07

četvrtak

srpanj

2022

Problem Splita (i Hrvatske)




Većina stanovnika Splita bi najradije da na izborima nitko ne pobijedi. (Stoga, ne izlaze ili izlaze bez prethodno izgrađene vlastite biračke opcije).
A oni (manjina) bi upravo to, sa što manje glasova bi osvajali vlast jer tada odgovaraju (pokriće za vlastite loše namjere) samo sebi i službama koje ih instaliraju (rusi, srbi, pa čak i kolumbijci).

Demokracija nisu nakaradni izbori, već svakodnevna odgovornost za društvo i zajedničke obaveze.

Podjednak je problem cijele Hrvatske što upućuje da je Split nedvojbeno Hrvatski.
Zabunu stvara pomak cijele Hrvatske ka civilizacijskom krugu Rusije (pravoslavna civilizacija), što je ogroman gubitak za Hrvatsku, a maleni dobitak za pravoslavlje.
Pupovac (Vlah) je hrvatsrbindrughumanistpolitičarlobistagent, njemu i nama bi život bio znatno bolji da je Vlah, Hrvat ili Srbin u Hrvatskoj.

Većina Hrvata bi najradije da na izborima nitko ne pobijedi, a oni (manjina) bi sa što manje glasova osvajali vlast (ruski model).
Ali to nije demokracija. Niti život kojim bih ja htio živjeti.

Samo postojanje pLenkovića je "teško" ruganje s demokracijom, zdravim razumom i životom.


Oznake: stanovnici Splita, izbori, demokracija, manjina, civilizacijski pomak

29

utorak

rujan

2020

Mentalna higijena (jednog srboljuba) nacije - bespotrebnost žrtava u Varivodama



Pojedinačno, čovjek je izložen mnogobrojnim podražajima koji u složenoj strukturi moždane građe iznjedri različiti psihološke (pa i psihičke) karaktere.



Svakodnevna izloženost srbo-jugoslavenskoj (proruskoj) agresivnim namjerama izaziva stanje pojačanog obrambenog refleksa.

Svojedobno, za vrijeme titove jUgoslavije, u ljeto sedamdeset neke, u blizini obala rijeke Krke je pronađeno dječije unakaženo tijelo. Glasine su govorile kako je divlja životinja to napravila. A prijatelj žrtve (također dijete, koje je sa zajedničkog kupanja krenulo drugim putem, tvrdilo je kako su četnici ubili dječaka). S događajem je povezan pad Jovanke (Broz) i Gojka Polovine.
U selu Kričke, osamdeset neka (taman pred rata), srbi ubijaju srbina milicajca kojem je suživot s Hrvatima bio prihvatljiv.

Sustavno su jNa, partija i četnička organizacija spremali Vlahe na bespovratan razdor u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini (Hrvatska do Drine).
Stoga je neumjesno žaliti za žrtvama za koje se ne zna počinitelj, jednokratnim navođenjem o bespotrebnosti tih žrtava poslije rata (Varivode).
Bespotrebnost se odnosi na Hrvate, ali ne i na gubitnike (jNa, partija, četničija).
Barem toliko o forenzici i motivima počinitelja zločina znamo. (četnik pLenković ne zna.)


Bespotrebnost žrtava u Varivodama, da su Hrvati počinitelji, proizlazi iz snage nacije (potrebne za ekonomsko funkcioniranje)(u kojem neprilagođeni nemaju uvjeta za opstanak u ekonomskom smislu).
Sama pomisao da su Hrvati počinitelji zločina u Varivodama podrazumijeva tešku anomaliju osporavanja hrvatske nacije i nesposobnosti društvenim sankcijama izvršiti očuvanje hrvatske nacije.
Zar je lakše Hrvatima odbijati pravo na državu i naciju, ili pravoslavnoj (vlaškoj) manjini priznati tu državu i naciju?

Da, poprilično mi je načeto mentalno stanje svakodnevnim društvenim slalomima koje izvode hrvatske četničke snage.
U Hrvatskoj ratuju hrvatski četnici, vlaški četnici i partijski ateistički mentalno poremećeni kepeci (s 4 000 partijskih glasova hoće biti premijer, razvrći vatikanske ugovore i tUđmana proglasiti zločincem - pEđa).
Vladajući (četnički okot) nameću stanje u kojem nitko ne ne štiti srbe već zloupotrebljava Vlahe (kojima ni Hrvatska ni Srbija nisu domovina).
Mentalna higijena polazi od pretpostavke kako socijalna sredina utječe na mentalno zdravlje, a zaboravlja istaknuti kako mentalno poremećeni (bolesnici) utječu negativno na socijalnu sredinu, trajno je deformirajući ka potpuno neprihvatljivom obliku postojanja.

Hrvatsku nema tko voljeti (nitko je ne brani)


Oznake: mentalna higijena, srboljub, bespotrebnost, Varivode, jna, partija, četnici, forenzika, nacija, osporavanje prava na državu, manjina, vlasi, zloupotrebljavanje Vlaha, bolesnici kreiraju društvo

19

ponedjeljak

prosinac

2016

Krvoločnost je preduvjet preživljavanja


Partizanski antifašizam nije obrana ljudskog dostojanstva već obrana Moskve u plićacima Jadranskog mora.

Sustavno (u jednoumlju jedino) ustrajavanje na tumačenju komunističkog ustanka kao jedinog ispravnog (i humanističkoga) puta pod okupacijskim uvjetima je iskrivljavanje povijesnih i tada važećih pravnih činjenica.
Kapitulacija je međunarodno pravno legalni instrument (poštede daljnjih stradanja civila). Kolaboracija je slijed kapitulacije (podjednako instrumentalizirana u zaštiti civila).
Moralizirati o isključivosti (antifašizmu) pri tada važećem ratnom pravu na odmazde nad civilima u slučaju oružanih napada na okupacijsku vojsku nakon potpisivanja kapitulacije (sa svrhom zaštite civila) je antihumani čin.
Cilj komunističkog ustanka nije progon okupatora već simbiotičko provođenje komunističke revolucije u ratnim uvjetima (što je tadašnjim ratnim pravom bilo zabranjeno).
Dakle, međunarodno pravno (uključujući konvencije o ratnom pravu), partizane i Tita ne smatraju legalistima (već banditima). To što je Crvena armija "pregazila" Poljsku, Bugarsku, Rumunjsku, Bugarsku, Istočnu Njemačku, Estoniju, Litvu, Latviju, Kurilske otoke i Jugoslaviju nije odraz humanosti antifašizma, već strategije koju je Staljin promovirao u ratnim i poratnim međunarodnim odnosima: obrana komunizma/socijalizma i Moskve uspostavom marionetskih režima odanih Moskvi.

Danas se podjednako sitnim novcima stvara politička struja (plaćena i logistički vođena iz Moskve) koja izaziva podjelu nacije (na prorusko-pročetničku manjinu i uplašenu hrvatsku/nacionalnu većinu). Problem Hrvatske nije strah od Srba, četnika, Rusa već siromaštvo u kojem su gladni spremni (odbacujući pripadnost naciji) djelovati protiv zajedničkog interesa.
Hrvati moraju takve ili nahraniti kruhom ili ugušiti jastukom.

Josipović (ruski agent, frflja, priglup, ambiciozan - (rođeni) izdajica ). Mesić (četničko-ruski agent, priglup, neambiciozan, svejedno (jer je rođeni) izdajica). Milanović (rođen jadan - izdajica). Pusićka (koju je Savka (izdajica) inaugurirala, rođena nikakva, cijeli život nikakva, izdajica).
Po sitne novce se zaputio Pernar (pa stalno tracka gluposti o kapitalizmu, NATO-u i koječemu). Markovina, Pilsel, Pupovac ... sitni kokošari kojima rusi vladaju bićem. Robotizirani ruski agenti. Koji se bez straha suprotstavljaju razumu.
Vrhunac je rusko potpomaganje obnovi antifašističkih spomenika sa stotinjak tisuća eura godišnje. Znaju li Rusi da se 1945.,, 1991., u Hrvatskoj bježalo od njihovih pokolja, podjednako kao danas u Alepu? Gdje god dolaze ili potpomažu humanost krv teče u potocima. Oni koje Rusi plaćaju i potpomažu nemaju pravo propovijedati humanost. Bando primitivna (potukli ste narode sibira, Poljske, Hrvatske, ... i koristite njihova prirodna bogatstva).
Hrvatska ljevica je ruska krvoločno-izdajnička svojta (koju ćemo ugušiti brutalno).
Krvoločnost je preduvjet preživljavanja.





Oznake: partizanski antifašizam, jednoumlje, komunistički ustanak, kapitulacija, kolaboracija, zaštita civila, međunarodno pravo, ratne konvencije, Staljinov koncept marionetskih režima, današnji koncept ruske sigurnosti, plaćenici, manjina, glad, odstupanje od zajedničkih interesa, krvoločnost