* Tune preko pogače ... 390 kcal


5 dag oštrog brašna ... 180
10 dag tune s povrćem ... 160
0,05 dl maslinovog ulja ... 50
sol, list estragona, topla voda

- pomiješaj brašno, vodu i začine
- na malo ulja u tavici ispeci pogaču
- serviraj uz tunu s povrćem iz konzerve

Kad nema kruha i tuna je dobra, dapače, i kad ima,
naravno, kao i mladi poriluk, kao takav, ali ... tko mljacka ... ;)


Ovih dana racionaliziram s tostom, a kruh ne kupujem. Zato eksperimentiram s domaćim, nazovimo to, pekarskim uradcima. Za ovu pogaču, vode sam stavio taman toliko da smjesa bude osjetno manje gusta nego tijesto, a opet gušća od one za palačinke, dakle, gotovo tekuće, ali ne skroz. Zato se i nije razlijalo kao palačinka, nego koliko se samo htjelo. Začinio sam s listom estragona, jer mi je prvi pao pod ruku. Ispalo je izvrsno, bar po mojim kriterijima. I opet, ovih dana, konzerve su praktičnije nego inače, a ova tuna s povrćem se savršeno uklopila. Inače, probao sam ovih dana i s jogurtom, pa s kvascem nešto kao prema pravom krušnom pecivu, ali sva su mi kompliciranja jednostavno nekako odbojna. Budem jedan dan napravio pravi kruh, sličan onome što sam ga prije par godina objavio ovdje, ali ove brze i jednostavne pogače su mi trenutno rješenje k'o bog. Ono gdje se mogu još puno igrati su dodaci tipa sjemenki sezama, chia sjemenke, pa razni začini kao kim i tko zna koji još. Možda ponešto i objavim, ako bude baš posebno dobro, jer ovako se u principu svodi na ovu jednu jedinu matricu, tj. pogača, pa nešto preko.

Komentari (6) - # četvrtak, 02.04.2020. - 17:22


<< Arhiva >>