novi korisnik

kreiraj blog!

registriraj me!
Isključi prikazivanje slika

02

uto

03/21

Jutarnja šetnja

prag-cz.blog.hr

U Češkoj radi mjera koronavirusa je donešen neki zakon kojim se ograničava kretanje i nisam u mogućnosti skoknuti do Praga i napraviti zanimljive fotografije.Zato,na selu i bliže sela je puno zanimljivih situacija gdje se može snimiti dobrih i zanimljivih fotografija.Danas sam malo više šetao i to od rana jutra,napravio par zanimljivih fotografija koje će vam se svidjeti.
Živa slika

primladenu.blog.hr

Blog nam omogućuje komunikaciju. To je odlična mogućnost. Njome širimo svoje vidike.
Postoji mogućnost da nas zarobe osobne zablude, mada je veliko pitanje, što zabluda je. Komunikacija može promjeniti gledanje. Griješeći stvaramo probleme, prvenstveno sebi.
Komentari me često motiviraju na nove smjerove gledanja, nova viđenja, nove misli, nova djelovanja.
Eto takav mi je na prošli post bio komentar blogera EuM. Odgovorio sam komentarom na taj komentar, ali osjetio potrebu za širi osvrt ovim postom.
EuM je komentirao:
'Naše slika se permanentno mijenja, a mnogi ju žele zadržati onakvu kakva je...'
Moj odgovor komentarom je bio:
'To je zanimljiv efekat koji govori o prirodi čovjeka. Te naše slike su žive. Dajemo im život našim intervencijama u njima. Tako ta slika biva sve manje slika Istine, a sve više slika naših želja. U tako iskrivljenoj istini česti su nam neuspjesi. Tu bi vrijedila ona: 'Bogu Božje, a čovjeku čovjekovo.' Poštivanjem Istine dolazimo na put poštivanja reda i u našim slikama stvarnosti. To je put Istini, put dobrote i duševnoga zdravlja. Duševno je zdravlje začetak općega zdravlja.
Mnogi, nažalost, ne vide vrijednosti darova Božjih.'
Hvala ti EuM. Da, ljude često vode njihove želje. One su kao san i često bez valjane potpore u Stvarnosti. Svejedno i one djeluju na naše slike stvarnosti. Svojom neostvarivošću potiću žalovanja, koja se često snažno utiskuju u slike stvarnosti. Tako stvoreno nezadovoljstvo stvara otklon slike od Stvarnosti.
Kako nas naš 'ja', najčešće predstavljen našim egom, čvrsto veže uz našu sliku stvarnosti, koju on prihvaća, odobrava i mijenja, ulazimo u nezadovoljstvo sa Istinom. Ušli smo tako u vlastitu zamku. Pripremio ju je vlastiti ego u namjeri da se izdigne i iznad Istine.
No, nije ego tako loš. Pogledamo li malo jasnije uvidjeti ćemo da smo sami sve prepustili egu. On sam radi po svom ustroju; čuva i snaži sebe.
Pa, je li onda Istina kriva za vaša nezadovoljstva; je li ego kriv ...? Ima netko tko je istinski ja. U njemu su svi naši 'ja'. Taj 'ja' očito spava. Vaš ego njega sluša. Probudite se i pomognite mu. Imate moć spoznaje Istine, a time i Dobrote. Ako sliku približite Stvarnosti nestajati će procesi nezadovoljstava, a procesi u vama će biti zdraviji.
Poštujući Istinu poštujemo zajedništvo. Svi smo mi djeca Njezina.
Sve vas volim ... wave

Raditi se mora

nachtfresser.blog.hrIdem probati napisati post prije početka podnevne maratonske virtualne nastave, sutra je maratonska stvarna, da mi pas nije stalna podrška ne znam kako bih izdržao. Jučer mi je nekadašnji susjed i najbolji prijatelj imao rođendan, čuli smo se, njegova kćerka, koju imam na fejsu mi je dala broj, njega na fejsu nema, principjelno to odbija, prebolio coronu, kaže mnogo je gadnije od toga kako se piše, još ima posljedice, kakva jbna gripa, zadavio bi onog koji piše te gluposti.

MILAN BANDIĆ-VIRTUALNA KNJIGA SJEĆANJA

moj-plavi-svijet.blog.hr

"Zbog iskazanog velikog interesa građana, svoja sjećanja na gradonačelnika Milana Bandića, možete upisati i virtualnu knjigu sjećanja:https://www.zagreb.hr/knjiga-sjecanja "
Poštovani gospodine Gradonačelniče, hvala Vam za sve što ste učinili za moj rodni grad Zagreb, grad kojeg ste voljeli više od bilo čega na svijetu, voljeli ste ga više od sebe i dali ste mu sve sate i dane i mjesece i godine Vašeg neumornog života. Pamtit ću Vas po svemu dobrom što ste učinili za moj Zagreb. Neka Vaša duša počiva u miru našeg Gospodina Isusa Krista.

02.03.2021. 11:34 Jadranka Varga - Zagreb

UTORAK

shadowofsoul.blog.hrslika: digital artist


...i jutros sam se rastočila u nepoznate elemente postojanja sa željom lutanja u slobodnom prostoru i bezvremenskom tijeku pulsirajućih zvijezda.

Mekana svila Svemira još obavija ovaj lijepi grad gdje sam rođena i gdje živim moj lijepi život, a Nebo mi je jutros naklonjenije, nego proteklih dana, mudro me promatra i daje pozitivan predznak ovom utorku.

Pokušala sam mislima oblikovati neku rečenicu, ali i ona se rastočila u nepoznate elemente i simbole, dok kraj mog boka spava snena duša, a za to vrijeme je mistik u meni proučio zadanu šifru ovog kasnog listopadskog dana.

Utorak, grad koji spava, najava kišnih oblaka i južnog vjetra, potrebna mi je ta toplina sa juga, da raznese ove hladne bedeme sjevernog vjetra koji me danima rastače u krhotine i razbacuje na sve strane svijeta.

Iznad našeg kreveta slika pergamenta gdje je zapisano glagoljicom "zdravo, Marijo" i ta čudna slova djeluju mistično, ali mi je mističnija moja duša koja još uvijek ne prepoznaje svoje dubine, jer iz svih znakova koje ih je Bog pred mene stavio postoji labirint nepoznatih čiji krajnji cilj vodi u dubinu duše.

Znam, da ćeš mi pomoći u dešifriranju tih simbola i znam da ćeš me nomadski opet odvesti u svoje priče iz davnine, a još uvijek tamo gdje je bio moj bok tvoja glava zauzima svoje mjesto u zemlji snova.

Znakovit mi je ovaj utorak i ovo lijepo vrijeme kad očekujem mekani južni vjetar sa granica mog postojanja.

napisano: 20.10.2009. na portalu Magicus, a iz moje 5. zbirke poezije "NA TRGU PTICA"
http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=32281


http://www.digitalne-knjige.com/varga5.php

http://zajednoprotivplagijata.blog.hr/

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem ISBN 978-953-7889-83-8 Sva autorska prava pridržana. Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.

Manjarema - Komiža...

turimti.blog.hr

Austrougarska utvrda Manjarema u rasulu na kraju jugozapadnog dijela komiške vale stalni je izazov za šetnju. Po ure od centra Komiže, laganim hodom uz brdo praćeni zalaskom Sunca, dođete na vidikovac koji Vam daje nezaboravan ugođaj, pogled od jednog rta Stupišće preko otoka Biševo, Brusnika, Sveca, Barjaka pa sve do vale Barjoška gdje je snimljen film "Mamma Mia 2.". Klupa ljubavi upotpunjuje ugođaj i zadovoljstvo viđenim... Dobro kaže meštar Toni iz Agrama; "Piz.da Vam Materina! Šetajte!. Tko ne šeta nema pravo da se žali na Covid...Manjarema...
.
.
.
..
.
.
.

come along now

la-bruja.blog.hr

Bonus

Logika

ffp2.blog.hr

Ponedjeljci postoje isključivo zato da bi nedjelje mrzili zbog njih.
Onaj jučer odjebao je u nepovrat.
I bolje da je tako.
Preko pet sati videokonferencija.
Jebali ih home office-i i projekti.
Još mi sad zvoni u ušima i prividja mi se onaj usrani zvuk...
Tututurutitutu.
Tututurutitutu.
Aaaaaaaaaa!

Nekako mi se baš i neda pisati.
Zapravo mi se ništa neda.
Proljeće me nimalo ne oduševljava, štoviše ide mi na kuki.
Jebale vas visibabe i jaglaci!
S njime dolaze alergije i kihanje i ideje o brzim corona testovima kao uvjet izlaska iz kućnog pritvora.
Naravno, ove najave "labavljenja" mjera nemaju nikakve veze sa predstojećim izborima u našoj pokrajini kao ni sa anketama po kojima je došlo do naglog pada oduševljenja za lockdown, pa ga sada podržava samo još 43 posto, za razliku od navodnih 67 još prošlog tjedna.
Stvarno me oduševljava ideja da mi netko vrta kroz nos do želuca u potrazi za virusom kojeg pak nekome mogu prenijeti 2 m dalje samo ako dišem bez maske.
Nekom seljačkom logikom, ako nosimo maske da ne zarazimo nekoga 3 metra dalje svojim aerosolima, valjda bi bilo dovoljno kihnuti na test.
Ili još bolje prnuti na njega. Mislim kad već Kinezi testiranju s štapićem u šupak (ono stvarno se nadam da je to ipak fejk vijest, no stvarno sada vrijedi ono staro NNNI).
No, znanost je to.
A znanosti i struci, pogotovo kad je plaćena iz državnog proračuna i dobiva punu plaću i kad češe čkupi uz punu plaću u home office-u i povremeno objavi novu šokantnu špekulaciju, ipak treba vjerovati ako ne želimo biti ludi ravnozemljaši ili, još gore, desničari.
Već zamišljam glupu šupčad kako navaljuje na testove ko muhe na govna, zbog jednog šopinga po centru grada.
Ili kave sa širim krugom virtualnih prijatelja.
Što će naravno, onda povećati broj pozitivnih i opet ćemo fasovati lockdown.
Kad prodju izbori.
I tako bog te pita koliko puta.
Što bi rekao nepoznati filozof : da se radi više testova inteligencije, bilo bi više idiota.

Ali eto, malo se olabavilo mjere pa sada npr. radi "cvjetni centar" u obližnjem "Baumarktu" i bez problema možeš uzeti kolica i gurati se sa ekipom birajući maćuhice.
No, zatrebaju li ti škare za rezanje cvijeća ili pak lopata, e to ne ide. Njih se može samo online naručiti i pokupiti u trgovini u dogovoreno vrijeme.
Po kojoj to logici kupovina maćuhica nije ista opasnost po općenarodno zdravlje kao što je to kupovina škara ili lopate?
Na to vam pitanje ni struka ni znanost neće odgovoriti.
Pa onda bolje niti ne postavljati previše pitanja.
Sve će to doći na svoje kad više ne bude dovoljno šuške u kasi iz koje se svo ovo ludilo hrani već godinu dana.
A dotada, kud idijoti, tud i mi.Uvijek je onih koji vjeruju
uvijek je onih koji poštuju
danas mi ide, ljudi slušaju
i u sve vjeruju
(Kud Idijoti : Blafo budalama)

Lovro drugi na OGGRE go-turniru

gogame.blog.hr

OGGRE go-tournament
Online Go Server ( OGS )
06. – 07. 02. 2021.
Organizator: Go klub GREnobleNešto malo kasnim sa ovim izvješćem. Pratio sam rezultate naših, ali nisam našao kompletne rezultate turnira sa završnom tablicom . Danas je turnir obrađen u EGD-u, pa je sve to u dostupu.
Turniru se priključilo i troje naših predstavnika: Lovro, Karlo i Marta uz još 116 igračica i igrača iz raznih zemalja. Naravno, najviše je bilo Francuza.
Igralo se ravnopravno po kineskim pravilima. U dva je dana odigrano pet kola turnira mcmahon sistemom.
Pogledajmo tabelarni prikaz vrha završne turnirske tablice uz dodanih Karla i Marte. Mj. Igrač/ica Kat Drž Klub Pob 1.k 2.k 3.k 4.k 5.k 1. Denis Karadaban 5d FR 38Gr 4 7+b 2-w 4+w 6+w 8+b 2. Lovro Furjanić 2d HR Karl 4 18+w 1+b 6+b 7+w 4-w 3. Toru Imamura-Cornuejols 3d FR 38Gr 3 12+w 8+b 0= 10+w 0= 4. Francois Bourhis 2d FR 75Al 2 0= 9+w 1-b 0= 2+b 5. Nicolas Robichon 1k FR 38Gr 4 0= 14+w 12+b 9+w 6+b 6. Petr Cipra 3d CZ CPis 2 9+b 13+w 2-w 1-b 5-w 7. Francois Mizessyn 2d FR 44Na 2 1-w 12+b 8+b 2-b 9-w 8. Manuel Frangi 3d FR 75Ju 2 13+b 3-w 7-w 11+b 1-w 9. Fabien Masson 1d FR 35Re 2 6-w 4-b 19+w 5-b 7+b10. Matthieu Aveaux 2k FR 54Na 4 15+w 21+b 13+w 3-b 12+b..........36. Karlo Vlahović 5k HR VGor 2 33+w 34+w 23-b 0= 0=..........66. Marta Mikša 9k HR Zagr 2 0= 0= 0= 62+w 75+b.......... Ujupno 119 natjecateljaKompletnu tablicu možete vidjeti na https://www.europeangodatabase.eu/EGD/Tournament_Card.php?&key=T210206G .
Da nije bilo poslijednjega, petoga, kola Lovro bi osvojio ovaj turnir. I u toj poslijednjoj je partij imao izgldnu poziciju, ali se u komplikacijama središnjice u sredini ploče nije najbolje snašao. U borbi 'on ili ja' ušli su u ko-borbu u kojoj je Lovro izgubio. Ostade mu drugo mjesto sa istim brojem pobjeda kao i pobjednik turnira Denis Karadaban, ali sa manje SOS-bodova. Za utjehu mu ostaje pobjeda protiv Denisa, pobjednika turnira.
Karlo je doživio pravu dramu. Dobio je partije u prva dva kola , a potom je bio isključen sa OGS-servera. Bio je prije oko mjesec dana prijavljen za neprimjereno ponašanje prema jednom od protivnika, što je rezultiralo isključenjem sa servera. Prepoznali su ga nadzornici servera i isključili ga u pola turnira. Treću je partiju tako izgubio bez borbe. Javio je to organizatorima turnira, koji je za njega bio završen. Šteta Karlo. Neka ovo bude dobra škola. Šteta lako nastane, ali za popravak treba truda. Go nije samo igra, već i škola života.
U turnir se, po Karlovu prekidu uključila Marta. Odigrala je samo dva zadnja kola u kojima je dobila obje partije.
Pogledajmo protiv koga i kako si igrali: Lovro, Karlo i Marta.
2. Lovro Furjanić 2.dan Karlovac 4 pobjede i 1 poraz
u 1. kolu pobjeda protiv 18. Quentin Rendu 1k FR 1 pobjeda i 4 poraza
u 2. kolu pobjeda protiv 1. Denis Karadaban 5d FR 4 pobjede i 1 poraz
u 3. kolu pobjeda protiv 6. Petr Cipra 3d CZ 2 pobjede i 3 poraza
u 4. kolu pobjeda protiv 7. Francois Mizessyn 2d FR 2 pobjede i 3 poraza
u 5. kolu poraz od 4. Francois Bourhis 2d FR 2 pobjede i 1 poraz
36. Karlo Vlahović 5.kyu Velika Gorica 2 pobjede i 1 poraz
u 1. kolu pobjeda protiv 33. Jean-Bruno Poncet 5k FR 3 pobjede i 2 poraza
u 2. kolu pobjeda protiv 34. Dmytro Stefanovych 4k UA 1 pobjeda i 2 poraza
u 3. kolu poraz bez borbe od 23. Leo Chicoineau 4k FR 4 pobjede i bez poraza
66. Marta Mikša 9.kyu Zagreb 2 pobjede bez poraza
u 4. kolu pobjeda protiv 62. Sebastien Gicquel 9k FR 3 pobjede i 2 poraza
u 5. kolu pobjeda protiv 75. van_Thuan Do 9k NO 1 pobjeda i 4 poraza
Rezultati su obrađeni u EGD-u. Evo promjena za našu trojku.
HRr. Igrač/ica Klub Kat Rejt +/- Tur Rejkat 4. Furjanić Lovro Karl 2d 2243 +8 103 2.dan12. Vlahović Karlo VGor 5k 1590 +12 78 5.kyu17. Mikša Marta Zagr 9k 1241 +13 29 9.kyuSvi su malo ojačeli svoje rejtinge. Lovro i Marta se nalaze pred prelaskom u jaču kategoriju.
Na OGS-u još traje njemački 'End Polio Now' go-turnir, na kojem od naših igraju Lovro i Jakov.
7. ožujka Go klub Velika Gorica na OGS-u organizira 4. Velikogorički corona go-tutnir ( 3 kola, 45 min + 20 poteza za 10 min, sve ravnopravno ). Prijave do subote 6. ožujka na https://forms.gle/tmK71fq84rESZf9U8 Popis prijavljenih je na https://docs.google.com/spreadsheets/d/1dMZZ0KOmQMuNE59L713qdLwws59CFJkmZ5sLcpdLSi8/edit?usp=sharing

bl. Muradenu

Kovid-genijalac

betel.blog.hr

Dobia sam temperaturu! Prva mi je pomisa bila „koja srića“ pa ne moram u bolnicu na kakvu pretragu, jer bi se inače moga „slikat“, sa svim ti sestrama koje na svakom uglu vade svoje laserske toplomjere, brže no što Tex Willer vadi svoj kolt 45,,Ma šalim se, danas svi ti toplomjeri stoje razbacani po stolovima, zajedno s upitnicima koje smo morali ispunjavati i potpisivati, i di sam se uvik čudia kako nema javnog bilježnika da ih ovjeri.

Dobio sam temperaturu i zna sam, imam kovid! Jer sve bivše prehlade i gripe su davno vanka zakona.
Pa tako dvi susjede, prozor do prozora, koje u uskoj kali spajaju dva sušila za veš, sotovoče ćakulaju „ča oni tvoj onako bidno kašlje? Ma biće se pijančina priladila! Čuti vraga izila,, oš da te policjot čuje? Prehlada je vanka zakona!“. Šjor policjot ni ćuja, proša je deset minut prije,, vrteći pendrek oko kažiprsta u sjeti za svojom mladosti kad je bia drug milicajac i laganih nogu ganja omladince koji su, u kasne nočne sate, na početku kale prodavali ciglu, a na kraju kale istu otkupljivali,, držeći se one kapitalističke maksime „jeftino kupi-skupo prodaj“, „vraga izili vi i vaš kapitalizam“ zna je vikati za njima, nekad mlad i pun elana , drug milicajac.

U svjetlu novonastale spoznaje, oštrim očinskim izrazom lica uhvatih se dreke po kući, „svi maske na lice!“ strogo naredim svima, ali baš svi su me u čudu pogledali, slegnuli ramenima i produžili dalje. O bože moj, pomislih, di su ona dobra stara vrimena, kad je bog hoda po zemlji i kad se mužu i ocu obračalo sa Vi,, koji je bi bog i batina i čija se rič slušala pažljivije od dotura i Gospodina Bana?

Niki dan mi je @jelen reka da sam kovid-idiot. Jelen vjeruje kovidu više no @EuM i @hajjnezir zajedno u svog boga. Odlučio sam ne biti kovid-idiot pa sam popio asperin,, pardon, šalim se naravno, ja sam domoljub pa pijem samo andol,, onaj s limunom, andolC he-he.

I tako je ispalo da, umjesto kovid-idiota, posta sam kovid-genijalac. Najgoru počast 21 stoljeća pobjedia sam jednom malom pilulom. Naveće sam bija dobro, nitko u kući se ni žalija nit kašlja, osim moje glupe mačke, al mislim da se ona samo malo previše nagutala vlastitih dlaka.

Eto, rodila se

hobbyanna.blog.hr
...rodila sam se jutros u osvit zore
već sam punoljetna
neka i mene sa Vama pod ovim suncem :-)


divider-topshadow2

Moj grad i ja

agava505.blog.hr
02.03.
Moj grad obilježava 100-tu obljetnicu LABINSKE REPUBLIKE

Iz grada rudara
s ponosom se javljam...
100 X SRETNO!

datum 02.03.
moj dan,
rodila me majka...Posjeti moj drugi blog...

https://blog.dnevnik.hr/hobbyanna

Fotografije, čuvarice vremena...

dinajina-sjecanja.blog.hr


Čuvari vremena,

zbirka od desetak sjajnih melankolično-nostalgičnih zapisa i crtica o osobama i starom, obrtničkom Zagrebu svojega djetinjstva, o obiteljskim navikama i kulturi svakodnevnoga života starih Agramera, o živim i pokojnim prijateljima.
Sveučilišni profesor, kroatist i bibliofil Mladen Kuzmanović (Zagreb, 1940-2001),

zabilješka sa portala... http://www.matica.hr/knjige/cuvari-vremena-301/

knjiga sveučilišnog profesora Mladena Kuzmanovića je u meni uzburkala osećanje osjećaja, sjećanja utopljena u sjetu djevojaštva, prve ljubavi, lutanja ponekada neprohodnim stazama svjesno i nesvjesno zapamćenog… redale su se napuknute pjesme, neispisani eseji, nezapočete priče tog nedovršenog djela prošlosti.

Pronađoh krhotine jednog sna rasatute na zaslonu budnosti… pointilistička slika prohujalog vremena… zaiskriše točkice kao stakalene perle odbačene u rijeku zaborava… vidjeh moje lice bez osmijeha, sebe u bijegu od trenutka, bjegunicu iz zagrljaja… tragačicu dubinama podsvjesti… vidjeh siluetu opsjenara razlomljenog u fotone … u rasapu blješteće svjetlosti… uronih u viziju… osjetih sukobljavanje valova i čestica u beztežinskoj prostornosti privida… osluhnuh… svjetlost tihuje o tajnama skrivenim u njenom zagrljaju… tišina iznjedrena iz bezdana se slijevala u ćula… muk je bivao sve žešći… zaglušujući… užasavajuće trajanje u opsjeni… izgubih se u nikada otkrivenoj tajni svjetlosnog zagrljaja… osjetih moć neodkinuća od prošlosti… snagu svjetlosti koja je trgala tminu zaborava i iscrtavala neprolivene suze na panou sjećanja… oživjele čuvarice uzburkaše umrtvljenu podsvijest… odživjeh patnju, tugu, bol jednog davnog rastanka… oluju ruža, otrgnuće latica, njihovo vrtloženje lazurnim nebom mladog mjeseca i zvijezda… a onda naslutih smiraj… otrgnuće jednog dijela vremena… njegovo pretakanje u uspomenu koju ću pamtiti… čuvati je kao dragulj u riznici sjećanja…

Imperare sibi maximum imperium est,
reče čovjek sa suncem u očima.
Blagost njegova glasa
zaustavi umiranje.
Vladati sobom
najveća je vlast.
Samo iznutra
se sanja.

Napisane pjesme nazvah čuvaricama tuge... prolutah fotoalbumima... fotografije govore više od tisuću riječi, bude sjećanja, čuvare vrata našeg vremena. Iako su nekada okrutno bolna straža podsvjesti, uzburkani postaju nježni iscjeljitelji nezatvorenih rana duše i njegovatelji ožiljaka.

Klepsidra sunca,
jutrenje nad morem,
titraj nezaborava.

U tvojim očima san.
Koračam sunčanom
stranom ulice,
gubim se u izričaju bez srži.

Izmišljam riječi,
a znam
da ti ne znače isto.

Smiješiš se…
ljubav je jednostavnija.


Dijana JelčićNema naslova

zinhof.blog.hrCOVER
ALICE COOPER - Detroit Stories (2021)

The veteran shock-rocker returns to his roots with a boisterous celebration of the Motor City’s storied hard-rock scene of the ’60s and ’70s. Who would have thought that three of the most life-affirming albums released during the Covid-19 pandemic would be by septuagenarian, old-school rockers? Following hot on the heels of Blue Oyster Cult’s ferocious comeback The Symbol Remains and AC/DC’s Lazarus-like return on Power Up, Alice Cooper has followed up his 2019 back-to-the-source Breadcrumbs EP with a full-length album that pays homage to Detroit’s original high-energy rock & roll scene which gave the world The Stooges, The MC5, Mitch Ryder and The Detroit Wheels, The Rationals, Bob Seger and of course, the Alice Cooper group. Detroit Stories includes cover versions of key songs from the Detroit rock scene’s glory days, mixed with a glut of new songs that bristle with the raw pre-punk energy of the MC5 circa Back in the USA and High Time, the politically-charged group’s second and third albums respectively. The album also features a number of Detroit/Michigan luminaries, including Wayne Kramer of the MC5 and Mark Farner of the influential Flint, Michigan group Grand Funk Railroad, along with the surviving members of the original Alice Cooper group and blues-rock virtuoso Joe Bonamassa. It’s no surprise that original Alice Cooper producer Bob Ezrin is back at the helm for this, Cooper’s 21st solo album. Unsurprisingly, Ezrin steers an assured path through the varied musical currents of Detroit Stories, resulting in a lengthy album that nevertheless hangs together as a cohesive whole.

001
Download: https://pixeldrain.com/u/Y2zb7Unn

https://ydray.com/get/l/ms16146664440877/i8CWqrIJhGP

Statistika

Zadnja 24h

6 kreiranih blogova

148 postova

383 komentara

170 logiranih korisnika

Trenutno

3 blogera piše komentar

15 blogera piše post

Blog.hr

Uvjeti korištenja

Pravila zaštite privatnosti

Politika o kolačićima

impressum