Kao bajagi na blogu.hr
25.10.2023.

Ja se stalno kobajagi vraćam

U kobajagi normalnu kolotečinu

Među kobajagi normalne ljude

Kojima kobajagi uvijek nedostajem

Kobajagi me oni baš cijene

Kobajagi im uvijek opraštam

Kobajagi savršen poput svog psa

Za sve nas kobajagi ima nade

Oni koji žele će kobajagi ozdraviti

Svi će kod nas kobajagi progledati

Iako je kobajagi kobajagi srpska riječ.


17:41 - Komentiraj ( 21 ) Print NF
Sasvim običan ručak
23.10.2023.

Dolores nas je pozvala na običan nedjeljni ručak, iako svi znamo da to baš tako teško može biti. Okupilo se vrlo ugodno društvo i naravno opet je počelo s ukusnim iznenađenjima tamo gdje ih baš ne očekuješ. Nakon aperitiva i uobičajene krepke goveđe juhe s komadima mesa koje su i Jina zadovoljili, glavno jelo su predstavljali odlično pečen odojak i puretina uz zelenu salatu s narom, s tim se prvi put srećem. Slatko je kao i uvijek bilo vrhunsko, od mojih fotki fejs je kod drugarice izdvojio “mini Pavlove”, ne samo ukusne nego i podatno fotogenične.

Izdvojit ću tri teme ugodnog ćaskanja. Prijatelj je naveo kako na riječkoj akademiji predaje najfotograf današnjice, a studenti ne znaju cijeniti što su u njegovoj klasi, nego uglavnom hvale drugog, ja sam se nadovezao s primjerom vrhunskog beogradskog profesora koji je nesretnih godina morao živjeti i raditi u Beču, mana mu je bila što su kod njega studenti uglavnom dobivali vrlo dobre i odlične ocjene, uvijek je i u ovakvim slučajevima ocjena važnija od toga nešto shvatiti i naučiti. Nakon što je društvo konstatiralo da je najnoviji album Rolling stonesa izvrstan, ja koji ga nisam slušao dodao da su dočekali vrijeme da i oni budu najbolji, razgovarali smo o hrvatskoj billboard listi, od prvih 25 sam čuo samo za onu Šerifović i eto preko blog naslovnice saznao za ovu koja drži prva dva mjesta. Objašnjeno mi je da su tu i neki hrvatski turbo folk reperi s zanimljivim tekstovima pa sam samo mogao konstatirati da je i to valjda bolje od Graši prethodne generacije. Nije moglo ni bez politike, naravno razumni ljudi se brzo slože oko frankfurtskog “skandala”, otišao sam malo u ne baš poznatu povijest “Handschar” kod nas poznatije kao Handžar divizije, čiji je jedan od ideologa bio jeruzalemski muftija, Himmlerov izabranik. Prijatelj je donio detalj o njihovoj kratkoj pobuni u Francuskoj, gdje su bili stacionirani, protiv njemačkih pokrovitelja. No ta diskusija nije dugo trajala uz konstataciju da najbučniji govornici danas ništa ne znaju o Palestincima prije Arafata i tko su im bili vodeći autoriteti.

Iako smo malo kasnili s drugom dnevnom šetnjom Jin je bio savjestan i sve obavio.

10:02 - Komentiraj ( 15 ) Print NF
Pojmovi
21.10.2023.

Komentari su duša posta, rijetko odgovaram jer ih shvaćam kao uglavnom dobrodošle dopune. Eto rečeno je da riječi opet dobivaju na važnosti, naravno ako ih se razumije. Čini mi se prateći polemike na njemačkom govornom području na twitteru ili sad x-u da rijetki žele razumjeti razliku između kontekstualizirati I relativizirati, prvo može eventualno doprinijeti rješavanju problema, ako je to moguće, nada uvijek zadnja umire, drugo je jednostavnije, zakopavanje u vlastite rovove I borba do istrebljenja.

Drugo navedeno u komentarima je manje važno za čovječanstvo, opetovano nerazlikovanje ekstremnog I radikalnog. Ekstremno je na krajnjim polovima definicija lijevog I desnog, djelovanje unutar sustava, recimo talijanska premijerka je prije dolaska na vlast zastupala I nekoliko ekstremno desnih stavova. Radikalno, sama riječ govori korjenito, je promišljanje van uobičajenih sustavnih vrijednosti I stereotipa, recimo Žižek izokreće I ono čuveno Marksovo svojim “Filozofi su dosad različito tumačili svijet, radi se na tome da se protumači.” Prije sam bio sudionik dosta polemika na blogu I bile su relativno zanimljive, sad mi sliče na ono kad golub igra šah I misli da je pobjedio ako posere protivnika.

Zahvaljujem na konstruktivnosti svim komentatorima prethodnog posta.

10:32 - Komentiraj ( 20 ) Print NF
Žižekov poučak
19.10.2023.

Ništa nije sanirano, kiša nemilosrdno pada I očekuju nas novi problemi. Novac nam nikad nije previše značio, ali sad kad iz niže srednje polako prelazimo u nižu klasu znači. Znamo što treba napraviti da ne bismo bili životno ugroženi, al to košta, a režije treba plaćati svaki mjesec. Zato I dalje premještamo moj radni stol kao privremeno rješenje.

Živimo u svijetu manipulacija I šarenih laži. Slovenski filozof Slavoj Žižek je govorio kao gost na otvaranju frankfurtskog sajma knjiga. Sablaznilo me kad sam na hrvatskim, sad namjerno ne kažem našim, portalima pročitao što je rekao o aktualnom bliskoistočnom sukobu I krvoproliću. Ipak pratim I portal “zeit.de” na koji se ovi pozivaju, tražim govor I čitam nešto drugo.

On je, ovi domaći pišu suprotno, bez “wenn und aber”, ako netko poput naših prevoditelja ne razumije, “bez ako I ali” osudio pokolj izraelskih civila s kojim je ovaj put sve počelo. Svi navode da mu se na licu mjesta zbog navodnih antiizraelskih stavova suprotstavio frankfurtski gradonačelnik I nekoliko puta, kao I još neki, protestno napuštao nakratko salu. Ne navode da je gradonačelnik iz redova CDU, a Žižek samo filozof I intelektualac. Slažem se da je politički neprimjereno u tom momentu nakon masakra Žižek rekao da za rješenje problema stvari treba kontekstualizirati, no to je uobičajeni filozofski ispravan način rješavanja svakog problema. Najgore što je Žižek napravio je što je citirao neke izraelske intelektualce koji su izrazili bojazan da se uvođenjem vlade nacionalnog spasa Izrael pretvara iz jedine demokracije u regiji u diktaturu.

Zašto je Žižek govorio? Pa Slovenija je ovogodišnji gost domaćin frankfurtskog sajma knjiga, a on je svjetski najpoznatiji slovenski filozof. Traženo je od strane gradskih vlasti da se slovenski organizator distancira od svog filozofa, ovi su pak odgovorili da ih raduje da postoji različitost promišljanja svih problema I da su oni mogli omogućiti suočavanje raznih stavova pa I Žižekovog, nebitno koliko se oni slagali s njim.

Ne govori ništa javno, ako nisi spreman na medijski linč ideoloških komesara iz “suprotnog” tabora.

08:33 - Komentiraj ( 12 ) Print NF
Još jedan promašaj
17.10.2023.

Prilično sam depresivan zadnjih dana, sve što može ići na krivo uglavnom ide. Jutros sam počeo pisati post o tome kako se polako povlačim iz svih okršaja I privikavam se odlasku u jedinom sigurnom pravcu. U drugi smjer me ipak povremeno vraćaju neke osobe iz sustava kao jedna medicinska sestra: “Izgleda dramatično, ali nije.” Razmišljam tako jutros o frendu kojem je prekjučer trebao biti rođendan, ja unaprijed odlučio da mu neću čestitati, na fejsu mi nije lajkao čestitku prošle godine, vrag mi nije dao mira pa sam išao guglati njegovo ime, ipak je javna osoba, vlasnik jednog šahovskog kluba I prijatelj bivšeg svjetskog prvaka Karpova I saznam, preminuo 25.12.2021. Lete tako crne misli I tras, žestoko I bučno puklo tik uz mene, nisam se pomakao, drugarica koja je još spavala, dojurila za sekundu, pao strop, ne brinite, Jin je bio na balkonu, a kao što vidite, kompjutor I ja smo preživjeli. Snimio sam tu postapokalipsu dijela dnevnog boravka, još jednom me nije pogodilo, a bilo je teško I oštro.

21:32 - Komentiraj ( 13 ) Print NF
Bolnica
13.10.2023.

Ne zaudara u bolnici ništa više

Nego svakodnevno u zdravom svijetu

Iste se rasprave i tamo vode

Tip s onkologije i invalid na štakama se svađaju

Tko će prije biti tretiran

Treći spretno barata glasom

I svi ga slušaju

Za korone je bilo bolje organizirano

Odmah su svi dobivali injekcije u oba oka

I drugi dan nisu morali dolaziti

Ja dodajem, ionako su svi slijepi

Potvrdno mi klima glavom mongoloidna djevojka s kuta

I meni je to dovoljna podrška

Jebote koje budale svugdje po svijetu

Ovi bi likvidirali židove

Ovi teroriste koji se kriju među ljudima

Svakog uvijek sve iznenadi

Sutra kad fašisti i rasisti dođu na vlast

Svi će likovati na masovne deportacije

Tako im i treba

Tako nam i treba.

15:15 - Komentiraj ( 17 ) Print NF

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Opis bloga
Nikakav, užasan, histeričan, drzak, bezobrazan, poučan, programiran za rušenje granica hm, hm, hm... Sredstvo za trošenje vremena, kojeg ionako ima previše, also uopće nema...


Važno zbog budaletina koje ne znam zašto posjete ovaj blog: "ovo djelo je plod fikcije. svaka sličnost sa stvarnim osobama i događajima slučajna je." Rečenica ima pravnu valjanost!

copyright©blog.dnevnik.hr/nachtfresser 2004.-..., sva prava pridržana. Zabranjeno kopiranje, umnožavanje, objavljivanje ili bilo koja druga uporaba teksta i fotografija s bloga u bilo koje svrhe bez dozvole autora.
Alter ego foto blog




Instagram

nachtfresser@gmail.com

Pirat urednik na fejsu :P
Web Nachtfresser

IZBOR POSTOVA 06.2004. - ?
od najstarijih do danas, barem po jedan mjesečno, odozdo prema gore
2023
Deleted
6000.post, treći dio
6000.post, drugi dio
Wasserdicht, 6000.post prvi dio
Tri blog gracije
2019
Institucija slobodnog blogera (ogled o Böllu)
Aktivizam Grete Thunberg
Odakle ocean u pjesmi?
Vrelo Bosne i Jajce
Sarajevski ćevapi, dame i uspomene
Snježni Benkovac na brdu
Pulski zalasci
Kosa i sram
2018
Sa Sloterdijkom u Puli
Uzoran učenički dom
Tko otvara vrata Bukowom mačku
Djevojčica iza žice
Starac i (r)evolucija
Neotuđena crtica
Trešnjevački teatar
Intimni otvori depresivnih ljudi
Modna osvježenja
Kupac ružnog limuna
Međupost
2017
Pao stoljetni park
Budimo na mi
Poderane čarape
Pijača bez leda
Ostaj mi dobro Berlinu moj
Iskustvo i stil
Sedacija, odlasci, promatračica života
Nitko ne vrijedi više od dvije minute
Kud plovi ovaj put
Srcamo se
Vareš, imenovanje prošlosti
Popravljač
2016
Božić kod Dolores
Blog arhiva, genijalno
Varešarije
Obrobljeni plimom
Nestanak Wagnerovog psa
Poezija koja to nije s teletinom na pratećoj slici
Preko crte
Djevojka sa sajma u Opicini
Predvečerje u Trstu
Labinski bijenale industrijske umjetnosti
Dresirani i slobodni
Projekt bicikl
2015
4000. post
Forever Lolita
Vječno vraćanje dupeta
O potrebi za bloganjem
Blogerska subota
U pokretu
Gromovi love golotinju
Nisam mislio na Pariz
New York, Jack i ostali mitovi
Sipa i čokolada
Čudnovati su putevi Googleovi
Svakodnevni samoslici
Nachtfresser, 3700.post
2014
Pljeskavica i čaj
Istup Anne Helm
Ravnateljice über alles
O fotografiranju i svinjama
Život
Večer s berlinskim piratima
Posljednja marenda
Fuck the System!
Izlet u Opatiju
Kandidat broj 5 liste 16 za EUP
Nek nam živi bezuvjetni temeljni dohodak
Nagnuće berlinskog piratskog broda
Tišina hotelskih soba
S visina Svetog Križa
Avionska dijagnoza obrazovnog sustava
2013
Dame i gospodo, Astrid Kuljanić
Dekadencija
Odjeb ljetu gospodnjem dvijetisućetrinaestom
Naš mali šareni štand
Anonymous MMM u Rijeci
Profesor budala
Roštilj bez jahte
Krivo mi je zbog mog starog
Što radi piratska stranka ?
Bloger za EU parlament
Izbor postova
Shitstorm
2012
Sanjam knjige u Puli
Taštine
Sjećanje
Proteze Auschwitza danas
Blogeri 2004-2011
Prošao još jedan...
Prelijep dan u Zagrebu
Blogersko pušenje privatnosti
Napad Svetle Yordanove
Čitajte "Bolju polovnjaču"
Ostajte tamo, stižemo
2011
2500. post
Čestitka vjetrom raspršena
Predsjedniku ima tko da piše
Isšljivan
A meni se popodne spava
Smrt u Opatiji
Povratak u Ništa
Dijalog jednog blogera i Igora Mandića
Hrana naša svagdanja
Jučerašnji prosvjed u Rijeci
Civilizacija baterija
Hotel Montree
2010
Snijeg u Rijeci
Obzor
Vodice, bajka s pogledom na more
Cambridge i karavane
Otočna opuštanja
Berlin : balkanska galerija
Repovi rata
Dan divljanja maturanata
Abrutissement, načelo zatupljenja
Igramo se okvirima
Nacisti u Dresdenu
Boje budimpeštanskog Ludwiga
2009
Sa(n)jam knjige Pula 6.12.2009
Prođe još jedna fešta
a je još uvijek u krugu
U najjačem sastavu
Muzej, multikulturalnost, beskućnici...
Poučak o golom
Divlji Balkan
Gorski Kotar devetog svibnja
Londonerica u palanci
O bocama i maslinovom ulju
Prozori
Ha,ha, Amy je zakon
2008
Tako je zborila Gudrun Ensslin
Priznanje
Onako usput
Blog i grob
Govor mržnje na blogu.hr
Razgovor studentica pred Humbolt univerzitetom
Nogometno bratstvo Španjolske, Hrvatske i Koreje
Prosvjed, turisti i sunčani Korzo
Rasaditi
Dobro se žega
Politička korienitost
Osamstoprvi post, mali osvrt
2007
Ekološki fašizam
Masturbacijo, sretan rođendan !
Van Goghova zvjezdana noć
Radni dan jedne Berlinerice
Dani bez neta
Petak trinaesti
Razredni izlet u vodni centar Atlantis-Ljubljana
Guščija pašteta
FBK u Rijeci, jel se kome štucalo :P
Rasulo
Izletila zbog marihuane
Moja Paris gola u novinama
2006
Manta, vraaaaaaaaaati se
O blogu "Pjesmarije" (autora NF)
Igra revolveraša
Idealisti s oružjem
Ceremonija oproštaja s praznicima
Jedna Ljudmila
Zadaća (dječja bolnica)
Irokez u školi
Moji prijatelji
Coool
Prva klasa
O ovcama i nadi
2005
Kenningari i druge učenosti
Uvijek iznova, deja vu
Moj Uerige
Ostavština
Pred maturalac
Moj Raščupanko
Sjećanje na Radovića
Pišanje u Harteri
Samoubojstvo u štali
Montaža tv stolića i sretnije budućnosti
Pivo
Nekad smo znali veselo polemizirati...
2004
Inventura 2004.
Sjećanje na vrt (Paul Klee)
Razrednik
Isplazit jezik
Kamere oko nas
O fašistima, Sloterdijku, Walseru i meni
Skins&Teacher


















































SUPERCOOL ;P
















































< listopad, 2023 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Travanj 2024 (27)
Ožujak 2024 (25)
Veljača 2024 (25)
Siječanj 2024 (18)
Prosinac 2023 (13)
Studeni 2023 (18)
Listopad 2023 (6)
Rujan 2023 (7)
Kolovoz 2023 (2)
Srpanj 2023 (18)
Lipanj 2023 (16)
Svibanj 2023 (22)
Travanj 2023 (16)
Ožujak 2023 (17)
Veljača 2023 (14)
Siječanj 2023 (13)
Prosinac 2022 (12)
Studeni 2022 (11)
Listopad 2022 (11)
Rujan 2022 (11)
Kolovoz 2022 (7)
Srpanj 2022 (4)
Lipanj 2022 (1)
Travanj 2022 (6)
Ožujak 2022 (1)
Prosinac 2021 (1)
Listopad 2021 (1)
Rujan 2021 (1)
Kolovoz 2021 (11)
Srpanj 2021 (9)
Lipanj 2021 (11)
Svibanj 2021 (22)
Travanj 2021 (26)
Ožujak 2021 (21)
Veljača 2021 (24)
Siječanj 2021 (31)
Prosinac 2020 (20)
Studeni 2020 (12)
Listopad 2020 (6)
Rujan 2020 (5)
Srpanj 2020 (29)
Lipanj 2020 (26)
Svibanj 2020 (31)
Travanj 2020 (29)
Ožujak 2020 (32)
Veljača 2020 (28)
Siječanj 2020 (26)
Prosinac 2019 (24)