosti i istodobne zabrinutosti za budućnost, a koji se manifestira sljedećim korisnim savjetom:

(u slučaju općeg nezadovoljstva) "Zašto ti prvo ne odlučiš što ti želiš od života?"
(u slučaju traženja savjeta s nekom ženom) "Jel je misliš ženit ili samo poševit?"


Moj odgovor:

"Koga boli neka stvar?"



Kada kažem da su forum.hr, razni blogovi, drugi forumi, internet portali, Facebook i sl. beskonačna, ustajala legla trollova, mislim najviše na takve stvari. U neku ruku je to prokletstvo interneta - ako baš svakome daš pravo i mogućnost izražavanja, dobre su šanse da će najviše doći do izražaja takvi pseudo-pedagozi koji šire svoj beskonačni idiotizam poput španjolske gripe 1918. Evo vam još nekoliko "fantastičnih, korisnih i objektivnih komentara" s takvih mjesta:



Evo, već trčim saznati što želim!

U stvarnosti, razlog zašto su ovakvi "savjeti" (uz "samo budi svoj") ne samo beskorisni, već i opasni, jest u tome što dobar dio problema koji Bete i Omege imaju na seksualnom tržištu dolazi upravo iz pretjeranog premišljanja i agoniziranja o tome "što će se dogoditi". Gurati ih u još više premišljanja, još više panike, još više moralne odgovornosti ni o čemu, te im tako nabijati krivnju, gotovo je kriminalno. No najvažniji razlog je to što je takav savjet, čak i kada pretjerano premišljanje ne bi bilo loše za tebe, BESRAMNA LAŽ.

1. Problem prosječnog Bete nije u tome što ne zna što želi, već što zna ali ne zna kako doći do toga.
2. Naime, tvoja igra bi trebala biti ista neovisno o tome što želiš.


Igra je uistinu različita - za različite društvene situacije, za različite muškarce i tipove osobnosti i tijela, za različite stupnjeve iskustva i statusa, za različite države - no nije različita za jednu ili drugu ženu kojoj pristupaš. Štoviše, imanje "različite igre" za različite cure, o kojima agoniziraš što bi htio s njima i što će biti ako se nešto dogodi ili ne dogodi, primjer je loše igre sam po sebi. Ako i dalje fantaziraš o toj predivnoj ženi na kojoj ćeš upotrijebiti prekrasnu posebnu i polaganu igru razvijenu samo za nju jer znaš točno kakvu ljepotu želiš od nje i ona od tebe, garantiram ti da se nikakva budućnost neće ni dogoditi. Opasnost i destruktivnost koju ti ovo izaziva sam opisao u B-D paraleli.

Ignissovo pravilo #12: "Što želiš od nje" NIJE relevantan faktor za tvoju igru.


Jesi li toliko arogantan da misliš da tvojih 5 minuta razgovora mogu odrediti cijelu nečiju budućnost, pa ih stoga moraš pažljivo proračunati? U najboljem slučaju, ovo je grdna zabluda tipa "ljubav je sve što je bitno". U najgorem, to je recept za samouništenje. Loša igra će procuriti iz tebe poput sline iz bolesnika s upalom sinusa.

Ali igra koju bi idealno trebao primjenjivati uvijek izgleda otprilike ovako (ako si u mogućnosti preskočiti korak, onda ga preskočiš):

1. Upoznaš je
2. Zainteresiraš je
3. Dobiješ njen broj
4. Ideš s njom na spoj
5. Poljubac
6. Prasak

7. ??? (Veza / sve ostalo)


Ovaj poredak se ne mijenja ovisno o tome što želiš od nje. Nije važno to što bi se ti ženio, dok nisi spavao s njom ne možeš niti ozbiljno reći da si u vezi s njim, a kamoli išta više. Iznimka bi možda bili oni parovi koji su u vezama i čuvaju se za vjenčanje, ali danas je veća šansa da te pregazi tramvaj dok prelaziš ulicu (hint: događa se jednom godišnje u milijunskom gradu) nego da naletiš na takav par. U 99.9% slučajeva, stvarna progresija izgleda točno kako je navedeno. To što postoje mase Beta tipova koji se zavaravaju da su u vezi zato što s nekom izlaze po kavama i pričaju o dubokim, spiritualnim stvarima (zdravo, prijateljska zono!), ili žene koje smatraju da je to što su spavale s nekim automatski veza koja će potrajati više od jednog dana, nimalo ne mijenja realnost.

Misliš da, ako te najviše ili čak jedino zanima duga veza ili brak nauštrb svega drugoga, tvoja igra mora biti drugačija od gore navedenog modela, inače će nešto poći krivo? Razmisli opet:

...no sve je to u redu, jer ipak su dobri dečki favoriti za ono što je bitno - duge, stabilne veze - nije li tako?

Pa, baš i ne.

Kao prvo, bivanje prikladnim za čvrste veze nije dovoljno (ni izbliza) da poveća vjerojatnost dobrog momka da će napredovati u ili poslije eksperimentalne faze uspostavljanja veze. Kao drugo, mlade žene koje zanima lagano, neobvezatno hodanje neće odabrati dobrog momka kao partnera jer ne može ispuniti njihove rekreativne potrebe. Budući da njegova suprotnost, zabavni sexy momak, bolje odgovara zahtjevima takve veze, bit će za nju češće izabran, iz čega proizlaze i njegove brojnije daljnje prilike da napreduje u teren poslije eksperimentalne faze uspostavljanja veze.


Tvoja igra je konstanta. Nikada nemoj upasti u zamku pretjeranog premišljanja o mutnoj i hipotetskoj budućnosti, gdje ostaješ paraliziran pitanjima "što ako". Odluku o tome što želiš s njom donosiš kada si došao do toga, ne kada je još nisi niti upoznao. Ako želiš ikada doći do točke takve odluke, najbolje ti je ostaviti je tamo gdje joj je i mjesto - u dalekoj, neizvjesnoj, nepredvidivoj budućnosti.



Ali što ako bi mogao spavati s njom, ali nisi siguran da bi htio daljnji kontakt poslije toga, pa joj ne želiš slomiti srce? Kao prvo, zašto je to tvoj problem? Kao drugo, stvarno si već u fazi da možeš spavati s bilo kojom koju poželiš? Ma što ne kažeš, druže... što ne kažeš. wave

p.s. ako ste se pitali - da, i žene mogu patiti od sličnog problema:


Izvor: XKCD

p.p.s.: ovaj post također igrom slučaja predstavlja čitateljima kakav tretman mogu očekivati: ako nastupaju trollovski, dobiti će i trollovski odgovor. Ako nastupaju s poštovanjem, dobiti će i poštovanje. Ugodan dan.

Oznake: beta, jednoitis, loši savjeti, omega, internet


- 14:01 - Komentari (29) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.


Voljeli biste da obradim neku temu ili trebate pomoć s ljubavnim problemom (za oba spola)? Komentirajte/ pošaljite na: ignissblog(na)yahoo.com
Ako ne napišete drugačije, prihvaćate mogućnost njegove prezentacije na blogu. Vašu adresu, sliku, ime i detalje NIKADA NEĆU OBJAVITI.
Na isti mail zatražite dozvolu za prenošenje članaka.


Klikom na gumb ispod otvarate PayPal prozor za donaciju Ignissu.

Molim donirajte jedino ako osjećate da vam je moje pisanje znatno promijenilo život na bolje i želite se zahvaliti i ovim putem. Nemojte donirati kao političku poruku, naknadu ili motivaciju za privatni savjet, ili kupnju knjige alternativnim putem.


Na lijevoj strani prozora možete unijeti iznos (u USD), a na desnoj poruku uz donaciju.

Unaprijed hvala!

Podržite Igniss blog i postanite pokrovitelj na Patreonu