novi korisnik

kreiraj blog!

registriraj me!
Isključi prikazivanje slika

22

sub

01/22

Legenda jednom, legenda uvijek

star-rose-bloger.blog.hr

Što reći o Akiju, to godine lijepih nota i njegov glas koji nas je pratio pišu. Legenda s kojom smo stasali, plesali, pjevali imali tulume i trenutke uz njegove pjesme proveli. Bio je i ostao legenda Parnog Valjka, uvijek s nama. Toliko uspomena a pjesme za duga sjećanja kao što nas je godinama on uveseljavao, činio da sanjamo pa kroz pjesme zaljubljujemo i volimo. Ostajemo vjerni i pratimo, koncerti ili nešto drugo on je s nama vjerno bio dugo. Hvala ti Aki legendo.. sada gore pjevaj i dalje krasi dvorane koncertima jer tvoj glas ostaje vječan. Pamti te tvoja vjerna publika.
Pjesma Ljubavna..
"Ne daj se, pjevaj pjesme ljubavne. Zaplači kad te nitko ne vidi." Samo jedna u nizu ali srce pamti njegove balade..
R.I.P Aki Rahimovski

* Omražene hrenovke

minus40kg.blog.hr

Njih nitko normalan na blogu ne jede,
jer to je gotovo pa vegetarijanski proizvod,
da ne kažem čisto smeće, tj. otpadci, zar ne :)))Naravno, to što na deklaraciji piše nešto sasvim drugo
ta koga briga, pa znamo mi da svi oni samo lažu,
jedino smo mi sami ispravni baš do nebesa,
ali eto, živimo u zemljici čudesa i laži :)))

Sorry,
baš sam uživao u ovom obroku,
i tako to ponavljam skoro svake godine :)))
Argumenti tako često kvare zabavu, da ih sram bilo,
pa što nam preostaje nego ih prigodno ogrnuti,
u ono što nam već paše u datom trenutku ;)

Ovo je kao nasmijani post, a zapravo ...

Aki Rahimovski je umro :((((((((

idemo-na-deng.blog.hr

album moga najranijeg mladenaštva......

AKI RAHIMOVSKI - POČIVAO U MIRU BOŽJEM

moj-plavi-svijet.blog.hr


izvor: internet"Ma što da želim sve je tako daleko
i sad mi žao sve bih opet ponovo
najljepšu pjesmu tebi bih pjevao
hej, kamo sreće da sam pjevat' mogao

Ptice u bijegu, tišina gradi zidove
zvoni zbogom, riječi kazne Božje
te tvoje usne opojne, još uvijek sanjam
kako su me ljubile

Jesen u meni tuguje,
zašto sanjam čemprese
moje ceste ne vode nikuda bez tebe
jesen u meni caruje, a u tebi proljeće
ni Sunce ne može, ne može kroz oblake
rano moja, hej

S' kime sada putuješ
ma što da bilo nemoj da mi tuguješ
najljepšu pjesmu tebi bih pjevao
hej, kamo sreće da sam pjevat' mogao"

autor Husein Hasanefendić - Hus.

Biološka križaljka

blogokviz.blog.hr


Dobro došli na blogokviz!

Danas objavljujem križaljku na temu biologije.

Križaljka se ispunjava online. Kliknite na redak koji želite ispuniti ili na tekstualni opis za traženu riječ i počnite s ispunjavanjem retka. Aktivni kvadratić je svjetloplave boje.

Ako redak točno ispunite na tekstualnom opisu će se pojaviti zelena kvačica, a ako ispunite netočno pojavit će se crveni križić.

Slova i riječi možete brisati i ponovo pisati dok ne napišete točnu riječ. Križaljka se ne podnosi i ne vodi se statistika igre. Across znači vodoravno, a Down okomito.

U donjem desnom kutu okvira križaljke imate opcije smanjivanja i uvećavanja križaljke, opciju printanja i opciju "čišćenja" križaljke, odnosno brisanja svega što ste napisali.

U komentaru ću staviti link gdje možete vidjeti točna rješenja ako vam nije sve pozelenilo :)

Uživajte u križaljci :)

Ako ste propustili koji kviz ili križaljku, poveznice su sa strane u boxu :)

DOBAR SAMARITANAC

liora.blog.hr

Neki zakonodavac htio je iskušati Isusa pitanjem što mu je činiti da baštini život vječni. Odgovor je bio da ljubi bližnjeg svoga kao samog sebe.
Ali, ponovo on pita, tko je moj bližnji?
Tada je Isus ispričao priču o čovjeku koji je putovao iz Jeruzalema u Jerihon. Putem su ga napali lopovi, pokrali, istukli i ostavili ga polumrtvog. Onuda je prolazio svećenik, pa levit, no nisu se obazirali na njega. Zatim je prošao Samaritanac, koji mu je povio rane uljem i vinom, odveo ga je u gostionicu, pobrinuo se za njega. Sutradan je dao gostioničaru još novaca da brine o tom čovjeku, jer je morao ići dalje, a ako potroši više, na povratku će mu vratiti.
Koji je od ovih ljudi bio njegov bližnji? Onaj koji je pokazao milosrđe.

Svećenik i levit su bili vjernici, ali ipak su pokazali nečovječnost. Oni vide, ali ignoriraju. Vjerska znanja ili pripadnost određenoj religiji prazni su bez akcija koje ih podržavaju. Ljubav je djelovanje, a ne samo neki osjećaj ili teorija. Na žalost, oni ne vide vezu između slova zakona i duhovnog zakona.

Tko su lopovi? To su sve one brige, nesreće, problemi, sve ono što nas je u životu slomilo, ili na neki način obilježilo, pa sada djelujemo kao da u nama nema života.

Tko je dobar Samaritanac? To je Bog na djelu. Bez ikakvih pitanja tko je čovjeka napao, nesebično povio mu je rane, smjestio u gostionicu, platio da se čak brinu o njemu dok on ponovo ne dođe. Bez da traži ikakvo jamstvo, bez da traži ikakvu zahvalnost. To je Bog koji iscjeljuje i brine o nama iako smo možda slomljeni ili zabrinuti.

Kada je Isus objašnjavao tko je naš bližnji, namjerno je uzeo Samaritanca iz razloga jer židovi nisu prihvaćali Samaritance, za njih su oni bili nečisti nevjernici. Naš bližnji je onaj koji čini djela milosrđa, a ne onaj koji samo izgleda tako.

Djela milosrđa dolaze iz srca. Često je potrebno duhovno iscjeljenje, pa tek onda slijedi fizičko iscjeljenje. I iz priče o Samaritancu učimo da božje milosrđe može doći iz različitih, neočekivanih izvora.
Kad kažem djela milosrđa dolaze is srca, pitam se koliko milosrđa u svojem srcu imamo prema sebi samima. Koliko smo puta prema sebi samima bili baš kao levit i svećenik – nešto vidimo u svojem životu, svoje ponašanje prema sebi samima, ali ignoriramo. Ili toleriramo.

Ova priča mi je divna jer nam govori da usred pustinje, usred kamenitog i opasnog krajolika, uz sve nevolje koje možemo imati, pojavljuje se božansko milosrđe.
I baš zato jer ne znamo odakle će se pojaviti i na koji način, ako želimo iscjeljenje otvorimo se za nešto lijepo i neočekivano. Neka ta prekrasna Sila djeluje u našim životima. Povjerujmo i prepustimo se. To je proces. To je proces Ljubavi i Transformacije, toliko suptilan, ali učinkovit. To je Proces koji vodi Bog.

Prividno mrtvilo

bergaz.blog.hr

Još mjesec, mjesec i pol!

Ponikve, siječnja 2022.

ima veze sa životom

donabellina.blog.hr

Svaka žena koja godinama sjedi kod kuće i samo brine o domaćinstvu i djeci ponižava sebe!

reče Mihail Labkovski, psihijatar i psiholog koji je savršeno secirao muško ženske odnose i greške o kojima se ne razmišlja dok ih rade oba spola.
U našoj kulturi postoji hipertrofičan kult mladosti i u 45.godini muškarac je užasnut činjenicom da stari ,a da bi sebe uvjerio u vlastitu privlačnost , svaka mladja od njega predstavlja mu izazov.


A kod žena ?
Seksipil je isključivo vezan za ono, što žena doživljava u sebi i o sebi. Ni izgled, ni bore ni težina nisu bitni kao parametri seksipila kod žena , kao što ni hodajuće "lutke" popunjene botoksom ni filerima nikada nisu garancija pravog seksipila - one su samo trenutni objekti koji zaustavljaju muški pogled.

Interesantan je detalj kako je sam autor izbjegao vlastite zamke : 30 godina, kaže Labkovski , ja predajem i čitam i rutina je njegov obrambeni mehanizam pa iz te rutine izlaze brojni savjeti, kritike i mogućnosti kako pomaže onima, kojima se još može pomoći savjetom.

********************
„Nikada se ne treba družiti sa oženjenim muškarcima. Oženjenom čovjeku nije potrebna žena, on je već ima kod kuće.“

„Nikome ne treba netko, tko ni sebi nije potreban! Jednostavno: on je – takav kakav jeste. I ti si, baš takva kakva jesi. Ili se osjećate dobro zajedno, ili morate da raskinete. Još bolje da to učiniti prije hipoteke ili troje djece..

Spašen

zeljkinkutak.blog.hr

Naslov: Spašen
Autor: Inna Moore
Izdavač: Innamorata
2021. godina
340. stranica

Kada ju pas natjera da ga čim prije izvede van u šetnju, iako je došla iz dvodnevne smjene, jedva stoji i gleda, ali udovolji mu. No, on nedaleko od kuće, kod kontejnera zastane i počne cviliti. Onako sva jadna i umorna, otvara kontejner i ima što vidjeti, muško tijelo, nepomično, u krvi i ozljedama. Isprva pomisli da je mrtav, ali kada pomakne ruku, zove hitnu i pokušava na sve načine pomoći čovjeku, hladne kože, dok su njegove oči, kada ju pogleda, pričale priču horora i strave. Od toga dana Aubrey se život promijenio iz temelja...

Priča o jednoj djevojci koja je samo razmišljala da li je uspijela spasiti čovjeka iz kontejnera. Toliko je opsjednuta time, da je raskinula vezu, dobila otkaz na poslu, pokušala na sve moguće načine saznati nešto više o njemu. Kada ga konačno pronašla, nije odustajala iako je bio bezobrazan i drzak prema njoj, pokušala ga je oraspoložiti, spasiti od duhova prošlosti. Nije ni sama bila svjesna da je njoj bilo potrebno spašavanje.

Priča o čovjeku koji je izdan od najboljeg kolege, nasamaren i mučen, odbačen u kontejner kao vreća smeća, izgubio posao koji je volio više od ičega, prihvatio obiteljski posao koji nije volio, ogorčen na sve i na onoga koji ga spasio iz kontejnera. Užasnim i bahatim ponašanjem pokušavao držati ljude podalje od sebe, ne dozvoljavajući da zavire u njegov život.

Kada su im se putevi isprepleli, nisu ni slutili da će na kraju jedan drugoga spasiti, uz puno uspona i padova.


Likovi iz knjige me naljutili, razočarali, digli živce, rastužili, rasplakali i na kraju oduševili. Malo je reći da Inna piše odlične knjige, da me i ovom kupila.


Ocjena 5/5

Dalmatino REFUŽO

star-rose-bloger.blog.hr

https://www.youtube.com/watch?v=x8rt_zEt91Q
Evo i pjesme ovdje.. uživajte ka Ja;)))

Ova pjesma me nekako takla u
neku žicu mene i ne mogu ju ovih
dana prestat pjevušit.. sva je neka
u mom stilu pa će to valjda biti razlog.
Pa eto tekst da se malo više zna na
koju mislim. Meni je baš baš lipa...:)))

Blago mome oku sta te gleda
ti mi stizes k´o najlipsa vijest
sta nebesa nisu kocka leda
za nas stol ces skupa sa mnon sjest´

Blagoslivjan korak di si prosla
svaku stopu, treptaj oka tvog
fala nebu sta si meni dosla
a priko praga prinija sam Bog

Ref.
Moje sunce, moja bila ruzo
oni sta se vole, znaju to
samo jubav izuva postole
i ka´ rukon skida svaku bol

Moje sunce, moja bila ruzo
oni sta se vole, znaju to
da se jubav ne daje refuzo
i na fete, ne stavja na stol

I kad sunce potone u more
ja mu ne dan da dotakne dno
jer bi more, podivjalo i bisno
srcu mome bilo pretisno

Ref. 2x

Da se jubav ne daje refuzo
i na fete, ne stavja na stol

I to smo dočekali...

fragmenti2.blog.hr
Nakon devet godina mog strahovanja: hoće li se vratiti ili neće, leži li negdje danima promrzao, gladan, polomljen... i je li uopće živ. I nakon devet godina moje neizmjerne sreće svaki put kad bih ga konačno ponovno ugledala: gladnog, i promrzlog...polomljenog, ali živog, Zlajo je konačno, osim što povremeno glumi Inspektora Rexa i profesora Roberta Langdona, odlučio otići u mirovinu i skrasiti se kod kuće. Sad je to i potvrđeno.
Deset dana nije izlazio van, pa čak ni pokazivao volju za izlaskom. Nekoliko puta mi se učinilo da ga mame daljine, kao što je to do sada uvijek i bio slučaj: puhalo il' padalo, zadržati ga se nije moglo dulje od pola dana...a ja sam obećala da i neću sputavati njegovu pustolovnu narav, sve dok on to želi... pa sam tako i prethodnih dana, kad god mi se učinilo da želi otići, provela kroz hodnik do izlaznih vrata... no on bi svaki put samo provirio malo van, pa kroz moje noge protrčao natrag u toplu sobu. Zapravo, sve do sinoć.
Sinoć kasno je ipak izašao, ali onda je meni bilo hladno pa sam utrčala u sobu, ubrzo zaspala i zaboravila provjeriti namjerava li se vratiti.
A htjela sam.
Jutros me dočekao stisnut uz ulazna vrata.
Kak' se čini, sve više postajemo nalik na ljudske parove kod kojih do mirovine sve štima, ljubav cvjeta, a onda se u mirovini više ne mogu ni gledati.zubo

Prekjučer je razbio jedan tanjur kojeg sam baš pazila, a prije toga sam ga dva puta upozorila da ne smije skakati na stol... i onda sam ga, takva ljuta, ne razmišljajući klepila iza uha. Skupio se kao čvarak - spustio uši i priljubio za pod... i mene je grižnja savjesti istog trenutka natjerala u trk po svježa pileća prsa.

Nekad si mislim kako je baš šteta što nemam djecu, jer ako bi ih tko znao odgajati, onda sam to ja... nema u odgoju do dosljednosti.
Nikad mu dosta

adminaizvrsnoguze.blog.hr

36039052-303-OBDACHLOSE

Na fotu je psihopat Blog@Blog iliti Blogi iliti Blogomoljac takozvani administrator.

I pored što je lud on je sranje
kakvog je ipak teško sresti
ludilom svojim daje na znanje
da osobna govna želi jesti.

Osobna govna ždere
punom parom ne od juče
i sotona od njega ruke pere
pa sam sebe za nos vuče.

Samo ga ludilo i zloba rese
a znade i još bolesniji biti
ako ti samo zlo ne nanese
tog manijaka ne treba kriti.

Zato životinju bez repa
nikako dostojno žaliti nije
na bilo koji način da krepa
velik se otrov u njemu krije.

Admin je on nekog bloga
po ukusu tuđe postove briše
vriđa i još mnogo više toga
ta napast da se ne rodi više.

I jadna je svaka ta multimedija
kod koje psihopat dužnost vrši
pa bih joj pozornost skrenija
da pravo na pisanje više ne krši.

LUKI-2

Blogerica Luki na blog.dnevnik.hr

O kako to njoj se dade
dežurati danju noću
dežurat i trpit jade
na Laptopu reći oću.

Od svitla na monitoru
pa zar ju ne bole oči
il sve radi za pokoru
dok joj vrat se ne ukoči.

Dobro to što voli pisat
al prkosit zašto mora
komentare drugom brisat
pitanje bez odgovora.

Postom sebe reklamira
rekao bih anđel to je
čim drugima neda mira
silni đavli u njoj stoje.

Vidi joj se po izgledu
al za bolest nije kriva
da s njom nije baš u redu
kad prkosi tad uživa.

10379301-593353687428997-92346774-ANDREA-BOSAK7-n

Nema većeg zla na blogu
od sotone iznad ove
lipše bih joj al ne mogu
napisao ja stihove.

I teže je zaslužila
al čovik se sažaljiva
blogosferu naružila
silne laži podvaljiva.

Od lopate jezik duži
a na post joj nitko neće
osim dok je ne prokuži
javi se joj neko smeće.

Uvridljive komentare
i klevete blogerima
na blogu joj još tovare
ali to nju ne zanima.

Odobrava ki i prije
ali brzo se naprnji
sve bi tila da prikrije
sama sebi obraz krnji.

2961703-404-Blogomoljac-se-drogira

Iznad je prikazan bloger Blogomoljac koji je aktivan na Blog.hr

I dok luđak drugoga ispravlja
te upute nepotrebne nudi
sa svih strana heroin nabavlja
i pametnog hoće da izludi
toj pogrdi nitko ništa neće
a admin ga na cool listu meće.

Pogledaj se
06/13/2015 (log)

NACHTFRESSER-I-PAS

http://nachtfresser.blog.hr/

Narodna izreka da je izgled ogledalo duše je opravdana.Ako je suditi po fotu iznad onda je ovaj gospodin zlo i napast.Za nadati se da će barem psa pustiti u miru jer životinja nije kriva što je gospodar naopak.Same oči mu puno govore.Daleko mu kuća od moje…

Za ovu budaletinu iznad
izmolimo nekoliko Očenaša
možda mu i pomogne
da se pametnije ponaša.

Kao i molitvu Zdravomarijo
pa možda i dođe k pameti
taj stvarno nije priseban
on vriđa i pritom se sveti.

I par molitvi Slavaocu
nek se izmoli uz ove
to sve za zdraviju razum
iznad ove glave ćelove.

NF-i-pas-Jin

Tip iznad se posve zamislija
a glumi razgovor sa psom
uistinu on je s pameti skrenija
i teško psu sa napasti tom.

Uz zla i bolesna gospodara
ali da na stranu bacimo šalu
bol i jad se životinji stvara
teško je psu Jinu uz budalu.

TEATRALNOM

avatar-TEATRALNI

Pismen li si blago tebi
u kući te nikad nebi
ni za gosta ni za slugu
postaju si traži drugu.

I jadna je majka svaka
pored takvog manijaka
zato nedaj Bože nikom
živiti sa takvim likom.

Rekao si nemaš dice
komentarom Diademi
a možda si sa ulice
smetaš drugom pa i meni.

Sotona te putem vodi
zato nek se i ne rodi
dite što bi bilo tvoje
ti zapamti riči moje.

Marta Galaksija

20210406-105813-Marta-Galaksija

Blogerica neka Luki
imala je temu posta
špageti i bologneza
ali to joj ne bi dosta.

I ne misli već posrće
spominjući nezavisnu
tvorevinu Pavelića
i nečudo njoj neprisnu.

Žali Rome i Židove
ali Srbe ne spomenu
blogerica Lastavica
ispravi je u nečemu.

Ne spominje partizane
ni četnike krvopije
što masovno Hrvate klaše
njoj povijest jasna nije.

U postu ju podržala
blogerica neka Marta
a magistar povijesti
njoj bi triba od tri kvarta
kao kazna za neznanje
Galaksija bez opravdanja.

I dok masu mori tuga
puk hrvatski diljem svita
zbog pokolja kod Bleiburga
pametan se ovdje pita.

Kod kojeg su neznalice
lažnu povijest naučile
Luki,Marta drugarice
obe iste uz titoiste.

pehar12a-More-ljubavi-i-Teuta

Budaletine

Dovoljno ih je pogledati
i dojam se odmah stiče
da više na budaletinu
nego na pametnog sliče.

Njihov način izražavanja
potpuno je ravan nuli
barem ovdje na blogu
mnogi ih znadu i za njih čuli.

On je bloger More ljubavi
a ona neka Teuta-Sakura
on piše uvridljive postove
dok ona svuda nosinu gura.

Blogerica sjena duše
Teuti moj e-mail dala
ova traži moje podatke
takvu mi poruku poslala
falsificirala da policija šalje
i što na ovo reći dalje?

VLADKRVOGLAD

Bloger Vlad-Krvoglad
blogosferom širi smrad
nacistički nastrojen
silnom mržnjom zadojen
mržnju,nered svuda širi
iz oka mu četnik viri.

Trn u oku mu Hrvati
postovima svud ih blati
ima neku svoju grupu
ne pametnu nego glupu
odan joj baš u svemu
isto tako ona njemu.

Pa mrziti kad se slože
ni vrag pomoć tu ne može
uz blogeraTEATRALNi
postom svako zlo divani
a šinjora Lastavica
i Nachtfresser propalica
dvi sotone ali ćete
stvoreni su da dešpate.

A ni Luki ništa bolja
blogom smrdi kad ju volja
sa pameću vrlo tankom
druži se sa Lilijankom
uz Sewena i AnaBonni
još poneke đava goni
da se mrzi da se blati
jednom će im dodijati.

7fc8a14d-kovrdje-ANNABONI

Do kada tako Annaboni…
01/30/2015 (blog)

Opet ona istim tempom
maše svojim dugim repom
isto sada ki i lani
di napada di se brani.

Politički procrveno
ili javno il skriveno
bilo kako al pogubno
i da nije domoljubno.

S politike na slatkiše
više smrdi neg miriše
pa uzvraća obrnuto
uvridama sve zasuto.

imageedit-53-7799544214-LASTAVICA

https://blog.dnevnik.hr/stella

Iznad je blogerica Lastavica ta samozvana liječnica.

Rukala se još po Dalmaciji
moga ju je svatko tko je tija
a sad stara prusa po Srbiji
i tamo se za lovu nabija.

Samozvana liječnica sotona
prusala je i po Germaniji
i tamo ju po ukusu gona
kako mlađi tako i stariji.

Al pogrda i po blogu smrdi
uz blogera nekog Blogomoljca
neće mekog samo hoće tvrdi
ništa džabe već za kese novca.

Tako ti je kad se ludo rodi
ludo živi ludo će umriti
pitamo se čemu sve to vodi
oće li joj ikad nauditi.

Homo-Abilis

Administrator.blog.hr

Nizašto si bija i ostaješ
pa me čudi tko za tobom žudi
ti sam sebe više ne poznaješ
linčugu ti FreshCaYg dalje nudi.

Nemirna mi postala guzica
oće da te umiljato časti
danas stiže do tvojih gubica
nudi miris i još neke strasti.

Blogove mi briše nemilice
al ni time nije zadovoljan
ponaša se poput kukavice
zar se može bit tako otrovan.

Kad blog koji izbrisat ne želi
sa istoga neda komentirat
pa neka mu kad ga to veseli
al ga moram stihovima dirat.

uro-Vitkovi

Pjesma Đuri Vitkoviću

Slušaj Đuro Vitkoviću
navalilo pa prdnit ću
komu drugom nego tebi
kada tražiš zašto nebi
prdnija ti u vrh glave
jer takvom je zabadave
nešto pisat il govorit
od istine laž ćeš stvorit
time nikad se umorit.

Ti radiš kod tv nove
i zlo činiš uz lopove
na mizernom onom blogu
sam si lopov reć ti mogu
jer postove brišeš moje
u kojima pjesme stoje
koje nikog ne vriđaju
a tebi se ne sviđaju
aj se srami ti nemani.

Bloger Mosor
06/15/2011 (Blog)

avatarmosor

Ovaj iznad nesaprani
brsti kontra Lipe Naše
isto sada ki i lani
zločinački što mu paše.

Vidi mu se i na glavi
kojoj bagri gravitira
ništa nego četnik pravi
kad ne kolje nema mira.

U Splitu mu gay parada
dopala se iznad svega
udara se al od zada
ne srami se taj ničega.

I svi oni poput njega
il bolesni ili glupi
i sve gori od gorega
zatiču ih i na klupi.

Sram i prihvaćanje

kintsukoroi.blog.hr

"Kaj te nije sram", bila je rečenica koja ju je uvijek poticala na djelovanje.
Sanjala je uvijek isti san, kako hoda do svoje autobusne stanice samo u najlonkama, ljudi se snebivaju, cerekaju, bulje, a ona uzdignute glave hoda, jer zna da tako baš treba.
Ono čega se jedino sramila u životu, bile su niske ljudske opačine, zli porivi kako učiniti nekoga nesretnim i nesigurnim, zloba ljudska, zlonamjerno miješanje u tuđi život.
Pa se može reći da joj se tjeme ježilo i da je osjećala sram za druge, za tuđe ružne postupke i osuđivanja, za one pripadnike ljudske vrste koji vlastitog srama iz nekog razloga nisu posjedovali.

Mali je kratko rečeno, zastranio. Onako lako, kako to tinejđeri već čine. Vikende je provodio kod tate ako bi zadaća bila prethodno napisana, gradivo naučeno. Upao je u loše društvo ravno iz staklenog zvona kojim ga je opasala u svom mladenačko naivnom majčinstvu. Kao dijete rastavljenih roditelja, bio je relativno laka meta, razmažen, uvjeren da mu svijet nešto duguje.
Krenulo je smiješno, bezopasno, no na sve te eskapade, reagirala je samo ona, osumnjičena od ostatka obitelji da pretjeruje.

Jedan iz ekipe, napušen i pijan, želio je baš provaliti u jedan dućan u staroj zgradi. Ostali su trebali držati stražu.
Ovaj njen imao je gapovu debelu majicu s kapuljačom, skupi tatin poklon na koji je bio silno ponosan.
Da bi bio prihvaćen od ostatka ekipe, nije sad mogao otići doma, to bi bilo neprihvatljivo.
Pa je zamislio da se radi o nekom filmu i držao stražu.
Naravno da ih je murja privela.

Ona i njen bivši, dobili su poziv da se u 4 ujutro nacrtaju u Remetincu na saslušanju.

Moj izbor za vikend

bijele-pahulje.blog.hr

"Juce je bila subota.i Marija je dosla,kao sto smo se dogovorili.Vrlo sam je jako pozelio.jer je imala lijepu haljinu s crvenim i bijelim prugama i koznate sandale.Naslucivale su se njezine tvrde grudi,a zbog smedje boje od sunca lice joj je bilo kao cvijet.Usli smo u autobus i otisli nekoliko kilometara od Alzira,na morski zal,koji je bio stisnut izmedju pecina i obrastao trskom sa strane kopna.Sunce u cetiri sata nije bilo prevruce,a voda bijase mlaka s malim, dugim i tromim valicima.Marija me naucila jednu igru.Trebalo je,plivajuci,s vrha valova piti pjenu,nakupiti u ustima svu tu pjenu,leci na ledja i baciti je prema nebu.To je onda stvaralo kao neku pjenastu cipku,koje je nestajalo u zraku.ili je padala kao mlaka kisa na lice.No nakon nekog vremena usta su mi bila sva ispecena od gorke soli.Marija tada dopliva do mene i priljubi se uz mene.Stavila je svoja usta na moja.Njezin jezik je osvjezavao moje usne,i mi smo se valjali neko vrijeme u valovima.
Kad smo se opet obukli na obali,Marija me gledala svojim sjajnim ocima.Zagrlio sam je.Od tog trenutka nismo vise govorili.Drzao sam je uza se.i tako stisnuti jedno uz drugo,isli smo do autobusa.vratili smo se i otisli k meni u stan. i bacili se u moj krevet.Ostavio sam otvoren prozor,i bilo je ugodno osjecati kako ljetna noc tece po nasim smedjim tijelima."

Mersaultova prijateljica. Bivša daktilografkinja u njegovom uredu. Srela je Mersaulta na kupanju i od tada su oni u vezi. Želi se udati za njega, ali njemu je svejedno. Posjećuje ga u zatvoru i rasplače se na suđenju.
Drugi dan poslin štrajka

freshcayg.blog.hr

Birači ljevice bas nemaju sreće, iako su se u predsjedničkim izborima riješili cak dva kandidata podijeljene desnice, dobili su za predsjednika Zoku ustašu, koji eto ne da disati ljevicarsko četnickoj koaliciji u vladi.

Isto tako je bilo i s blagopocivajucim Milanom Bandićem, kojega su kao i Zoku ti isti birači ljevice doveli na vlast.

Dobro Zoku Ce doduše morat trpit samo dva mandata pa je ipak to zeru lašnje.

U Zagrebu su pak isti ti birači ljevice, potpomognuti idiotima, doveli na vlast nesposobnu, elitističku, korumpiranu, neradničku skupinu Jugoslovena, pa ćemo sada svi ispaštat, osim Lepe Rade koja Ce zaposlit vise rodbine nego blagopocivajuci M B 365.

Neki dan se na blogu vodila krajnje neukusna rasprava o netom preminuloj osobi poznatoj po tome da je sablaznila javnost otkrivši da Franjo Tuđman ima oko sto tisuća eura ušteđevine.

Za razliku od ostalih predsjednika koje smo imali to je bila ono bas nemila imovina.

Zato se ovih dana pišu panegirici, jel se tako kaze, političkoj aktivistici, koju su oni kojima je pomagala da dođu na vlast eto naguzili, jer takve niko ne voli.

Da je netko uz Ankicu Tuđman, prijavio recimo i Kseniju Linic da ima sto tisuća eura na banci, onda bi se mogao smatrati kako se to kaže zviždačem.

Oni koji za račun jedne političke opcije drukaju one iz druge političke opcije su politički aktivisti, a oni koji takve glorificiraju su budale.

Diljem Europe se uvodi ili razmišlja o obaveznom cijepljenju, preostalih pet do deset posto necijepljenih idiota.
Kod nas je postotak necijepljenih idiota znatno veći, pa ćemo jos neko vrijeme umirati, jer eto mora se voditi računa kako neko na blogu reče intimnim osjećajima antivakserskih idiota.
Stoga bi ja eto predložio da obzirom da intimni osjećaji ugrozavaju ljudske živote, provedemo računa i o intimnim osjećajima, ubojica, silovatelja, pedofila i sličnih, kako bi i njima dali priliku da izraze drugačije mišljenje.

Statistika

Zadnja 24h

6 kreiranih blogova

148 postova

383 komentara

170 logiranih korisnika

Trenutno

3 blogera piše komentar

15 blogera piše post

Blog.hr

Uvjeti korištenja

Pravila zaštite privatnosti

Politika o kolačićima

impressum