četvrtak, 21.06.2018.

Prigovor savjesti



Danas sam imao verbalni okršaj s dvije maturantice kojima sam razrednik, dogovoreno je da na matematiku drugi tjedan dođu prikladno odjevene, naime njih dvije su došle u šorcevima. Smatram da imam pravo prigovoriti, jer sam uvijek oko odijevanja bio, ako ne najtolerantniji, onda među njima.
Međutim rasplamsala se diskusija među djelatnicima u po meni potpuno pogrešnom smjeru. Udara se po razdrapanim trapericama, mjere dekoltei i providni materijali, kao i dužina suknji, te je čak najavljeno povjerenstvo koje bi propisalo "pristojnost", u koje su se dobrovoljno javili one koji smatraju konzervativnijima, s tim da im je jako bitno da, ako se nešto propiše, svi toga pridržavaju.
Ne pada mi na pamet mjeriti dubinu dekoltea ili duljinu suknji, ako je već liječnicima u javnoj službi dopušten problematičan prigovor savjesti oko nekih zahvata, doduše možda je i bolje tako, sad kad i u toj skupini postoje fanatici ispranih mozgova, ja ću se držati svog prigovora, savjest mi ne dopušta biti primitivan, konzervativan, zatucan, jednostavno rečeno pregažen i star.
Inače, nevezano s tim, jučer me dočekala fantastična torta sa sirom, ono u čemu su Nijemci inače majstori, danas sam dežurao na hodniku, ono što najviše volim od dežurstava i pročitao nostalgičnu i lijepo tužnjikavu knjigu naše Demetre "Pocjek", svojevrstan spomenik Slavoniji njenog djetinjstva, e takve vidove tradicije volim i poštujem.



15:50 | Komentari (9) | Print | ^ |

<< Arhiva >>

11. 08.