MEANINGLESS

17 listopad 2023

Jeste li ikada razmišljali o besmislicama u tekstovima koji vam se serviraju kao expertski. Hrpa besmislica i apsurdnosti skovana u miš-maš veleučenosti bez glave i repa, nabacane osobne asocijacije i poneko zvučno ime iz školskih knjiga ili interneta da bi besmislica zvučala kompetentnije. Nekada se pitam sve te "profesorice" s pet kuharica u stanu na policama koje cijeli život samo kompiliraju i glume učenost, koliku štetu čine promovirajući svoje besmislice i apsurd umjesto inteligentne i logične rečenice, jedinog autoriteta u non-fictionu i književnom osvrtu i recenziji u kojima bi glavna misao vodilja trebala biti ČINJENICA i logika, a ne miš-maš apsurdova iz nečije maglene predodžbe subjekta.

PRIMJER:
"Lakoća jezika bez naglašenih metafora o kojima, kod suvremeni pjesnika zastanemo da bismo promislili kakav smisao otkrivamo u razumijevanju napisanog...........to je, po mojem skromnom sudu , Svenom izričaj pa parafraziranjem soneta Petrarkinog ili Šekspirovog stila jednostavno nemamo " muke" jer igrom riječi nije isto, ali se na isto svodi"

Đizs!!

Posebno nervira što je svaka njena nesuvisla komentarčina i besmisleni tekst pečatirana omiljenom joj rječcom "metafora", koja baš kao ni išta što piše nema nikakav, ili bar nekakav "spoznajni impuls" koji bi čitatelj trebao primiti od pročitanog teksta i cijelog konteksta njene misaone "metafore", tj. magle, magla - fantastična metafora za njene tekstualne proizvode.

"meaningless

Pridjev

having no meaning or significance.
"the paragraph was a jumble of meaningless words"
Sinonimi:

unintelligible incomprehensible incoherent illogical senseless unmeaning foolish silly absurd fatuous ridiculous nonsensical idle"

meaningles - besmislen, bez značenja


Moja kavica i dio knjigica izvučenih s polica kao favoriti, must read knjige, izdvojene za podsjećanje se ili objavljivanje kao literaturni dragulji, da sad tu ne nabrajam naslove i imena, od Stendhala preko biblioteke PSHK do Flaubertove papige i Rječnika historije države i prava autora prof.dr. Marijana Horvata, profesora doktora Konstantina Bastaića i profesora doktora Hodimira Sirotkovića.
image host

Recimo NE besmislu!

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.