Arhiva:
O Ignissu

Dobrodošli na najbogatiji repozitorij znanja o zavođenju i muško ženskim odnosima na Internetu. Ako ste muškarac, vjerojatno vas najviše zanima igra, o kojoj je pisano u šest kategorija:
- Igra općenito
- Interna igra (samopouzdanje)
- Upadi (upoznavanje)
- Srednja igra (spojevi i komunikacija)
- Kasna igra (seks)
- Završna igra - veze i brakovi

Ženama igra nije dostupna, no za njih svejedno postoji mnogo korisnih savjeta. Mogla bi im biti važna i analiza percepcije i realnosti tijela, kao i poučne priče o curama koje vole kretene.

Zabavni testovi čekaju odvažne čitatelje oba spola.

Ovaj blog je također bogat izvor edukacije o ljudskoj seksualnosti i svim društvenim pojavama koje proizlaze iz nje. Obrađene su sljedeće teme:

- Kako ljudi biraju svoje partnere?
- Muška seksualna hijerarhija (Alfa i Beta)
- Sociološki podaci i analize
- Feminizam
- Aktualna događanja
- Tipične racionalizacije o seksualnom ponašanju
- Umjetnost vezana za seksualnost
- Putopisi i usporedbe seksualnih tržišta diljem svijeta.

Osim seksualne tematike, povremeno pišem i o drugim stvarima, tako da možete poviriti i opće-filozofske članke, zabavu i parodije, te anomalije.

Arhiva po mjesecima:
Svibanj 2018 (1)
Ožujak 2017 (2)
Prosinac 2016 (1)
Studeni 2016 (1)
Kolovoz 2016 (1)
Srpanj 2016 (1)
Lipanj 2016 (2)
Svibanj 2016 (1)
Travanj 2016 (2)
Ožujak 2016 (1)
Veljača 2016 (5)
Siječanj 2016 (2)
Prosinac 2015 (1)
Studeni 2015 (3)
Listopad 2015 (1)
Rujan 2015 (3)
Kolovoz 2015 (3)
Srpanj 2015 (3)
Svibanj 2015 (3)
Travanj 2015 (3)
Ožujak 2015 (3)
Veljača 2015 (3)
Siječanj 2015 (5)
Prosinac 2014 (3)
Studeni 2014 (5)
Listopad 2014 (5)
Rujan 2014 (6)
Kolovoz 2014 (6)
Srpanj 2014 (6)
Lipanj 2014 (5)
Svibanj 2014 (8)
Travanj 2014 (8)
Ožujak 2014 (8)
Veljača 2014 (9)
Siječanj 2014 (7)
Prosinac 2013 (11)
Studeni 2013 (9)
Listopad 2013 (14)
Rujan 2013 (9)
Kolovoz 2013 (4)
Srpanj 2013 (3)
Lipanj 2013 (3)
Svibanj 2013 (6)
Travanj 2013 (5)
Ožujak 2013 (4)
Veljača 2013 (5)
Siječanj 2013 (6)
Prosinac 2012 (6)
Živi dugo i igraj.

Ponestalo vam mojih sadržaja? Evo vam onda još neke stvari koje se tiču igre:

- Moj popularni vodič zavođenja "Umijeće Igre"
- Moj forum
- Moji newsletteri iz 2013. i 2014. godine
- Moja kolumna na Return of Kingsu
- RooshV
- Roissy (Heartiste, Chateau)
- Dalrock

Ostali zanimljivi sadržaji:

Without Hot Air
Non-Intervention
No-nonsense Self-defense
The Social Pathologist

Igniss - Gdje politička korektnost odlazi umrijeti.

nedjelja, 30.09.2012.

Zašto oženjeni muškarci zarađuju više?

Oženjeni muškarci u prosjeku zarađuju do 30% više od samaca (muškarci koji žive s nevjenčanom partnericom također u prosjeku zarađuju do 15% više od samaca). Čak i kada se korigira za sve varijable koje utječu na potencijal zarade, poput dobi, profesionalnog usmjerenja i poslovnog iskustva, i dalje ostaje razlika od cca 7% između oženjenih muškaraca i samaca, odnosno cca 3% između muškaraca u nevjenčanom zajedničkom životu s partnericom i samaca. To se događa zato što postoji stara patrijarhalna zavjera u kojoj šefovi daju bolje pozicije i plaće muškarcima koji nose vjenčani prsten i time održavaju kavez zastarjele, tradicionalne institucije braka oko svojih žena.

Zezam vas. Objašnjenje je zapravo vrlo jednostavno: oženjeni muškarci rade više, ulažu više radnih sati, te se više trude tijekom radnog vremena. Dok manjina to radi samo zato što spada u radoholičare, velika većina je jednostavno više motivirana - činjenicom da imaju obitelj i djecu za koju se treba brinuti, te češće i sve ostale dijelove obiteljskog života koji idu uz to (kuća, stan, namještaj, auto etc.) To je sasvim normalno.

Osim toga, oženjeni muškarci se češće osjećaju potplaćenima i imaju prioritet zarađivati koliko god je moguće više uz maksimalno zalaganje i usavršavanje. Ukratko, muškarci u braku su ti koji će žrtvovati svoje vrijeme, zdravlje i energiju na sve manje glamurozne poslove koje bi samci možda preskočili - jednostavno zato što su prinuđeni troškovima hrane i odjeće za djecu, otplatom kredita i sličnim sitnicama. Jednom kada imaš kredit, moraš raditi htio to ili ne htio. Kladio bih se da koristi ne prestaju već tu: nemam trenutno podatke, ali pretpostavljam da oženjeni muškarci također žive dulje, te imaju manje stope kriminaliteta.

Koliko je nevjerojatna snaga ovog efekta možete vidjeti i iz činjenice da je istraživanje provedeno 2010. produciralo ovako veliku razliku čak i kada se uzme u obzir neprijeporna moderna tendencija jednog dijela žena da ih najviše privlače propalice, alkoholičari, nasilnici, kriminalci, neradnici i kreteni u svakom drugom smislu, koji svi bez sumnje zarađuju manje od muškog prosjeka i od samaca.

E sad, spomenuta razlika nije ništa loše. Dapače, tijekom posljednjih nekoliko milenija je to bila osnovna postavka koja je gurala našu civilizaciju naprijed. Muškarci koji usmjeravaju svoje međusobno natjecanje za ženke u nešto korisno i što ima međusobnu singergiju - u obliku suradnje, proizvodnje, kompromisa, poštovanja, korisnog rada i sl. - vode do stabilnosti i razvoja društva koje koristi oba spola.



Nasuprot tome, muškarci s osobinama mračnog trojstva, koji su izrazito nepomirljivi, neempatični i agresivni predstavljaju suprotnost. Muškarci neskloni suradnji i vođeni jakim nagonom avanturizma i zadovoljavanja samo vlastitih potreba, nisu cigle na kojima se može graditi civilizaciju.

U doba kada raste stopa razvoda, neprijateljsko zakonodavstvo čini brak sve manje privlačnom idejom muškarcima, a žene iniciraju sve veći i veći dio spomenutog uništavanja brakova, te je stoga oženjenih muškaraca sve manje i manje, mislim da nam je svima jasno prema kojem se trendu polako krećemo. Po svim trenutnim indikacijama, ne vjerujem da će većina nas - bez obzira na spol - uživati u ishodu.

Oznake: brak, civilizacija, novac, patrijarhija. razlika u plaćama


- 14:01 - Komentari (25) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.


Voljeli biste da obradim neku temu ili trebate pomoć s ljubavnim problemom (za oba spola)? Komentirajte/ pošaljite na: ignissblog(na)yahoo.com
Ako ne napišete drugačije, prihvaćate mogućnost njegove prezentacije na blogu. Vašu adresu, sliku, ime i detalje NIKADA NEĆU OBJAVITI.
Na isti mail zatražite dozvolu za prenošenje članaka.


Klikom na gumb ispod otvarate PayPal prozor za donaciju Ignissu.

Molim donirajte jedino ako osjećate da vam je moje pisanje znatno promijenilo život na bolje i želite se zahvaliti i ovim putem. Nemojte donirati kao političku poruku, naknadu ili motivaciju za privatni savjet, ili kupnju knjige alternativnim putem.


Na lijevoj strani prozora možete unijeti iznos (u USD), a na desnoj poruku uz donaciju.

Unaprijed hvala!

Podržite Igniss blog i postanite pokrovitelj na Patreonu