novi korisnik

kreiraj blog!

registriraj me!
Isključi prikazivanje slika

11

uto

01/22

Puž poštar

stella.blog.hr


Još davnog 22. prosinca poslala sam novogodišnje
čestitke, sve istovremeno, i službenica na šalteru
je sve pečatirala preda mnom..
Sve sam ih sama radila, na svojim fotografijama,
ovakve

i ovakve.

Rezultat: U Njemačku su stigle nakon tri dana, u Rijeku
za tri dana, u Sombor i Valjevo za jedan dan,
a u Beogradu je prva stigla nakon 9 dana, posljednja nakon 20.
Pitam se, ako su svi poštari bolesni od korone, jesu li u
Beogradu unajmili puževe da raznose poštu?
Da li sad poštar izgleda ovako? Pitajte mecabg da li je
tako izgledao onaj koji joj je donio čestitku nakon 20 dana?

Demoliranje

caricauniverzuma.blog.hr

Prije svega, kako ste? Preboljeli?

Ja sam napokon, dobro. "Izdemoliralo" me, gadno. Nakon subotnje špice, bacilo me u krevet na dvadeset i jedan dan.
Tijelo mi je reklo da treba odmor. Glava nije slušala. Netko je došao i donio kovčeg s ključem. U njega je stavio moju glavu i doslovno ju "ubio".

Nijedan koktel ičega nije pomogao. Boli su me noževi, komadale sjekire po lijevom dijelu glave, pikale me iglice po očima. Iskreno, da sam se u nekim trenucima mogla ustati, udarila bih glavom od zid da dođe k sebi. To je ono staro pravilo ako ne radi televizor, udari ga da proradi.

Bacila sam se na stare recepte: svinjska mast na pluća i zglobove, čaj od konoplje za ublažavanje glavobolje. Zamotavala sam se u pamučne plahte. Ležala sam u mraku jer nisam mogla podnijeti svjetlost. Moj mali stan pretvorio se u tvrđavu koju nije bilo lako obići. Vukla sam se kao da nikad nisam hodala.

Nakon što je temperatura otišla, napustila me je glavobolja. Tijelu je bilo potrebno desetak dana da se podigne na staru razinu. Osjetila sam kako mi se organi muče. Svaki pokret je bio bolan. Sve je to sad iza mene. Vjerojatno i iza nekih od vas.
Nije bilo lako biti sam, no nisam htjela nikom prenijeti virus. U tom cijelom procesu potreban vam je tvrdoglavi prijatelj koji će vam donositi ručak svaki dan i čistu posteljinu. Takve čuvate.


Mene ponekad opere koje su posljedice. Vodi li itko brigu o preboljelima, osim brojke u registru.

Snimke raznih luđak(inj)a...

toco1980foto.blog.hr

Histeričnih ljudi svih mogućih vrsta, samozvanih redara i besposličara koji zabadaju u tuđi život i posao, te umišljenih dušebrižnih mimozastih umišljenih veličina kojima sve živo i neživo smeta i narušava komociju, pa se bune, drame i prijete drugima oko sebe, danas ima sve više i više. Takve persone su u stanju doslovno iz ničega stvoriti problem, te stvoriti dramu i neugodnosti neproblematičnim ljudima oko sebe, samo zato jer im je ili jako dosadno u životu pa žele pozornost, ili zato jer umišljaju da imaju ekskluzivno pravo na to da sve što se oko njih događa mora biti po njihovim željama, očekivanjima i zamislima. Ili oboje.

Inače, bitno je napomenuti da kod takvih psihički rastojenih osoba ne pali nikakvo logičko uvjeravanje - one zbog deluzija i vlastitog osjećaja "važnosti" i "nepogrešivosti" u glavi imaju unaprijed složen scenarij za koji su uvjerene se događa ili očekuju da će se dogoditi, bez dodira sa stvarnošću, te se tako i ponašaju, tj. druge oko sebe smatraju problemom pa "istjeruju pravdu".

Iako je najjednostavniji način takve ljude naprosto ignorirati, i jednostavno se maknuti od njih, to ponekad nije moguće - ako se radi o nekoj jako nametljivoj i agresivnoj osobi, ili ako se drama događa na nečijem radnom mjestu, a dramu radi neka samodopadna mušterija, slučajni prolaznik ili "velevažni" kolega...

U takvim situacijama, kada takve persone naprave dramu doslovno iz ničega, jako pomaže pri ruci imati nekakvo sredstvo za snimanje videa (kameru, mobitel s kamerom, gopro ili bilo što drugo), pogotovo ako na lokaciji nema videonadzora (a ponekad čak i tada jer videonadzor u velikoj većini slučajeva ne snima zvuk) kako bi se zabilježile takve situacije, pogotovo zato jer se tu vrlo često događaju lažne optužbe, pokušaji izvrtanja situacije u svoju korist (gdje tlačitelj tvrdi da je "žrtva" situacije koju zapravo sam zakuha), te razna glumataranja (npr. "ozlijede" od nepostojećeg napada i tome sličnog). Uz to, takve videosnimke mogu u slučaju potrebe pomoći policiji u "raspetljavanju" takvih situacija, pogotovo ako dođe i do fizičkog obračuna ili uništavanja imovine.

Naravno da ne treba ni spominjati da se od takvih persona pod normalno može očekivati i to da one "zabranjuju da ih se snima" ili čak zbog snimanja prijete tužbama ili zvanjem policije, iz prostog razloga da njihovo divljanje, nametljivost i agresija ne bi bili zabilježeni na snimci, a snimka koristila kao mogući dokaz protiv njih da su nekoga maltretirali, remetili javni red i mir, prijetili, vrijeđali, uništavali imovinu ili se fizički obračunavali. No u općoj populaciji ima onih koji smatraju da takve situacije i ekscese (u kojima neka psihički rastrojena osoba izvodi cirkuse ili nekoga maltretira ili napada) ne smije snimati iz ovog ili onog razloga (od već poslovičnog spominjanja GDPR-a, pa do navođenja nepostojećih "zakona" i svih drugih mogućih antifotografskih demagogija) čime zapravo staju na stranu takvih ekscesnih osoba...

Na internetu (npr. na YouTube-u) se može naći velike količine video snimaka takvih persona i njihovih ekscesa. Evo ih samo nekoliko...:Osamljeni cvijetič

carstvo-snova.blog.hr

Ostao je samo jedan mali cvijetič, a meni toliko drag....
orhideja-cvet
Tu je zima, znači, doči če i moje proljeće....

Srca za na vilivu

slucajnosrce.blog.hr

Da, neka su srca kao stvorena da ih se nabode.(srce uočila Mela)

* Piletina ...

minus40kg.blog.hr

... i opet, što da se radi.
Tako skroz obično, a tako fino ;)


Staviš krumpir i piletinu u pećnicu i pečeš :)))

Serviraš uz zelenu salatu i to je to.
Zapravo izvrstan obrok.


P.S.
Blog, kao i realni život, nude svašta,
a na nama je što ćemo si birati,
i tako je pošteno, što tražiš,
uglavnom to i dobiješ ;)

Brrrrrrr....

rossovka.blog.hr

Ajme šta je danas hladno. Nije neki debeli minus, al drži sjeverac pa je šljiva samo takva.

I onda ja krećem kući s posla. Na sebi imam majicu kratkih rukava, dolčevitu, vestu na kopčanje, grilonke, flafi čarape iz lidla, hlače, pernatu jaknu, debelu kapu i rukavice. I cvokoćem. A onda vidim tipa koji ide prema autu na parkiralištu U MAJICI KRATKIH RUKAVA. Još se sagne jer mu je nešta ispalo pa sijevnu gola leđa. Tu je meni momentalno još hladnije, iako imam robe na sebi da jedva hodam.

Pa mi palo na pamet kako je prije dosta godina jedna frendica slavila rođendan. Krenulo se u bircu za lagano zagrijavanje, pa se odlučilo produžit u disko, kad je bal nek je maskenbal. Kad ja pogledat kroz prozor...a vani vijavica. Znači snijeg ne da pada, nego ne vidiš ništa vani koliko pada. Šta sad, do diska ima pun kufer hodat? Srećom ugleda slavljenica u bircu nekog svog poznanika, pita da jel nas može odvest. Može on, kak ne bi mogo, al da mu pomognemo očistit auto od snijega kojeg je nakrvalo četrdeset centimetara minimum. Pitamo - koji je tvoj auto, kaže on - eno ga preko na parkiralištu, treći po redu.
Izašle mi, krenule čistit, eto i njega - osto platit cugu. Gleda on auto koji postaje vidljiv, i kaže nešta za ne povjerovat - jebote pa ovo nije moj auto. Mi prvo ostale ko začuđeni svatovi, a onda ga skoro zadavile. Srećom je nekom palo na pamet da pogleda luđak registraciju, da ne čistimo sve aute redom dok ne skuži koji je njegov.
Jedva se nekako probili do diska po toj mećavi, a onda ko šlag na tortu slavljenica i vozač pali na tri metra od ulaza i razbili se ko sijalice pa ušli u disko ko dva snješka. Bila je to jedna od proslava koje pamtiš sto godina.

A ja sam zapravo htjela reć da ne volim zimu, evo me zafafuljana u toplu dekicu i pijem čaj. Kad će ljeto...

( photo by Zajebanko )


OVA KNJIGA

shadowofsoul.blog.hrslika: digital art


u ovoj knjizi rastu ruže,
i cvjetaju jasmini,
poljupci se sami probude
kad se proljeće nasmiješi

lažno svjetlo jače sjaji,
primamljivije doziva,
nikad ne proziva,
sve daje
i lažno sjati ne staje

njegov vijek je kraći od noći
i sa mnom to neće moći,
jer istinsko Svjetlo jače sja
i njemu se predajem ja

napisano: 30.11.2018. iz zajedničke zbirke poezije
"ZLATNA KOČIJA STIHOVA NA PUTU ZA OČARAVANJE"


https://www.magicus.info/ostalo/poezija/moje-pjesme-u-zborniku-grupe-autora-zlatna-kocija-stihova-na-putu-za-ocaravanje

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem
ISBN 978-953-5938-1-5
Sva autorska prava pridržana. Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.

PROMAŠENI ŽIVOTI

prokleta-od-daljina.blog.hrslika: digital artist

jedino što imaju
jesu njihovi promašeni životi

promašeno djetinjstvo
bez radosti i igre

promašeni uspjesi u školi
ili namaknute ocjene

promašeni i nedovršeni studiji
jer im ništa nisu značili

promašeni ljubavnici
jer im je novac bio jedini kriterij

promašene stipendije
koje su dobivali zahvaljujući prevarama

promašeni muževi
od kojih su tražile smisao života

promašena djeca
koja su im bila na raspolaganju
kao mediji njihove vlastite mržnje

promašeni poslovi
promašene kuće
promašeni automobili
promašene migracije
promašeni novi svjetovi
promašene religije i crkve
promašeni planovi za budućnost

ukratko njihova jedina stvarnost
bila je u njihovim promašenim životima

Šnjofati se mora

carapa.blog.hrNikad bolji vegeširanac.

Ovaj put sam umjesto sojinog mlijeko stavila sojinin jogurt u stari kruh , pomiješala sa lećom, mrkvom, lukom, češnjakom, salnutkom, peršinom, sojinom ljuskicama i začinima, uvaljala u krušne mrvice i stavila u duboko ulje.

Rizi-bizi .

Domaća cikla na koju sam zaboravila staviti ribani hren.Tragovima zečeva, KT HPO 12.1.

macasumarica.blog.hr

Svanula je subota, dan za koji smo planirali napraviti kružnu rutu Žumberačkim gorjem, no prvi puta sam zbog mamurluka morala odustati od težih napora. A i zimi koliko vidim ne "zbrajam" kilometre baš. Ali zamislite ovo.
U svibnju 2019. godine, Nirmaj Purja (vjerojatno trenutno najpoznatiji nepalski penjač, šerpa, Planinar) mamuran se uspeo s ekipom na vrh Kanchenjunga na 8586 metara (treću najvišu planinu na Zemlji) u samo jednom danu!!! Dio je to, kako ga je nazvao, "Projekta Moguće" kojim su Nepalci dokazali da se mogu za 6 mjeseci i 6 dana popeti na 14 najviših vrhova na Zemlji. Svi vrhovi se nalaze u zoni smrti, sve iznad 8000 metara nadmorske visine, gdje je čovjeku na raspolaganju samo trećina kisika koju inače udiše zrakom. To je fascinantno. I nažalost pogubno za dosta penjača, što je bio slučaj s kojim se Nirmaj u pokušaju spašavanja susreo. Ono što je mene posebno dojmilo je ta potreba za spašavanjem drugih i ne osuđujući stav. Evidentno je kada vidiš nekoga na 8450 mnv da je ostao bez kisika, da je to fatalna greška. Ali taj Nims riskirao je svoj život i uspio u 6 mjeseci spasiti četvero penjača. Leave nobody behind.
Povratak na moju malenkost čija noga je zakoračila na tek nešto više od 10% visine najviših planinskih vrhova Zemlje.zubo
Gdje ćemo sad, pitam se kada sam već odlučila ipak nekamo laganije...Odlučili smo se za planinu s koje se vidi lijepo i istok Žumberka i zapad Samoborskog gorja - na Zečak. Polazište su nam bile Svetojanske Toplice, izvor fine termalne voda, kao idealne za detox. Odmah pored je i izvor svježe vode. Besplatne!


Možda je to bilo do mojeg trenutnog stanja svijesti, ali staza za Zečak je dosta loše markirana, tj. nije uopće očišćena. Na puno dijelova po putu su porušena stabla i premda vas po jednom opisu rute "intuitivno šuma vodi", čak i sada zimi kada nema vegetacije teže se snaći. To su mi potvrdile dvije gospođe koje smo susreli kod silaska. Prije nego uslijede prekrasne fotografije sa Zečaka, moram zapisati za dnevnik da mi je čak malo bilo slabo te sam se htjela zavući negdje u zečju rupu.


A ako nečega ima na Zečaku, to su zečevi. Polako se pred našim očima stvorila bjelina, a s njom i otisci šapa. Jedan zec je točno išao po stazi.


I eto nas još malo pa pri vrhu. Dalje ostavljam riječi u fotkama (koristim samo jeftini mobitel ali je svejedno top:) . Do sljedećeg skakanja!

Sport i glazba

fragmenti2.blog.hrOdlična folk grupa iz Regine u Kanadi. Moja preporuka za slušanje.

zna li tko?

andrea-bosak.blog.hr

da mi objasni kako da zaradim dnevno bar sto kuna kako bih koliko toliko popravila kućni budžet jer dok platim sve račune skoro mi ništa ne ostane za raspodjelu do idućeg mjeseca a tako bih voljela imati barem 100 kuna dnevno.
Tražila sam mogućnost da radim preko neta ali svugdje traže početni ulog.
Kao influencer raditi ne mogu jer moje tijelo nije stvoreno za fotografiju, niti se krećem u krugovima mode,
pa me silno zanima kako zaraditi dnevno sto kuna da pomogneš sebi a ne oštetiš nikoga.

Statistika

Zadnja 24h

6 kreiranih blogova

148 postova

383 komentara

170 logiranih korisnika

Trenutno

3 blogera piše komentar

15 blogera piše post

Blog.hr

Uvjeti korištenja

Pravila zaštite privatnosti

Politika o kolačićima

impressum